Προς το περιεχόμενο

Έκανα αναβάθμηση αλλα έχω μεγαλο πρόβλημα με τα παιχνίδια.!!!

rambo330

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα μια καρτα γραφηκων ASUS EAH6670/DIS/1GD5 1GB PCI-E RETAIL

και αυτες τις μνημες KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM πηρα 2 κομματια 2 x 2gb

για να παιζω ανετα τα παιχνιδια που σηκωνει ο επεξεργαστης μου !

Settlers 7: Paths to a Kingdom

Η σελιδα αναφερει τις απετησεις του παιχνιδιου !!

http://www.game-debate.com/games/ind...%20a%20Kingdom

οταν παω να παιξω το παινχιδι κολλαει σαν τρελο...... που κανονικα θα επρεπε να πεταει !!γιατι εχω πιο μεγαλο επεξεργαστη απο αυτο που λεει ο κατασκευαστης για το παιχνιδι και καλυτερη καρτα γραφηκων !! και οι μνημες μου καλυπτουν απολυτα το παιχνιδι !! το βαζω στα πιο χαμηλα γραφηκα που μπορει να εχει το παιχνιδι ολα στο LOW....και παλι κολαει !!

πηγα να παιξω και αλλα παιχνιδια πχ Crysis 1 / Assassins.Creed.Brotherhood

και παλι ολα στα low γραφικα και παλι κολουσε !!

επισης θελω να μου πειτε γιατι βλεπει της καρτες με 400mhz και οχι με 800mhz που ειναι κανονικα ?

πρεπει να κανω καμια ρυθμηση καπου ?

πηγα στο bios και επελεξα απο τις ταχυτητες των μνημων που ηταν στο auto το εβαλα στο 800mhz και τα volt στα 1.8 (αλλα εχει και αλλες ρυθμησεις με volt για τις καρτες μνημης που δεν ξερω τι ειναι και σε ποσα volt να τα βαλω.... φοβαμαι να μην χαλασω τις μνημες !! )

σας δειχνω ολο το pc συστημα μου να μου πειτε τι να κανω για να παιξω τα παιχνιδια μου !! (εκτος απο να αγορασω νεο pc )

http://imageshack.us/photo/my-images/706/35663773.jpg

και για τις μνημες ... αυτη η φωτο ...

http://imageshack.us/photo/my-images/845/mnimes.jpg

σας παρακαλω βοηθηστε με !!!!

Δημοσ.

Καλά έκανε και τις βλέπει 400 mhz.Σωστά λειτουργούν.Αν θες λεπτομέριες,ψάξε στην wiki για το πως λειτουργουν οι DDR2.

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό για το τι φταίει είναι οι παλιοί drivers.Δοκίμασε να κάνεις clean install τους νέους.Βγάλε πρώτα τους παλιούς και ξανα-βάλε τους νέους.

Δοκίμασε και πες μας τι έγινε

edit: τώρα που το βλέπω ίσως και να χρειαστείς να κάνεις overclock τον επεξεργαστή!!

Δημοσ.

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=816&game=Settlers%207:%20Paths%20to%20a%20Kingdom

δε νομιζω οτι ο επεξεργαστης σου τραβαει καλα..!!! αν δεις παραπανω στα requirements του παιχνιδιου θελει CORE2duo Ε6400 και ανω για να τρεξει καλα κι εσυ εχεις PENTIUM Dual Core....!!!

ειδικα αφου παιζεις σε χαμηλη αναλυση..!! αν μπορεις, ανεβασε τον επεξεργαστη σου γυρω στα 3+ghz για να παρει ανασα το συστημα σου!!

Δημοσ.

Ο pentium dual core Ε5300 που έχει ο φίλος είναι τελευταίας γενιάς 45nm στο s775 με 2mb cache και συχνότητα 2,6Ghz και όχι ο αρχαίος c2d E6400 στα 65nm με cache 2mb στα 2,13Ghz!

Σαν cpu και με βάση την συχνότητα λειτουργίας είναι υποδεέστερος ο E6400 απο τον Ε5300 και όχι το αντίστροφο. Επίσης ο Ε5300 (τον οποίο είχα ένα φεγγάρι) είναι δροσερός cpu και καλός overclocker (με καλούτσικη ψύκτρα πάει σχετικά εύκολα στα ~4Ghz) κάτι που δεν ισχύει με τον Ε6400 που είναι ζεστός και δεν κλοκάρει ιδιαίτερα.

Επομένως το σύστημα του φίλου πληρεί τις απαιτήσεις του παιχνιδιού που μνημονεύονται στο Link και με το παραπάνω τόσο σε θέμα cpu όσο και gpu.

Το πρόβλημα κατ εμέ αρχικά έχει να κάνει με οδηγούς ή το λειτουργικό. Κάνει απεγκατάσταση οδηγών της κάρτας και τους ξαναπερνά. Aν δεν διορθώνεται η κατάσταση ίσως είναι θέμα λειτουργικού, ειδικά αν έχει πολύ καιρό να κάνει καθαρή εγκατάσταση. Επίσης ανεβάζει και τον επεξεργαστή τουλάχιστον στα 3Ghz+ για να έχει και ένα boost η κάρτα του. Με συχνότητα στα 3 - 3,5Ghz λογικά δεν θα έχει θέμα θερμοκρασιών με την stock ψύκτρα του και θα μπορεί να παίζει και άλλα παιχνίδια πέρα απο το settlers χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις βέβαια. :)

Δημοσ.

κατεβασε αυτο http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=35

μετα αυτο http://downloads.guru3d.com/download.php?det=2769

και προσπαθησε να κλεισεις οτι τρεχει απο πισω.

επισης 51 βαθμους για στοκ επεξεργαστη σε Idle ειναι πολλα.

μηπως δε παταει καλα η ψυκτρα?

αν μπορεις καθαρισε το πισι απο τη σκονη,βγαλε τη ψυκτρα βαλε καινουρια αλοιφη και βαλτην καλα πανω στη θεση της

Δημοσ.

Γιατι εχεις τις μνημες σε Dual Channel? Btw ηταν foul που πηρες τετοιες μνημες και οχι Dual Channel kit..

Τον Ε5300 τον εχω δουλεψει και εγω και μου εχει αφησει αριστες εντυπωσεις. Απο θερμοκρασιες idle-αρε στους 45°C και load περι τους 68~70°C. Σε καθε περιπτωση καθαρισε το κουτι.

Kατεβασε τους drivers της ΑΤΙ παραπανω και αναβαθμισε το BIOS.

Τι τροφοδοτικο εχεις?

Δημοσ.

Σε dual channel δουλεύουν οι μνήμες. Επίσης μπορεί να αγοράστηκαν ξεχωριστά (εννοώ όχι ίδιο kit) αλλά είναι ίδιων προδιαγραφών.

Αν αφορούσε o/c των μνημών ίσως να υπήρχε θέμα στο ότι δεν είναι ίδιο kit αλλά ίσως και όχι. Τυχερά είναι αυτά. Εδώ όμως μιλάμε για stock λειτουργία στις μνήμες.

Οι μνήμες είναι ddr2 (double data rate) οπότε σωστά βλέπεις 400Mhz καθώς αυτό είναι x 2.

Εγώ βλέπω πάντως ότι οι μνήμες παίζουν ok στα 800Mhz (9-9-9-18) με 1,8v.

Άλλωστε και auto να τις άφηνες η μητρική σου θα τις έβαζε στην στοκ τους συχνότητα, τάση και χρονισμούς.

Δημοσ.

Mα δεν είναι απαραίτητο να πάρει κάποιος kit 2x2GB επι παραδείγματι για να τις δουλέψει dual. Μια χαρά παίζουν dual και ξεχωριστά αν τις αγοράσει. Ακόμα και αν δεν είναι ίδιες μνήμες (εννοώντας το brand) αρκεί να είναι ίδιων χαρακτηριστικών για καλύτερη συμβατότητα (όχι πως δεν γίνεται και αλλιώς). Σίγουρα είναι πιο φρόνιμο να αγοράζονται σε kit αλλά δεν είναι απαραίτητο. :D

Δημοσ.

Γενικα ναι αλλα οχι παντα κι οπως θα ξερεις στον κοσμο των PCs δεν λειτουργουν ολα οπως στην θεωρια. Ειναι και θεμα memory controller.

Παλαιοτερα ειχα ενα αντιστοιχο προβλημα με αυτο που περιγραφει ο φιλος μας -- κολλουσαν τα games. Οταν τα εβαλα single channel λυθηκαν ολα -- ηταν ιδιας μαρκας, συχνοτητας κτλ αλλα οχι kit. Να 'ναι καλα οι ασυμβατοτητες και οι ιδιοτροπιες των motherboards ^^ Γι'αυτο καλυτερα να επαιρνε ενα kit να ειχε το κεφαλι του ησυχο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...