Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με OCZ Vertex 3

littlelouievegos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα πηρα ενα ocz vertex 3 120gb και εχω προβλημα.

Ξεκιναω την διαδικασια για να κανω install τα windows, βλεπει τον ssd κανονικα και ξεκιναει το install, στην τριτη επανεκινηση κολλαει εκει που πρεπει να κανει finalize την εγκατασταση..

Κατι πρεπει να συμβαινει με drivers καθοτι αν επανεκινησω και μπουταρω σε safe mode προχωραει κανονικα απλα δεν μπορει να τελειωσει την εγκατασταση γιατι απλα ειναι σε safe mode..

Εψαξα λιγο στο νετ ειδα για παρομοια προβληματα , ξαναεκανα αρκετες φορες install χωρις δισκους αλλους επανω αλλαξα sata θυρα, δοκιμασα με ide ή ahci αλλα τιποτα..

Καποια βοηθεια θα την εκτιμουσα πολυ..Ο ssd φαινεται να ειναι πληρως λειτουργικος παντως..

Ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

Κανε ενα clear cmos, ειχε δουλεψει σε παιδι απο εδω με ιδια συμπτωματα αλλα μηχανικο δισκο. Θα ψαξω το thread και θα στο στειλω. Μετα δοκιμασε ενα secure erase απο αλλο pc αν εχεις τη δυνατοτητα.

Δημοσ.

Αν επιτρέπεται και μιας και μιλάς για τρίτη επανεκκίνηση, XP πας να περάσεις;;;και αν ναι, ποια έκδοση είναι; είναι τουλάχιστον SP3;;;

Το ότι αν είναι «μαστορεμένη έκδοση»(από των θείο γοογλη) αυτό μπορεί να είναι που προκαλεί το πρόβλημα το ξέρεις έτσι;;

Δημοσ.

Οχι ειναι windows 7 και κανονικη απο θειο..τριτη επανεκινηση εννοω οταν κανει complete το installation μετα το δευτερο boot και ξεκιναει to τριτο για registry settigns..Δεν ειναι θεμα windows δοκιμασα 2 εκδοσεις απο 7αρια, αλλα ουτως ή αλλως δεν φαινεται να εφταιγε αυτο εξ αρχης.. Το ζητημα ειναι οτι κατι εμποδιζει τον ssd να ξεκινησει αλλιως δεν εξηγειται οτι προχωραει σε safe mode..

Επισης εκανα κανονικο format στην αρχη στον ssd και ξεχαστηκα οτι δεν θελουν οι ssd.. Δεν νομιζω να ευθυνεται αυτο παντως

Secure erase πως θα κανω χωρις boot σε command prompt? Εχω laptop μοναχα για δευτερο για να δοκιμαζα τον ssd αλλου..

Καμια αλλη ιδεα;

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις εγκατάσταση win7 σε άλλον H/Y ή laptop (με τον SSD που έχεις) ή στο δικό σου μηχάνημα με άλλο δίσκο. Για hardware πρόβλημα μοιάζει - συνήθως τα περισσότερα κάνουν την εμφάνισή τους τότε. Κοίταξε τη RAM & τον SSD.

Δημοσ.

Οχι εχω κανει πολλα installation με το ιδιο συστημα απροβληματιστα.. Δεν φαινοταν να φταιει αυτο ουτως ή αλλως

Αυτο που με προβληματιζει ειναι ο sata controller που εβαλα σημερα γιατι εχω πολλους σκληρους και ειχαν γεμισει της mobo μηπως κανει κανα conflict περιεργο..

Και ναι το χω αφησει ωρα στην μαυρη οθονη αλλα τιποτα..

Δημοσ.

Τι; σε ξεχωριστό controller ελπίζω να μην λες ότι έβαλες εκεί των ssd;;;

Των SSD βάλτων στην πρώτη στην σειρά (όπως φαίνεται στο bios) SATA πάνω στην μητρική.

Δημοσ.

Οχι εχω κανει πολλα installation με το ιδιο συστημα απροβληματιστα.. Δεν φαινοταν να φταιει αυτο ουτως ή αλλως

Αυτο που με προβληματιζει ειναι ο sata controller που εβαλα σημερα γιατι εχω πολλους σκληρους και ειχαν γεμισει της mobo μηπως κανει κανα conflict περιεργο..

Και ναι το χω αφησει ωρα στην μαυρη οθονη αλλα τιποτα..

Aπενεργοποίησέ τον controller απο το bios και ξαναδοκίμασε την εγκατάσταση.

Κατά 99% αυτό φταίει. :)

Δημοσ.

Aπενεργοποίησέ τον controller απο το bios και ξαναδοκίμασε την εγκατάσταση.

Κατά 99% αυτό φταίει. :)

Και όμως δεν φταίει ο controller δοκίμασα και χωρίς αυτόν και πάλι τα ίδια κ στις δυο εκδόσεις των win7.

Σε vista όμως έκανα κανονικά εγκατάσταση κ προχώρησε σε IDE mode. Πήγα να γυρίσω σε ahci από bios αλλά κολλάει στο boot στα sata..

Πιθανότατα λοιπόν να θέλει firmware update γιατί διάβασα ότι αρκετά μοντέλα είχαν προβλήματα λόγω ασυμβατοτητας οδηγών Microsoft και intel σε νεα εγκατάσταση win7

Με βάση τα νέα δεδομένα σκέφτεστε κάτι που μπορεί να μου διαφεύγει;

Και μια σημαντική ερώτηση. Για να κάνω firmware update σε vista μέσω του προγράμματος της ocz (τον έχω δευτερεύοντα επάνω τώρα τον ssd οπότε δεν έχω τέτοιο θεμα) ,πρέπει να έχω οδηγούς της microsoft και τι άλλο για να δουλέψει σε ahci mode, που είναι και το μόνο που επιτρέπει και update;

Κάποια links θα τα εκτιμούσα αν ήταν δυνατόν ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

ποιο firmware εχει ο δισκος σου?

βαλε το 2.11 αν δεν το εχεις και μπες στο site της ocz και κατεβασε ενα προγραμα που κανεις boot απο usb και κανει και update και serase πανευκολα

και τι μηχανημα εχεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...