ArtGeo4 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 καλησπέρα σας κ ευχαριστώ εκ των προτέρων... έχω εσωτερικό δίσκο (2ο) πανω στο pc, σε κάποια φάση που το ανοίγω μου βγάζει την γαλάζια οθόνη των xp και ψάχνει για bad sectors. κάτι βρίσκει και λέει recovery! ανοίγει κανονικά ο υπολογιστής κ τσεκάρω το δίσκο, ενώ φαίνεται γεμάτος (111 gb, κενά 3.56) ανοίγοντάς τον δεν υπάρχει κανένας φάκελος μέσα. κάνω τώρα χειροκίνητο error-checking από tools των windows... PLEaSE σώστε με... αν χάσω τα αρχεία μου (είναι ήχοι που μαζέυω χρόνια) θα αυτοκτονήσω... ΥΓ υπάρχει περίπτωση να είναι κανα virus, fuckware και να μου τα διαλύσει όλα??? antivirus έχω kaspersky γνησιότατον. παιδιά αν γίνει καμιά στραβή....save me SOS ιτ'ς αν εμέρτζενσι....
ArtGeo4 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 δεν έχω άλλο υπολογιστή και είναι εσωτερικός δίσκος...
stm00192 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Αρχικά κατέβασε το HDD sentinel και δώσε μας ένα ss από το smart και απο το health να δουμε τι πάιζει!! Αν το πρόβλημα δεν είναι στο δίσκο αλλά στο file system τότε δοκίμασε τα παρακάτω!! 1) Αλλάγή καλωδίου SATA. 2) Δοκιμάζεις ανακτηση με το Active@file recovery!! Μπορεις να το βρεις άνετα απο το θείο!! Αν το πρόβλημα φενεται να είναι του δίσκου τότε πάνε κατευθείαν στο 2! Ααααα και από την επομενη φορα θα ξέρεις!! Τουλάχιστον 2-3 διαφορετικά backup των σημαντικών μας αρχείων σε 2 - 3 διαφορετικά αποθηκευτικά μέσα!! Ετσι για να γλυτώνουμε τους κρύους ιδρώτες!!
washcloud Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δε χρειάζεσαι άλλο υπολογιστή. Tί έγινε με το Checkdisk (η "μπλε οθόνη των ΧΡ") όσο έτρεχε κι όταν ολοκληρώθηκε; Τί ακριβώς ανέφερε; Τσέκαρε στην "ρίζα" του δίσκου D: ή Ε: αν υπάρχει φάκελος με ονομασία "found 000". Είναι κρυφός κανονικά, οπότε όρισε στις "επιλογές φακέλων" του Control Panel να φαίνονται κρυφά αρχεία και φάκελοι. Παίζει να βρεις εκεί μέσα τ' αρχεία σου. Και όχι, δεν πάιζει ιός ή φάκγουερ ή σιχτίργουερ να σ' έχει κάνει "να χάσεις τα πάντα". Πρόβλημα του δίσκου είναι κατά πάσα πιθανότητα(από μηδαμινό έως σοβαρό). Στην "καλύτερη", πρόβλημα καλωδίων (δίσκου) ή τροφοδοσίας (όχι απαραίτητα ότι έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό). Τέλος, υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στον βασικό δίσκο, αν τυχόν χρειαστεί να ανακτήσεις τ' αρχεία σου με σχετικό πρόγραμμα; Σε κάθε περίπτωση, παίζει να χρειαστείς νέο δίσκο, για να διατηρείς αντίγραφα (στη χειρότερη πρέπει να τα κάνεις σε DVD δισκάκια).
tarantules Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Για τι συνολικό μέγεθος αρχείων μιλάμε;
ArtGeo4 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 αφού τέλειωσε το checkdisk έγραψε οτι κάτι έσβησε και se κάτι έκανε recover...το αρχείο 00found..mplampla μου το εμφανίζει όταν το σκανάρω με antivirus! αλλά κ μετά που ενεργοποίησα τα hidden files, τίποτα... ο δίσκος e είναι 111 giga (3.56 κενά) βοήθεια Χριστιανοί...
koslibpro Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 αφού τέλειωσε το checkdisk έγραψε οτι κάτι έσβησε και se κάτι έκανε recover...το αρχείο 00found..mplampla μου το εμφανίζει όταν το σκανάρω με antivirus! αλλά κ μετά που ενεργοποίησα τα hidden files, τίποτα... ο δίσκος e είναι 111 giga (3.56 κενά) βοήθεια Χριστιανοί... Μμμ δοκιμασε να το ανοιξεις απο linux το συστημα σου κ πες μας αν ειν οκ..μιας κ στo linux οι ρυθμισεις ειναι εντελως διαφορετικες..
ArtGeo4 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 linux δεν έχω... ψάχνω με sentinel hdd και βρίσκω 17 bad sectors στο disc surface. Ta contents λέει, πάνε(?) se spare area (θέλει εντολή?)... μετά λέει οτι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ του δίσκου και του host 6164times.??? συνεχίζει ...σε περίπτωση crash ή reboot, να αλλάξω το καλώδιο(?) τι να κάνω ρε παιδιά, τα αρχεία μου...θα φουντάρω... επίσης λέει οτι έχει ακόμα 537 μέρες ζωής... και τώρα που το κοιτάω με μια άλλη μηχανή λέει non destructive safe data..αλλά εγώ τα αρχεία δεν τα βλέπω...ακόμα...
koslibpro Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 linux δεν έχω... Μμμ μπορεις να δοκιμασεις με live cd..?στο προτινω επειδη νομιζω οτι αξιζει τον κοπο.. Αν κ παλι δεν γινεται,ελεγξε με ενα tune up utilities για errors στην registry..
logitech Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 δοκιμασε το winrar στο View,καποτε σε αναλογη περιπτωση ενω τα αρχεια δεν φαινοντουσαν και ο σκληρος ηταν γεματος το winrar τα εβλεπε δοκιμασε και πες μας
ArtGeo4 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 που να το βρώ το live-cd? δυστυχώς δεν έχω. Κανά safe mode δεν γίνεται δουλειά??? Οχι με winrar δυστυχώς δεν βλέπει τίποτα...
washcloud Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 ψάχνω με sentinel hdd και βρίσκω 17 bad sectors στο disc surface. Ta contents λέει, πάνε(?) se spare area (θέλει εντολή?)... μετά λέει οτι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ του δίσκου και του host 6164times.??? συνεχίζει ...σε περίπτωση crash ή reboot, να αλλάξω το καλώδιο(?) τι να κάνω ρε παιδιά, τα αρχεία μου...θα φουντάρω... επίσης λέει οτι έχει ακόμα 537 μέρες ζωής... και τώρα που το κοιτάω με μια άλλη μηχανή λέει non destructive safe data..αλλά εγώ τα αρχεία δεν τα βλέπω...ακόμα... Τα "contents" που λες που "πάνε σε spare area", δεν σε αφορούν (δεν έχει να κάνει "με τ' αρχεία σου", όπως το φαντάζεσαι, κι αναρωτιέσαι "και που 'ν' τα;". Μην λοιπόν αναρωτιέσαι περί ανάγκης "εντολής". Τα υπόλοιπα που αναφέρει περί host και συμβουλή γι' αλλαγή καλωδίου, επιβεβαιώνουν ότι ο δίσκος έχει πρόβλημα που λέγαμε (ήρθε η ώρα του, και κανένας ιός δεν έχει σχέση). Άλλαξε πάντως το καλώδιό του των δεδομένων, όπως σου λέει. Φαντάζομαι πως ξέρεις να το κάνεις. Μη φουνταίρνεις και μη βιάζεσαι. Η βιασύνη χειρότερα τα κάνει. Όσο για τη "ζωή", είναι μια εκτίμηση. Μπορεί να ζήσει άλλες 7, ή και άλλες 1537 απ' τις μέρες που λέει. Αφού ολοκληρώθηκε το Checkdisk, δοκίμασε το Active File Recovery να δεις αν βρίσκει τ' αρχεία σου. Θα χρειαστείς ελεύθερο χώρο για να τ' ανακτήσεις (σε άλλο δίσκο δηλαδή. Στον βασικό σου πχ). Αν δεν παίζει χώρος, η μόνη επιλογή είναι προσπάθεια "refreshing" του δίσκου με το HDD Regenarator. Kαι τα δυο είναι προγράμματα που θα τα βρεις σπασμένα.
ArtGeo4 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 τίποτα! με hdd regenerator σκάναρε τελείωσε και τίποτα!!!! ακόμα δεν φαίνονται τα αρχεία μου!!!!
washcloud Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Ε τότε λαστ τσανς το Active File Recovery κι ανάκτηση σε άλλον, εκ του προβληματικού, δίσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.