Jason13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 εμ η ιδια η Google εχει παραδεχτει οτι ο Chrome συλλεγει στους servers της οτιδηποτε γραφεις στην omnibar,μαλιστα χωρις καν να χρειαζεται να πατας το enter.Απο αυτα κραταει και αποθηκευει το 2% μαζι με την IP σου. Βεβαια αυτο μπορεις να το αποτρεψεις αν απενεργοποιησεις το Google Suggestions,το οποιο ερχεται προ-ενεργοποιημενο με την εγκατασταση του Chrome,η αν χρησιμοποιεις τον Chrome σε incongnito mode. Eμενα ομως αυτο που με ενοχλει παρα πολυ δεν ειναι τοσο το παραπανω,οσο η πολιτικη της Google να επιτρεπει το καθε καρυδιας extension να εχουν προσβαση στα private data σου που ειναι αποθηκευμενα στον Chrome. Το Warning ταμπελακι οτι θα εχουν προσβαση στα προσωπικα σου δεδομενα,που βγαζουν τα extensions οταν τα εγκαθιστας,δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενας τυπικος,αλλα με νομικη ισχυ,τροπος απο την πλευρα της Google για να προστατεψει την δικια της θεση.δηλαδη κατι σαν τα health warnings στα πακετα τσιγαρων.Κατι που ειναι απαραδεκτο. Που ειναι το google suggestions ;
KilliK Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 πατα about:flags στην omnibar,και το απενεργοποιεις απο κει.
Jason13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 πατα about:flags στην omnibar,και το απενεργοποιεις απο κει. Πως λεγεται;
Warner Bro Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Τον έχω και είναι δεύτερος στην προτίμηση μου! Για μένα ο καλύτερος είναι ο Google Chrome, είναι ο απλότερος και γρηγορότερος. Όσο για τον Mozilla, δεν καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιείται από τόσους πολλούς! Σε εμένα κολλάει συνεχώς!
orotoi Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 ...Πιστεύεις ότι μια εταιρεία σαν την Google θα έκανε κάτι τέτοιο κρυφά ρισκάροντας την εμπιστοσύνη των χρηστών (που έχει χτίσει μέσα σε 10+ χρόνια)?? ... http:// σέι γουάτ??
nodas_21greek Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Τι γίνεται ρε παιδιά, μήπως είμαι ο μόνος που στηρίζω τους Κινέζους και χρησιμοποιώ Maxthon; Τον δουλεύω κάνα 6μηνο τώρα πάντως και μπορώ να πω ότι είναι ο καλύτερος browser που έχω χρησιμοποιήσει, άσχετα αν το 90% δεν γνωρίζει καν την ύπαρξη του.
ftp Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Τα λέει το link που βαλα παραπάνω. Το πιο ενοχλητικό για μένα είναι ο google updater παρά το ότι βλέπει η google τι κάνω. Τέσπα, για τον IE είναι το θέμα επειδή το έχω ψάξει το θέμα, από την λίστα του iron βλέπουμε: Installation-ID - Δεν υπάρχει πλέον εδώ και 1,5 χρόνο Suggest - Απενεργοποιείται κάνοντας κλικ στο Κλειδί πάνω δεξιά, μετά επιλογές και μετά σύνθετες επιλογές. Αποεπιλέγουμε το "Χρήση υπηρεσίας πρόβλεψης για βοήθεια στη συμπλήρωση αναζητήσεων και διευθύνσεων URL που πληκτρολογείτε στη γραμμή διευθύνσεων" Alternate Error Pages - Απενεργοποιείται κάνοντας κλικ στο Κλειδί πάνω δεξιά, μετά επιλογές και μετά σύνθετες επιλογές. Αποεπιλέγουμε το "Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία ιστού για βοήθεια στην επίλυση σφαλμάτων πλοήγησης" Error Reporting - Είναι απενεργοποιημενο εξαρχής RLZ-Tracking - Αφαιρέθηκε πέρσι τον Ιούνιο Google Updater - Έγινε ανοιχτού κώδικα πρόπερσι URL-Tracker - Βρίσκει ποια είναι η σωστή χώρα και περιοχή για την αναζήτηση μέσω του google η οποία γίνεται από την omnibar Με άλλα λόγια δεν είναι όπως ακούγονται τα πραγματα. Αυτό που με ενοχλεί είναι που είναι ενεργοποιημένο το υπηρεσία προτάσεων εξαρχής όπως και η υπηρεσία επίλυσης σφαλμάτων πλοήγησης και πρέπει να τα κλείσουμε εμείς, κάποιος χρήστης που δεν ξέρει θα το έχει ενεργοποιημένο εν αγνοία του. Βέβαια κάποιοι το βρίσκουν πολύ βολικό και όντως είναι πάρα πολυ βολική η υπηρεσία προτάσεων. Ετσι κι αλλιώς δεν είναι διαφορετικό από το αν είσαι όλη την ώρα στο google και το χρησιμοποιείς για όλα ακόμα και αντί για την γραμμή διευθύνσεων (πάρα πολύς κόσμος το κάνει αυτό)
nuxx Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Το 20% χρησιμοποιει IE9?? Περαστικα τους.. Τωρα αυτο που ειπαν μερικοι πως ο FF αργει, εγω σε αρχαιο PC 4 χρονων και ο FF5 και ο FF6 με μονο το noscript ενα δευτερολεπτο ΤΟ ΠΟΛΥ θελει να ανοιξει.
grnrg Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν βλεπω τιποτα το περιεργο, μια χαρα ειναι ο ΙΕ9 πλεον... Στην αρχη 1994 δεν ειχες επιλογες... ΙΕ 1+, μετα περασαμε στην εποχη netscape 2+ '96, μετα περασαμε στην εποχη Opera 4+ '00, μετα στην εποχη firefox 1.5+ '05, και τo '09 περασαμε στην εποχη chrome και για πρωτη φορα μετα απο τοσα χρονια βλεπω οτι ο ΙΕ ωριμασε και στεκεται διπλα στον ελευθερο ανταγωνισμο... Γιατι βγαζετε σπυρια δηλαδη επειδη ειναι της MS? Ελεος πια με τις επαναστασεις σας... Browsers ερχονται και παρερχονται, για πρωτη φορα απο το '94 τον chrome βλεπω τον μονο ισχυρο αντιπαλο του IE για να ερθει και οχι να παρελθει (οπως επαθαν οι netscape,opera και συντομα firefox). Ολοι εβαλαν το λιθαρακι τους και ειχαμε εξελιξη, ακομη και ο ΙΕ, αλλα αυτη τη στιγμη chrome 13 και ΙΕ9 ειναι ΤΟΡ, οχι γιατι ειναι μοδα ή αντιδραση...! Δεν εχετε μετοχες ουτε ειναι πια της μοδας το αντι-MS... φορεθηκε τοσο πολυ με τα vista που εχει παλιωσει!!!
lazlo1992 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 παιδια ο ex 9 ειναι πολυ καλος περα απο την πλακα! Θα τον χρεισιμοποιουσα αμα δεν ειχα χρεισημοποιησει το chome πρωτα!xD μονο λιγο με τα addons να τα φτειαξει λιγο γιατι ειναι αδιο.. http://www.ieaddons.com/el/
KilliK Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Πως λεγεται; ουπς εκανα λαθος.εδω πας: chrome://settings/advanced (καντο copy/paste στην Omnibar) και απενεργοποεις το Use a prediction service... και αντί για την γραμμή διευθύνσεων (πάρα πολύς κόσμος το κάνει αυτό) πολυς κοσμος δεν εχει καταλαβει ακομη την πραγματικη δυναμη της addressbar. ποτε μου δεν εχω χρησιμοποιησει την google page,παρα μονο αν χρειαστει να κανω disable το country relocation μετα απο κανα cookie deletion. (να μπαινει στο αμερικανικο google,οχι στο ελληνικο)
Logi Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά εγώ πάντος χρησιμοποιώ Aurora (FF8) και πραγματικά "πετάει".Δεν έχω πρόβλημα με crash και ιστορίες.Το μόνο κακό είναι πως δεν υποστηρίζονται όλα τα add-ons αλλά κατά τα άλλα είναι απλά απίστευτος σε θέμα ταχύτητας. Παιδιά εγώ πάντος χρησιμοποιώ Aurora (FF8) και πραγματικά "πετάει".Δεν έχω πρόβλημα με crash και ιστορίες.Το μόνο κακό είναι πως δεν υποστηρίζονται όλα τα add-on αλλά κατά τα άλλα είναι απλά απίστευτος σε θέμα ταχύτητας.
KilliK Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 ο FF9 64-bit ειναι ακομη πιο γρηγορος. Βεβαια υποτιθεται η ταχυτητα του Chrome δεν ειναι μονο στο rendering,αλλα και στο ποσο γρηγορα βρισκεις την πληροφορια που χρειαζεσαι στο νετ. Γιαυτο υπαρχουν τα suggestions,instant search κτλ και η παρακολουθηση της omnibar. Αν και κατι τετοιο υποστηριζεται και απο τον FF,αφου την ολη δουλεια στην ουσια την κανουν oι search engines και οχι ο ιδιος ο browser.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα