JohnSuperb200 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες. Έχω διαβάσει απίστευτα πράγματα σε αυτό το site αλλά και σε πολλά άλλα. Τι πραγματικά πιστεύετε για αυτή την ταινία; Τι κάνει αυτούς (όχι λίγους) να λένε ότι πρόκειται για την χειρότερη ταινία που έχουν δει; Τι κάνει αυτούς (όχι λίγους) να λένε ότι πρόκειται για αριστούργημα; Θα ήθελα να δω ολοκληρωμένες γνώμες και κριτικές για την ταινία αυτή. Τι σας άρεσε και τι όχι και αν είναι δυνατόν μία βαθμολογία από το 0-10. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ταινιάρα.
KilliK Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 FYI,τον Νοεμβριο βγαινει επιτελους το Blue Velvet σε Blu-Ray με 40min extra deleted scenes.
Bspus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατι δεν ξεκινας εσυ λεγοντας μας γιατι τη θεωρεις ταινιαρα? Οι ταινιες του Lynch παντα ειχαν τις αντιδρασεις που περιγραφεις. Προσωπικα με αφηνουν αδιαφορο. Δεν με τραβαει το σουρεαλιστικο στυλ του και η λογικη "εσυ αποφασιζεις τι ειναι αυτο που ειδες". Χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι δεν ειναι καλος στο ειδος του.
JohnSuperb200 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατι δεν ξεκινας εσυ λεγοντας μας γιατι τη θεωρεις ταινιαρα? Οι ταινιες του Lynch παντα ειχαν τις αντιδρασεις που περιγραφεις. Προσωπικα με αφηνουν αδιαφορο. Δεν με τραβαει το σουρεαλιστικο στυλ του και η λογικη "εσυ αποφασιζεις τι ειναι αυτο που ειδες". Χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι δεν ειναι καλος στο ειδος του. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι οπαδός του Lynch. Απλά πιστεύω ότι η ταινία αυτή έχει κάτι το διαφορετικό. Θεωρώ ότι έχει καταφέρει να κάνει ακόμα ταινίες οι οποίες αρέσουν στον κόσμο και όχι μόνο σε αυτούς που πρέπει να αρέσουν. ίσως ήμουν λίγο υπερβολικός λέγοντας ότι είναι ταινιάρα. Έχω δει ταινίες (όπως και εσύ φαντάζομαι) που είναι απείρως καλύτερες. Πιστεύω ότι το στυλ του Lynch, δεν το έχει κανείς άλλος σκηνοθέτης. Είναι από τους σκηνοθέτες που είτε σου αρέσουν πολύ είτε τους "μισείς" Το "Οδός Μαλχόλαντ" , μου άρεσε πολύ γιατί ήταν κάτι το διαφορετικό, κάτι το οποίο δεν θα τολμούσε άλλος σκηνοθέτης.
DimAslan Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Εμένα πάντως μου χάρισε μια απ' τις συνταρακτικότερες κινηματογραφικές στιγμές της ζωής μου... Λεσβιακό με Naomi Watts (αχ) και Laura Elena Haring (βαχ)... Και να με βάζανε μπροστά στο Θεό να ζητήσω χάρη, δεν θα σκεφτόμουν να το ζητήσω... είναι από αυτές τις στιγμές που το σύμπαν έχει συνωμοτήσει ήδη πριν το ζητήσεις και στο φέρνει πακέτο με κορδελίτσα για τα γενέθλιά σου... Δεν περιγράφω άλλο...
*nenya* Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Την απεχθάνομαι μάλλον γιατί την είχα δει με το ζόρι στα πλαίσια μαθήματος όταν ήμουν φοιτήτρια. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι στην εξεταστική δεν είχα επιλέξει την ερώτηση που αφορούσε ανάλυση (στ'αγγλικά) αυτής της ταινίας. Απλά το χάος! Και να φανταστείτε ότι γουστάρω το χάος... Βαθμολογία δεν της βάζω γιατί θα γίνω πολύ κακιά
saya Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν καταλαβα ποτε γιατι λενε αυτην την ταινια μπερδεμενη .Δεν νομιζω οτι ειναι ,μετα το τελος λυνονται ολα .Δεν σε αφηνει να εννοησεις τιποτα ,απλα να τα βαλεις στην σωστη σειρα .Ωραια ταινιουλα ειναι ..
*nenya* Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 ^ Το θέμα είναι μέχρι να φτάσεις στο τέλος να την απολαύσεις κιόλας προσωπικά η ταινία δεν μου έκανε κούκου. Σεβαστό το ότι την γουστάρουν όμως κάποιοι.
tool1983 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Να αναφερω προκαταβολικα οτι ο David Lynch ειναι για μενα ο μεγαλυτερος καλλιτεχνης(οχι μονο σκηνοθετης) ολων των εποχων,οποτε οπως καταλαβαινετε δεν θα υπαρξει κανενα ιχνος αντικειμενικοτητας. Ολες οι ταινιες του ειναι σαν ενας κυκλος,συνηθως η απαντηση σε ολες τις ταινιες-γριφους(το malholland drive δεν ηταν δυσκολος γριφος) κρυβετε σε μια μικρη λεπτομερεια που περνα απαρατηρητη απο ολους,τη πρωτη φορα που βλεπουν τη ταινια. Ο Lynch ειναι ο μονος που μπορει να σε τρομαξει δειχνοντας το L.A. μερα-μεσημερι. Το inland empire το οποιο ειναι η πιο αμφιλεγομενη ταινια του,αν κ την εχω δει αρκετες φορες πρoσπαθωντας να βγαλω ακρη,στο τελος απλα καθομαι κ απολαμβανω τη διαδρομη διχως να σκεφτομαι τη λυση(μαγεια ισως με τσιγαρο να καει το πουκαμισο κ ταξιδι πισω στη Πολωνια... για οσους εχουν δει τη ταινια). Καλυτερη ταινια του,με ενα οπλο στο κεφαλι μου, θα επελεγα το lost highway. Y.Γ. Πραγματι το malholland drive εχει την πιο ωραια ερωτικη σκηνη στην ιστορια του σινεμα.
*nenya* Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Ο Lynch ειναι ο μονος που μπορει να σε τρομαξει δειχνοντας το L.A. μερα-μεσημερι. Μην σου πω ότι η μεγαλύτερη φρίκη/τρόμος στην ταινία ήταν εκείνος ο γερο-καουμπόης. [btw, good to see another Tool-fan ]
saya Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Να αναφερω προκαταβολικα οτι ο David Lynch ειναι για μενα ο μεγαλυτερος καλλιτεχνης(οχι μονο σκηνοθετης) ολων των εποχων,οποτε οπως καταλαβαινετε δεν θα υπαρξει κανενα ιχνος αντικειμενικοτητας. Ολες οι ταινιες του ειναι σαν ενας κυκλος,συνηθως η απαντηση σε ολες τις ταινιες-γριφους(το malholland drive δεν ηταν δυσκολος γριφος) κρυβετε σε μια μικρη λεπτομερεια που περνα απαρατηρητη απο ολους,τη πρωτη φορα που βλεπουν τη ταινια. Ο Lynch ειναι ο μονος που μπορει να σε τρομαξει δειχνοντας το L.A. μερα-μεσημερι. Το inland empire το οποιο ειναι η πιο αμφιλεγομενη ταινια του,αν κ την εχω δει αρκετες φορες πρoσπαθωντας να βγαλω ακρη,στο τελος απλα καθομαι κ απολαμβανω τη διαδρομη διχως να σκεφτομαι τη λυση(μαγεια ισως με τσιγαρο να καει το πουκαμισο κ ταξιδι πισω στη Πολωνια... για οσους εχουν δει τη ταινια). Καλυτερη ταινια του,με ενα οπλο στο κεφαλι μου, θα επελεγα το lost highway. Y.Γ. Πραγματι το malholland drive εχει την πιο ωραια ερωτικη σκηνη στην ιστορια του σινεμα. Πραγματι αν καποιος ειχε προσεξει Οτι οι παππουδες στο ταξι γελαγαν στο τελος σαν να την χλευαζαν θα καταλαβαινε οτι ηταν ονειρο εξ αρχης.Ετσι πλεον οταν βλεπω κατι τετοια περιεργα ,αντιλαμβανομαι οτι ειναι ονειρο και δεν συμβαινει στην πραγματικοτητα .Οπως σε μια ταινια που ειδα προσφατα που ενος του μιλαγαν τα χρυσοψαρα της γυαλας..ε ,ειχε τρελαθει η απλα ηταν ονειρο οπου μπορει να ακουει φωνες απο οτι θελει ..ονειρο ειναι μιλουν και τα ψαρια
*nenya* Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Πραγματι αν καποιος ειχε προσεξει Οτι οι παππουδες στο ταξι γελαγαν στο τελος σαν να την χλευαζαν θα καταλαβαινε οτι ηταν ονειρο εξ αρχης.Ετσι πλεον οταν βλεπω κατι τετοια περιεργα ,αντιλαμβανομαι οτι ειναι ονειρο και δεν συμβαινει στην πραγματικοτητα .Οπως σε μια ταινια που ειδα προσφατα που ενος του μιλαγαν τα χρυσοψαρα της γυαλας..ε ,ειχε τρελαθει η απλα ηταν ονειρο οπου μπορει να ακουει φωνες απο οτι θελει ..ονειρο ειναι μιλουν και τα ψαρια True, και πιθανότατα γι'αυτό φαίνονταν όλα κάπως ασύνδετα ή τρελά. Σαν να είμαστε και οι ίδιοι μέσα σ'ένα όνειρό μας. Αλλά για πες και τί νιώθεις ότι σου προσφέρει αυτή η ταινία. Ενδιαφέρομαι να συγκρίνω γνώμες.
saya Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 True, και πιθανότατα γι'αυτό φαίνονταν όλα κάπως ασύνδετα ή τρελά. Σαν να είμαστε και οι ίδιοι μέσα σ'ένα όνειρό μας. Αλλά για πες και τί νιώθεις ότι σου προσφέρει αυτή η ταινία. Ενδιαφέρομαι να συγκρίνω γνώμες. Βασικα ,ολα αυτα τα εβλεπε απο τις τυψεις .Γιατι εξοργιστηκε απο τον τροπο που την πεταξε και της φερθηκε γενικα η πρωην ερωμενη της που απο την μια την σκοτωσε .Απο την αλλη ομς επειδη την αγαπουσε ακομη εβλεπε στον υπνο της οτι την εσωσε απο τον θανατο ,που αυτη ειχε κανονισει να συμβει .Και οτι ζουσαν μαζι ευτυχισμενες .Κατα βαθος αυτο ηθελε.Αλλα οδηγηθηκε στο αντιθετο αποτελεσμα που δεν μπορουσε να το αντεξει για αυτο και αυτοκτονει στο τελος .Hταν μια μεγαλη τραγικη ειρωνια η ταινια.Aυτο με εντυπωσιασε το πως χειρηστηκε την ολη ειρωνια της καταστασης και οτι η ηρωιδα τοποθετουσε τα γεγονοτα στο μυαλο της για να διορθωσει τα πραγματα οπως ηθελε η ιδοα να γινουν.Αλλα οταν ξυπνησε και ειδε οτι δεν γινοταν ,δεν το αντεξε.Μπορει να μην ειχε συνηδητοποιησει οτι την αγαπουσε τοσο η να τυφλωθηκε απο την ζηλια.
*nenya* Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μπορει να μην ειχε συνηδητοποιησει οτι την αγαπουσε τοσο η να τυφλωθηκε απο την ζηλια. Η ζήλεια φαινόταν πάντως κεντρικό μοτίβο. Οπότε ποντάρω σ'αυτήν. Θεωρείς ότι είχε διδακτικό στοιχείο η ταινία or not;
saya Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Η ζήλεια φαινόταν πάντως κεντρικό μοτίβο. Οπότε ποντάρω σ'αυτήν. Θεωρείς ότι είχε διδακτικό στοιχείο η ταινία or not; Ναι ,οτι ο πονος και η εκδικηση μπορει να οδηγησουν σε απερισκεπτες ενεργειες που θα μετανιωσουμε συντομα .Και δεν ειχαμε σκοπο να κανουμε .Την αγαπουσε ,παρολ΄' αυτα λογω ζηλειας και για τον αντιζηλο της και γενικα επειδη ηταν πιο ταλαντουχα απο αυτην ,την σκοτωσε .Και μετα δεν μπορεσε να το αντεξει .Δεν νομιζω οτι ηθελε να το κανει στην πραγματικοτητα..λειτουργησε μαλλον βεβιασμενα και κυριευμενη απο την ζηλια της και μετα ομως ειχε συμβει κατι που δεν διορθωνοταν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.