Προς το περιεχόμενο

Αναπαραγωγη σε τηλεοραση

Jage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω την παρεα. Αγόρασα μια Sony Bravia και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Το μονο θεμα που διαπιστωσα οτι εχει ειναι οτι ενώ παίζει .mkv δεν υπηστηρίζει τον ήχο. Τι μου προτεινετε να κάνω? Μεσω του mkvmerge GUI μπορώ να αλλάξω το format του ήχου? Μου προτείνετε μήπως να μετατρέπω τα .mkv σε .avi με ενσωματωμένους υπότιτλους? Και αν ναι με ποιο προγραμμα θα ήταν καλύτερο να το κάνω?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.Το κατέβασα. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση που πρέπει να γνωρίζω?

Δημοσ.

Πρέπει να του πεις που έχεις τα προγράμματα που σου αναφέρει στην αρχική εικόνα (ή αν του πεις από το μενού να σου τα κατεβάσει αυτόματα).

Από εκεί και πέρα πρέπει να ξέρεις τι μπορεί να παίξει η Tv σου από προεπιλογή π.χ. μετατρέπει το DTS σε dolby αν δεν παίζει dolby(και γενικά AC3 αφού σε αυτό μετατρέπεται) η tv σου καταλαβαίνεις ότι θα συνεχίζεις να έχεις το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Φίλε μου σ'ευχαριστώ , δούλεψε! Το μόνο θέμα είναι οτι ο ήχος είναι χαμηλά... Υπάρχει επιλογή από το πρόγραμμα για να τον δυναμώσω?

Δημοσ.

Στα δεξιά έχει κάτι καρτέλες στην πρώτη που φαίνεται (DTS) προς τα κάτω λέει Adjust Volume, ενεργοποίησε το και μπορείς από 100% να το ανεβάσεις και άλλο.

Δημοσ.

Ωραίος! Κάτι τελευταίο.. Υπάρχει πρόγραμμα ώστε να ενσωματώσω τους υπότιτλους σε .mkv ? Επιδή η tv μου δεν παίζει υπότιτλους στα mkv μπορώ να τους ενσωματόσω σαν τα .avi ? Και επίσης ποιο είναι το πιο αξιόπιστο και ταχύτερο freeware για μετατροπή απο .mkv σε .avi ? (με την επιλογή να διαλέγω ποιοι υπότιτλοι θα ενσωματώνωνται ? )

Δημοσ.

Εννοείς δεν τους παίζει ως εξωτερικούς υπότιτλους; Γιατί τότε υπάρχουν 2 επιλογές, ή τους "καις" πάνω στην εικόνα με reencoding, ή πιο απλά τους ενσωματώνεις ως stream μέσα στο mkv αρχείο.

Για το δεύτερο, αν θα το κάνεις σε mkv, χρησιμοποιείς το mkvmerge που βρίσκεται στο πρόγραμμα mkvtoolnix.

Υπάρχει και σχετικός οδηγός στο wiki:

Link

Αν δουλέψει έτσι, δεν χρειάζεσαι πρόγραμμα για μετατροπή σε avi κτλ, χάνεις χρόνο και ποιότητα εικόνας.

Δημοσ.

Οχι ενσωματωμένους με τον 2ο τρόπο έχει, έχουν μάλλον. Εγω το πρώτο θέλω να κάνω...

Πάλι δεν θα τα κάνεις avi για να χάσεις ποιότητα,θα τα κάνεις και πάλι mkv το ποιο εύκολο είναι με το free make videoπου είναι και πολύ γρήγορο και με πολύ καλή ποιότητα, δες πρώτα το bitrate που έχει το αρχικό με το MediaInfo για να βάλεις και στο output το ίδιο μην έχεις τρελές διαφορές στο μέγεθος.

Δημοσ.

Πάλι δεν θα τα κάνεις avi για να χάσεις ποιότητα,θα τα κάνεις και πάλι mkv το ποιο εύκολο είναι με το free make videoπου είναι και πολύ γρήγορο και με πολύ καλή ποιότητα, δες πρώτα το bitrate που έχει το αρχικό με το MediaInfo για να βάλεις και στο output το ίδιο μην έχεις τρελές διαφορές στο μέγεθος.

Mε video codec h.264 , XVID , ή MPEG4 ?

Δημοσ.

Αν βλέπει η TV σου το αρχικό mkv βίντεο που θα είναι σε H.264 ή avc τότε θα το κάνεις και εσύ το ίδιο πάλι H.264 δηλαδή,στο xvid θα χάσεις πολύ ποιότητα ή θα πρέπει να υποστηρίζει η TV σου το προχωρημένο Divx πρότυπο,αν βλέπει Mpeg4 η tv σου μπορείς να το μετατρέψεις και σε τέτοιο,η δική μου άποψη είναι αφού σου τρέχουν τα mkv κάνε τα τέτοια.

Δημοσ.

Ωραία, το έκανα , πήρε 3 ωρίτσες αλλά δούλεψε. Οι υπότιτλοι όμως δεν "κάηκαν" πάνω στην ταινία... :-(

Δημοσ.

Μόλις προσθέσεις το βίντεο στην λίστα σου λέει πόση ώρα διάρκεια έχει,τι βίντεο codec και τη codec ήχου έχει,και στο τέλος σου λέει no subtitles.Ε, πατώντας εκεί μπορείς να προσθέσεις υποτίτλους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...