poulinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτη η ιστορια με τα watt, να σου πω την αληθεια μου θυμιζει τη δεκαετια 80 που λεγανε εγω εχω 1000w ενισχυτη. Τα watt ειναι μοναδα μετρησης ενεργειας και σου δειχνει ποσο ρευμα καιει το μηχανακι. Εως εκ τουτου δεν ειναι σημειο αναφορας εντασης του σηματος και για το οποιο ειναι τα db. Αυτο το παραδειγμα που λες δεν εχει να κανει σε καμια περιπτωση γιατι και εγω εχω δει μηχανακια στα 100mw να βγαζουν 67db. Αυτα δε τα λεω εγω. Ετσι ειναι οι κανονες. Για να ειμαι δικαιος βεβαια, τα watt βοηθανε αλλα σε μικρη κλιμακα. Αυτο που κατα κυριο λογο μετραει, ειναι ο σχεδιασμος ενος συστηματος, ετσι ωστε το ποσοστο ρευματος που καταναλωνει ενα προιον να μπορει μα μετατραπει σε ωφελιμο κατα το μαξιμουμ με τη μικροτερη μετροπη της ενεργειας σε θερμοτητα Ακριβως με αυτο το τροπο εκρινα εκεινα τα 2 προιοντα α) Η Alfa παρε watt ναχεις και στη κεραια..... 5db β) Λινκσυς.... με 100mw σου δινω 18db... και αυτο τα λεει ολα. Αυτα τα ανεφερα μονο για αυτα τα 2 προιοντα που ζητηθηκε η συγκριση, για να ειμαι ξεκαθαρος και οχι γενικοτερα για τις 2 μαρκες. στα wifi δεν σου λενε τα dbm και τα Miliwatt ποσο ρευμα καιει.στα 100 Mw Μπορεις να βαλεις κεραια 20 db και τα 100 mw μπορει να ειναι 20 dbm.τα 300 Mb ειναι πχ 27 dbm και μπορεις να βαλεις παλι κεραια 20 db. στην δευτερη περιπτωση θα εχεις καλυτερο σημα οπως και σε ενα Linksys 100 mw και 20 db κεραια να βαλεις θα παιξει χειροτερα σαν ενταση σηματος απο οτι ενα ovislink 300mw με 5 db κεραια.δεν ξερω πως αλλιως να το πω.αλλα δεν μιλαμε για ενεργεια και θερμοτητα.ουτε ειναι ηχειανα λεμε 500 watt rms η κατι αλλο.τα 300 Mw ειναι 27 dbm και δεν αλλαζει αυτο.τυπος απο dbm σε mw και αναποδα.απο εκει και περα το αποτελεσμα θα αλλαξει αναλογα την κεραια που θα βαλεις.πολλα db κεραια σε λιγα mw δεν οφελουν τιποτα σχεδον. η alfa που λες παρε watt με 5 db κεραια θα παιξει καλυτερα απο το Linksys 100 mw me 18 db κεραια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.