Προς το περιεχόμενο

5GB RAM (usable 2GB)

Sophoclis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας , έχω Windows 7 ultimate 32bit! Έχω 5GB RAM και χρησιμοποιεί τα 2 αντί να τα 4! Τα bios είναι η τελευταία έκδοση και η επιλογή Memory remap feature είναι Enable…. Καμία εισήγηση?

Δημοσ.

τα 32αρια βλεπουν μεχρι 3.25 γιγα ραμ στην καλυτερη δυνατη περιπτωση

πρεπει να μεταβεις σε 64μπιτα φιλε!

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου. Πριν 1 χρόνο είχα αγοράσει καινουργίο δίσκο από κάπιον τεχνικό, ο οποίο μου έλυσε και αυτό το πρόβλημα με της Ραμ, μου είπε οτι είχε κάνει αναθμισει τα Βιοσ και άλαξε κάτι μέσα στα Βιοσ αλλά δεν μου είπε τι ακριβός! οπότε με βάσει ψάχνω να βρώ τι άλλαξε γίατι τώρα το έκανα Φορματ και οι αλλαγές στο βιοσ μετα το φόρματ απόσο ξέρω χάνονται και μένου οι αρχικές!

παλία έιχα 64βιτ και έβλεπε και τα 5GB ενώ τώρα και τα 64 να βάλω βλέπει τα 3GB!!

σημ. Μπορώ σαν έχω τα 32βιτ να βάλω τα 64 χωρίς να κάνω φορματ ??

Δημοσ.

αν λύσω το πρόβλημα με της Ραμ στα 32βιτ τότε θα κανώ φορματ και θα βάλω τα 64 αλλίως δεν υπάρχει νοημα!! αν δεν το λύσω θα το πάρω στον τεχνικό και ελπίζω να μην με χρεώσει :rolleyes:

Δημοσ.

Φίλε μου η μόνη λύση για να σου δεί ολη την ram ειναι 64bit λειτουργικό δηλάδη windows 7 x64 δεν έχει σχέση με το bios ειναι καθαρά θέμα λειτουργικού.

Αν δεν θέλεις να φωνάξεις τεχνικό και να γλυτώσεις μερικά χρήματα θα σου έλεγα να βάλεις τα 64bit windows.

Εκτός και αν το bios σου δεν βλέπει ολη την ram που ειναι installed οποτε δικαιολογείται η αναβάθμιση bios η τέλωσπαντων το ψάξιμο εκει μέσα.

Δημοσ.

Για να καταλάβεις και εσύ τι γίνεται.Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής στην πρώτη κιόλας εικόνα σου λέει πόση μνήμη έχει το μηχάνημά σου.Αν εκεί λέει 5gb τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να του περάσεις τα 64bit windows(αναγκαστικά με φορμάτ)και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα μετά.

Αν στην πρώτη εικόνα ΔΕΝ σου λέει 5gb αλλά 3gb τότε ή του έχεις 3gb μέσα στο μηχάνημά σου ή τότε πρέπει να ενεργοποιήσεις το Memory remap feature.

Σε κάθε περίπτωση αν θες να έχεις πάνω από 4gb μνήμη πρέπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να βάλεις 64bit windows.

p.s μην το πας σε τεχνικό.το μόνο που θα σου κάνει αν θέλει να βγάλει λεφτά είναι να σου κάνει φορμάτ σε 64bit windows και να σε χρεώσει :)

Δημοσ.

ψάχνω να βρώ τι άλλαξε γίατι τώρα το έκανα Φορματ και οι αλλαγές στο βιοσ μετα το φόρματ απόσο ξέρω χάνονται και μένου οι αρχικές!

Πρώτη φορά το ακούω αυτό.. γίνονται reset οι ρυθμίσεις του bios όταν κάνεις format έναν δίσκο;; Από πότε; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;;

Δημοσ.

παλία έιχα 64βιτ και έβλεπε και τα 5GB ενώ τώρα και τα 64 να βάλω βλέπει τα 3GB!!

Δηλαδη δοκιμασες να βαλεις 64 και εβλεπε τα 3 gb?

Δημοσ.

Δεν ειναι θεμα windows, μεσα στο bios του εμφανιζει λιγοτερα. μετα απο μερικα restarts μπορει να πει 5gb ram (usable 1). Kαι 64αρια να βαλει τα ιδια θα κανει. Eγω το ειχα λυσει με bios update, αλλοι στο net λενε για στραβα pins στη cpu και αλλοι για χαλασμενες μνημες.

Δημοσ.

Το ίδιο δεν είναι;Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι λες αλλά με όποιο τρόπο και να βλέπει η κάρτα γραφικών 2gb αυτά χάνονται από τα συνολικά 4Gb των windows στα 32bit.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...