Προς το περιεχόμενο

400 bad sectors σε laptop...

mitsoskolovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα toshiba satellite L300D-10B... Οταν το ανοίγω μου βγάζει BOOTMGR is missing. To άνοιξα με live cd linux και μου βγάζει ότι ο σκληρος εχει 400 bad sectors. Τι να κάνω; Ευχαριστω πολύ.

Δημοσ.

Έχω ένα toshiba satellite L300D-10B... Οταν το ανοίγω μου βγάζει BOOTMGR is missing. To άνοιξα με live cd linux και μου βγάζει ότι ο σκληρος εχει 400 bad sectors. Τι να κάνω; Ευχαριστω πολύ.

Πας για αλλαγή , κατεέβασε αυτό

http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html

και δώσε μας την αναφορά !! :rolleyes:

Δημοσ.

Το λάπτοπ είναι στην εγγύηση ακόμα ή όχι;

Μπορείς να δοκιμάσεις να επιδιορθώσεις τον δίσκο και άαααααααμα σου κάτσει θα είσαι οκ (δύσκολο).

Μπορείς αλλιώς απλά να αλλάξεις δίσκο.

Φορμάτ (που σε τέτοια κατάσταση που είναι ο δίσκος δεν το προτείνω) δοκίμασες να κάνεις;

Οι bad sectors όσο χρησιμοποιείς τον δίσκο αυξάνονται ή μένουν σταθερά 400;

Δημοσ.

Δεν μπαίνει όμως στα παραθυρα πως θα το εγκαταστησω το προγραμμα;

Στο φορματ κολλαει και δεν κανει τίποτα.. Εγγύηση δεν έχει. Προς το παρόν σταθερα τα 400

Δημοσ.

Δεν μπαίνει όμως στα παραθυρα πως θα το εγκαταστησω το προγραμμα;

Στο φορματ κολλαει και δεν κανει τίποτα.. Εγγύηση δεν έχει. Προς το παρόν σταθερα τα 400

Οκ, τότε δοκίμασε να φτοιάξεις τον δίσκο και βλέπουμε....

Για να δεις το SMART του δίσκου θες ένα bootable πρόγραμμα (και στο Ubuntu γράφει κάπου να δεις το SMART του δίσκου αμα ψάξεις).

Εγώ λέω κατέβασε το Hiren's boot cd και βάλε το σε ένα φλασάκι ή κάψε το σε ένα CD που είναι πιο εύκολο. Μετά μπούταρε απο εκεί και τρέξε το HDAT2 ή HDD regenerator (κάπως έτσι λεγόταν) που είναι στα εργαλεία των δίσκων αν θυμάμαι καλά... Εκεί τρέξε εκτέλεση και επιδιόρθωση bad sectors και περίιιιμενε.... Όταν τελειώσει δοκίμασε το φορμάτ...

Δημοσ.

Το smart του δίσκου το είδα μέσω linux. Απο εκεί είδα τα 400 bad sectors... θα κάνω αυτό που μου είπες με την επιδιορθοση. Αν δεν πετυχω κατι με αυτό παω για αλλαγή ;

Δημοσ.

Ναι, δεν γίνεται κάτι άλλο. Μετά θέλει πέταμα ο δίσκος...

Αλλά βλέπουμε... Τρέξε το και πες πόσους έβγαλε οτι έφτιαξε και πόσους οτι είναι μη επανορθώσιμοι και άμα έκανε φορμάτ.

Υ.Γ Και να βγάλει το πρόγραμμα οτι τους έφτιαξε δεν είναι σίγουρο οτι αυτοί δεν θα ξαναχαλάσουν σύντομα, έχε το υπόψιν...

Μετά το μόνο που θα μπορείς να κάνεις είναι να κόψεις σε 2 κομμάτια τον δίσκο και να προσπαθήσεις να περάσεις win σε αυτόν που δεν έχει προβλήματα... Αυτό βέβαια είναι ρίσκο.... Μόνο μια φορά μου έχει πιάσει εμένα και δεν έβγαζε πρόβλημα μετά ο δίσκος....

Τίποτα τσαρχαλιτά ακούς να κάνει μέσα; Να τρίβεται ο δίσκος με την κεφαλή;

Δημοσ.

Οκ έγινε.. Επιστρέφω με τα αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ πολυ για τις γρηγορες απαντήσεις

Οχι δεν ακουγεται κατι.. Κανει επιδιορθοση τωρα.

Προβλημα! Σβήνει το λαπτοπ οταν εκτελώ το hdat μετς απο κάποια ωρα

android.png

Δημοσ.

Βρίσκει κανένα bad sector πριν κρασάρει;

Την μνήμη δοκιμάζεις μετά μπας και έχει θέμα και αυτή, μέσα στο herin's boot cd πάλι τρέξε το memtest και άσε το να τρέξει λίγο μπας και έχει θέμα. Απο θερμοκρασίες τι λέει;

Δημοσ.

Ειδα περιπου 100 bad sectors. Στο memtest πάλι σβήνει! Θερμοκρασίες με το pc wizard που κοιταξα λέει τρελά νουμερα! Αυτή τη στιγμή cpu 93.5 σκληρος 41 και thermal zone 97

Δημοσ.

Πρέπει να βγάλεις το πληκτρολόγιο και απο κάτω θα δεις το ανεμηστιράκι, φύσα το με αέρα να καθαρίσει. Άμα δεν κάνει κάτι αυτό πρέπει να πας πιο κάτω και να αλλάξεις και πάστα :(

άμα αποφασίσεις να το ανοίξεις να ενας οδηγός. Σε πρώτη φάση εσύ μόνο το πληκτρολόγιο βγάλε, πρέπει να είναι 3-4 βίδες απο κάτω και το πλαστικό καπάκι που βγαίνουν πιο πριν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...