Προς το περιεχόμενο

Δολλάρια ΗΠΑ ... από που?

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την τρίτη φευγω για ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους. Θέλω να κάνω κάποια δολλάρια, τουλάχιστον για τα πρώτα έξοδα μέχρι να κάνω λογαριασμό εκεί.

Από που θα ήταν το καλύτερο (ισοτιμία / ασφάλεια) να αλλάξω ? Πόσα χρήματα να υπολογίζω για αρχή (δεν έχω ιδέα πόσο γρήγορα γίνονται τα γραφειοκρατικά εκεί).

Δημοσ.

Καλώς το ναυτάκι του ζουμπουρλούδικο!

Πριν σου απαντήσω, μία ερώτηση: με τη βίζα έρχεσαι και αν έρχεσαι να εργαστείς; 2 τελικά ήταν.

Δημοσ.

Πριν σου απαντήσω, μία ερώτηση: με τη βίζα έρχεσαι και αν έρχεσαι να εργαστείς; 2 τελικά ήταν.

με F1.

όχι για να εργαστώ ... για το exchange μου.

Το "2 τελικά ήταν" δε το κατάλαβα

Δημοσ.

Τελικά έκανε 2 ερωτήσεις

Δημοσ.

Μόλις προσγειωθείς βγάλε από κάποιο ΑΤΜ του αεροδρομίου με την ελληνική κάρτα σου από τον ελληνικό λογαριασμό σου, η προμήθεια θα είναι απειροελάχιστη. Δεν αξίζει να τρέχεις για συνάλλαγμα.

Δημοσ.

Μόλις προσγειωθείς βγάλε από κάποιο ΑΤΜ του αεροδρομίου με την ελληνική κάρτα σου από τον ελληνικό λογαριασμό σου, η προμήθεια θα είναι απειροελάχιστη. Δεν αξίζει να τρέχεις για συνάλλαγμα.

Εννοείς απλή κάρτα ανάληψης (πχ έχω Alphabank Enter Visa) ή πιστωτική (δεν έχω , χρησιμοποιώ μια Prepaid). Στην ισοτιμία δεν θα έχω αυτή την Alphabank ?

Τελικά έκανε 2 ερωτήσεις

:huh: την πέταξα πάλι

Δημοσ.

Λοιπόν, αν πληρώνεσαι από τους Αμερικάνους, θα πρέπει να βγάλεις social security number. Για να κάνεις αίτηση πρέπει να σαι στη χώρα 15 μέρες, η αίτηση σου παίρνει μέχρι 4 εβδομάδες στη homeland security για έλεγχο, όταν επιστρέψει στη social security administration θα χρειαστεί το πολύ άλλες δύο εβδομάδες. Δηλαδή η μέγιστη αναμονή είναι δύο μήνες.

Στην αρχή θα χρειαστείς μετρητά για ενοίκιο και εγγύηση, για το ρεύμα που είναι καμία 400, για τηλέφωνο τέλεκομ θα πάρεις με 60 δολάρια καρτοκινητο φλατρέιτ Ελλάδα, αλλα χρειάζεσαι ssn.

Τράπεζα θα βρεις μία μεγάλη να ανοίξεις λογαριασμό, να χει bic Kai swift, αν θες να μεταφέρεις χρήματα. Αλλιώς στην πιο κοντινή σου. Λεφτά θα τραβήξεις με την ελληνικη καρτούλα σου απο ΑΤΜ σε τράπεζα, ο λόγος είναι ότι μόνο αυτά δίνουν 800 με τη μία, στα βενζινάδικα δίνουν 400 για παράδειγμα. Το κόστος που τραβας από αμερικάνικη τράπεζα είναι $ 2.5 και άλλα 3-4 € στην ελληνική. Τα μηχανήματα δίνουν εικοσαδόλλαρα, αυτό σημαίνει ότι 800 δολλάρια είναι όγκος. Επομένως να έχεις τσάντα μαζί σου όταν πας για το πρώτο ενοίκιο και την εγγύηση πχ.

Ότι θες ρώτα, έκανα τη διαδικασία πολυ πρόσφατα.

Δημοσ.

Λοιπόν, αν πληρώνεσαι από τους Αμερικάνους, θα πρέπει να βγάλεις social security number. Για να κάνεις αίτηση πρέπει να σαι στη χώρα 15 μέρες, η αίτηση σου παίρνει μέχρι 4 εβδομάδες στη homeland security για έλεγχο, όταν επιστρέψει στη social security administration θα χρειαστεί το πολύ άλλες δύο εβδομάδες. Δηλαδή η μέγιστη αναμονή είναι δύο μήνες.

Στην αρχή θα χρειαστείς μετρητά για ενοίκιο και εγγύηση, για το ρεύμα που είναι καμία 400, για τηλέφωνο τέλεκομ θα πάρεις με 60 δολάρια καρτοκινητο φλατρέιτ Ελλάδα, αλλα χρειάζεσαι ssn.

Τράπεζα θα βρεις μία μεγάλη να ανοίξεις λογαριασμό, να χει bic Kai swift, αν θες να μεταφέρεις χρήματα. Αλλιώς στην πιο κοντινή σου. Λεφτά θα τραβήξεις με την ελληνικη καρτούλα σου απο ΑΤΜ σε τράπεζα, ο λόγος είναι ότι μόνο αυτά δίνουν 800 με τη μία, στα βενζινάδικα δίνουν 400 για παράδειγμα. Το κόστος που τραβας από αμερικάνικη τράπεζα είναι $ 2.5 και άλλα 3-4 € στην ελληνική. Τα μηχανήματα δίνουν εικοσαδόλλαρα, αυτό σημαίνει ότι 800 δολλάρια είναι όγκος. Επομένως να έχεις τσάντα μαζί σου όταν πας για το πρώτο ενοίκιο και την εγγύηση πχ.

Ότι θες ρώτα, έκανα τη διαδικασία πολυ πρόσφατα.

Δε θα πληρώνομαι. Για ~3-4 μήνες πάω για exchange (=σπουδές).

Δημοσ.

Ρώτα την ελληνική τράπεζα αν η κάρτα σου λειτουργεί στις ΗΠΑ. Έχω ξεμείνει Ταϊβάν με 5€ σε κερματα και να χρωστάω καμία 1500άρα. Η τράπεζα προσπαθούσε να με προστατέψει απο τους κλέφτες της Ταϊβάν...

Δημοσ.

Τότε βρες απλά κάποιον καλο άνθρωπο να σου αγοράσει καρτοκινητό και ξεχνά τα υπόλοιπα. Αν και χωρίς ssn πάντα θα έχεις μικρά ή μεγάλα προβλήματα.

Δημοσ.

Είναι το πρώτο που ρωτούν οπουδήποτε κάνεις αίτηση από την εταιρεία του ρεύματος και τηλεφώνου μέχρι το δίπλωμα οδήγησης...

Δημοσ.

Εννοείς απλή κάρτα ανάληψης (πχ έχω Alphabank Enter Visa) ή πιστωτική (δεν έχω , χρησιμοποιώ μια Prepaid). Στην ισοτιμία δεν θα έχω αυτή την Alphabank ?

Λογικά θα είσαι ΟΚ, εγώ πήγα μόνο με ελληνικές κάρτες πάνω μου και έβγαζα με την Εθνοcash (την καινούρια, αν παίζει κάποιο ρόλο). Επίσης έκανα και 1-2 αγορές με αυτήν. Νομίζω η προμήθεια ήταν κάπου στα 3 δολάρια. Είχα και προπληρωμένη αλλά μόνο για αγορές, γιατί η ανάληψη από αυτές κόστιζε πιό πολύ ίσως επειδή ουσιαστικά είναι αναλήψεις από πιστωτική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...