we_will_rise Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα, σαν οικοδομή αποφασίσαμε από κοινού να σταματήσουμε την κεντρική θέρμανση πετρελαίου και να περάσουμε στο ατομικό φυσικό αέριο. Η ΔΕΠΑ έχει βάλει κουτιά στην πιλοτή, και πλέον ο καθένας καλεί τεχνικούς για να πάρει προσφορές. Ως αδαής επί του θέματος ρώτησα φίλους και γνωστούς μήπως και ξέρουν κανέναν "καλό" = φθηνό αλλά ποιοτικό για να μου κάνει την εγκατάσταση. Μέχρι τώρα έχω μία προσφορά στα χέρια μου και περιμένω άλλη μία την Δευτέρα. Ο πρώτος λέει ότι θα έχει τα πάντα έτοιμα σε 3 εργάσιμες, θα μου βάλει τον λέβητα UNICAL EVE05 24KW και μαζί με όλα τα υπόλοιπα (όχι αλλαγή καλοριφέρ) μου ζητάει 2.800€. Ο δεύτερος που ήρθε σήμερα να δει το σπίτι, μου είπε ότι θέλει 2 εργάσιμες και θα μου βάλει λέβητα IMMERGAS 24KW για τον οποίο μου είπε τα καλύτερα λόγια, ότι είναι ο πρώτος σε πωλήσεις στην Ιταλία, ότι έχουν αντιπροσωπεία στην Ελλάδα κλπ κλπ... Αν και δεν μου έβγαλε προσφορά ακόμα μου είπε ότι πάνω κάτω θα είναι κοντά στα 2.500€. Οι ερωτήσεις μου τώρα είναι οι εξής: 1) Το ότι ο πρώτος θέλει 1 μέρα παραπάνω σημαίνει ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά ή ότι είναι πιο αργός ; 2) Αν κάποιος ξέρει, ποιος απ'τους 2 είναι καλύτερος λέβητας;;; 3) Από τι άλλο να κρίνω για να διαλέξω προσφορά;;;
athlios Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Ποσα διαμερισματα υπαρχουν στην πολυκατοικια? Μηπως αν παιρνατε προσφορα απο καποιον για περισσοτερα ατομα σας ερχοταν πιο φθηνο.
we_will_rise Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 8 έχει αλλά δεν τίθεται τέτοιο θέμα.. Καθένας μόνος του
athlios Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Nαι δεν ειπα να βαλετε κατι γενικο. Για το διαμερισμα του ο καθενας. Αν δε μιλιεστε παω πασο. Παρε οσες περισσοτερες προσφορες μπορεις.
we_will_rise Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Οι 3 έβαλαν ήδη. Πήρα έναν που μου σύστησε μια γειτόνισσα αλλά ήταν λέει πνιγμένος αυτό τον καιρό και μου είπε να βρω άλλον. Πήρα και άλλον έναν που βρήκα στο ίντερνετ και με ρώτησε πόσα σώματα είχε το σπίτι για να μου βγάλει προσφορά επί τόπου, τηλεφωνικώς. Απ'αυτό και μόνο τον πέρασα για αεριτζή και δεν ασχολήθηκα
LOULATRANS Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Οι 3 έβαλαν ήδη. Πήρα έναν που μου σύστησε μια γειτόνισσα αλλά ήταν λέει πνιγμένος αυτό τον καιρό και μου είπε να βρω άλλον. Πήρα και άλλον έναν που βρήκα στο ίντερνετ και με ρώτησε πόσα σώματα είχε το σπίτι για να μου βγάλει προσφορά επί τόπου, τηλεφωνικώς. Απ'αυτό και μόνο τον πέρασα για αεριτζή και δεν ασχολήθηκα γιατι αεριτζης????μπορει ο ανθρωπος να την εχει πατησει,πηγαινοντας να βγαλει κοστολογιο επιτοπου και να μην δεχονται οι αλλοι,οποτε σου λεει απο το τηλ την τιμη -/+100 ευρω και αν σου αρεσει τον κλεινεις να κανεις την δουλεια.....δεν λεω,υπαρχουν και οι αεριτζηδες επαγγελματιες,αλλα οι αεριτζηδες πελατες-πιστολερο ειναι περισοτεροι και χειροτεροι!!!!!!!!!!!!
isay Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα, σαν οικοδομή αποφασίσαμε από κοινού να σταματήσουμε την κεντρική θέρμανση πετρελαίου και να περάσουμε στο ατομικό φυσικό αέριο. Η ΔΕΠΑ έχει βάλει κουτιά στην πιλοτή, και πλέον ο καθένας καλεί τεχνικούς για να πάρει προσφορές. Ως αδαής επί του θέματος ρώτησα φίλους και γνωστούς μήπως και ξέρουν κανέναν "καλό" = φθηνό αλλά ποιοτικό για να μου κάνει την εγκατάσταση. Μέχρι τώρα έχω μία προσφορά στα χέρια μου και περιμένω άλλη μία την Δευτέρα. Ο πρώτος λέει ότι θα έχει τα πάντα έτοιμα σε 3 εργάσιμες, θα μου βάλει τον λέβητα UNICAL EVE05 24KW και μαζί με όλα τα υπόλοιπα (όχι αλλαγή καλοριφέρ) μου ζητάει 2.800€. Ο δεύτερος που ήρθε σήμερα να δει το σπίτι, μου είπε ότι θέλει 2 εργάσιμες και θα μου βάλει λέβητα IMMERGAS 24KW για τον οποίο μου είπε τα καλύτερα λόγια, ότι είναι ο πρώτος σε πωλήσεις στην Ιταλία, ότι έχουν αντιπροσωπεία στην Ελλάδα κλπ κλπ... Αν και δεν μου έβγαλε προσφορά ακόμα μου είπε ότι πάνω κάτω θα είναι κοντά στα 2.500€. Οι ερωτήσεις μου τώρα είναι οι εξής: 1) Το ότι ο πρώτος θέλει 1 μέρα παραπάνω σημαίνει ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά ή ότι είναι πιο αργός ; 2) Αν κάποιος ξέρει, ποιος απ'τους 2 είναι καλύτερος λέβητας;;; 3) Από τι άλλο να κρίνω για να διαλέξω προσφορά;;; Μην βιαστείς να αποφασίσεις γιατί άλλαξε ο τρόπος τιμολόγησης του φυσικου αερίου(βλ εδώ). Κάνε μια οικονομοτεχνική μελέτη πότε θα κάνεις απόσβεση την επένδυση. Είναι δύσκολες εποχές για βιαστικές επενδύσεις τέτοιου μεγέθους.
jeankoyg Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Θα πρέπει να ζητήσεις γραπτές προσφορές, που να αναγράφουν περισσότερες λεπτομέρειες πχ τον τύπο του θερμοστάτη στο σπίτι κτλ. Γιατί είναι μεγάλες οι διαφορές από απλό θερμοστάτη σε προγραμματιζόμενο εβδομαδιαίο κτλ. και στη προσφορά που σου έδωσαν IMMERGAS 24KW υπάρχουν πολλά μοντέλα. Η εργασίες συνήθως είναι 2 μέρες, μία για εγκατάσταση και μία για έλεγχο και δοκιμές, εκτός και αν υπάρχουν εμπόδια, έξτρα απαιτήσεις. Επίσης καλό θα ήταν να έχεις καλό after sales για συντήρηση κτλ. Στο δικό μου έγινε ανάκληση απο τον κατασκευαστή και χρειάστηκε αλλαγή κάποιον εξαρτημάτων, η συνεργασία κατασκευαστή - εγκαταστάτη ήταν άμεση και η αλλαγή έγινε πριν καν δημοσιευτεί στον τύπο η ανακοίνωση του κατασκευαστή. Θα σε συμβούλευα να ψάξεις για Λέβητες συμπυκνώσεως και όχι απλούς. Είναι αρκετά ακριβότεροι αλλά έχουν ΠΟΛΥ μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης έως 110%, και θα κάνεις μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση (απόσβεση σε 2-3 χρόνια για το επιπλέον κόστος).
we_will_rise Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Λέβητες συμπυκνώσεως, ε; Θα το ρωτήσω αυτό.. Για το αέριο η απόφαση έχει ληφθεί από το σύνολο της οικοδομής. Μας συμφέρει σε σχέση με το πετρέλαιο αλλά όχι πολύ... Δηλαδή εκεί που θα δίνουμε 10€ πετρέλαιο, και 2€ αέριο, τώρα πήγε 15€ πετρέλαιο και 9€ αέριο.. Λιγότερο μεν, αλλά συμφέρει πάλι
spawnergr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Αλήθεια ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης στις μέρες μας? Κεντρική θέρμανση/ατομική/φυσικό αέριο/τζάκι ξύλου/σόμπα πετρελαίου/air condition/θερμοπομποί?
leftermann Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 ότι και να είναι, και μόνο που θα ξεμπερδέψετε από την κεντρική θερμανση και θα βάλετε ατομική, είναι μεγάλη υπόθεση. Ας είναι με αέριο, με πετρέλαιο, με παντόφλες. Ακόμα κι αν βάζατε ατομική με πετρέλαιο, πιο οικονομικά από την κεντρική με πετρέλαιο θα ήταν. Με αέριο ακόμα περισσότερο. Έχω 3 χρόνια τώρα που ξεφορτώθηκα την κεντρική, ακόμα ευγνωμονώ τον πιστολέρο που δεν πλήρωνε κοινόχρηστα και ήταν η αφορμή για να καταργήσουμε την κεντρική θέρμανση. επί της ουσίας: -πάρε πολλές προσφορές. Μίλα με τεχνικούς. Όσο μπορείς πιό πολλούς. Θα πάρεις ιδέες, θα μάθεις διάφορα, ίσως την ιδέα κάποιου τελικά την δώσεις να την εκτελέσει κάποιος άλλος. Είναι επένδυση που έχει σχέση με την ποιότητα ζωής σου, μην λυπάσαι κόπο και χρόνο. Ούτε και χρήμα, όσο σε χωράει. -οι συμπυκνώσεως όντως αξίζουν τα λεφτά τους. -διάβασε κι εδώ. Θα βρεις πολλές πληροφορίες. -λεπτομέρειες που έμαθα ψάχνοντας: μην αφήσεις να βάλουν χαλκοσωλήνα για το αέριο από τον μετρητή σου ως τον λέβητά σου, και μην αφήσεις να συνδέσουν τον λέβητα πάνω στους σωλήνες ενός από τα καλοριφέρ σου παρά μόνο στον κεντρικό συλλέκτη. Με την καμία μην χάσεις το ζεστό νερό χρήσης από τον λέβητα. Αν είναι ψιλοδύσκολο να φέρουν ζεστό νερό από τον λέβητα στο δίκτυό σου, θα σου πουν "οκ μωρέ, έχεις μπόιλερ/ηλιακό/θερμοσίφωνα/τισκαταεχεις, άστο". Μεγάλη άνεση και ευκολία. αν θες να σου στείλω πληροφορίες για τον τεχνικό και τον καυστήρα που επέλεξα εγώ μετά από πολλλλλή έρευνα, πες να σε στείλω πμ (δυτική θεσσαλονίκη).
andreapaog328 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 σαν μαρκες και μόνο, έχοντας λέβητα στην ιταλία εξαπανεκαθεν που λεει και ο αλλος, immergas και vaillant έχουμε σχεδόν όλοι. οι πιο γνωστες εταιρίες δλδ...
Giorgos09 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Εγω θα ελεγα να μην αφησεις ανοιχτο το γκαζι το βραδυ και πυρποληθεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.