mandipl Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 ψηνομαι να αναβαθμισω σε λιγους μηνες το συστημα μου που ειναι αυτη τη στιγμη i7 920 , mb msi x58 , 10 gb ddr3 1600 , ssd 60 gb vertex 2 , msi 580 gtx , και εχω αρχισει να ψαχνομαι απο τωρα και επειδη δεν ειμαι ειδικος στα hardware θα ηθελα γνωμες καταρχας στο pc ειμαι ολη μερα οποτε θελω να ειναι πολυ speedατο και για δουλεια αλλα και για Games ... απο το παλιο συστημα θα κρατησω φυσικα την καρτα γραφικων που ειναι καινουρια ...και σκεφτομαι και για μνημες ...(αν βρω μια μητρικη με 6 slots γιατι ειναι 5χ2gb οι μνημες ) ... πρωτη σκεψη ειναι να παω για πρωτη φορα σε full tower για καλυτερη ψυξη και περισσοτερες συσκευες μεσα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24012&cat=1&sub=196&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined cpu http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22653&cat=2&sub=370&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined αληθεια γιατι το Tray ειναι πιο ακριβο απο το Box ?? το αντιθετο δεν θα επρεπε ?? τωρα για ψυκτρα και για μητρικη δεν εχω ιδεα ...ηθελα να ρωτησω εσας ..κατα προτιμηση απο το ιδιο μαγαζι ...αλλα και απο αλλο δεν υπαρχει θεμα απλα η μητρικη να ειναι φυσικα b3 να ειναι απο καλο κατασκευαστη , δεν εχω σκοπο να κανω Overclocking κανενος ειδους , να εχει πολλα sata 3 και usb 3 και αν ειναι δυνατον τπτ 6 slots μνημης για να βαλω αυτες που εχω ...αν και αποτι βλεπω ολες 4 εχουν ... ειναι τοσες πολλες οι μητρικες που κυκλοφορουν που δεν βγαζω ακρη ...budget για mb 150-250 και για ψυκτρα μεχρι 50
karmen1983 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Που δε σε καλύπτει το σύστημα που έχεις; Εκτός αν θες να κανεις την αλλαγή απλά επειδή σε έπιασε το μικρόβιο. Όσο για τη μετάβασή μητρική σε 1155 με 6 slots για μνήμες δε παίζει. Σε κουτί γιατί δε κοιτάς το 600T καλύτερα; Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Tenshi Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Χαζή ερώτηση...τι ακριβώς σε προβληματίζει στο υπάρχον σύστημα; Υπάρχει κάτι που στρεσάρει τόσο τον 920 (πχ κανα Autocad) και σκέφτεσαι αναβάθμιση ή είναι καθαρά κίνηση για placebo effect;
Thanos1972 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Τον 920 τον εχεις σε εργοστασιακες ταχυτητες?Εαν ναι,να μια πολυ οικονομικη αναβάθμιση που μπορεις να κανεις.Περνεις μια ψυχτρα και τον ανεβαζεις. Το κουτι μπορεις να το παρεις ετσι και αλλιως.ποιο κουτι εχεις τωρα και ποιο τροφοδοτικο. (λες οτι εχεις σκοπο να μην κανεις Οverclocking αλλα....σηκωνει ο ατιμος ο επεξεργαστης σου.δεν θα παθει και κατι εαν του βαλεις μια καλη ψυχτρα).
mandipl Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 δεν ειναι κατι που με προβληματιζει για την ωρα ...εκτος απο το κουτι που τα εχει φτυσει λιγο και ισως μια μικρη αδυναμια να παιξει steaming στο ps3 1080 ταινιες (καποιες παιζει σε καποιες κολωνει) το οποιο ομως δεν ξερω απο που εχει προκυψει .....το μικροβιο παντα το εχω ναι ...το placebo effect δεν ξερω τι ειναι ... επισης θελω να εχω ενα πιο μοντερνο συστημα που να ειναι συμβατο με sata 3 και usb 3 ...η αναβαθμιση θα γινει γυρω στα χριστουγεννα απλα θελω απο τωρα να εχω υποψην μου τι κομματια να εχω στο ματι ... το κακο με το Overclocking ειναι οτι ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩς ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ και φοβαμαι μην τα καψω ολα ...και η ψυξη στο κουτι μου δεν ειναι και η καλυτερη ... το τροφοδοτικο μου ειναι 850 ρι και το κουτι http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=13179&cat=1&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=4 αλλα 3 ετων και με καποια χαλασμενα μερη (θυρες κλπ)
karmen1983 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Το σύστημα που έχεις δε δικαιολογεί κόλλημα σε ταινίες. Μήπως να κανείς ένα τσεκαπ προς Software μεριά; Στη θέση σου δε θα άλλαζα τίποτα πέρα από το κουτί. Και μέχρι τα Χριστούγεννα ποιος επεξεργαστής ζει και ποιος πεθαίνει. Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
mandipl Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 δηλαδη προτεινετε να αλλαξω κουτι και να βαλω μια καλη ψυκτρα σωστα ??? εχετε να προτεινεται καποια καλη ψυκτρα ?? να παω σε full tower ?? η δεν αξιζει ?? επισης ασχετο αλλα λεω να βαλω και ενα εσωτερικο Blueray εγγραφης πανω ..αλλα που μπορω να βρω φτηνα σχετικα δισκακια ?? αλλιως δεν αξιζει παντως αν επρεπε να προτεινετε 1-2 μητρικες ποιες θα προτεινατε ?? δεν ξερω τις διαφορες και με ποιο κριτηριο να διαλεξω ...
karmen1983 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 δηλαδη προτεινετε να αλλαξω κουτι και να βαλω μια καλη ψυκτρα σωστα ??? εχετε να προτεινεται καποια καλη ψυκτρα ?? να παω σε full tower ?? η δεν αξιζει ?? επισης ασχετο αλλα λεω να βαλω και ενα εσωτερικο Blueray εγγραφης πανω ..αλλα που μπορω να βρω φτηνα σχετικα δισκακια ?? αλλιως δεν αξιζει παντως αν επρεπε να προτεινετε 1-2 μητρικες ποιες θα προτεινατε ?? δεν ξερω τις διαφορες και με ποιο κριτηριο να διαλεξω ... Ναι αυτό λέμε + να τον ανεβάσει λιγουλακι. Για το κουτί πιστεύω το 600T που σου είπα θα σε αφήσει άφωνο. Για την ψυχτρα επειδή είσαι σε καυτό socket αν θες αεροψυχτρα πας σε καμία noctua αλλιώς σε καμία h80/100. Το θέμα μητρικής άστο προς τα χριστούγεννα που θα έχουν βγει κ νέες. Πάντως ειλικρινά δε χρειάζεσαι ΤΊΠΟΤΑ. Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Thanos1972 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Φυσικα και θα παρεις ενα καλο κουτι τωρα που θα σου μεινει(οχι οτι αυτο που εχεις ειναι ασχημο αλλα τεσπα).Προτεινω: 1)Antec Dark Fleet 35 ΤΙΜΗ 118.33 € 2)CoolerMaster HAF 922 125,00 € 3)Enermax Hoplite ECA3220 ΤΙΜΗ 126.44 € + 2 τετοιους Case Cooler Enermax T.B Apolish UCTA12N-BL 12 x 12 cm Blue ΤΙΜΗ 12.14 € X 2 = 24.28 4)CoolerMaster HAF 932 Advanced 149,00 € (η καλυτερη λυση). Και ψυχτρες: 1)Corsair A70 ΤΙΜΗ 36.64 € 2)Thermaltake Frio 64,99 € 3)Corsair Hydro H60 74,99 € Και μετα ανεβαζεις επεξεργαστη.
lionheart75 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. ^^ Επίσης μιας και ψάχνεις να αναβαθμιστείς κατα τα Χριστούγεννα, να έχεις υπόψη σου ότι θα κυκλοφορήσει η νέα extreme/high-end πλατφόρμα της intel στο s2011 η οποία θα έχει quad memory controller (4 memory channels δηλαδή) και τους νέους ivy bridge επεξεργαστές στα 22nm. Η νέα πλατφόρμα θα αντικαταστήσει την high-end πλατφόρμα στο s1366 που βρίσκεσαι. Το s1155 ανήκει στην mainstream/ performance κατηγορία. Οπότε μην βιάζεσαι αν έχεις το μικρόβιο ... Επίσης, σε κανα μήνα κυκλοφορούν λογικά και οι bulldozers της AMD, οπότε θα κυκλοφορήσουν και αρκετά reviews και συγκρίσεις με τους sandy που κοιτάς. Καλό είναι λοιπόν να δείς τι σε συμφέρει περισσότερο να κάνεις, αν σκοπεύεις να κάνεις αναβάθμιση που έχεις το μικρόβιο...
mandipl Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 thanx thanos ...το 4ο κουτι νομιζω ειναι πολυ δυνατο ...τελικα οπως παμε ο i7 920 θα ειναι ο μακροβιοτερος επεξεργαστης που ειχα ποτε ....ολα αναβαθμιζονται αυτος παραμενει ...
remalis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. ^^ Επίσης μιας και ψάχνεις να αναβαθμιστείς κατα τα Χριστούγεννα, να έχεις υπόψη σου ότι θα κυκλοφορήσει η νέα extreme/high-end πλατφόρμα της intel στο s2011 η οποία θα έχει quad memory controller (4 memory channels δηλαδή) και τους νέους ivy bridge επεξεργαστές στα 22nm. Η νέα πλατφόρμα θα αντικαταστήσει την high-end πλατφόρμα στο s1366 που βρίσκεσαι. Το s1155 ανήκει στην mainstream/ performance κατηγορία. Για να μην ανοίγω νέο θέμα, εγώ που θέλω να πάρω νέο πισι γύρω στις αρχές-μέσα δεκέμβρη (για να το χαρώ τα χριστούγεννα) με sandy bridge κ z68 λέτε να περιμένω για ivy και z77? (και αν κατάλαβα καλά 2011 αντί για 1155?).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα