Προς το περιεχόμενο

Περί ΦΠΑ 23% σε εστίαση


DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτά τα πράγματα μόνο στην Ελλάδα γίνονται

 

Λένε οι εστιάτορες ότι με το έτσι θέλω θα κρατήσουν το ΦΠΑ στο 13% άρα υποθέτω ότι λένε ότι θα εκδίδουν αποδείξεις με 13% ?

 

Έστω ότι πάω αυριο να πάρω μια τυρόπιτα πχ και παίρνω απόδειξη με 13% ... είναι νόμιμη ? Υποθέτω ότι όχι.

 

Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω εγώ στη δήλωσή μου ?

 

Πάω σε μια ταβέρνα πχ και βλέπω σε κατάλογο 10 ευρώ πχ, και μου έρχεται απόδειξη με 13% ΦΠΑ , μπορώ να αρνηθώ να πληρώσω και εγώ (όπως έτσι θέλουν και οι εστιάτορες) μέχρι να βάλουν το νόμιμο ΦΠΑ ? (κατρόντας την τιμή καταλόγου πάντα)

Δημοσ.

Μην ακουω βλακείες. Αν ο νόμος λέει 23%, μολίς αποδώσεις ΦΠΑ η εφορία (μέσω του λογιστή) θα το υπολογίσει με 23%. Για παράδειγμα αύριο μπορεί νόμιμα κάποιος να σου κόψει απόδειξη 13% γιατί οι εταιρίες που αλλάζουν το ΦΠΑ στις ταμειακές, δεν μπορουν 00:00 1/9 να είναι σε όλα τα μαγαζια και να αλλάζουν ΦΠΑ. Την ώρα απόδοσης του ΦΠΑ, θα κανονιστεί η διαφορά με την εφορία.

Κατα τα άλλα, αν σου κόψει απόδειξη με 13% θα είσαι ηλίθιος να μην δεχτείς γιατι αυτός θα αποδώσει 23% (αφου έχει κόψει απόδειξη κανονικα μετά την 1/9) ενώ εσύ θα πληρώσεις 13%.

Δημοσ.

Γιατί δεν κόβεις αν επιτρέπεται τα πολλά φαστ φουντ - καφετέριες - ταβέρνες για λίγο μέχρι να δεις τι θα γίνει κ που θα οδηγήσει τελικά το πράγμα(θα κάνεις και καλό στη διατροφή σου...); Μπορείς να χαλάσεις για λίγο αλλού τα λεφτά σου(να κάνεις και μία αλλαγή), μιας που δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης η συνεστίαση... :)

Δημοσ.

Γιατί δεν κόβεις αν επιτρέπεται τα πολλά φαστ φουντ - καφετέριες - ταβέρνες για λίγο μέχρι να δεις τι θα γίνει κ που θα οδηγήσει τελικά το πράγμα(θα κάνεις και καλό στη διατροφή σου...); Μπορείς να χαλάσεις για λίγο αλλού τα λεφτά σου(να κάνεις και μία αλλαγή), μιας που δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης η συνεστίαση... :)

 

1. Η απορία μου είναι καθαρά εγκυκλοπεδική. Σε λίγες μέρες έτσι κι αλλιώς δε θα είμαι πια στην Ελλάδα, τουλάχιστον για μερικούς μήνες.

 

2. Και δεν είναι όλες οι λύσεις το ίδιο εύκολες για όλους. Εγώ πχ δεν μαγειρεύω (δεν έχω καν κουζίνα σπίτι) και αν μου προτείνει ένας φίλος να πάμε έξω πχ για ένα φαγητό/ποτό δε θα κατσω να του αναλύσω όλα τα παραπάνω

Δημοσ.

Η απόδειξη θα έιναι "έγκυρη" ?

 

Εγκυρότατη. Δεν θυμαμαι τα περιθώρια ακριβώς. Νομίζω είναι γύρω στον ένα μήνα η διορία να αλλάξεις τον ΦΠΑ στην ταμειακή. Ο λογιστής όσες αποδείξεις είναι στο 13% στην αποδοση του ΦΠΑ θα τις μετατρέψει σε 23%. Με λίγα λόγια έναν επιχειρηματία τον συμφέρει να αλλάξει τον ΦΠΑ όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατι ο πελάτης θα συνεχίζει να πληρώνει με τις παλιές τιμές ενώ αυτός θα αποδίδει με τις καινουργιες. Εκτός βέβαια αν έχει αποφασίσει να απορροφήσει την αύξηση. Αν ξεπεραστεί η διορία αλλαγής της μηχανής, τότε για κάθε απόδειξη ξεχωρίστά παίζει πρόστιμο (παρόλο που τον ΦΠΑ και πάλι δεν τον γλυτώνεις).

Δημοσ.

επειδη υπαρχει η δυνατοτητα αναλογα με το αν θα ειναι delivery,συσκευασμενο ή αν φας εκει 13 ή 23%.δεν καταργειτε το 13%

ε κοβουν σε ολους 13% και τελος το θεμα.

πιστευετε οτι θα παραπονεθει ο πελατης επειδη δεν του κοψαν με 23% αντι για 13%?το θεμα ειναι να κοβονται αποδειξεις!!!!

οταν κοπουν θα πρεπει ο επιχ/ιας να αποδιδει το φπα στην εφορια και στο τελος να του επιστρεφουν οτι δικαιουται-οχι μετα απο χρονια και και με βυσμα-!

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/222014/parathuro-venizelou-gia-meiosi-tou-fpa-stin-estiasi/

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4653370

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=92760&catid=13

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...