Προς το περιεχόμενο

Δουλειά μετά το σχολείο

justbegoodtome

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!! φετος τελειωσα το σχολειο και σκεφτομαι να αρχισω για πρωτη φορα δουλεια σε καποια καφετερια για χαρτζιλικι.

Καταρχας, θα παω στην καφετερια και θα ζητησω τον υπευθυνο για να του πω οτι θα ηθελα να δουλεψω στο μαγαζι, μεχρι π.χ. 3 φορεσ την εβδομαδα και π.χ. απο τις 10.00 μεχρι τις 15.00(αν παει με 5ωρο);

Και επισης πιστευετε οτι θα επηρεασει αρκετα τισ σπουδες μου...;

Δημοσ.

καλως ηρθες στο Forum.για 2 χρονια δουλευα απο τις 10 μεχρι τις 3 και μετα καπακια πηγαινα ιεκ μεχρι 9-10 το βραδυ.ολα πηγαν μια χαρα.

επισης πιο πριν δουλευα 5 το απογευμα με 12 το βραδυ και ταυτοχρονα πηγαινα λυκειο .και εκει μια χαρα.αμα εισαι διατεθειμενος να τα κανεις και τα 2 μαζι και να εχεις ορεξη ολα γινονται.αλλο τοσο που εσυ θα εισαι 3 φορες την εβδομαδα.χρονος υπαρχει σε ολους τους φοιτητες.καποιοι γουσταρουν καφετερια καποιοι γουσταρουν δουλεια.αν και ειναι λιγο ασχετη η κατηγορια εδω.ποιο πολυ πηγαινε στο μπλα μπλα.εν τουτοις ολα γινοντα θεληση και ορεξη να υπαρχουν

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!! φετος τελειωσα το σχολειο και σκεφτομαι να αρχισω για πρωτη φορα δουλεια σε καποια καφετερια για χαρτζιλικι.

Καταρχας, θα παω στην καφετερια και θα ζητησω τον υπευθυνο για να του πω οτι θα ηθελα να δουλεψω στο μαγαζι, μεχρι π.χ. 3 φορεσ την εβδομαδα και π.χ. απο τις 10.00 μεχρι τις 15.00(αν παει με 5ωρο);

Και επισης πιστευετε οτι θα επηρεασει αρκετα τισ σπουδες μου...;

δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα... καλό είναι που το σκέφτεσαι αλλα οι καφετέριες τώρα δεν είναι και στα καλύτερα τους... όλοι έχουν μειώσει το προσωπικό και γενικά η κίνηση είναι πεσμένη. βέβαια είναι και ανάλογα την περιοχή, και τις συνθήκες τις καφετέριας. συνήθως το προσωπικό αλλάζει συχνά γιατι η δουλειά κουράζει. βέβαια ξέρω συγκεκριμένη καφετέρια που το προσωπικό δεν έχει αλλάξει εδώ και 2 χρόνια.

για μένα βασικό είναι να έχεις καλό παρουσιαστικό (οι καφετέριες θέλουν ωραίο προσωπικό και ευχάριστο) και να μην έχεις απαιτήσεις ούτε καν για το ωράριο μόλις πάς. τα βρίσκεις στην πορεία αυτά. όλοι θα σου κάνουν τα "χατίρια" αργότερα αν δούν οτι είσαι καλό παιδί (αν είσαι) και έχεις όρεξη για δουλειά. επίσης ο "υπεύθυνος" είναι συνήθως κάποιος με πολλά πράγματα στο κεφάλι του και με λίγη έως καθόλου απόφαση για το προσωπικό, οπότε καλύτερα να βρείς τον ιδιοκτήτη η τον διευθυντή, αν μιλάμε για κάτι μεγαλύτερο π.χ αλυσίδα.. όσο για την σχολή νομίζω οτι θα σε επηρεάσει αρκετά δυστυχώς.

Δημοσ.

για μενα για την σχολη δεν θα τον επηρεασει.δυσκολο φοιτητης να μην εχει χρονο.απλα οι μισοι τον περνανε στις καφετεριες.αυτο που ειναι δυσκολο αυτον τον καιρο ειναι α.να βρει δουλεια.β.να δεχτει ο ιδιοκτητης οτι θες δουλεια 3 φορες την εβδομαδα και Part time.αμα ηταν καθε μερα part time θα ηταν καλυτερα.αλλα και Part time και το βασικο 3 φορες την εβδομαδα ειναι λιγο δυσκολο.οι πιο πολλοι part time ειναι καφετεριες χωρις ενσημα κτλ βεβαια.για την σχολη χρονο θα εχει ειδικα αν μιλαμε 3 φορες την εβδομαδα.απλα θαστερηθει λιγο την φοιτιτικη ζωη.πηγαινα λυκειο και ιεκ οταν δουλευα και καθε μερα δουλεια και δεν με επηρεασε.απλα λιγο κουρασμενος γενικα αλλα ορεξη να εχει κανεις.

γιατι οι μισοι λενε.δεν περασα πανεπιστημιο για να δουλευω.και ολη μερα εκτος απο οταν ειναι εξεταστικη ειναι για καφε.

Δημοσ.

Δεν ξέρω ούτε ένα συμφοιτητή /τρια που να δούλευε σε καφετέρια και να πάλευε να έρχεται σχολή να παρακολουθεί ( με το ζόρι εργαστήρια μόνο ).Οι περισσότεροι 4 -5 ημέρες δούλευαν full time. Γενικά σε δουλειές δεν υπάρχει ιδιαίτερη κατανόηση αν είσαι φοιτητής , μόνο εάν το προσωπικό είναι ΟΚ άτομα και βολεύσεις τις βάρδιες σου κάπως. Ως φοιτήτρια σε εποχή τότε που υπήρχαν πιο πολλές δουλειές αν τους έλεγες συγκεκριμένες βάρδιες 3 φορές τη βδομάδα , ε σου λέγανε " θα σας ειδοποιήσουμε " :rolleyes: Με το ζόρι καμία μέρα να πάρεις ρεπό να πας να γράψεις εξεταστική ( φοιτητική , τι είναι αυτό ; :devil:).

Εγώ 2 χρόνια άντεξα να το κάνω αυτό δουλειά - σχολή ( και πολλές μετακινήσεις με Μέσα ... ) , μετά πάταγα σχολή όταν το θυμόμουν...

Δημοσ.

ε ναι πως να την παλεψουν.δεν γινεται δουλεια στην καφετερια,μετα καφετερια,μετα σχολη και μετα ξενυχτι με τους φιλους μεχρι πρωιας.ποιος θελει να θυσιασει την φοιτιτικη ζωη για δουλεια.ελαχιστοι.ας ειναι καλα οι καλοι γονεις που τροφοδοτουν .

Δημοσ.

θα θεωρηθω κακος που το γραφω αυτο αλλα δεν με νοιαζει. ειναι η αληθεια.ολοι εχουν τα λεφτα του μπαμπα καιτ ης μαμας και για αυτο επειδη δεν τους νοιαζει να τελειωσουν γρηγορα ουτε δουλευουν καπου για να τα βγαλουν με τον κοπο τους σου λενε χαλαρα.δεν ειναι ολοι ετσι βεβαια υπαρχουν και ατομα που το τελειωνουν κανονικα υπαρχουν και ατομα που δουλευουν αλλα ειναι λιγοι.

Δημοσ.

θα θεωρηθω κακος που το γραφω αυτο αλλα δεν με νοιαζει. ειναι η αληθεια.ολοι εχουν τα λεφτα του μπαμπα καιτ ης μαμας και για αυτο επειδη δεν τους νοιαζει να τελειωσουν γρηγορα ουτε δουλευουν καπου για να τα βγαλουν με τον κοπο τους σου λενε χαλαρα.δεν ειναι ολοι ετσι βεβαια υπαρχουν και ατομα που το τελειωνουν κανονικα υπαρχουν και ατομα που δουλευουν αλλα ειναι λιγοι.

Έχεις μεγάλο δίκιο σε αυτό. Θυμούνται τον τέταρτο χρόνο ότι έχουν και μία σχολή... Πάντως πολλά άτομα δουλεύουν για να τα τρώνε σε εξόδους ή να πάρουν αμάξι , το θεωρώ βλακεία αυτό. Εγώ δούλευα πάντα γιατί λεφτά από γονείς δεν έπαιρνα , δεν ήταν μόνο το θέμα να μην τους επιβαρύνω αλλά και εκείνοι όταν είδαν Β εξάμηνο να είμαστε σπανίως ανοιχτά γιατί οι καθηγητές έκαναν επίσχεση τότε μου είπαν " λεφτά από εμάς για να παρακολουθείς όοοοοποτε είστε ανοιχτά δεν έχει , πήγαινε βρες δουλειά ". Βέβαια είναι άλλη η αίσθηση μετά , δεν σου κουνιέται κανείς γιατί δεν σε πληρώνουν γονείς :-D

Γενικά το να δουλεύεις είναι ζόρικο πράγμα γιατί και η κατάσταση στα ΑΕΙ / ΤΕΙ είναι ρευστή. Πότε επίσχεση πότε καταλήψεις πότε απεργίες και τράβα εργαζόμενε να αφομοιώσεις την ύλη σε 2 βδομάδες. Καλά εργαστήρια να τα βάλω σε μία μέρα μόνο το κατάφερα μόνο μία φορά , πάντα οι θέσεις ήταν reserve τηλεφωνικώς για τους δικούς τους . Ώρες μόνο πρωινές φυσικά . :devil:

Ξέρετε κάποιον εργαζόμενο φοιτητή που να διατήρησε τον ίδιο μέσο όρο ; Να τον συγχαρώ προσωπικά ; Από 8,7 κατέληξα σε 7,8 ( χωρίς την πτυχιακή που κάποτε πρέπει να παραδώσω επιτέλους ! ).

Δημοσ.

Έχεις μεγάλο δίκιο σε αυτό. Θυμούνται τον τέταρτο χρόνο ότι έχουν και μία σχολή... Πάντως πολλά άτομα δουλεύουν για να τα τρώνε σε εξόδους ή να πάρουν αμάξι , το θεωρώ βλακεία αυτό. Εγώ δούλευα πάντα γιατί λεφτά από γονείς δεν έπαιρνα , δεν ήταν μόνο το θέμα να μην τους επιβαρύνω αλλά και εκείνοι όταν είδαν Β εξάμηνο να είμαστε σπανίως ανοιχτά γιατί οι καθηγητές έκαναν επίσχεση τότε μου είπαν " λεφτά από εμάς για να παρακολουθείς όοοοοποτε είστε ανοιχτά δεν έχει , πήγαινε βρες δουλειά ". Βέβαια είναι άλλη η αίσθηση μετά , δεν σου κουνιέται κανείς γιατί δεν σε πληρώνουν γονείς :-D

Γενικά το να δουλεύεις είναι ζόρικο πράγμα γιατί και η κατάσταση στα ΑΕΙ / ΤΕΙ είναι ρευστή. Πότε επίσχεση πότε καταλήψεις πότε απεργίες και τράβα εργαζόμενε να αφομοιώσεις την ύλη σε 2 βδομάδες. Καλά εργαστήρια να τα βάλω σε μία μέρα μόνο το κατάφερα μόνο μία φορά , πάντα οι θέσεις ήταν reserve τηλεφωνικώς για τους δικούς τους . Ώρες μόνο πρωινές φυσικά . :devil:

Ξέρετε κάποιον εργαζόμενο φοιτητή που να διατήρησε τον ίδιο μέσο όρο ; Να τον συγχαρώ προσωπικά ; Από 8,7 κατέληξα σε 7,8 ( χωρίς την πτυχιακή που κάποτε πρέπει να παραδώσω επιτέλους ! ).

αν το θυμηθουν τον τεταρτο καλα ειναι.kala naι αυτοι που εχουν τα λεφτα απο γονεις απλα θελουν και αλλα και για αυτο δουλευουν οχι παντα για να τους ελαφρυνουν οικονομικα.καλα δεν εφταιγες εσυ επειδη τα ελληνικα πανεπιστημια μαμακιζονται.αυτο με τα εργαστηρια δεν το ξερω.ιεκ εχω τελειωσει ταυτοχρονα με δουλεια οποτε δεν εχω αποψη.ημουν εργαζομενος αλλα σε ιεκ και τελειωσε με 4 υποτροφιες και κανα μεσο ορο πανω απο 18:P αξιζω συγχαρητηρια?:P

ante Κανε και την πτυχιακη να φυγει να τελειωνεις.

Δημοσ.

Εγω θελω να ρωτησω για καμια δουλεια ταυτοχρονα με το σχολειο.

Ειμαι 3 λυκειου και ψαχνομαι για καμια δουλιτσα μετα το σχολειο.Στις 3 ειμαι σπιτι φαγομενος.

Τη εχετε να προτινετε?

Δημοσ.

Εγω θελω να ρωτησω για καμια δουλεια ταυτοχρονα με το σχολειο.

Ειμαι 3 λυκειου και ψαχνομαι για καμια δουλιτσα μετα το σχολειο.Στις 3 ειμαι σπιτι φαγομενος.

Τη εχετε να προτινετε?

η καφετερια η τιποτα σερβιτορος η να μοιραζεις φυλλαδια.σερβιτορος ειναι συνηθως απογευμα,φυλλαδια οποτε μπορεις.καφετερια εξαρτατε.το βασικο ειναι βεβαια να βρεις να ζητανε.επισης και delivery αν εχεις διπλωμα.

Στις 3 να είσαι στο περιπτερο με χρυση αγγελία

ελα σοβαρευτειτε,

Μπορω να φερω φαγητο μαζι μου ?

επισης

Δημοσ.

δεν θα βρείτε απο το insomnia δουλειά ούτε θα σας πεί κάποιος την γαμάτη δουλειά που θα βρείτε. αν έχετε ανάγκη για λεφτά για τον οποιονδήποτε λόγο πρέπει να ψαχτείτε. βγείτε σε μαγαζιά σε δουλειές και ρωτήστε. δεν χρειάζεται να γίνουν όλοι σερβιτόροι η delivery. ψάξτε κάτι που σας ταιριάζει, για να μην σας χαλάει την διάθεση τελείως.

προσωπικά έχει τύχει να φεύγω απο νότια προάστια και να δουλεύω κηφισσιά, μαρούσι, μέχρι και νέα μάκρη, και μετά απο πολύ καιρό κατάφερα να "βολευτώ" εδώ κοντά μου... και πάλι οι περισσότερες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα είναι χάλια. άλλη λύση είναι να ψαχτείτε για δουλειά το καλοκαίρι(π.χ εποχιακοί σε ξενοδοχεία), να βγάζετε αρκετά χρήματα και τον χειμώνα να κάθεστε..(αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για λεφτά) αλλα νταξ, οι περισσότεροι θα σας πούνε πράγματα που έχουν ακούσει και δεν έχουν κάνει οπότε πρέπει να ξεκινήσετε το ψάξιμο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...