Προς το περιεχόμενο

Ελλάδα-Σκόπια Μπάσκετ

djcat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το βυζάντιο θεωρείτε Ελληνικό, μόνο από τους Έλληνες. Υπάρχει και άλλη ιστορία από αυτή που σας μαθαίνουν στο σχολείο.

Προήλθε από την διάσπαση της Ρωμαικής αυτοκρατορίας, το 395 μ.χ (ήταν τμήμα μιας άλλη ΌΧΙ Ελληνικής αυτοκρατορίας).

Η επίσημη γλώσα ήταν τα λατινικά, μέχρι που ο Ηράκλειτος τον 7ο αιώνα την μετέτρεψε στα Ελληνικά (για να συντηρίσει αυτή την διάσπαση). Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος μιλούσε Ελληνικά.

Από το 600 μέχρι το 900 μ.χ., ήταν υπό τον πλήρη έλεγο "βαρβγαρικών" φυλών (Σλάβων και Αράβων κυρίως).

Τον 9ο αιώνα ξαναπέρασε υπό τον πλήρη έλεγχο της οθομανικής αυτοκρατορίας, και 100 χρόνια αργότερα, με την Βασιλεία των Κομνηνών άρχισε να αναπτήσετε (κυρίως 11 και 12 αιώνα). Μετά 4η σταυροφορία, στο καπάκι Τούρκοι.

Που είναι ακριβώς Ελληνική; Ούτε πολίτευμα, ούτε θρησκεία, ούτε πολιτισμός έχει σχέση με την αρχαία Ελλάδα.

Oχι ,μιλαω επισημα οχι για τους Ελληνες .Για ολους τους επιστημονες το πρωτο εργονεοελληνικης λογοτεχνιας ειναι ο διγενης Ακριτας δωδεκατος αιωνας γιατι εχει γραφει με τους ιδιους τροπους και τεχνικες με τα δημοτικα τραγουδια που υμνησαν την αλωση της πολης το 1453 .Το η ρωμιοσυνη χαθηκε ,η ρωμιοσυνη παει ,παλι με χροινους με καρους παλι δικα μας θα ειναι .Ο μυθος του μαρμαρωμενου βασιλια και ολα αυτα ειναι απο τοτε..Χρυσε μου ,μην παραλλαζεις την ιστορια απο οτι θυμασαι .Ποτε ηταν η βυζαντινη αυτοκρατορια στον πληρη ελεγχο των Αραβων και Σλαβων .Παντα ξενοι θεωρουνταν .Γιατι δεν ψαχνεται πριν γραψετε κατι..

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι μα είναι λογικό, υπάρχουν ένα σορό ιστορίες, και όχι μία.

Επίσης υπάρχει μία ιστορία όπου ο marios_geo είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά δεν υπάρχει Ελλάδα.

Εδω και μερικα posts λες αρλουμπες, αυτο δεν ειναι κακο αλλα μπορεις να τις πεις και να επιχειρηματολογησεις για αυτες τουλαχιστον? Ετσι για το γαμωτο δηλαδη.

Καθετε ο αλλος και σου γραφει δεδομενα και ακριβεις ημερομηνιες και ονοματα και λες την μπουρδα σου.

Δημοσ.

Ναι βεβαια, οταν δεν εχεις επιχειρηματα το γυρναμε σε φτηνες ειρωνειες. Να σε δω να ανταπαντας σε αυτα που σου λεει.

Η ιστορια ειναι ΜΙΑ αλλα εχει πολλες εκδοχες, αυτο το ξερουν ολοι, και αυτο πιστευω οτι εννοουσε ο μαριο οταν ειπε "πολλες ιστοριες"

Η ιστορια εχει πολλες εκδοχες αλλα μεχρι ενα σημειο .Μην το κανουμε και ...

Εδω και μερικα posts λες αρλουμπες, αυτο δεν ειναι κακο αλλα μπορεις να τις πεις και να επιχειρηματολογησεις για αυτες τουλαχιστον? Ετσι για το γαμωτο δηλαδη.

Καθετε ο αλλος και σου γραφει δεδομενα και ακριβεις ημερομηνιες και ονοματα και λες την μπουρδα σου.

Τουφα ποιος εγραψε δεδομενα και ημερομηνιες.Οτι θυμουνται απο το δημοτικο λενε καποιοι..

Δημοσ.

Επιχείρημα μου έδωσε; ναι έγινε, γεια χαρά.

Όταν μιλάς για ιστορία αν θες να σε πάρουν στα σοβαρά πρέπει να έχεις και σοβαρές πηγές. Θα κάτσω να μιλήσω για ιστορία σε ένα τόπικ που λέγεται Ελλάδα-Σκόπια Μπάσκετ, και θα διαβάσω όλα τα posts της wikipedia για να δω αν ισχύουν τα επιχειρήματα του;

Καλό

Δημοσ.

Και τέλος, αστειχείωτοι φίλοι μου, ο πρώτος (και μοναδικός), που συνέδεσε το Βυζάντιο με την Ελλάδα ήταν ο Παπαρηγόπουλος κάπου στα μέσα του 18 αιώνα, σε μια προσπάθεια να ενώσει τον επαναστατημένο λάο, για να αποκτήσει συνειδηση και ταυτότητα.

Ο σκοπός (και καλά έκανε) είναι να έχει κάποια συνεχή εθνική ταυτότητα οι κάτοικοι της περιοχής, με τον ένδοξο Ελληνικό λαό.

Κάτι αντίστοιχο, κάνουν και οι γείτονες μας στα Σκόπία. Χρειάζονται εθνική ταυτότητα.

Δημοσ.

Εσύ πάντως σαν δικηγόρος του έχεις άπιαστα επιχειρήματα

Εγώ δεν μίλησα για ιστορία, οπότε δεν θα του απαντήσω, εγώ για την ονομασία μίλησα και γι αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

Εγω διαφωνω με την ονομασια τους. Να μην λεγονται Μακεδονες. Για μενα ιδανικη ονομασια θα ηταν "Σλαβομακεδονια" , η εστω "North Macedonia". Αυτη θα ηταν μια ικανοποιητικη λυση και για τις 2 πλευρες.

Απο την αλλη κλασσικη επιχειρημα των αντιεθνικιστων ειναι οτι ολα τα εθνη ειναι φαντασιακες κατασκευες επομενως θα πρεπε ολοι(ελληνες,σκοπιανοι,βουλγαροι,αλβανοι κλπ) να βαλουν την εθνικη υπερηφανεια τους εκει που δεν πιανει ηλιος.

Δημοσ.

Και τέλος, αστειχείωτοι φίλοι μου, ο πρώτος (και μοναδικός), που συνέδεσε το Βυζάντιο με την Ελλάδα ήταν ο Παπαρηγόπουλος κάπου στα μέσα του 18 αιώνα, σε μια προσπάθεια να ενώσει τον επαναστατημένο λάο, για να αποκτήσει συνειδηση και ταυτότητα.

Ο σκοπός (και καλά έκανε) είναι να έχει κάποια συνεχή εθνική ταυτότητα οι κάτοικοι της περιοχής, με τον ένδοξο Ελληνικό λαό.

Κάτι αντίστοιχο, κάνουν και οι γείτονες μας στα Σκόπία. Χρειάζονται εθνική ταυτότητα.

Βρε συ Μαριε που τα εχεις διαβασει αυτα;Γιατι εγω βλεπω οτι κανεις στοιχειωδη λαθη;Και στο ξαναλεω ο πρωτος που ενωσε το βυζαντιο με την Ελλαδα ηταν ο καποδιστριας ,δες λιγο το ντοκλυμαντερ του 1821 του σκαι να δεις πως αλλαξαν τα ονοματα απο Γραικοι σε Ελληνες τοτε ..

Δημοσ.

Βρε συ Μαριε που τα εχεις διαβασει αυτα;Γιατι εγω βλεπω οτι κανεις στοιχειωδη λαθη;

Saya, σε θυμάμαι σε ένα άλλο τοπικ με το άσυλο. Κανένας δεν έβγαλε άκρη μαζί σου, και δεν θα προσπαθήσω ούτε εγώ.

Δημοσ.

Τα ματια μας μονοι μας τα βγαλαμε στο συγκεκριμενο θεμα.

Αν και με τον τιτλο του video και αυτα που λεει ο δημοσιογραφος δεν συμφωνω, αλλα αυτο που λεει ο τυπος στην τελευταια συνεντευξη ειναι η ριζα του προβληματος.

ps: οταν εμεις λεμε παλι με χρονια με καιρους παλι δικα μας θα'νε και γαλουχουμε με φανατισμο τα παιδια ειναι οκ, οταν τα κανουν οι αλλοι εναντιον μας δεν ειναι? Υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο. Θελουμε ολοι να μας φερονται ισα, αλλα εμεις θελουμε να ειμαστε απο πανω τους.

Επιχείρημα μου έδωσε; ναι έγινε, γεια χαρά.

Όταν μιλάς για ιστορία αν θες να σε πάρουν στα σοβαρά πρέπει να έχεις και σοβαρές πηγές. Θα κάτσω να μιλήσω για ιστορία σε ένα τόπικ που λέγεται Ελλάδα-Σκόπια Μπάσκετ, και θα διαβάσω όλα τα posts της wikipedia για να δω αν ισχύουν τα επιχειρήματα του;

Καλό

Προβλημα σου αν δεν θες να μιλησεις, δεν σε αναγκασε κανεις να απαντησεις, να μπω και εγω σε ενα thread που δεν με ενδιαφερει και να αρχιζω να λεω τα δικα μου?

Δημοσ.

Saya, σε θυμάμαι σε ένα άλλο τοπικ με το άσυλο. Κανένας δεν έβγαλε άκρη μαζί σου, και δεν θα προσπαθήσω ούτε εγώ.

Αυτο ακριβως ειναι που με τιμα βασικα οτι λετε οτι σας ερθει στο κεφαλι και δεν βγαζετε ακρη μαζι μου .Ε που να την βγαλετε;Αφου σας διορθωνω ..και εχει πολυ φαση το πως αντιδρα καποιος που δεν βγνωριζει οταν τον ξεσκεπαζεις .Λοιπον αυτη ειναι η δικη σου εκδοχη της ιστοριας .Η οποια εχει τοση αξια οσο η εκδοχη της ιστοριας του οποιοδηποτε που εγραψε ενα ασχετο μυθιστορημα χωρις να εχει ψαξει δεδομενα.Δλδ καμια απολυτως .Ειναι τελειως λαθος ομως.

Και να σου πω και ενα μυστικο .Μου αρεσει να το κανω αυτο..ειδικα οταν τσαντιζεστε και λέτεκατι τετοια εχει πολυ πλακα .Γιατι ξερετε οτι ξερω..και αυτο εχει φαση.

Δημοσ.

Και για να κλείσω το θέμα του Παπαρηγόπουλο,

Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος συνέδεσε ιστορικά την αρχαιότητα με τη νεότερη Ελλάδα μέσω του Βυζαντίου. Τις ίδιες απόψεις είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο ιστορικός Σπυρίδων Ζαμπέλιος, στην εισαγωγή του στον τόμο της έκδοσης των δημοτικών τραγουδιών, το 1852, καθώς επίσης και ο Βρετανός George Finlay τo 1851 στο "History of Greece, from its Conquest by the Crusaders to its Conquest by the Turks" και ο Γερμανός Τσινκάιτσεν. Σύμφωνα με τον Παπαρρηγόπουλο, ο ελληνισμός δεν έσβησε ολοκληρωτικά με την ήττα των Ελλήνων από τους Ρωμαίους το 146 π.Χ., αλλά συνέχισε να υπάρχει και μάλιστα κατόρθωσε να αναγεννηθεί με τη σύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η οποία δεν ήταν εκφυλισμένο υπόλειμμα του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους, αλλά αποτελούσε την αναβίωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ως εναρκτήριο σημείο του Νέου Ελληνισμού προσδιόρισε το 1204, δηλαδή την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους της Δ΄ Σταυροφορίας. Διαφώνησε με τον ιστορικό Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράυερ, ο οποίος στο έργο του Ιστορία της χερσονήσου του Μωρέως κατά τον μεσαίωνα (1830 και 1836) υποστήριζε ότι ο ελληνικός πληθυσμός είχε εξαφανιστεί τον 6ο αι. μ.Χ., ύστερα από την κάθοδο σλαβικών φύλων, επομένως οι νεότεροι Έλληνες δεν είχαν καμία φυλετική συγγένεια με τους αρχαίους.

Επίσης, ο Παπαρρηγόπουλος ήταν ο πρώτος που μελέτησε αναλυτικά την περίοδο της βασιλείας των Ισαύρων, καθώς και ο πρώτος που αναγνώρισε θετικά στοιχεία στις μεταρρυθμίσεις τους. Κατέκρινε πολλά ιστορικά πρόσωπα για την φιλοτουρκική τους στάση, όπως τον Ιωάννη Στ' Καντακουζηνό, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Γεώργιο Γεμιστό Πλήθωνα ως τον «Έλληνα σοσιαλιστή της ιε΄ εκατονταετηρίδος». Ο κύριος λόγος για τον οποίο απέδιδε μεγάλη σημασία στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν το γεγονός ότι πίστευε πως αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του αρχαίου και του νέου ελληνισμού, καθώς η απόδειξη της ενότητας του ελληνικού έθνους ήταν βασική επιδίωση του Παπαρρηγόπουλου. Πρέπει να σημειωθεί ότι για τον Παπαρρηγόπουλο "(...)Ἑλληνικόν ἔθνος ὀνομάζονται ὅλοι οἱ ἄνθρωποι, ὅσοι ὁμιλοῦσι τὴν Ἑλληνικὴν γλῶσσαν, ὡς ίδίαν αὐτῶν γλώσσαν."[5] Ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο ο Παπαρρηγόπουλος θεωρούσε σημαντικό το Βυζάντιο ήταν και η επίτευξη της πολιτικής ενότητας των Ελλήνων, που απουσίαζε από την αρχαία Ελλάδα. Στις απόψεις του Παπαρρηγόπουλου για την εθνική ενότητα αναγνωρίζεται η επίδραση της Μεγάλης Ιδέας, αλλά και της διδασκαλίας του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Σχινά, με τον οποίο ο Παπαρρηγόπουλος είχε στενή σχέση.

Δημοσ.

For the record, μας έσκισαν τον κώλο, κι ας ήταν άμπαλοι. Και ας πληρώνονται οι δικοί μας με μύρια στις ομάδες τους.

Τοσο αμπαλοι που φιγουραρουν στη πρωτη θεση?

Κοιταξε, με τον Μακαλεμπ ειναι ευκολο να το παιζεις σπουδαια ομαδα.

Οπως και το οτι λεμε την αλβανια βορεια ηπειρο, ετσι και την ιστανμπουλ, κωνσταντινουπολη, τα ατομα με συνδρομο down μογγολακια και αλλα τετοια...

Το λονδινο δεν το λεμε λοντον, επειδη εχουμε ονομασια για αυτο στην γλωσσα μας. Η κωνσταντινουπολη δεν ειναι η ονομασια της ιστανμπουλ, ειναι της constantinople γιατι σαν κολλημενος λαος με οτι μας βολεβει θελουμε να το λεμε ετσι (γιατι παλι με χρονια με καιρους παλι δικα μας θα νε)

Επισης, για τις κτητικες τασεις των γειτονων εχουμε να λεμε πολλα, για τις δικες μας κτητικες τασεις, γαργαρα. Μια βολτα απο κανα youtube (ή ειναι γιουτιουμπ?) σε κανα video που να δειχνει καμια παρελαση ή καμια γνωστη μεγαλη εκκλησια στην τουρκια θα σας πεισει (θα σας σφαξουμε ολους, προβλεπω το καλοκαιρι να ειναι θερμο και θα γινει κατι μεγαλο-αυτο ηταν γραμμενο πριν 5 μηνες, και αλλα πολλα τετοια αθωα πραγματα) μαρμαρωμενους βασιλιαδες και μαθηματα στα σχολεια για μεγαλες ιδεες κλπ κλπ.

Και μην πει κανεις, γιατι οι τουρκοι μαθαινουν λιγοτερο φανατισμενα πραγματα, γιατι οταν συγκρινω τον εαυτο μου με κατι, θα τον συγκρινω με κατι πιο καλο, οχι με κατι χειροτερο για να νιωσω εγω πιο καλα.

Τα χεις μπερδεψει καπως. Το konstantinople προηλθε απο το ελληνικο Κωνσταντινουπολη. Αυτη ηταν η πρωτη και η original ονομασια της. Το ινσταμπουλ το εδωσαν αργοτερα οι κατακτητες τουρκοι. Οπως επισης οι τουρκοι εκαναν τη Σμυρνη Ισμιρ... Εμεις θα πρεπει να τη λεμε Ισμιρ?

Οι εθνικιστες στη χωρα μας ειναι μια μικρη μεριδα, δε θα βγαλεις συμπερασμα απο το utube του χαβαλε. Ευτυχως ειναι παρομοια μικρη και η μεριδα των μειοδοτων.

Την Αλβανια δε τη λεμε βορειο Ηπειρο, ετσι λεμε το νοτιο τμημα της Αλβανιας για τους γνωστους ιστορικους λογους.

Το βυζάντιο θεωρείτε Ελληνικό, μόνο από τους Έλληνες. Υπάρχει και άλλη ιστορία από αυτή που σας μαθαίνουν στο σχολείο.

Προήλθε από την διάσπαση της Ρωμαικής αυτοκρατορίας, το 395 μ.χ (ήταν τμήμα μιας άλλη ΌΧΙ Ελληνικής αυτοκρατορίας).

Η επίσημη γλώσα ήταν τα λατινικά, μέχρι που ο Ηράκλειτος τον 7ο αιώνα την μετέτρεψε στα Ελληνικά (για να συντηρίσει αυτή την διάσπαση). Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος μιλούσε Ελληνικά.

Από το 600 μέχρι το 900 μ.χ., ήταν υπό τον πλήρη έλεγο "βαρβαρικών" φυλών (Σλάβων και Αράβων κυρίως).

Ειναι σωστο οτι το βυζαντιο δεν ηταν ελληνικο, ενα συνοθυλευμα λαων ηταν, αλλα πως επιχειρεις να τους διδαξεις ιστορια οταν τον αυτοκρατορα Ηρακλειο τον μπερδευεις με τον φιλοσοφο Ηρακλειτο? :P

Ποτε οι αραβες περασαν στην ηπειρωτικη Ελλαδα μεταξυ 600-900μΧ?

Δημοσ.

Ειναι σωστο οτι το βυζαντιο δεν ηταν ελληνικο, ενα συνοθυλευμα λαων ηταν, αλλα πως επιχειρεις να τους διδαξεις ιστορια οταν τον αυτοκρατορα Ηρακλειο τον μπερδευεις με τον φιλοσοφο Ηρακλειτο? :P

Ποτε οι αραβες περασαν στην ηπειρωτικη Ελλαδα μεταξυ 600-900μΧ?

Τυπογραφικό λάθος, Ηράκλειος, κάι άλλαξε τους Άραβες με Αβαρους.

Ζητώ συγνώμη.

Δαίμων του τυπογραφείου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...