Xvipes Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και θέλω να κάνω κάτι αντίστοιχο με το usb flash και να του περάσω μέσα το installer των windows και να κάνω boot από εκεί αντί για το dvd όταν θέλω να κάνω φορμάτ. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι δε θέλω να καταναλώσω όλο το σκληρό δίσκο για να μπούν τα windows εκεί, αλλά ένα μόνο partition του. Γίνεται κάτι τέτοιο ή πρέπει αναγκαστικά να χρειαστώ όλο τον σκληρό ώστε να το πετύχω?
mprou Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν ξέρω με ποιό τρόπο φτιάχνεις το usb (windows 7 usb tool κτλ) αλλα νομίζω με το win2flash μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις. Απλά να έχεις φτιάξει απο πρίν το partition στον εξωτερικό δίσκο που θές και από το πρόγραμμα απλά επιλέγεις το partition. Απλά να είσαι σίγουρος ότι το partition είναι στην αρχή του δίσκου.
Xvipes Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Απλά να είσαι σίγουρος ότι το partition είναι στην αρχή του δίσκου. χμμ οκ βασικά αυτό ήθελα να μάθω.Σε ευχαριστώ
Xvipes Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 τελικά δε κατάφερα τίποτα.έκανα extract το iso στο active partition του σκληρού (αυτό στην αρχή του δίσκου) αλλά όταν το επιλέγω να bootari από εκεί δεν κάνει τίποτα απλά.καμιά ιδέα κανείς?
jim_p Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μια απλη αποσυμπιεση του iso δεν γραφει στον bootloader απο τον εξωτερικο σκληρο/απο το δισκακι/απο το στικακι, γιαυτο η διαδικασια ειναι λιγο πιο πολυπλοκη. Συμβουλη μου ειναι να παρεις ενα στικακι των 4GB, να το κανεις φορματ σε ntfs και μετα να περασεις το iso των 7 μεσα του με μια αναλογη εφαρμογη, πχ το unetbootin ή το iso-tool. Και η εφαρμογη αποσυμπιεση του iso θα κανει, αλλα θα βαλει και εναν bootloader.
Xvipes Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 είχα δώσει την εντολή bootsect /nt60 F: (όπου F: ο εξωτερικός σκληρός) μέσα στο φάκελο boot που έχει το iso.Αυτή η εντολή δεν είναι για το boot? Τώρα διάβασα ότι το μέσο πρέπει να είναι σε FAT32 ίσως γι αυτό να μην δούλευε.τώρα το κάνω φορμάτ σε FAT32 και μετά θα του ξαναπεράσω το iso.(το unetbootin το έλεγε αυτό)
MetallicGR Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 είναι USB ή eSata ο δίσκος; Αν είναι USB, υπάρχει το FlashBoot.
Xvipes Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 MetallicGR με το FlashBoot έκανα αυτό ακριβώς που ήθελα με ένα κακό.μου έσβησε ότι partition είχε ο σκληρός και άφησε ένα σε FAT32.Δοκίμασα να κάνω εγώ μετά ένα partition αλλά είχε σαν αποτέλεσμα να μην είναι bootable. Να θεωρήσω ότι δε γίνεται να έχω partitions για να κάνω αυτό που θέλω? p.s ο σκληρός είναι 240gb εξωτερικός με usb και είναι κρίμα να τον δεσμεύσω μόνο για να του βάλω τα windows εκεί μέσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.