hector3 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 καλησπέρα! αγόρασα χτες ένα καινούριο pc με windows 7 πανω. μέχρι και πριν κάνω install κάποια τελευταία windows updates, είχα κανονικά πρόσβαση στον εξωτερικό μου δίσκο. μετά από την εγκατάσταση των τελευταίων updates, δεν μπορώ να ανοίξω τον δίσκο μου. μου βγαίνει ένα error message που λέει να τον κάνω format. o δίσκος είναι σε NTFS format. σημείωση: ο προηγούμενος υπολογιστής είχε xp πανω. αναγκάστηκα να κάνω format το καινούριο pc μόλις το πήρα γιατί μου είχαν περάσει ελληνικά windows και εγώ ήθελα αγγλικά. μπορεί να παίζει και αυτό κάποιο ρόλο. τα windows είναι αυθεντικά! ευχαριστώ πολύ. βασικά το βλέπει σαν local disk και αυτό...
SPANK Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Βασικά πρώτα δοκίμασε τον σε ενα αλλο pc και δες αν στον βλέπεις κανονικά. Επίσης δοκίμασε να πας control panel > system and security > Administrative tools > computer management > και μετα disk management. Δες εκει αν στον βλέπει και αν ειναι active ο δίσκος και healthy η ακόμα καλύτερα ανέβασε και μια φωτογραφία να δούμε
hector3 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 καλημέρα spank! ανεβάζω μια φωτογραφία για να δεις και συ. βασικά το πρόβλημα εν μέρει λύθηκε. έκανα ενα restart αφού είχα αποσυνδέσει τον εξωτερικό για να αναγνωρίσει το BIOS τα local drives, και μετά αφού τον συνέδεσα πάλι είχα πρόσβαση κανινκά. όμως: πρώτον, εξακολουθεί να τον βλέπει σαν local disk. πιθανολογώ οτι αυτό οφείλεται επειδή ήταν συνδεδεμένος όταν έκανα format σπίτι. δεύτερον, έχω ακόμα κάποια προβληματάκια όταν προσπαθώ να τρέξω κάτι από τον δίσκο, ή όταν κάνω copy κάτι, ή όταν πάω να σώσω κάτι εκεί. εμφανίζει cyclic redundancy check. ξεκίνησα ένα scandisk, αλλά θα έπαιρνε καμιά βδομάδα όπως πήγαινε και το σταμάτησα...
hector3 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 λοιπόν... chkdsk - ok sfc/scannow - ok ένα data lifeguard diagnostic της western digital με το οποίο έκανα ένα scan, τελείωσε πρωτού καν ξεκινήσει βγάζοντας ένα error. πρόσβαση στον δίσκο έχω, όμως δεν μπορώ να διαγράψω αρχεία από αυτόν, και να κάνω copy αρχεία προς αυτόν από άλλο δίσκο! παρόλα αυτά, τον συνέδεσα σε ένα άλλο laptop, και ενώ μπορούσα να διαγράψω αρχεία αυτή τη φορά, πάλι δεν μπόρεσα να κάνω copy οτιδήποτε από τον local disk του laptop. μπορεί να σκεφτεί κανείς κάτι..? ευχαριστώ..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.