Sadako Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Έχει καιρό που είχα πει να πάρω έναν SSD, το είχα αναβάλει μέχρι να βγουν οι νέοι G3 με την ελπίδα να πέσουν γενικά οι τιμές, μετά το παράτησα γενικά λόγω οικονομικών, έχασα και όλες τις νεότερες εξελίξεις.. Τον τελευταίο καιρό άρχισα να αγοράζω πράγματα από eBay, οπότε είπα να δω τι παίζει και με σκληρούς εκεί.. Βρήκα προχτές έναν G2 postville 34nm 160GB σε δημοπρασία, είδα ότι τελικά η δημοπρασία έκλεισε κάπου στα 180 ευρώ, ενώ στο skroutz ο πιο φθηνός ήταν γύρω στα 330.. Απλά σκάλωσα λίγο στο ότι ήταν μεταχειρισμένο. Από τη μία σκέφτηκα ότι η έλλειψη μηχανικών μερών στους SSD λογικά μειώνει και την πιθανότητα βλάβης, αλλά πάλι.. Γενικά μπορεί να πει κάποιος ότι οι SSD επηρεάζονται από την χρήση, ίσως και σε ποιότητα; Γιατί μην έχοντας και εγγύηση, φοβάμαι μην πάρω κάποιον μεταχειρισμένο και μετά από λίγο βγάλει πρόβλημα.. Δεν θέλω κάποιον πολύ μεγάλο, αυτή την στιγμή το partition που έχω για λειτουργικό και εφαρμογές είναι 100GB και χρησιμοποιώ τα 94. Αλλά σίγουρα θα μπορούσα 1-2 παιχνίδια ή κάποια αρχεία να τα βάλω σε άλλο σκληρό. Απλά δεν θέλω και πολύ μικρό, να μην είναι δηλαδή τσίμα-τσίμα, γιατί αν είναι μόνο για το λειτουργικό, ίσως να μην αξίζει τον κόπο μόνο για το boot-time. Εξάλλου συνήθως ο υπολογιστής ανοίγει μια φορά το πρωί και κλείνει το βράδυ.. Ο σκοπός είναι να ανοίγουν πιο γρήγορα κάποιες βαριές εφαρμογές που χρησιμοποιώ.. EDIT: Α, δεν με νοιάζει κιόλας να είναι ο πιο πιο καινούριος. Όταν οι διαφορές είναι milliseconds, δεν νομίζω να το καταλάβω σε καθημερινή χρήση..
Meraklis56 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 δεν μπορείς να σαι τόσο σίγουρος για μεταχειρισμένους ssd.Το πόσο καλός θα ναι ο ssd,εξαρτάται απο την χρήση του προηγούμενου.Δηλαδή αν αυτός δεν χρησιμοποιούσε trim η έκανε ανασυγκρότηση,που αυτά ξεσκίζουν τον ssd,τότε η απόδοση του θα ναι πολύ κατώτερη απο αυτήν που θα πρεπε. Περίμενε και τους υπόλοιπους να σε πουν σίγουρα,αν απο το health του σκληρού δίσκου μπορείς να ανιχνεύσεις πόσο καλά λειτουργεί δεν μπορείς να σαι τόσο σίγουρος για μεταχειρισμένους ssd.Το πόσο καλός θα ναι ο ssd,εξαρτάται απο την χρήση του προηγούμενου.Δηλαδή αν αυτός δεν χρησιμοποιούσε trim η έκανε ανασυγκρότηση,που αυτά ξεσκίζουν τον ssd,τότε η απόδοση του θα ναι πολύ κατώτερη απο αυτήν που θα πρεπε. Περίμενε και τους υπόλοιπους να σε πουν σίγουρα,αν απο το health του σκληρού δίσκου μπορείς να ανιχνεύσεις πόσο καλά λειτουργεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.