alexzzz Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Μία φίλη μου έφερε χτες έναν φορητό turbo-x με το πρόβλημα που σας επισυνάπτω στην φωτογραφία: Η οθόνη είναι σαν χωρισμένη σε μικρότερα κομμάτια και με κάθετες γραμμές. Εκτός αυτού του προβλήματος ο φορητός κλείνει μόλις μπει στα windows (vista) Άνοιξα τον φορητό για σκόνες κτλ και δεν είχε τίποτα. Εκτός από οθόνη τι άλλο προτείνεται εσείς;
karmen1983 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Κάρτα γραφικών το κόβω... Σύνδεσε το λαπτοπ σε μία tv να δεις αν έχει την ίδια συμπεριφορά. Αν ναι τότε καρτούλα, αν όχι τότε οθονούλα/καλωδιοταινία.
sougiasdj Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Μάλλον ειναι κάρτα γραφικών τα γνωστά artifacts.... http://www.playtool.com/pages/artifacts/artifacts.html
alexzzz Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις παιδιά. το δοκιμάζω σε λίγο και επανέρχομαι.
xfade Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 ίσως και LVDS cable λόγω της κάθετης λωρίδας της μεγάλης.
alexzzz Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 κάρτα γραφικών μ66sru είναι το μοντέλο? Ναι, αυτό είναι. Κάρτα γραφικών πρέπει να είναι γιατί το έκανε και στην εξωτερική οθόνη. Μετά από λίγη ώρα έστρωσε βέβαια και ξανά χάλασε. Αλλάζει η κάρτα γραφικών; ξέρει κανείς;
xfade Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι, αυτό είναι. Κάρτα γραφικών πρέπει να είναι γιατί το έκανε και στην εξωτερική οθόνη. Μετά από λίγη ώρα έστρωσε βέβαια και ξανά χάλασε. Αλλάζει η κάρτα γραφικών; ξέρει κανείς; Πέφτεις στο γνωστό design flaw/hardware bug που είχαν οι 8400M/8600M και πας για αλλαγή μητρικής. Επισκευή (reflow) δε θα σε βοηθήσει σε κάτι και θα δώσει παράταση ζωής το πολύ 6 μήνες στην κάρτα σου, οπότε έχε το στο νού σου αυτό για να μη "παρασυρθείς" κα ιτο επισκευάσεις σε κανέναν...
alexzzz Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Πέφτεις στο γνωστό design flaw/hardware bug που είχαν οι 8400M/8600M και πας για αλλαγή μητρικής. Επισκευή (reflow) δε θα σε βοηθήσει σε κάτι και θα δώσει παράταση ζωής το πολύ 6 μήνες στην κάρτα σου, οπότε έχε το στο νού σου αυτό για να μη "παρασυρθείς" κα ιτο επισκευάσεις σε κανέναν... Ευχαριστώ xfade... δεν νομίζω να είναι μέσα σε εγγύηση κτλ και μου είπε ότι αν μέχρι 100-150€ φτιάχνεται να το κάνω. Οπότε θα της πω ότι το ξεπερνάμε κατά πολύ και δεν συμφέρει.
xfade Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ xfade... δεν νομίζω να είναι μέσα σε εγγύηση κτλ και μου είπε ότι αν μέχρι 100-150€ φτιάχνεται να το κάνω. Οπότε θα της πω ότι το ξεπερνάμε κατά πολύ και δεν συμφέρει. Θα σου επισκευάζουνε με τόσα το υπάρχον mobo (εκτός κι αν βρείς από κάνα ebay κάποιο refurbished, αλλά και πάλι αμφιβόλου προελεύσεως/επισκευής), αλλά απέφυγέ το. Σου είπα και το λόγο. Δίνεις απλά παράταση ζωής 6 μήνες στο νεκρό! Δεν αξίζει ούτε για 50 ευρώ αυτή η παράταση ζωής, πίστεψέ με!
xristoforos89 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Μην κανεις καν τον κοπο να ρωτησεις εξω ποσο θα στοιχισει. Πανω απο 300ευρω θα σου πουν ολοι (που με 320ευρω παιρνεις πλεον καινουριο λαπτοπ).
dellman Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Πέφτεις στο γνωστό design flaw/hardware bug που είχαν οι 8400M/8600M και πας για αλλαγή μητρικής. Επισκευή (reflow) δε θα σε βοηθήσει σε κάτι και θα δώσει παράταση ζωής το πολύ 6 μήνες στην κάρτα σου, οπότε έχε το στο νού σου αυτό για να μη "παρασυρθείς" κα ιτο επισκευάσεις σε κανέναν... Aν γίνει σωστά το reballing τότε το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Φυσικά δε γίνεται με πιστολάκι μαλλιών ούτε με πιστόλι θερμού αέρα...
liakjim Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 15' στους 200C ,χωρις γκριλ (lol στο τελευταιο) αλλα ισως πετυχει (απο να τον πεταξεις).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.