Προς το περιεχόμενο

WiFi pci card - ακτινοβολία ?

ax1ss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχεις σκεφτει να παρεις εκεινα τα πριζακια που κανεις δικτυο μεσω της παροχης ρευματος?

Powerline ειναι ακραια λυση και πολλες φορες δεν μπορει και να εφαρμοστει σωστα οποτε ακυρο

δεν ειναι ακραια λυση.εχω δει πολυ να παιζουν ετσι και παιζουν μια χαρα.ειχα δει σε διορωφο σπιτι να παιζει 2ος με ισογειο.δεν ειχα δει ταχυτητα αλλα επαιζε(καμερες).απλα υπαρχουν καποια συν και καποια πλην.πρεπει να ειναι ιδια φαση. βεβαια υπαρχουν Powerlines που παιζουν με την φαση οποτε πρεπει να ειναι ιδια φαση ενω καποια αλλα παιζουν με την γειωση που εκει συνηθως ειναι η ιδια γειωση σε ολο το σπιτι οποτε δεν εχεις θεμα.βεβαια σε καποια καλα η τιμη τους ειναι ακριβη

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

To πρόβλημα με τα powerlites είναι η κατανάλωση ρεύματος σε λειτουργία αλλα και αναμονή. Αυτή η λύση είναι η τελευταία, όχι να προτείνεται σαν πρώτη.

Aυτές τις κάρτες καλό θα είναι να τις έχετε σε απόσταση 2 μέτρων τουλάχιστον μακρυά σας. Τα 500mv της alfa δεν είναι τίποτα. Εδώ υπάρχουν alfa με 1W http://e-wifi.gr/Product/246/Page/25/el/

και για τους ακόμα πιο τολμηρούς http://e-wifi.gr/Product/247/Page/25/el/ 2Watt!!!.... προσοχή καίει... :confused:

Δημοσ.

To πρόβλημα με τα powerlites είναι η κατανάλωση ρεύματος σε λειτουργία αλλα και αναμονή. Αυτή η λύση είναι η τελευταία, όχι να προτείνεται σαν πρώτη.

Aυτές τις κάρτες καλό θα είναι να τις έχετε σε απόσταση 2 μέτρων τουλάχιστον μακρυά σας. Τα 500mv της alfa δεν είναι τίποτα. Εδώ υπάρχουν alfa με 1W http://e-wifi.gr/Pro...246/Page/25/el/

και για τους ακόμα πιο τολμηρούς http://e-wifi.gr/Pro...247/Page/25/el/ 2Watt!!!.... προσοχή καίει... :confused:

και το ρουτερ καιει ρευμα σε καταναλωση και αναμονη.και το pc καιει ρευμα.ενα Powerline δεν θα σου ανεβασει τον λογαριασμο της deh.αντιθετα κατι καρτες γραφικων 200 και 300 watt σου κανουν την διαφορα.

ναι η alfa πραγματι βγαζει μεχρι 2 watt.οπως και υπαρχουν ενισχυτες για wi fi μεχρι

http://www.l-com.com/productfamily.aspx?id=6379

το ωραιο νουμερο των 25 watt.

εδω θα γραψουμε προσοχη γενετικη μεταλλαξη.χαχα.

Δημοσ.

δεν ειναι ακραια λυση.εχω δει πολυ να παιζουν ετσι και παιζουν μια χαρα.ειχα δει σε διορωφο σπιτι να παιζει 2ος με ισογειο.δεν ειχα δει ταχυτητα αλλα επαιζε(καμερες).απλα υπαρχουν καποια συν και καποια πλην.πρεπει να ειναι ιδια φαση. βεβαια υπαρχουν Powerlines που παιζουν με την φαση οποτε πρεπει να ειναι ιδια φαση ενω καποια αλλα παιζουν με την γειωση που εκει συνηθως ειναι η ιδια γειωση σε ολο το σπιτι οποτε δεν εχεις θεμα.βεβαια σε καποια καλα η τιμη τους ειναι ακριβη

αν θυμαμαι καλα παιζει προβλημα με το τριφασικο

Δημοσ.

Καλησπερα,

Αυτo το Linksys σκοτωνει παντως.

Δεν εχει σχεση ποσα watt τραβαει αλλα ποσα db απολαβη εχει.

Η Alfa exei 5db ενω η Linksys 18, αρα για την αλφα........ δε νομιζω Τακη.

Παντως και οι 2 καλα θα παιξουν, αλλα συμφωνα με τα χαρακτηριστικα τους, θα επαιρνα την Linksys.

Δημοσ.

και το ρουτερ καιει ρευμα σε καταναλωση και αναμονη.και το pc καιει ρευμα.ενα Powerline δεν θα σου ανεβασει τον λογαριασμο της deh.αντιθετα κατι καρτες γραφικων 200 και 300 watt σου κανουν την διαφορα.

ναι η alfa πραγματι βγαζει μεχρι 2 watt.οπως και υπαρχουν ενισχυτες για wi fi μεχρι

http://www.l-com.com/productfamily.aspx?id=6379

το ωραιο νουμερο των 25 watt.

εδω θα γραψουμε προσοχη γενετικη μεταλλαξη.χαχα.

Βάλτο στο δωμάτιο σου και τα ξαναλέμε. Σιγά μην έχει ακτινοβολία, σαχλαμάρες μωρε. Γενετική μετάλλαξη απο ακτινοβολία; Ελα μωρε υπερβολές.

Αν γνώριζες απο φυσική, θα ήξερες οτι ο συνδυασμός των 25Watt + την υψηλή συχνότητα μετάδοσης (Ghz) κάνουν την ζημιά. Μόνο του το 25 δεν λέει τίποτα. Στο λέω αυτό γιατι σε βλέπω να τα ισοπεδώνεις όλα

Και ναι τραβάνε ρεύμα τα powerlines και κάνουν επίσης μετάδοση μέσω γραμμής ρεύματος. Ο router έχει μικρή κατανάλωση και η κάρτα γραφικών μόνο όταν ανοίγεις game. Aλλα τι με νοιάζει εμένα αυτό; Δεν θέλω κάτι 365 μέρες το χρόνο πάνω στο ρεύμα όταν μπορώ να το αποφύγω. Και τραβάνε και αρκετά αυτά απ ότι ξέρω

Δημοσ.

Εντάξει η ακτινοβολία που εκπέμπεται δεν ειναι τοσο μεγάλη ωστε να υπάρχει λόγος ανησυχίας

Σε αυτο δε μπορουμε να ειμαστε σιγουροι. Ισως εχουμε αποτελεσματα απο μετρησεις σε καμια τριανταρια χρονια. Το οτι υπαρχει ζημια ειδικα στον εγκεφαλο ειναι σιγουρο ομως.

Ειναι οπως ο Γαλιλαιος καποτε που ειπε οτι η γη γυριζει χωρις να μπορει να το αποδειξει. Ετσι συμβαινει και εδω. Ειναι σιγουρο οτι γινεται ζημια, αλλα πως και ποσο, ακομη δε γνωριζουμε.

Οτι γινεται γινεται ομως και βεβαια μετραει και ο συνδυασμος watt/Hz που τονισε ο εκνευρισμενος φιλος πιο πανω.

Το οτι η Alfa ομως παραγει παρανομης εκπομπης προιοντα πανω απο το οριο της ευρωπαικης ενωσης για οικιακη χρηση (100mw), μου φαινεται αρκετα περιεργο και στο γεγονος βεβαια οτι μπορουν και πουλιουντε ελευθερα.

Δημοσ.

Tα όρια δεν τα γνωρίζω. Ποιος θα την εμποδίσει (ALPHA) να χαρακτηρίσει τα προϊόντα της για επαγγελματική χρήση;

Δεν έχω πρόβλημα να βάλω και κάρτα 2W. Αλλα πέσμου όμως τις συνθήκες ασφαλείας. Πεσμου στα πόσα μέτρα μηδενίζεται η ακτινοβολία για να το έχω υπ όψη μου. Δεν το λένε όμως γιατι ποιος θα τις πάρει αν σου πει οτι πρέπει να την βάλεις 3 μέτρα μακρυά σου;

Οπότε καλό θα είναι να μην αγοράσουμε την 2000mW. To πολύ μέχρι την 1000άρα. Αυτές τις καινούργιες τις N τις έχει δοκιμάσει κανείς; Είναι το ίδιο καλές με τις g;

Δημοσ.

αν θυμαμαι καλα παιζει προβλημα με το τριφασικο

αναλογος.καποια που παιζουν με βαση την φαση ναι εχεις θεμα.αλλα παιζουν με την γειωση οπως ειχα διαβασει οποτε δεν εχεις.

Καλησπερα,

Αυτo το Linksys σκοτωνει παντως.

Δεν εχει σχεση ποσα watt τραβαει αλλα ποσα db απολαβη εχει.

Η Alfa exei 5db ενω η Linksys 18, αρα για την αλφα........ δε νομιζω Τακη.

Παντως και οι 2 καλα θα παιξουν, αλλα συμφωνα με τα χαρακτηριστικα τους, θα επαιρνα την Linksys.

με 100 Mw και 20 db κεραια να βαλεις παλι δεν θα γινει θαυμα.ενω πχ βλεπεις ρουτερ που ειναι 300mw με 4 db κεραια και σκοτωνουν.πχ πιανω απο αποσταση 100 μετρα Plus και μεσα απο δωματιο ενα ρουτερ ovislink air live Που ειναι 300mw με μικρη κεραια .αν ηταν 100 mw δεν θα μπορουσα να συνδεθω.και καποιος αλλο εδωμεσα πηρε την alfa και πολυ καλη.θα εχεις δει και videakia Που δειχνει ποσα παραπανω πχ δικτυα πιανει (βεβαια αυτο ειναι και θεμα ευαισθησιας απολαβης) αλλα στηνεις και link pio mακρια κτλ.

Βάλτο στο δωμάτιο σου και τα ξαναλέμε. Σιγά μην έχει ακτινοβολία, σαχλαμάρες μωρε. Γενετική μετάλλαξη απο ακτινοβολία; Ελα μωρε υπερβολές.

Αν γνώριζες απο φυσική, θα ήξερες οτι ο συνδυασμός των 25Watt + την υψηλή συχνότητα μετάδοσης (Ghz) κάνουν την ζημιά. Μόνο του το 25 δεν λέει τίποτα. Στο λέω αυτό γιατι σε βλέπω να τα ισοπεδώνεις όλα

Και ναι τραβάνε ρεύμα τα powerlines και κάνουν επίσης μετάδοση μέσω γραμμής ρεύματος. Ο router έχει μικρή κατανάλωση και η κάρτα γραφικών μόνο όταν ανοίγεις game. Aλλα τι με νοιάζει εμένα αυτό; Δεν θέλω κάτι 365 μέρες το χρόνο πάνω στο ρεύμα όταν μπορώ να το αποφύγω. Και τραβάνε και αρκετά αυτά απ ότι ξέρω

για πλακα το ειπα βρε συ το γεννετικη μεταλλαξη .αμα ηταν να κανει αυτο τοτε η θα το ειχαν απαγορεψει η θα το ειχαν βγαλει σε οπλο.εβαλα και το χα διπλα οτι ειναι αστειο.απλα το ειπα επειδη ειναι 25 watt.

και δεν τα ισοπεδωνω ολα.εσυ δεν ειδες το χα που εγραψα και οτι ηταν αστειο.

αμα ηταν ετσι θα ειχαμε πεθανει ολοι.

τοτε για να γλυτωσεις ρευμα κλεινε τα οταν φευγεις κλεινε και το ρουτερ και ολα τα standby.βαλε και να solar panel.

Σε αυτο δε μπορουμε να ειμαστε σιγουροι. Ισως εχουμε αποτελεσματα απο μετρησεις σε καμια τριανταρια χρονια. Το οτι υπαρχει ζημια ειδικα στον εγκεφαλο ειναι σιγουρο ομως.

Ειναι οπως ο Γαλιλαιος καποτε που ειπε οτι η γη γυριζει χωρις να μπορει να το αποδειξει. Ετσι συμβαινει και εδω. Ειναι σιγουρο οτι γινεται ζημια, αλλα πως και ποσο, ακομη δε γνωριζουμε.

Οτι γινεται γινεται ομως και βεβαια μετραει και ο συνδυασμος watt/Hz που τονισε ο εκνευρισμενος φιλος πιο πανω.

Το οτι η Alfa ομως παραγει παρανομης εκπομπης προιοντα πανω απο το οριο της ευρωπαικης ενωσης για οικιακη χρηση (100mw), μου φαινεται αρκετα περιεργο και στο γεγονος βεβαια οτι μπορουν και πουλιουντε ελευθερα.

σιγουρα μπορει να μην ειναι πολυ επιβλαβες αλλα ισως λιγο να ειναι.βεβαια τα χειροτερα θα ειναι απο τα κινητα πρωτα οχι απο το wi router Πιστεθυω.το τι θα γινει θα φανει σε πολλα χρονια.σαν το τσιγαρο .στην αρχη δεν ηξεραν τι κακο κανει ποσο κακο πλεον μετα απο τοσα χρονια ειναι πιο standard.

η alfa σου λεει εγω το φτιαχνω2 watt, το θεμα ειναι εσυ στην χωρα που εισαι να το βαλεις οσο ειναι το max επιτρεπομενο.και η ovislink πχ σου λεει

ειναι px 30 dbm το ρουτερ αλλα επιτρεπεται μονο north usa ενω europe ειναι μεχρι 20 dbm 100 mw Νομιζω.τωρα στην ελλαδα αλλοι λενε 100 mw indoor 300 outdoor .ουτε εγω δεν ξερω τι ισχυει και ποιος τα τηρει.

Tα όρια δεν τα γνωρίζω. Ποιος θα την εμποδίσει (ALPHA) να χαρακτηρίσει τα προϊόντα της για επαγγελματική χρήση;

Δεν έχω πρόβλημα να βάλω και κάρτα 2W. Αλλα πέσμου όμως τις συνθήκες ασφαλείας. Πεσμου στα πόσα μέτρα μηδενίζεται η ακτινοβολία για να το έχω υπ όψη μου. Δεν το λένε όμως γιατι ποιος θα τις πάρει αν σου πει οτι πρέπει να την βάλεις 3 μέτρα μακρυά σου;

Οπότε καλό θα είναι να μην αγοράσουμε την 2000mW. To πολύ μέχρι την 1000άρα. Αυτές τις καινούργιες τις N τις έχει δοκιμάσει κανείς; Είναι το ίδιο καλές με τις g;

η alfa οπως ειπαμε τα βγαζει και σου λεει οπου επιτρεπεται.οσο ξερω δινει δυνατοτητα να μειωσεις τα mw .

κανεις δεν μπορει να πεις τις συνθηκες ασφαλειας.κανεις απο εμας.να μηδενιστει δεν θα πιανεις σημα μετα.2000mw ειναι πολυ.και τα 1000 ειναι αρκετα ειδικα για σπιτι τωρα.αν ειναι παρε 500 και αν μπορεις να την μειωσεις η να βαλεις κανα access point καλυτερα.εκτος αν ειναι Outdoor για κανα Link κτλ.

Δημοσ.

καλησπερα

Αυτη η ιστορια με τα watt, να σου πω την αληθεια μου θυμιζει τη δεκαετια 80 που λεγανε εγω εχω 1000w ενισχυτη.

Τα watt ειναι μοναδα μετρησης ενεργειας και σου δειχνει ποσο ρευμα καιει το μηχανακι. Εως εκ τουτου δεν ειναι σημειο αναφορας εντασης του σηματος και για το οποιο ειναι τα db.

Αυτο το παραδειγμα που λες δεν εχει να κανει σε καμια περιπτωση γιατι και εγω εχω δει μηχανακια στα 100mw να βγαζουν 67db.

Αυτα δε τα λεω εγω. Ετσι ειναι οι κανονες.

Για να ειμαι δικαιος βεβαια, τα watt βοηθανε αλλα σε μικρη κλιμακα. Αυτο που κατα κυριο λογο μετραει, ειναι ο σχεδιασμος ενος συστηματος, ετσι ωστε το ποσοστο ρευματος που καταναλωνει ενα προιον να μπορει μα μετατραπει σε ωφελιμο κατα το μαξιμουμ με τη μικροτερη μετροπη της ενεργειας σε θερμοτητα

Αυτο ειναι το δυσκολο, το μετρησιμο, αλλα και η ποιοτητα ενος προιοντος συμφωνα με το σχεδιασμο και τη ποιοτητα των υλικων στο συνολο.

Ακριβως με αυτο το τροπο εκρινα εκεινα τα 2 προιοντα

α) Η Alfa παρε watt ναχεις και στη κεραια..... 5db

β) Λινκσυς.... με 100mw σου δινω 18db... και αυτο τα λεει ολα.

Αυτα τα ανεφερα μονο για αυτα τα 2 προιοντα που ζητηθηκε η συγκριση, για να ειμαι ξεκαθαρος και οχι γενικοτερα για τις 2 μαρκες.

Δημοσ.

καλησπερα

Αυτη η ιστορια με τα watt, να σου πω την αληθεια μου θυμιζει τη δεκαετια 80 που λεγανε εγω εχω 1000w ενισχυτη.

Τα watt ειναι μοναδα μετρησης ενεργειας και σου δειχνει ποσο ρευμα καιει το μηχανακι. Εως εκ τουτου δεν ειναι σημειο αναφορας εντασης του σηματος και για το οποιο ειναι τα db.

Αυτο το παραδειγμα που λες δεν εχει να κανει σε καμια περιπτωση γιατι και εγω εχω δει μηχανακια στα 100mw να βγαζουν 67db.

Αυτα δε τα λεω εγω. Ετσι ειναι οι κανονες.

οι καρτες συνηθως γραφουν dmb που μπορεις να το κανεις convert se miliwatt.και δεν νομιζω οτι τα λενε για την καταναλωση

πχ μια καρτα 27 dbm ειναι πιο δυνατη απο μια 20 dmb.

Θα μπλεξουμε πολυ μαλλον με αυτο το θεμα τι επιτρεπεται και τι οχι.

Δημοσ.

μαλλον δε το διαβασες ολο διοτι συμπληρωνα.

τα db μετριουντε σε αποσταση ενος μετρου = dbm

Tα ιδια ακριβως ισχυουν και για τον ηχο.

edit:

αυτο που λες για τη μετατροπη στην ουσια δεν ειναι καμια μετατροπη αλλα, η απολυτη σχεση που εχουνε αυτες μοναδες μετρησης μεταξυ τους, αλλα παντα με σημειο αναφορας που ειναι τα db.

Ενα απλο παραδειγμα ειναι οτι ενας ενισχυτης ας πουμε 100w αποδιδει 90dbm. Σε καθε διπλασιασμο ισχυος εχω και μια αυξηση σηματος 3db. δλδ καποιος που εχει 200w ενισχυτη ακουει μονο 93db. Πολυ λιγη η διαφορα αποδοσης για να ειναι η ενεργεια τροπος μετρησης, ε? Διπλασιαζεις την ισχυ, αλλα οχι την αποδοση.

Χωρις σημειο αναφορας ομως δε μπορεις να κανεις τη μετατροπη που ονομαζεις. Δεν υπαρχει απαντηση δλδ στο ποσα db αποδιδει ενας ενισχυτης 100w. Ενας αλλος ενισχυτης 100w ποσα db αποδιδει. Τα ιδια? οχι βεβαια.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Φίλε rfc μην μπερδεύεις τα wifi με τους ενισχυτές ήχου.

Λίγη βασική θεωρία.Τα db είναι μονάδα μέτρησης λόγου. Δηλαδή κατά πόσο μεγαλύτερο είναι ένα σήμα από ένα άλλο. Από μόνο του δηλαδή το db δεν λέει τίποτα. Αν όμως μιλάμε για dbm τότε είναι μονάδα μέτρησης λόγου ως προς το 1mWatt. Δηλαδή το dbm εκφράζει απόλυτο νούμερο ισχύος. Υπάροχυν πολλοί πίνακες στο Internet αναλογίας dbm με Watt.

Όταν λέμε τώρα ότι ένα Access Point έχει ισχύ εξόδου 30dbm αυτό σημαίνει ότι έχει έξοδο κατά 30db μεγαλύτερη από το 1mWatt. Ο τύπος είναι db=10*log(Ισχύς σε Watt)/1 mWatt). Το dbm δεν έχει να κάνει με την απόσταση σε καμία περίπτωση.

Όσον αφορά τις κεραίες τώρα αυτές μετρούνται σε dbi. Δηλαδή πόσο καλύτερη είναι η απολαβή της κεραίας ως προς την ισοτροπική (θεωρητικά είναι μία σφαίρα).

edit

Τα db που λέμε για τον ήχο είναι τα db(SPL) Sound Pressure Level και είναι μονάδα μέτρησης ως προς τον ελάχιστο ήχο που μπορεί να ακούσει ο άνθρωπος. Καμία σχέση δηλαδή με RF.

Αυτά προς το παρόν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...