GoLdMaNn Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα η καλημερα(whatever...γιατι ειναι λιγο περιεργη η ωρα που γραφω ) ενα φιλαρακι (εντελως ασχετως απο hardware και τα σχετικα) μου ζητησε να του φτιαξω ενα συνολο γυρω στα 1200-1300 Eυρω(παει και λιγο παραπανω μεχρι 60-70 ευρω αλλα μονο για κατι πραγματικα ξεχωριστο) μαζι με monitor.Η χρηση του pc ειναι η εξης:Δεν προκειται ποτε να κανει ουτε τρελο gaming (ομως κανενα παιχνιδακι βαρυ,τυπου Crysis 2 σε 1920x1080 "παιζει" να το παιξει με καλα antialysing και τα λοιπα..)ουτε video encoding-photoshop η οτιδηποτε που "τρωει" απο το συστημα.Εγω βεβαια του ειπα οτι τις αναγκες σου τις καλυπτεις και με λιγοτερα λεφτα αλλα παρτο για να καλυφτεις και για αρκετα χρονια ακομα(τουλαχιστον μια 5ετια με τετοια χρηση).Το συστημα που του προτεινα ειναι το εξης:Intel Core-i5 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558331 Asus Sabertooth P67 http://www.cosmodata.gr/product/17457/motherboard-asus-sabertooth-r67-v3 ο λογος ειναι το 2 x PCIe 2.0 x16 κατι μνημες Kingston 1600(δν ειναι overclocked) Mhz 2x4 Gb με passive cooling ενα case π τωρα δν το βρισκω αλλα αρκετα καλο για την δουλεια που το θελει αφου δν προκειται να βαλει υδροψυξη,λαμπες, κτλ κτλ και θεωρησα το full-tower υπερβολη,2 καρτες γραφικων Gigabyte Gtx560 oc 1GB http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516446 σε διαταξη sli ενα τροφοδοτικο thermaltake το οποιο μας το ειπαν σε μαγαζι στην Στουρναρη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700737 (αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο πειτε γιατι εδω διατηρω αμφιβολιες... ) και εναν Caviar Black 32 Mb Cache 500Gb και αυτην την ψυκτρα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Arctic-Cooling-Freezer-7-Pro-CPU-Cooler-DCACO-FP701-CSA01.htm αν και δν ειμαι σιγουρος για την συμβατοτητα με τον επεξεργαστη (αν ξερετε κατι σιγουρα πειτε το ).To monitor ειναι αυτο http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/Samsung-S22A350H-LED-Monitor-21-5.htm.Για να καταληξω τελοσπαντων θελω απο σας να μου πειτε την γνωμη σας και επισης θα ηθελα να μοιραστω και τον εξης προβληματισμο.Οι τωρινες motherboards δν υποστηριζουν triple channel (με 1155 socket) πραγμα το οποιο θεωρω ιδιαιτερα αρνητικο αφου το dual channel ειναι τεχνολογια 7 χρονων (στο περιπου) και ετσι δν ειμαι σιγουρος κατα ποσο αξιζει να του πω να περιμενει (υπαρχει αυτη η δυνατοτητα δν βιαζεται...) η να παει να το παρει γιατι παιζει να αργησουν να βγουν νεες μητρικες!Αυτα ηθελα να ανεβασω και ελπιζω να μην σας κουρασα με το post γιατι εχω ποσταρει μονο 5-6 φορες σε διαφορα φορουμ και ισως να αγνοω μερικους κανονες.Αυτα απο μενα και ευχαριστω για τον χρονο που θα διαθεσετε!Ουφ τελειωσα και παω για υπνο
kosegdit Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δες λίγο μιά σκέψη δική μου και περίμενε να ξημερώσει για τα καλά, να σου πουν και οι υπόλοιποι την άποψη τους. Λες ότι δεν πρόκειται να πάει σε βαρύ gaming αλλά θα παίζει crysis 2. Δηλαδή το βαρύ gaming ποιό είναι;; Τέσπα όπως και να χει, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πας σε sli. Δεν θα δεις διπλάσιες επιδόσεις, είναι το μόνο σίγουρο. Οπότε για κάρτα γραφικών δες αυτήν: GeForce GTX 560 Ti Hawk 1 GB. Οθόνη θα σου το πουν σίγουρα και οι άλλοι αφήνεις την samsung που σε εντυπωσιάζει λόγω LED και πας στην Dell U2311H. Δεν ξέρω για την μητρική, αλλά θα σου πρότεινα να πας σε κάποια με Z68 chipset που συνδυάζει τα καλά και του P67 και του H67. Ας πούμε την Asus Socket 1155 P8Z68-V. Με τα χρήματα που θα γλυτώσεις από τις κάρτες γραφικών, μπορείς να προσθέσεις έναν ssd δίσκο και να κάνεις το σύστημα πραγματικά να πετάει σε καθημερινή χρήση. Πιστεύω είναι και κάτι που ο φίλος σου θα ευχαριστηθεί πιό πολύ απ'όλα. Όσον αφορά το τροφοδοτικό, εγώ προσωπικά θα έδινα παραπάνω χρήματα να πάω στο Corsair HX750W που είναι σαφώς ανώτερο, αλλά μπορεί να είναι και περιτό αυτό που λέω. Όχι ότι δεν θα σε καλύψει αυτό που διάλεξες. Οπότε μη δίνεις και πολύ σημασία στην τελευταία παράγραφο. Αυτά από μένα
GoLdMaNn Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Η μητρικη που προτεινες ισως οντως ειναι μια πολυ καλη επιλογη.Τωρα οσο για την οθονη επειδη δν ειμαι και ιδιαιτερα advanced γιατι αυτη η dell να ειναι καλυτερη αφου εχει χαμηλοτερο con,μικροτερο χρονο αποκρισης και γενικα δν με εντυπωσιαζει?(φιλικα ρωταω παντα για να μαθω )Οσο για το βαρυ gaming αν δεις καλυτερα ειπα "ομως" π σημαινει οτι σε καθημερινη χρηση δν θα ασχολειται με gaming ομως εχει την απαιτηση απο το συστημα να το σηκωνει οταν θα το παιζει.Ετσι το εννοουσα.Αυτο για τον ssd δισκο το σκεφτηκα απλα το προβλημα ειναι το εξης εγω δν ειμαι advanced οπως σου ειπα και γενικα δν εχω χρησιμοποιησει ssd.Οποτε δν ξερω να του χωρισω λογισμικο και τα λοιπα σε διαφορα partition και γενικα δν ξερω αν μπορω να το καταφερω.Αυτο ειναι το προβλημα.Παρολα αυτα ευχαριστω για την απαντηση Edit:Α και οσο για το sli απλα μου ζητησε ενα συστημα με αυτα τα λεφτα και με λιγο ψαξιμο ειδα οτι ειναι το καλυτερο π μπορει να κανει http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-performance-radeon-geforce,2997-5.html.Και αφου θα τα διαθεσει που θα τα διαθεσει τα λεφτα...Οσο για το sli και γω ειμαι anti-fan αλλα θεωρω πως την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο ειναι οτι καλυτερο.Α και κατι αλλο περα απο πολυ μικρη διαφορα στις συχνοτητες τι παραπανω εχει η καρτα που προτεινες?(Απο περιεργεια και οχι καχυποψια )
kosegdit Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Καλά κανεις και ρωτάς και θα σου εξηγήσω αμέσως. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Για την οθόνη, από που να αρχίσω και που να τελειώσω... κι εγώ στην αρχή όταν άκουγα τόσο κολακεφτικά σχόλια για την Dell δεν μπορούσα να το δεχτώ. Η Dell έχει χαμηλότερο contrast, χμμμ οκ δεν ξέρω αν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό για να δούμε αν μπορώ να σε πείσω παρακάτω. Η Dell έχει χαμηλότερο χρόνο απόκρισης. Έχεις δίκιο αλλά το θέμα είναι ότι το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε στο παραμικρό αυτήν την διαφορά των 6ms. Σου το διαφημίζουν πιό πολύ για marketing. Και εδώ ερχόμαστε στο κορυφαίο.. η Dell μπορεί να μην είναι LED ΑΛΛΑ έχει τελείως διαφορετική τεχνολογία panel από την Samsung, και από τις περισσότερες οθόνες που κυκλοφορούν. Η Dell φοράει ips panel, ενώ η samsung φοράει tn panel. Είδα ότι ψάχνεσαι γενικά με reviews. Ψάξε και αυτό που σου λέω και θα καταλάβεις... Σου λέω δεν το φανταζόμουν μέχρι που την αγόρασε ένας κολητός μου. Στην Dell το άσπρο το βλέπεις λευκό και όχι ζαχαρί όπως στα περισσότερα tn panel. Το μαύρο το βλέπεις μαύρο και όχι σκούρο γκρι. Κάθεσαι και δουλεύεις μπροστά της ώρες ατελείωτες χωρίς να πονάνε τα μάτια σου. Τα χρώματα είναι τόσο αληθινά και ζωντανά που δεν χορταίνεις να την κοιτάζεις. Η βάση της και μόνο είναι τόσο βολική, με τόσο κορυφαία σχεδίαση και δυνατότητες, που αξίζει ένα 50ρικο εύκολα. Δεν σου λέω ότι είναι η καλύτερη οθόνη του κόσμου, αλλά μιλάμε πάντα για monitor των 200 euro max. Επίσης κάτι που δεν πρόσεξες είναι πως είναι 23'' και όχι 22'' όπως η Samsung. Όπως επίσης ότι έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα. Όσο για τον δίσκο πίστεψε με δεν χρειάζεται να είσαι expert για να του στήσεις partition κλπ, γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται να το κάνεις. Στους ssd βάζουμε μόνο λειτουργικό και προγράμματα. Τα αρχεία του ο φίλος θα τα βάλει στον δεύτερο δίσκο, ο οποίος μπορεί να είναι αυτός που προτείνεις, κανένα πρόβλημα. Άρα λοιπόν το μόνο που θα κάνεις στον ssd είναι ένα απλό format, ακριβώς όπως θα έκανες και στον άλλο για να περάσεις λειτουργικό. Μην φοβάσαι καθόλου. Για την κάρτα γραφικών που λες.. λοιπόν η κάρτα που σου πρότεινα είναι Ti. αυτό σημαίνει πως είναι καλύτερη υλοποίηση της απλής GTX 560. Και όπως είπες έχει πιο ανεβασμένα ρολόγια. Πίστεψέ με δεν είναι καθόλου λίγα 120Mhz διαφορά στον πυρήνα και άλλα 200Mhz στην μνήμη. Όσο για αυτό που λές για το sli μπορεί να έχεις και δίκιο, δεν ξέρω. Και πάλι όμως αν έδινα περίπου 400 euro για κάρτα γραφικών θα πήγαινα στην GeForce GTX 580. Πίστεψέ με μπορεί να είναι 50 euro πίο ακριβή από το sli που προτείνεις, αλλά μόνο και μόνο ο διάυλος μνήμης στα 384bit, με κάνει να την προσκινώ έναντι της GTX 560. Να σου εξηγήσω με λίγα λόγια τι σημαίνει δίαυλος μνήμης. Σκέψου ότι έχεις 1000 αυτοκίνητα τα οποία έστω ότι πιάνουν την ίδια ταχήτητα όλα. Πόσο χρόνο θέλουν για να διασχίσουν έναν δρόμο, στην περίπτωση που ο δρόμος είναι 2 λωρίδες(Τύπος μνήμης 256-bit DDR5) και στην περίπτωση που είναι 3 λωρίδες(Τύπος μνήμης 384-bit DDR5);; Σκέψου το σαν μέγεθος καναλιού. Το δεύτερο έχει 1,5 φορά το μέγεθος του πρώτου και περνάει δεδομένα πολύ πιο γρήγορα.
cabdik Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Καλά κανεις και ρωτάς και θα σου εξηγήσω αμέσως. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Για την οθόνη, από που να αρχίσω και που να τελειώσω... κι εγώ στην αρχή όταν άκουγα τόσο κολακεφτικά σχόλια για την Dell δεν μπορούσα να το δεχτώ. Η Dell έχει χαμηλότερο contrast, χμμμ οκ δεν ξέρω αν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό για να δούμε αν μπορώ να σε πείσω παρακάτω. Η Dell έχει χαμηλότερο χρόνο απόκρισης. Έχεις δίκιο αλλά το θέμα είναι ότι το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε στο παραμικρό αυτήν την διαφορά των 6ms. Σου το διαφημίζουν πιό πολύ για marketing. Και εδώ ερχόμαστε στο κορυφαίο.. η Dell μπορεί να μην είναι LED ΑΛΛΑ έχει τελείως διαφορετική τεχνολογία panel από την Samsung, και από τις περισσότερες οθόνες που κυκλοφορούν. Η Dell φοράει ips panel, ενώ η samsung φοράει tn panel. Είδα ότι ψάχνεσαι γενικά με reviews. Ψάξε και αυτό που σου λέω και θα καταλάβεις... Σου λέω δεν το φανταζόμουν μέχρι που την αγόρασε ένας κολητός μου. Στην Dell το άσπρο το βλέπεις λευκό και όχι ζαχαρί όπως στα περισσότερα tn panel. Το μαύρο το βλέπεις μαύρο και όχι σκούρο γκρι. Κάθεσαι και δουλεύεις μπροστά της ώρες ατελείωτες χωρίς να πονάνε τα μάτια σου. Τα χρώματα είναι τόσο αληθινά και ζωντανά που δεν χορταίνεις να την κοιτάζεις. Η βάση της και μόνο είναι τόσο βολική, με τόσο κορυφαία σχεδίαση και δυνατότητες, που αξίζει ένα 50ρικο εύκολα. Δεν σου λέω ότι είναι η καλύτερη οθόνη του κόσμου, αλλά μιλάμε πάντα για monitor των 200 euro max. Επίσης κάτι που δεν πρόσεξες είναι πως είναι 23'' και όχι 22'' όπως η Samsung. Όπως επίσης ότι έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα. Όσο για τον δίσκο πίστεψε με δεν χρειάζεται να είσαι expert για να του στήσεις partition κλπ, γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται να το κάνεις. Στους ssd βάζουμε μόνο λειτουργικό και προγράμματα. Τα αρχεία του ο φίλος θα τα βάλει στον δεύτερο δίσκο, ο οποίος μπορεί να είναι αυτός που προτείνεις, κανένα πρόβλημα. Άρα λοιπόν το μόνο που θα κάνεις στον ssd είναι ένα απλό format, ακριβώς όπως θα έκανες και στον άλλο για να περάσεις λειτουργικό. Μην φοβάσαι καθόλου. Για την κάρτα γραφικών που λες.. λοιπόν η κάρτα που σου πρότεινα είναι Ti. αυτό σημαίνει πως είναι καλύτερη υλοποίηση της απλής GTX 560. Και όπως είπες έχει πιο ανεβασμένα ρολόγια. Πίστεψέ με δεν είναι καθόλου λίγα 120Mhz διαφορά στον πυρήνα και άλλα 200Mhz στην μνήμη. Όσο για αυτό που λές για το sli μπορεί να έχεις και δίκιο, δεν ξέρω. Και πάλι όμως αν έδινα περίπου 400 euro για κάρτα γραφικών θα πήγαινα στην GeForce GTX 580. Πίστεψέ με μπορεί να είναι 50 euro πίο ακριβή από το sli που προτείνεις, αλλά μόνο και μόνο ο διάυλος μνήμης στα 384bit, με κάνει να την προσκινώ έναντι της GTX 560. Να σου εξηγήσω με λίγα λόγια τι σημαίνει δίαυλος μνήμης. Σκέψου ότι έχεις 1000 αυτοκίνητα τα οποία έστω ότι πιάνουν την ίδια ταχήτητα όλα. Πόσο χρόνο θέλουν για να διασχίσουν έναν δρόμο, στην περίπτωση που ο δρόμος είναι 2 λωρίδες(Τύπος μνήμης 256-bit DDR5) και στην περίπτωση που είναι 3 λωρίδες(Τύπος μνήμης 384-bit DDR5);; Σκέψου το σαν μέγεθος καναλιού. Το δεύτερο έχει 1,5 φορά το μέγεθος του πρώτου και περνάει δεδομένα πολύ πιο γρήγορα. ναι αλλα αμα εχει διοδια...? συμφωνω για το μονιτορ. to Dell ειναι value for money 100%. καρτα γραφικων θα προτεινα και μια 6950, αφου σε 1920*1080 τα παιζει ολα ανετα!! με 220 € εισαι κομπλε...
GoLdMaNn Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Α και κατι αλλο ρε παιδια απαντηστε αν μπορειτε στο <<Για να καταληξω τελοσπαντων θελω απο σας να μου πειτε την γνωμη σας και επισης θα ηθελα να μοιραστω και τον εξης προβληματισμο.Οι τωρινες motherboards δν υποστηριζουν triple channel (με 1155 socket) πραγμα το οποιο θεωρω ιδιαιτερα αρνητικο αφου το dual channel ειναι τεχνολογια 7 χρονων (στο περιπου) και ετσι δν ειμαι σιγουρος κατα ποσο αξιζει να του πω να περιμενει (υπαρχει αυτη η δυνατοτητα δν βιαζεται...) η να παει να το παρει γιατι παιζει να αργησουν να βγουν νεες μητρικες>> Edit:Αυτος ο ssd ειναι καλος γιατι δν εχω ασχοληθει καθολου οπως σου ειπα με την τεχνολογια αυτη?? http://www.skroutz.gr/s/293700/Kingston-SSDNow-V100-64GB-stand-alone-drive.html
kosegdit Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Για τον προβληματισμό σου, έχεις ένα δίκιο. Κοίταξε πως έχουν τα πράγματα.. οι Sandy Bridge(2η γενιά core i3/i5/i7) που υποστηρίζουν dual channel μνήμες, βγήκαν στην αγορά για να αντικαταστήσουν την mainstream πλατφόρμα της Intel. Δεν αντικαθιστούν την προηγούμενη γενιά i7 η οποία υποτίθεται πως παραμένει η extreme πλατφόρμα. Παρόλο που σαν επεξεργαστές και μόνο οι Sandy Bridge, μπορεί να είναι πιο γρήγοροι από τους προηγούμενους. Η νέα σειρά επεξεργαστών που αναμένεται από την Intel, θα είναι αυτή που θα αντικαθιστά την extreme πλατφόρμα. Οι λεγόμενοι Ivy Bridge λοιπόν θα υποστηρίζουν quad channel μνήμες. Σκέψου τι έχει να γίνει εκεί.. Αν δεν κάνω λάθος οι συγκεκριμμένοι αναμένονται στις αρχές του 2012. Η άποψη μου για τους υπολογιστές είναι ότι παίρνεις κάτι που να καλύπτει τις ανάγκες σου, και το κάνεις όποτε το έχεις ανάγκη. Αν είναι να μπεις στην διαδικασία να πεις "θα περιμένω να βγουν οι καινούργιοι", τότε δεν θα πάρεις ποτέ σου υπολογιστή γιατί κάθε τρεις και λίγο βγαίνει κάτι καινούργιο. Δεν σου λέω όμως να βγαίνει καινούργια τεχνολογία σε 15 μέρες κι εσύ να πας να αγοράσεις την παλιά. Εγώ αν σκόπευα να πάρω pc σίγουρα θα περίμενα ναν βγουν οι Ivy Bridge, αλλά το θέμα είναι ότι έχω pc που με καλύπτει, οπότε μπορώ να κάνω υπομονή. Με λίγο λόγια, αν ο φίλος σου μπορεί να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο(μπορεί και παραπάνω) για να πάρει pc, τότε ok. Σίγουρα θα πάρει καλύτερο pc. Αν όμως θέλει να αγοράσει ένα καλό pc χωρίς απαραίτητα να περιμένει την νέα τεχνολογία, τότε πήγαινε άφοβα στην σύνθεση που συζητήσαμε. Είναι ότι καλύτερο και πιο καινούργιο υπάρχει αυτήν την στιγμή, με πραγματικά καλές επιδόσεις.
GoLdMaNn Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Οκ φιλε μου με καλυψες και μαλιστα ειχες μεγαλο δικιο για τα πανελ της οθονης.Οποτε μαλλον θα του παρω ολα οσα μου προτεινες με μια επιφυλαξη να κανω το sli γιατι η 580 εχει 100 Ε παραπανω που δν το λες και λιγο!Αλλα σε ολα τα αλλα μου ανοιξες τα ματια!Ευχαριστω και παλι και ελπιζω να ξανασυναντηθουμε καπου στο foroum
kosegdit Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Περίμενε αν θέλεις μήπως σου πει και κάποιος άλλος την άποψη του. Επίσης μήπως σου προτείνει κάποιος έναν ssd μιας και δεν έχω ασχοληθεί με το άθλημα και πολύ, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω αν αυτός που λες είναι καλός για τα χρήματά του ή όχι. Όπως και να χει, ελπίζω το pc που θα αγοράσει ο φίλος σου να το χαρεί στο απόλυτο... edit: Έχω την εντύπωση πως το θέμα που άνοιξες έπρεπε να είναι στην κατηγορία "Hardware γενικά" ή "Αναβαθμίσεις". Δεν ξέρω να μπορούν οι admins να στο μετακινήσουν, εκεί λογικά θα λάβεις και περισσότερες απαντήσεις.
fixxxer29 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Να πω δυο πράγματα όσον αφορά το SLI. Καταρχήν θέλεις την 560 ti και όχι την απλή ( ναι αξίζει ), η διαφορά τιμής λοιπόν από 2x 560ti σε 580 κυμαίνεται περίπου στα 40-50 ευρώ ανάλογα πια μοντέλα θα επιλέξεις. Όσον αφορά τις επιδόσεις , οι δυο 560 σε SLI είναι κατά πολύ ανώτερες σε σχέση με την 580 και όχι λίγο. Πάνε δυο μήνες που τρέχω στο σύστημα τις υπογραφής μου , σ'αυτό το διάστημα έχω παίξει 6-7 games ( Όλα τα crysis , metro 2033 , witcher 2 κ.α.) , πουθενά δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα όσον αφορά το SLI και συγκεκριμένα στο Crysis 2 που το τέσταρα σε αρκετές σκηνές έχω ακριβώς τα διπλάσια FPS σε σχέση με μια κάρτα , μιλάμε δηλαδή για 100% scaling. Το μόνο που με "χαλάει" αν θες στις 560 είναι το 1GB VRAM , το οποίο θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει πρόβλημα μελλοντικά. Ίσως χρειαστεί δηλαδή να κάνεις κάποιες υποχωρίσεις στο Antialiasing π.χ. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Στο Metro 2033 , μακράν το βαρύτερο παιχνίδι , όταν τα βάζω όλα τα γραφικά στο full και με full antialiasing ενώ γενικά τρέχει καλά σε κάποιες φάσεις χτυπάει ταβάνι η RAM της κάρτας και αρχίζει και γίνεται slideshow το παιχνίδι, μειώνοντας το AA στο σε μικρότερο setting το πρόβλημα παύει να υπάρχει. Η 580 απ'την άλλη δεν έχει αυτό το πρόβλημα , όμως παίζει σε αρκετά λιγότερα frames το οποίο δεν τα θα το λεγα playable προσωπικά. Γενικά πιστεύω πως αξίζει το SLI , θα γλιτώσεις λίγα χρήματα σε σχέση με την 580 και θα έχεις και καλύτερες επιδόσεις.
aetos1988 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Η ψύκτρα είναι μόνο για socket775 δεν είναι συμβατή με τον επεξεργαστή. Εγώ σου προτείνω : Link ή Link
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.