Alfie Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Επειδή ψάχνω για laptop και συγκεκριμένα Dell, είδα στο site της εταιρείας ότι αν το παραγγείλω απο εκεί η τιμή έχει μεγάλη έκπτωση σε σχέση με το αν το πάρω απο μαγαζί (είτε ξένο είτε ελληνικό) και τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Απλά δεν ξέρω κατα πόσον θα προκύψουν επιπλέον κόστη (πχ τελωνείο ή ΕΛΤΑ) και τελικα μήπως δεν αξίζει η αγορά. Έχει αγοράσει κάποιος laptop με αυτό τον τρόπο;
jtheogr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Προφανως το ειδες στο dell Us, το οποιο παραδιδει μονο σε Αμερικη.
Ather Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Επειδή το έψαξα πρόσφατα το θέμα αυτό που είδα ότι συμφέρει είναι να το παραγγείλω από Ιρλανδία απο κατάστημα eBay (ούτε τελωνείο ούτε μετατροπή νομίσματος )που είχε μέσα και τις εκπτώσεις. Αυτό διότι ο τωρινός τελωνειακός τα ελέγχει ΟΛΑ. Προβληματίστηκα όμως όταν μου είπαν ότι τα xps έχουν χάλια ποιότητα κατασκευής και θα έπρεπε να πάω σε latitude αλλά ακόμη και κείμενα έγραφαν ότι δεν έχουν καλή ποιότητα. Οι καλές σειρές παίζουν σε υψηλές τιμές. Πχ Dell precision 4600 που είναι η επαγγελματική σειρά τους δες τιμές που παίζουν. Τελικά παρείγγηλα Asus από Αμερική διότι διάβασα καλύτερα σχόλια για την ποιότητα, με το τελωνείο να μου βάλει ένα 20% λόγω παραμεθορίου.
xfade Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Τελικά παρείγγηλα Asus από Αμερική διότι διάβασα καλύτερα σχόλια για την ποιότητα, με το τελωνείο να μου βάλει ένα 20% λόγω παραμεθορίου. Αν στο στειλει με USPS -> ΕΛΤΑ. Αν στο στείλει με FedEx/UPS κλπ, απλά ετοιμάσου να πληρώσεις άλλο μισό λάπτοπ σε τελωνεία και εκτελωνιστές.
Alfie Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Αν είναι έτσι, μάλλον δε συμφέρει η εισαγωγή. Αυτό για την ποιότητα κατασκευης πάντως δεν το έχω ξανακούσει. Μέχρι τώρα άκουγα τα καλύτερα λόγια για τα dell. Σκέφτόμουν να πάρω ένα της σειράς inspiron 15r. Ίσως τελικά να πάω να το πάρω απο εδώ και να ησυχάσω...
xristoforos89 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Το 15r ειναι φτιαγμενο απο κλασσικο πλαστικο. Μην περιμενεις κατι το εξεζητημενο.
Ather Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 xfade : εννοείται. alfie: ASus a1 εγγύση 2 χρόνια 1 χρόνο από ατύχημα 930 με τα μεταφορικά. με τελωνείο 1100 περίπου. Τι ακριβώς δε συμφέρει;
vtxracer Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Για το τελωνειο πως εισαι σιγουρος οτι θα πληρωσεις μονο τόσα ? Ο μονος τροπος να πληρωσεις πραγματικά οσα πρεπει ειναι να πας να το εκτελωνισεις ο ίδιος, αλλιως θα αρχισουν να σε χρεώνουν μισθούς εκτελωνιστή, αλλους φορους, πληρωμές για αποθηκευση κτλ και η τιμή θα ανέβει παρα πολύ... http://www.insomnia.gr/topic/336353-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF/ http://www.insomnia.gr/topic/219743-fedex-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/page__hl__%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82__st__10
Ntinaras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Το 15r ειναι φτιαγμενο απο κλασσικο πλαστικο. Μην περιμενεις κατι το εξεζητημενο. ενταξει δε χρειαζεται να ειναι απο γκοτζιλονιο για να ειναι ποιοτικο. δεν ειναι μονο η ποιοτητα του περιβληματος που μετραει ηχεια,οθονη,πληκτρολογιο τρακπαντ ειναι σημαντικοτερα
xristoforos89 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 ενταξει δε χρειαζεται να ειναι απο γκοτζιλονιο για να ειναι ποιοτικο. δεν ειναι μονο η ποιοτητα του περιβληματος που μετραει ηχεια,οθονη,πληκτρολογιο τρακπαντ ειναι σημαντικοτερα Συμφωνω σε αυτο που λες (αν και εγω εχω μια εμπαθεια στην καλη κατασκευη). Ομως γιατι τα Probook να ειναι κλασεις ανωτερα κατασκευαστικα; Τα inspiron οταν ανοιγεις το καπακι, αν το προσεξεις κανει ενα.. φουσκωμα κατω κατω πανω απο το υψος της μπαταριας. Επισης απο μια εταιρια οπως η Dell, θα περιμενα τουλαχιστον να εχει καλυτερη συμπεριφορα ως προς τον θορυβο. Οσοι ειχαμε/ειχουμε τετοια μηχανηματα καταλαβαινουν τι θελω να πω.
Ather Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Για το τελωνειο πως εισαι σιγουρος οτι θα πληρωσεις μονο τόσα ? Ο μονος τροπος να πληρωσεις πραγματικά οσα πρεπει ειναι να πας να το εκτελωνισεις ο ίδιος, αλλιως θα αρχισουν να σε χρεώνουν μισθούς εκτελωνιστή, αλλους φορους, πληρωμές για αποθηκευση κτλ και η τιμή θα ανέβει παρα πολύ... http://www.insomnia.gr/topic/336353-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF/ http://www.insomnia.gr/topic/219743-fedex-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/page__hl__%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82__st__10 ΕΛΤΑ άρα αμοιβή εκτέλωνιστή 16€ ΦΠΑ 16% βλέπε Ρόδος δασμοί 0% βλέπε ηλεκτρονικά είδη ΔΕΤΕ 2% βλέπε επίδομα τελωνειακών φορτωτικές διατακτικές χαρτιά κλπ όχι γιατί τα κόλπα αυτά τα κάνουν στο ελ βελ τα τελευταία 2 χρόνια έτσι μου πάει... πριν 3 μήνες πήρα ένα network tester 350€ και είχα αυτές τις επιβαρύνσεις.
xfade Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 ΕΛΤΑ άρα αμοιβή εκτέλωνιστή 16€ ΦΠΑ 16% βλέπε Ρόδος δασμοί 0% βλέπε ηλεκτρονικά είδη ΔΕΤΕ 2% βλέπε επίδομα τελωνειακών φορτωτικές διατακτικές χαρτιά κλπ όχι γιατί τα κόλπα αυτά τα κάνουν στο ελ βελ τα τελευταία 2 χρόνια έτσι μου πάει... πριν 3 μήνες πήρα ένα network tester 350€ και είχα αυτές τις επιβαρύνσεις. Θα συμφωνήσω, με μια μικρή όμως διόρθωση. δασμοί 4-5% βλέπε ηλεκτρονικά είδη Οι διασαφήσεις που έχω για laptops και μητρικές, τόσο χρέωναν απ'όσο θυμάμαι. Επίσης υπάρχει και πρόσθετη επιβάρυνση από το Πόρτα-Πόρτα για αντικείμενο το οποίο συνοδέυεται από διασάφηση που είναι κοντά στα 20 ευρώ. Αν το αντικείμενο δε φάει τελωνείο και δε συνοδεύεται κατά συνέπεια από διασάφηση, το κόστος της απλουστευμένης διαδικασίας εκτελωνισμού, είναι 3 ευρώ. Επίσης το κόστος εκτελωνισμού/αξία δέματος, αφορά το συνολικό ποσό (αξία δέματος + μεταφορικά έξοδα) και μετά μπαίνουν οι διάφορες προσθήκες κλπ. Δεν αφορά την καθαρή αξία μόνο, έχετέ το υπόψιν. Αυτό κυρίως γιατί μεταφορικά για laptop με EMS από Αμερική, πάνε κάπου 100-150 USD κατά μέσο όρο, ανάλογα πάντα και το βάρος και όγκο του δέματος.
Alfie Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 xfade : εννοείται. alfie: ASus a1 εγγύση 2 χρόνια 1 χρόνο από ατύχημα 930 με τα μεταφορικά. με τελωνείο 1100 περίπου. Τι ακριβώς δε συμφέρει; Δε συμφέρει να εισάγεις ενα laptop αμα είναι να δώσεις το μισό στο τελωνείο. Πολύ απλά αγοράζεις ένα απο εδώ. Απλό δεν είναι; Το 15r ειναι φτιαγμενο απο κλασσικο πλαστικο. Μην περιμενεις κατι το εξεζητημενο. Δε μιλάω για το υλικό κατασκευής του πλαισίου. Κυρίως αναφέρομαι στο γενικότερο know how της dell και στο σωστό engineering που εμπεριέχεται στην κατασκευή. Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι το σύστημα απαγωγής θερμότητας, και οι θερμοκρασίες που ανεβάζει το σασι. Τώρα αν είναι απο πλαστικό ή όχι, αυτό εξαρτάται απο το πόσα θες να δώσεις.
Ather Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 xfade: Δασμοι : κάποτε που το είχα ψάξει τόσο ήταν. Εσένα τα τσακάλια ως τι το χρέωσαν; Επίσης αυτά τα 20 ευρώ τι είναι; Ίσως στη Αθήνα λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος του Ελ Βελ να υπάρχουν και ιδιάιτερες χρεώσεις. alfie: και εγώ έτσι είχα ακούσει για τους Dell αλλά ψάχνοντας σε fora έλεγαν ότι η ποιότητα δεν είναι όπως παλιά κλπ. Επίσης με απέτρεψαν φίλοι μου που είχαν πρώτη επαφή με κάποια μοντέλα. Οι ακριβές επαγγελματικές σειρές είναι πολύ ακριβές. Αν θέλεις να πάρεις Dell νομίζω από eBay Ιρλανδία είναι καλή περίπτωση ούτε μετατροπή νομίσματος ούτε τελωνείο. Έχουν μοντέλα που δεν τα έχει η εδώ αντιπροσωπεία και επίσης την προσφορά (Dell deals) που δεν έχουν εδώ. Στους δικούς μου υπολογισμούς πάντως για τη δική μου περίπτωση έκρινα ότι με συμφέρει και τελωνείο να πληρώσω (20% της αξίας).
Alfie Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μισό λεπτό, σε ποιό site αναφέρεσαι? Στο ebay.ie ? Ή σε αυτό εδώ : http://www.dell.ie/ ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.