Προς το περιεχόμενο

εμφάνιση recycle bin σε slave/external HDD

johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Η κατάσταση έχει ως εξής:

Δίσκος C: - Περιέχει Windows 7, τα οποία και τρέχουν κανονικά.

Συνδέω στο pc μέσω USB case τον δίσκο ενός laptop, ο οποίος περιέχει Windows XP, τον οποίο τα W7 βλέπουν σαν D:

Αυτό που θέλω είναι να δώ το φάκελο "Recycle bin" του D: και να πάρω τα αρχεία.

Ξέρω πως ο τρόπος είναι να πάω στα Folder options των W7 και

1. Να επιλέξω "View and show all files and folders" και

2. Να βγάλω το check απ' το "Hide protected operating system files",

κάτι που έχω ήδη κάνει.

Χθες τα είχα καταφέρει. Αφού τα είχα κάνει όλ' αυτά, πήγα στο D:\, και έβλεπα το φάκελο Recycled και τα αρχεία που υπήρχαν. Δεν πρόλαβα, όμως, να τα πάρω χθες, λόγω κάποιας δουλειάς. Σήμερα που πήγα και πάλι στο D:\ να τα πάρω, βρίσκω δύο φακέλους:

D:\Recycle bin και

D:\Recycled.

Όποιον και ν' ανοίξω, όμως, δυστυχώς με οδηγεί στα αρχεία του κάδου ανακύκλωσης του C:, των Windows 7, δηλαδή.

Οι ρυθμίσεις στα folder options είναι σωστές.

Τί έχει μπερδευτεί; Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Ευχαριστώ !!

Δημοσ.

Είχα την εντύπωση πως τα αρχεία του Recycle bin των windows δεν χωρίζονται ανά σκληρό αλλά αντίθετα διαμοιράζονται σε όλους τους διαθέσιμους σκληρούς καταλαμβάνοντας ένα ποσοστό από τη χωρητικότητά τους. Νομίζω πως τα αρχεία που θα βρείς στο φάκελο Recycle bin δεν θα θυμίζουν τα αρχεία που έχεις διαγράψει και ο μόνος τρόπος να τα ανακτήσεις είναι μέσω του κάδου στην επιφάνεια εργασίας. Στο κάτω κάτω υπάρχει μόνο ένας κάδος ανακύκλωσης για τα windows ανεξάρτητα από το πόσους σκληρούς δίσκους έχεις.

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να πω ότι η απάντηση και η άποψή σου είναι λάθος, θα ήθελα εδώ να επισημάνω (κάτι που αναφέρω, άλλωστε, στην αρχή του post) πως αυτό που θέλω να κάνω συνέβη χθες.

Χθες, υπήρξε μόνο ένας φάκελος D:\Recycled, τον οποίο άνοιξα και είδα μόνο τα αρχεία του external USB δίσκου.

Δημοσ.

Για μία ακόμη φορά το Linux!!! με έσωσε.

Έχω ένα δίσκο με Ubuntu/Linux και συνέδεσα στο pc και τους τρεις δίσκους. Το Linux είδε το φάκελο που ήθελα, και μέσω Ubuntu έκανα copy τα αρχεία XP Recycled σε ένα φάκελο στο δίσκο με τα W7. Αυτό ήταν.

Linux forever !!!

Υ.Γ. Έχω αρχίσει τώρα να διαβάζω Linux. Σκεφτείτε να ήξερα και περισσότερα. Εδώ με έσωσε ένα απλό copy-paste απ' το Linux, που βλέπει τα πάντα, αν του συνδέσεις ένα δίσκο Windows. Που θα πέει; Δε θα μάθω Linux;;; Έχουν να γίνουν πράματα και θάματα!!! :)

Ευχαριστώ για την απάντηση και τη βοήθεια !!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...