Προς το περιεχόμενο

Overclock

sakias79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια! Σαν νεο μελος του forum θα αρχισω τη γνωριμια με μια ερωτηση. Εχω τον επεξεργαστη AMD PHENOM II X4 965 και τον εχω κανει overclock απλα πηγαινοντας στο bios και ανεβαζοντας το multiplier απο x17 σε x19 και το core voltage σε 1,45V . Οπως καταλαβατε απο 3.4GHz πηγε σε 3.8GHz .

Ερωτησεις:

1) Μπορω να τον εχω μονιμα clockαρισμενο η παιζει να χαλασει/καει? (Υποψην οτι εχω ψυκτρα Thermaltake και η θερμορκασια κυμαινεται απο 36c εως και 52c σε πληρη φορτο. Δηλαδη δεν υπαρθεμενεται)

2) Τον εχω clockαρει σωστα? Εννοω οτι αποδιδει παραπανω μονο και μονο που αυξησα το multiplier και τα volt, ή πρεπει να κανω και κατι αλλο? (ΠΧ να ανεβασω Bus Speed)

Ευχαριστω!

Δημοσ.

1)μπορείς να των έχει μόνιμα ιδίως αν έχεις cpu με τεχνολογία που χαμηλώνει αυτόματα την συχνότητα όταν δεν χρειάζεται (speedstep) μειώνεται και δραματικά η πιθανότητα να πάθει κάτι ο επεξεργαστής,βέβαια καλό είναι να έχει πάντα μια ματιά στην θερμοκρασία.

2)όχι.. τα 400Mhz δεν είναι τίποτα :P ναι μεν αποδίδει παραπάνω αλλά το ποσό είναι πολύ μικρό.

Αν και σε τόσο υψηλές συχνότητες δεν μπορώ να πω ότι έχω και εμπειρία. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...