LongTom Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Τελευταια ''ψαχνομαι'' για ενα καλο + προσιτο reader και προσωπικα μου φαινεται καλο το συγκεκριμενο αλλα εχω μηδενικη εμπειρια με αυτες τις συσκευες.. Διαβαζεις με την ιδια ευχαριστηση που θα διαβασεις ενα βιβλιο η ''κουραζει'' τα ματια οπως ακουω απο μερικους? Πιστευω πως η τεχνολογια e-ink κανει πολυ πιο ευχαριστη την αναγνωση ετσι, γιατι δεν μπορω να διαβασω σε ταμπλετα με την καμια (οχι λογο κακης ορασης η κατι σχετικο..απλα το βρισκω αποκρουστικο)? Είναι το ίδιο με το να διαβάζεις βιβλίο. Έχω μια συσκευή παλαιότερης τεχνολογίας οθόνης(Cybook Orizon) και μπορώ να πω ότι ποτέ δεν κούρασε τα μάτια. Στις pearl οθόνες(kindle3,sonyT1 κ.ο.κ) είναι ακόμη ποιο κοντά στο κανονικό χαρτί. Αυτά που λένε οι διάφοροι εδώ και στα άλλα φόρουμ είναι συνήθως θεωρητικολογίες(και μπορώ να πω αβάσιμα συμπεράσματα). Δεν έχει σχέση μια οθόνη με την άλλη και να συγκρίνεις τις ταμπλέτες με τα e-readers είναι ανώφελο γιατί έχουν άλλο λόγο ύπαρξης. Βέβαια οι ταμπλέτες διαφημίζονται για e-readers αλλά κουράζουν τόσο όσο η οθόνη του Η/Υ. Καλό και προσιτό είναι το kindle3,ή εάν έχεις πρόσβαση στις ΗΠΑ(γιατί δεν πουλιούνται Ευρώπη) είναι τα nook2 touch και kobo touch που είναι εξίσου καλά. Ή εάν θέλεις περίμενε για το sony που δείχνει εδώ. Προσωπικά θα αγόραζα το sony ή κάποιο από τα άλλα αντί του kindle γιατί: 1ον)μου την δίνει που δεν έχει θύρα microsd 2ον)πρέπει να χρησιμοποιώ συνέχεια το calibre για τα epub εάν δεν το κάνω hack 3ον)με βολεύει περισσότερο η touch οθόνη 4ον)σαν την απεχθή apple οι θήκες είναι ακριβές 5oν)kidle=amazon,έχει προβλήματα με το να αγοράζεις από άλλα βιβλιοπωλεία. Όλα βέβαια έχουν τα μειονεκτήματα τους,αλλά καλύτερα να ρωτήσεις και εδώ http://www.insomnia.gr/topic/318457-e-book-reader/page__st__1210
ikar6 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι το ίδιο με το να διαβάζεις βιβλίο. Έχω μια συσκευή παλαιότερης τεχνολογίας οθόνης(Cybook Orizon) και μπορώ να πω ότι ποτέ δεν κούρασε τα μάτια. Στις pearl οθόνες(kindle3,sonyT1 κ.ο.κ) είναι ακόμη ποιο κοντά στο κανονικό χαρτί. Αυτά που λένε οι διάφοροι εδώ και στα άλλα φόρουμ είναι συνήθως θεωρητικολογίες(και μπορώ να πω αβάσιμα συμπεράσματα). Δεν έχει σχέση μια οθόνη με την άλλη και να συγκρίνεις τις ταμπλέτες με τα e-readers είναι ανώφελο γιατί έχουν άλλο λόγο ύπαρξης. Βέβαια οι ταμπλέτες διαφημίζονται για e-readers αλλά κουράζουν τόσο όσο η οθόνη του Η/Υ. Καλό και προσιτό είναι το kindle3,ή εάν έχεις πρόσβαση στις ΗΠΑ(γιατί δεν πουλιούνται Ευρώπη) είναι τα nook2 touch και kobo touch που είναι εξίσου καλά. Ή εάν θέλεις περίμενε για το sony που δείχνει εδώ. Προσωπικά θα αγόραζα το sony ή κάποιο από τα άλλα αντί του kindle γιατί: 1ον)μου την δίνει που δεν έχει θύρα microsd 2ον)πρέπει να χρησιμοποιώ συνέχεια το calibre για τα epub εάν δεν το κάνω hack 3ον)με βολεύει περισσότερο η touch οθόνη 4ον)σαν την απεχθή apple οι θήκες είναι ακριβές 5oν)kidle=amazon,έχει προβλήματα με το να αγοράζεις από άλλα βιβλιοπωλεία. Όλα βέβαια έχουν τα μειονεκτήματα τους,αλλά καλύτερα να ρωτήσεις και εδώ http://www.insomnia.gr/topic/318457-e-book-reader/page__st__1210 +1 Ως χρήστης ενός Sony PRS-650 (το μοντέλο που κυκλοφόρησε πέρυσι τον Οκτώβριο και θα αντικατασταθεί από το Τ1) συμφωνώ και επαυξάνω με όλα όσα είπες. Ειδικά στο κομμάτι Amazon vs Sony είναι ακριβώς οι ίδιοι λόγοι που με έκαναν να προτιμήσω το δεύτερο αν και ήταν €80 ακριβότερο. Ωστόσο να αναφέρω ένα μικρό "προβληματάκι" που ο ενδεχόμενος αγοραστής θα πρέπει να γνωρίζει: Το kindle έχει πλήρη υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας ενώ στο Sony αυτή είναι ατελής. Τι εννοώ: τα pdf φυσικά διαβάζονται άψογα και μάλιστα η λειτουργία ανάγνωσης pdf στο Sony είναι καλύτερη του kindle (συν ότι υποστηρίζεται reflow κειμένου που βολεύει αφάνταστα), ωστόσο για τα epub χρειάζεται να έχουν ενσωματώσει τις ελληνικές γραμματοσειρές οι εκδότες. Από προσωπική εμπειρία (έχω αγοράσει αρκετά ελληνικά ebooks) μόνο μία φορά αντιμετώπισα πρόβλημα. Επικοινώνησα με τον εκδότη και το πρόβλημα λύθηκε, αν και εν τω μεταξύ είχα ξεκλειδώσει το ebook και είχα τροποποιήσει τη γραμματοσειρά μέσω calibre μόνος μου, έτσι και αλλιώς (η διαδικασία είναι απλή, για όποιον ενδιαφέρεται δείτε αυτότο link). Από την άλλη βέβαια η υποστήριξη ελληνικών από το kindle είναι δώρο άδωρο, αφού το Amazon δεν πουλά ελληνικά βιβλία και το kindle δεν υποστηρίζει epub κλειδωμένα με DRM (στη μορφή δηλαδή που πωλούν ebooks όλα σχεδόν τα ελληνικά βιβλιοπωλεία). Άρα για να διαβάσεις ένα βιβλίο στο kindle θα πρέπει πάλι να το ξεκλειδώσεις και να το μετατρέψεις σε mobi (μέσω calibre).
diafanos82 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Συμφωνω... Στην αρχη φανηκαν σαν επανασταση στον τροπο αναγνωσης βιβλιων, αλλα η ελλειψη backlight και το γεγονος οτι οι οθόνες e-ink εχουν κακο contrast γιατι ειναι γκρι, ειναι τεραστιες αδυναμιες (αντι να ξεκουραζουν τα ματια τα κουραζουν). Επισης ειναι μονο για μια χρηση (βιβλια) και αυτο ειναι πολυ περιοριστικο. Χωρις αμφιβολια θα τα καταπιουν τα tablets. Ακουγεται οτι η Amazon θα αντικαταστησει το Kindle με tablet, αν γινει αυτο, θα ειναι ταφοπλακα στα e-ink ebook readers. Το συγκεκριμενο ειναι πλαστικουρα σαν το Kindle (τα προηγουμενα της Sony ειχαν κουτι απο αλουμινιο και ηταν πιο ακριβα). Φίλε έχεις χρησιμοποιήσει πάνω απο 5 λεπτά σου κάποιον e-reader? Αμφιβάλω, γιατί αν είχες αποκλείεται να υποστήριζες ότι κουράζουν τα μάτια οι οθόνες τους. Η οθονη του έχει σχεδόν ανεπαίσθητες διαφορές απο μια σελίδα ενός "πραγματικου" βιβλιου. Τουλάχιστον αυτο ισχύει για το kindle που έχω, αν και δε νομίζω να υπάρχει και μεγάλη διαφορα σοτυς αλλους reader με την ιδια τεχνολογια e-ink. Έπισης βρες μου ένα τυπωμένο βιβλίο (πέραν καποιον κωμικ με γυαλιστερο χαρτί) που η σελίδα του να είναι εντελώς λευκή. Ισα-ισα ένα ελαφρώς μπεζ background δεν κάνει τόσο μεγάλη αντίθεση με το κείμενο, με συνέπεια λιγότερη κούραση στα μάτια.
Kolydaras Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Για μένα που αυτό τον καιρό ψάχνω και mp3 player και ebook reader πρέπει να είναι το ιδανικό προϊόν. Νομίζω το kindle δεν έχει τέτοια δυνατότητα αναπαραγωγής mp3 δηλαδή και, ακόμα και αν είχε, τα 4GB νομίζω δε φτάνουν ούτε για ζήτω.
LongTom Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Για μένα που αυτό τον καιρό ψάχνω και mp3 player και ebook reader πρέπει να είναι το ιδανικό προϊόν. Νομίζω το kindle δεν έχει τέτοια δυνατότητα αναπαραγωγής mp3 δηλαδή και, ακόμα και αν είχε, τα 4GB νομίζω δε φτάνουν ούτε για ζήτω. Το kidle3(ή keyboard που το λένε τώρα) έχει περιορισμένη δυνατότητα αναπαραγωγής Mp-3. Και τα νέα kidle που θα βγουν τον Νοέμβρη(kindle touch) θα έχουν Mp-3 και θύρα για ακουστικά αλλά πάλι θα έχουν μη επεκτάσιμη 4giga μνήμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα