Προς το περιεχόμενο

Ελλάδα-Σκόπια Μπάσκετ

djcat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε κορίτσιμ', το ξέρουμε ότι είναι και γιαλαντζί, και φο, και ντεμέκ κι απ' όλα. Τους έχει όμως κατοχυρωθεί το όνομα προ αιώνων, και στην ψυχούλα τους οι ίδιοι έτσι το νιώθουν παρεμπιπτόντως. Αναμπάμ-μπαμπαντάμ. Και δεν μπορείς έτσι απλά "να τους διορθώσεις", έναν ολόκληρο λαό. Αντιλαβού; Ή τα προαναφερθέντα τα γράφεις στ' α στις γόβες σου; 'Ξηγήσου να ξέρουμε να 'ουμ.

Προ αιωνων καναν αγωνα στην Μακεδονια ως Βουλγαροι για να παρουν την περιοχη και να ενωθουν με τους Βουλγαρους .Τωρα το ξεχασανε και το παιζουν αρχαιοι Μακεδονες και οτι η γλωσσα τους ειναι τα αρχαια μακεδονικα ,ενω οι ανθρωποι μιλανε βουλγαρικα και το κομμα το κυβερνων σημερα εχει την ιδια ονομασια με αυτο που ειχαν ιδρυσει στην Θεσσαλονικη .Το οτι χασαν τον αγωνα τους βαλκανικους πολεμους και νικηθηκαν τοτε και αργοτερα τους εκδιωξαμε δεν σημαινει οτι πρεπει να μας βγαλουν το λαδι τωρα παιζοντας την αρχαια χαμενη φυλη των Μακεδονων .Ξερουν πολυ καλα οι παλιοτεροι και ποιοι ειναι και τι ειναι .Απλως επειδη εχουν μαζευθει πολλες φυλες εκει το 40% ειναι Αλβανοι στα Σκοπια ψαχνιυν να βρουν μια ιστορια και ενα ονομα να τους ενωσει κλεβοντας απο τους αλλους .Αν θελω να κανω αγαθοεργια στελνω λεφτα στα παιδια της Αφρικης ,δεν χρειαζεται να εξυπηρετησω την ανοητη προπαγανδα καποιων που κοροιδευουν τους νεωτερους της φυλης τους για να μην δυαλυθει το κρατος τους .Στην τελικη δεν συμφωνω με τετοιες πρακτικες.Τους ξερουν ολοι στην περιοχη .Ποιον πανε να δουλεψουν;

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο κάθε λαός (όπως και ο κάθε άνθρωπος) έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορίζεται. Αν εγώ αύριο θέλω να ονομαστών Σάκης Ρουβάς, θα το κάνω και δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανένα.

Ποίος είσαι εσύ που θα μου πεις πως θα ονομάζομαι. Στις ΗΠΑ υπάρχουν πόλεις που ονομάζονται Αθήνα, καιμπριτζ ... Ένα όνομα είναι.

Δημοσ.

Ο κάθε λαός (όπως και ο κάθε άνθρωπος) έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορίζεται. Αν εγώ αύριο θέλω να ονομαστών Σάκης Ρουβάς, θα το κάνω και δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανένα.

Ποίος είσαι εσύ που θα μου πεις πως θα ονομάζομαι. Στις ΗΠΑ υπάρχουν πόλεις που ονομάζονται Αθήνα, καιμπριτζ ... Ένα όνομα είναι.

Αυτο ειναι το θεμα τους φιλους σου μπορεις να τους πεις να σε λενε Σακη Ρουβα .Αν πας και το παιξεις επισημα Σακης ενω δεν εισαι ,υπαρχει κινδυνος να σε συλλαβουν για απατη .Οχι υπαρχει κινδυνος ,απαγορευεται .Γιατι το ονομα ανηκει σε αλλον.Μεσα στα Σκοπια ας λενε οτι ειναι και οι Ινκας.Αν υπαρχουν ομως πραγματικοι απογονοι των Ινκας ειναι απατη .Οπως αντιστοιχα αν το παιζαν ινδιανοι ενω εμφανως δεν ειναι..

Δημοσ.

Ναι άμα ζει στον δικό σου κόσμο το έχει ο λαός το δικαίωμα αυτό.

Δημοσ.

Αυτο ειναι το ζητημα ε?

Το ζητημα ειναι οτι λενε τον νόμο της Μακεδονιας της Ελλαδας, δικα τους μερη.

Καταλαβες τωρα ποιο ειναι το ζητημα?

Δημοσ.

Αγαπητοί,

Έκπληξή νούμερο 1. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μοιράζονται ίδιο όνομα και επίθετό.

Έκπληξη νούμερο 2. Η Θεσσαλονίκη και συνεπώς η Μακεδονία, πέρασε σε ελληνικά χέρια στις αρχές του 19 αιώνα. Μέχρι τότε ήταν τουρκική. Και πριν βυζαντινή, και αν το ψάξετε και λίγο είχε κατακτηθεί από δεκάδες λαούς (μέχρι και Βίκινγκς είχανε έρθει για μερικά χρονιά).

Δημοσ.

Αγαπητοί,

Έκπληξή νούμερο 1. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μοιράζονται ίδιο όνομα και επίθετό.

Έκπληξη νούμερο 2. Η Θεσσαλονίκη και συνεπώς η Μακεδονία, πέρασε σε ελληνικά χέρια στις αρχές του 19 αιώνα. Μέχρι τότε ήταν τουρκική. Και πριν βυζαντινή, και αν το ψάξετε και λίγο είχε κατακτηθεί από δεκάδες λαούς (μέχρι και Βίκινγκς είχανε έρθει για μερικά χρονιά).

Eκπληξη νουμερο 3 το βυζαντιο απο τους νεωτερους ιστορικους και λογοτεχνες θεωρειται Ελλαδα .Αν ρωτησεις ποιοι ειναι το πρωτο εργο νεοελληνικης λογοτεχνιας ειναι το επος του Διγενη Ακριτα 11ος αιωνας .Μπορει να μην ηταν επισημο γιατι δεν πηραν οι Αθηναιοι και οι Σπαρτιατες τα οπλα αλλα αυτος ηταν ο κυριαρχος πολιτισμος ,ο νεοελληνικος .Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι συνωνυμια το παιζουν οι παλιοι Μακεδονες για αυτο ολα αυτα .Και οτι ταχα ηταν οι πρωτοι στην περιοχη μα τους εκδιωξαμε εμεις .Οτι ειναι αιωνες και οτι εχουν σπιτια και τα διεκδικουν .Για αυτο ολα αυτα.Γιατι μιλαμε παντα ενω δεν γνωριζουμε τι συμβαινει;

Δημοσ.

Αγαπητοί,

Ναι και πριν τους Βίκινγκς ήταν στην κατοχή εξωγήινων.

Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 5 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από paredwse, 5 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Αγαπητοί,

Α ηταν Τουρκικη η Θεσσαλονικη? Ε τοτε ειμαστε πολυ κακοι που τους την πηραμε.

Το ιδιο και για την Μακεδονια(ο νόμος της Ελλαδας) ε?

Δινεις ρεστα βλακειας.... :eek:

Εγω λεω οτι μας αξιζει μεχρι την Ινδια να ειναι τα συνορα μας. Τι λες?

Δημοσ.

Το βυζάντιο θεωρείτε Ελληνικό, μόνο από τους Έλληνες. Υπάρχει και άλλη ιστορία από αυτή που σας μαθαίνουν στο σχολείο.

Προήλθε από την διάσπαση της Ρωμαικής αυτοκρατορίας, το 395 μ.χ (ήταν τμήμα μιας άλλη ΌΧΙ Ελληνικής αυτοκρατορίας).

Η επίσημη γλώσα ήταν τα λατινικά, μέχρι που ο Ηράκλειτος τον 7ο αιώνα την μετέτρεψε στα Ελληνικά (για να συντηρίσει αυτή την διάσπαση). Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος μιλούσε Ελληνικά.

Από το 600 μέχρι το 900 μ.χ., ήταν υπό τον πλήρη έλεγο "βαρβαρικών" φυλών (Σλάβων και Αράβων κυρίως).

Τον 9ο αιώνα ξαναπέρασε υπό τον πλήρη έλεγχο της βυζαντινής αυτοκρατορίας, και 100 χρόνια αργότερα, με την Βασιλεία των Κομνηνών άρχισε να αναπτήσετε (κυρίως 11 και 12 αιώνα). Μετά 4η σταυροφορία, στο καπάκι Τούρκοι.

Που είναι ακριβώς Ελληνική; Ούτε πολίτευμα, ούτε θρησκεία, ούτε πολιτισμός έχει σχέση με την αρχαία Ελλάδα.

Δημοσ.

Ναι μα είναι λογικό, υπάρχουν ένα σορό ιστορίες, και όχι μία.

Επίσης υπάρχει μία ιστορία όπου ο marios_geo είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά δεν υπάρχει Ελλάδα.

Το ότι δεν ξέρεις ιστορία, και πάσχεις από μικροφαλίαση φαίνεται. Ψάξε στο φίλο μας τον google, Viking Invasion of Macedonia and Greece.

Δημοσ.

Ναι μα είναι λογικό, υπάρχουν ένα σορό ιστορίες, και όχι μία.

Επίσης υπάρχει μία ιστορία όπου ο marios_geo είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά δεν υπάρχει Ελλάδα.

Ναι βεβαια, οταν δεν εχεις επιχειρηματα το γυρναμε σε φτηνες ειρωνειες. Να σε δω να ανταπαντας σε αυτα που σου λεει.

Η ιστορια ειναι ΜΙΑ αλλα εχει πολλες εκδοχες, αυτο το ξερουν ολοι, και αυτο πιστευω οτι εννοουσε ο μαριο οταν ειπε "πολλες ιστοριες"

Δημοσ.

Ναι βεβαια, οταν δεν εχεις επιχειρηματα το γυρναμε σε φτηνες ειρωνειες. Να σε δω να ανταπαντας σε αυτα που σου λεει.

Η ιστορια ειναι ΜΙΑ αλλα εχει πολλες εκδοχες, αυτο το ξερουν ολοι, και αυτο πιστευω οτι εννοουσε ο μαριο οταν ειπε "πολλες ιστοριες"

Εσύ πάντως σαν δικηγόρος του έχεις άπιαστα επιχειρήματα

Εγώ δεν μίλησα για ιστορία, οπότε δεν θα του απαντήσω, εγώ για την ονομασία μίλησα και γι αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...