Προς το περιεχόμενο

Metal και Rock...μιας άλλης γενιάς (video only)

nikosgia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασα 2, 3 σελίδες πίσω μέχρι εδώ, και.... γέλασα με την ψυχή μου... Ειλικρινά ρε παιδιά, γέλασα όσο δεν είχα γελάσει 5 χρόνια τώρα.

Ο ulrich πολύ καλός ντράμερ, έστω "απλά" αποδεκτός ντράμερ....; ΧΟΧΑΟΑΧΟΑΧΑΟΑΧΟΧΑΟΧΑΟΧΟ είναι ελεινό αυτό που είδα.... Ίσως στα νιάτα του να ήταν, στα πρώτα χρόνια των συναυλιών να διάθετε την απόδοση αλλά κάπου μετά το έχασε.... Δεν λέω ότι ποτέ δεν ήταν καλός, η τουλάχιστον αποδεκτά καλός, αλλά ρε παιδιά, ο άνθρωπος, εδώ και δεκαετίες το έχασε.... Είναι επιεικέστατα ΕΛΕΙΝΟΣ πως να το κάνουμε... Εκτός τόνου και ρυθμού σε όλα τα live...

Άλλο παίζει η μουσική, άλλο παίζει αυτός, και προσπαθεί πάντα να το... "σώσει" με διορθωτικές κινήσεις, που το το θέμα γίνεται αντί για καλύτερο, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ....

Δεν παρακολουθήσατε το live στο youtube, πρόσφατα, σε απευθείας μετάδοση που είχε γίνει, πως έπαιζε...; Με είχαν πιάσει τα γέλια και τα κλάματα μαζί... Δεν μπορεί λέω να είναι αυτοί οι λεφτάλικα, εεεε με συγχωρείτε μετάλλικα πήγα να πω.... Ο ορισμός του.... out of sync ο ulrich... Γελειοποιούσε την μπάντα και τους συναδέλφους του έτσι όπως έπαιζε.... 

Δεν το έχει ο τύπος, δεν το έχει... Τον έχω ακούσει και προσωπικά, σε live, εδώ στην ελλάδα, και μόνο που δεν ξέρασα, και δεν έκλαιγα τα λεφτά που είχα δώσει πολύ ακριβά για να τους δώ... Ευτυχώς οι άλλοι με "αποζημίωσαν" κάπως με την απόδοση τους ύστερα από τον ψυχικό ακουστικό βιασμό του ulrich...

Αν δεν μπορείς πια να παίξεις ρε φίλε, από τα πολλά ξύδια, κόκκες, από τα χρόνια που κουβαλάς στην πλάτη σου (δεν παίζει ρόλο η ηλικία και τόσο, έχω δει και άλλους "μεγάλους" που παρόλο την ηλικία τους.... σκίζουν.... 20 χρονα), αν έχεις ξεχάσει ακόμα και να πιάνεις τα στικς, τις μπαγκέτες δλδ, απομακρύνσου, φύγε, κάνε κάτι..... Βέβαια, ο ulrich ήταν από την αρχή, νομίζω.... "ιδρυτικό" μέλος  μαζί με τον hetfield, και λίγο δύσκολο να φύγει και να μην διαλυθούν... 

Δεν αντέχεται όμως ρε παιδί μου... Οι πιο πολλοί ανθρώποι, με την πάροδο του χρόνου, αποκτούν εμπειρία, γνώση, αυτός τι έκανε; Που είναι η γνώση, η εμπειρία του....; Μιλάμε.... τι να πω....

To άλλο...; Maiden, Paul Di Anno, Bruce Dickinson κτλ...

Χιλιοσυζητημένη ιστορία εδώ και δεκαετίες... Αναμφίβολα θα υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκρίσεις... Δεν γίνεται να μην υπάρξουν και το καταλαβαίνω αυτό... Το θέμα, προσωπικά, μέσα μου, έχει λήξει εδώ και αρκετά χρόνια... 

Maiden χωρίς di anno δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν ποτέ, ακόμα και αν ο bruce ήταν ήταν ο πρώτος δισκογραφικά τραγουδιστής (διότι το διάστημα πριν την δισκογραφία, είχαν αλλάξει αρκετούς...δεν ήταν ο di anno πρώτος)...

Αυτός διαμόρφωσε το μύθο, έβαλε τις βάσεις, στήριξε το συγκρότημα σε βαριά ποδάρια (σημίτης γαρ, λοοολ), έδωσε πνοή φτερά, ορίζοντες και ύφος, αναγνωρισιμότητα και πάθος στους θαυμαστές, στον κόσμο... Για να το στηρίξω αυτό θα αντιπαραβάλλω τους Samson με τον Dickinson... Φοβερός τραγουδιστής δεν ήταν και είναι...; Γιατί οι Samson δεν έγιναν.... μύθος...; Το συγκρότημα αυτό είχε φοβερούς μουσικούς, όπως πχ ο Paul Samson φοβερός κιθαρίστας (συγχωρεμένος πλέον από το 2002), ο clive burr πριν τους maiden ήταν εκεί κτλ κτλ... Είχαν την φωνάρα τον Bruce, είχαν ικανότατους μουσικούς, ήταν τραγουδάρες προσωπικά για εμένα όπως πχ το Earth Mother, Riding with the angels, κτλ κτλ.... Γιατί δεν έγιναν.... παγκόσμιος μύθος αφού είχαν τον Bruce...;

Και να ήταν ο Bruce, πρώτος δισκογραφικά τραγουδιστής των Maiden, οι Maiden δεν θα ήταν αυτοί που είναι... σήμερα, αν ο Di anno, με την πάνκικη εμφάνιση του (τότε το πανκ σημειωτέον ήταν... ΜΟΔΑ, ήταν στο απόγειο του δλδ τότε στην Αγγλία και όχι μόνο νομίζω...), την μαγκιά του, την προστυχιά του, την πανκ φωνάρα του, να διαμορφώσει και να βάλει τις βάσεις για αυτό που ακολούθησε....

Όσον αφορά προσωπικά τον Bruce και τον Paul, ειλικρινά δεν προτιμώ ΚΑΝΕΝΑΝ τους περισσότερο από τον άλλο. Είναι 2 διαφορετικοί τραγουδιστές, και ο καθένας έχει τα καλά του, αλλά και συνάμα τα μειονεκτήματα του... Και οι 2 όμως.... είναι ΙΕΡΑ τέρατα στην μουσική μας, και οι 2 είναι φοβερότατοι, ικανότατοι, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ τραγουδιστές... Δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω, και στο κάτω κάτω δεν ΘΕΛΩ να τους ξεχωρίσω, αν είναι ο κάθενας καλύτερος από τον άλλο. Ο Paul έβαλε τις βάσεις, έδωσε ζωή στον μύθο, ο Bruce τους έκανε θεούς, τους απογείωσε, τους έκανε βασιλιάδες, έκανε τον μύθο πραγματικότητα και τον διατήρησε ανάμεσα στην δεκαετίας, κράτησε την φλόγα αναμμένη να καίει.... ασταμάτητα....

Άλλες χάρες ο ένας, άλλες χάρες ο άλλος... Και οι 2 όμως.... εξαιρετικοί.... Και οι 2 έχουν αξιόλογη, ατομική καριέρα/δισκογραφία.... Ο Paul μετά τους Maiden, έκανε.... κομματάρες αξέχαστες... Δεν είχε "ανάγκη" τους Maiden, για να αναδείξει το μεγαλείο της φωνής του.... Παρομοίως και ο Dickinson... Aξιόλογη.... προσωπική καριέρα, με τραγούδια διαφορετικά από το ύφος και τις συνθέσεις των Maiden και του...Harris... 

Δύο μύθοι, δύο φοβεροί τραγουδιστές, που ανήκουν στο ΠΑΝΘΕΟΝ των... ιερών τεράτων της μετα nwobh μουσικής.... Κανένας διαχωρισμός προσωπικά από εμένα... Εκεί καταλήγω... Ισάξιοι και.... φοβεροί και οι 2...

Όσο για τον... Owens, (ripper τρομάρα του) δεν θα πω λέξη... Μιλάει από μόνη της η... "φήμη" του... Ούτε λέξη δεν λέω εγώ :P

Ooops, μεγάλο δεν μου βγήκε...;  :P

Τέλος...

Επεξ/σία από DaveMurray
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 731
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

εχμ.....  :P  :P

Κάθε άλλο παρά θα διαφωνούσα! Υπέροχος! Η αναφορά μου περί Vinnie Appice και ...χάους, έχει να κάνει με την ιδιαίτερη, προσωπική αδυναμία που τού έχω. Θα ήμουν σωστότερος, αν έλεγα «μετά απ' αυτόν και ...κάνα δυο ακόμα, το χάος!» 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαχαχαχα έτσι :P Σωστός! 

Αγαπάμε Di Anno, μην τον ξεχνάτε guys... Του χρωστάμε πολλά....

Επεξ/σία από DaveMurray

Ο ulrich πολύ καλός ντράμερ, έστω "απλά" αποδεκτός ντράμερ....; ΧΟΧΑΟΑΧΟΑΧΑΟΑΧΟΧΑΟΧΑΟΧΟ είναι ελεινό αυτό που είδα.... Ίσως στα νιάτα του να ήταν, στα πρώτα χρόνια των συναυλιών να διάθετε την απόδοση αλλά κάπου μετά το έχασε.... Δεν λέω ότι ποτέ δεν ήταν καλός, η τουλάχιστον αποδεκτά καλός, αλλά ρε παιδιά, ο άνθρωπος, εδώ και δεκαετίες το έχασε.... Είναι επιεικέστατα ΕΛΕΙΝΟΣ πως να το κάνουμε... Εκτός τόνου και ρυθμού σε όλα τα live...

Τι εννοεις οταν λες οτι ενας drummer ειναι εκτος τονου??

Αυτό που εννοώ... Όποιοι του ρυθμίζουν τα drums και τον ήχο του, είναι ελεεινοί.... 

----

Κάτι διαφορετικό.... αλλά... φοβερό, με στοίχο... που σκοτώνει....

(Album: Δεν περιμένω --- Χρονιά Κυκλοφορίας: 1995)

Όλοι μας φταίμε για τον κόσμο αυτό, γεμάτος λάσπη, υποκρισία, κακό, γύρω μας σβήνει κάθε αξία και σκοπός, κανείς δεν είναι πια αληθινός.

στίχοι

Καινούρια μέρα και είναι όλα καλά
είμαστε ζωντανοί αρχίζει η δουλειά
πρέπει να τρέξουμε για τα λεφτά
να αγοράζουμε ξανά και ξανά.
Δεν μας χωράει όλους αυτή η γη
βρίσκουμε τρόπους για να φεύγουν πολλοί
εμπόριο όπλων, πορνεία, ναρκωτικά
υπηρετούν την κοινωνία σωστά.

Όλοι μας φταίμε για τον κόσμο αυτό
γεμάτος λάσπη, υποκρισία, κακό
γύρω μας σβήνει κάθε αξία και σκοπός
κανείς δεν είναι πια αληθινός.
Όλοι μας φταίμε για τον κόσμο αυτό
που έχουμε κάνει το χρήμα θεό
δήθεν σκοτώνουμε για ιδανικα
πόλεμος, πείνα αφανίζει παιδιά
πόλεμος, πείνα αφανίζει παιδιά.
Θέλω να φύγω μακρυά να χαθώ
να μη χρειάζεται το κόσμο να δω
όλο το λέω μα όταν έρθει η στιγμή
αιχμάλωτος ...ξανά στο κελί.

Όλοι μας φταίμε για το κόσμο αυτό
δεν μένει τίποτα η αγάπη κενό
όλα πια έχουνε κάποια τιμή
και η αποξένωση στην πρώτη γραμμή.
Όλοι μας φταίμε για το κόσμο αυτό
να ακολουθώ κάθε μαλάκα αρχηγό
μόνο συμφέρον και βιτρίνα καλή
μονάχοι κάναμε σκατά η ζωή
μονάχοι κάναμε σκατά η ζωή.

Θέλω να φύγω μακρυά να χαθώ
να μη χρειάζεται το κόσμο να δω
όλο το λέω μα όταν έρθει η στιγμή
αιχμάλωτος ...ξανά στο κελί.

(Single, χρονιά κυκλοφορίας 1995)

• Like 1

Γνώμη σου, γνώμη μου... Έτσι πάει το πράμα ;)

Σωστος.

Παντως στο οτι ο Lars ειναι αθλιος συμφωνουμε. Το εκτος τονου δεν καταλαβα γι αυτο σε ρωτησα.

----------

Αγαπημενη δισκαρα :wub:

μπροστά σε μεγαθήρια τύπου Appice,Bonham,Ward,Paice,Lombardo,ο Urlich είναι τραγικός από την αρχή της καριέρας του,ποσο μάλλον τώρα!!!

μετά τον Appice υπάρχουν και αλλοι εξίσου φοβεροί αλλα μετρημένοι φιλε μου :P

αγαπημένη groupara οι Beggars,άκουσα χθες και ένα κομμάτι από τον νέο τους δίσκο μέσο ενός blog ομόλογο ότι γούσταρα άσχημα,γαμω τα riff η κιθαρισταρα ο Amott!!!

κάτι από τα παλιά τους με τον Μεγα Spice!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μιας και βγαζουν καινουρια δουλεια, ας θυμηθουμε λιγο τα παλιοτερα 

http://www.youtube.com/watch?v=HCnshLBjiXw

http://www.youtube.com/watch?v=qZH5aY48BP8

ααααα .... και κάτι για τον Ulrich

http://www.ranker.com/review/lars-ulrich/1414371

http://www.drummagazine.com/features/post/50-most-important-drummers-of-all-time/P48/

Επεξ/σία από leepap

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...