Προς το περιεχόμενο

Τραπεζα στην Αγγλια

Greator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπευω να φυγω για Αγγλια για μεταπτυχιακο το Σεπτεμβριο και θελω να ανοιξω ενα λογαριασμο σε μια τραπεζα της Αγγλιας και συγκεκριμενα στο Bristol.

Γνωριζει κανεις τι δικαιολογητικα χρειαζονται? Ψαχνοντας στο φορυμ δε βρηκα συγκεκριμενα πραγματα.

Επισης ποια τραπεζα θα προτεινατε? Οι επιλογες μου ειναι αυτες:

Barclays

HSBC

Lloyds TSB

Natwest

Royal Bank of Scotland

Φανταζομαι θα εχω τη δυνατοτητα να βγαλω χρεωστικη καρτα σωστα?

Οποιαδηποτε πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη. Ευχαριστω.

Δημοσ.

η Lloyds θελει μονο το διαβατηριο σου. Η Barklays ηθελε και κατι ακομα που δε θυμαμαι (νομιζω καποια αποδειξη οτι εχεις/νοικιαζεις καποια κατοικια στο νησι), οποτε προτιμησα την πρωτη.

Φυσικα μπορεις να βγαλεις χρεωστικη, και μαλιστα μπορεις να κανεις αναληψεις απο οποιασδηποτε τραπεζας ΑΤΜ χωρις καποια εξτρα χρεωση.

Η Natwest θυμαμαι οτι ηταν ανοιχτη και Σαββατο πρωι, αν σε ενδιαφερει.

υ.γ. ολα τα παραπανω ισχυαν μεχρι και πριν 2.5 χρονια, αν εχει αλλαξει κατι ουδεμια ευθυνη φερουμε :mrgreen:

Δημοσ.

HSBC. Η πιο φιλική τράπεζα στον αλλοδαπό φοιτητή. Η πλειοψηφία τους πάει σε αυτήν. Κερδίζεις και φθηνότερα εμβάσματα αν έχεις λογαριασμό και σε HSBC Ελλάδας.

Δημοσ.

εγω ειχα (και εχω διατηρησει ακομα) λογαριασμο στη natwest στα 6 χρονια που ημουν στο νησι και ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα. για barclays ειχα ακουσει απο αλλους τα χειροτερα (ειδικα για φοιτητοκαταστασεις, οπου επρεπε να ειχες πχ 1000 λιρες μινιμουμ στο λογαριασμο σου και αν επεφτες απο αυτες ειχες penalty κτλ, και η hsbc ηταν καπου αναμεσα στις δυο). δεν ξερω αν και τι εχει αλλαξει.

Δημοσ.

Eυχαριστω πολυ για τις απαντησεις,

Μπηκα στο σαιτ της Natwest και για να ανοιξεις φοιτητικο λογαριασμο πρεπει να εισαι σε προπτυχιακο επιπεδο και οχι για μεταπτυχιακο.

Με συμφερει(μπορω?) να ανοιξω απλο λογαριασμο χωρις να ειναι φοιτητικος?

Δημοσ.

Πόσο γρήγορα ανοίγει ένας τέτοιος λογαριασμός? Δηλαδή ανεβαίνω 10 Σεπτέμβρη, στις 15 πχ θα είμαι κομπλέ να κανονίζω αγορές, να έχω κάρτα, να δίνω πάγιες εντολές κτλ ή θέλει κανα μήνα?

Θέλω να δω για να οργανώσω τα δίδακτρα του πανεπιστημίου κυρίως αλλά και έξοδα του πρώτου καιρού.

Δημοσ.

οταν δωσεις ολα τα χαρτια, θα παρει καμια βδομαδα το πολυ για να τα εχεις ολα στο χερι σου (καρτα)

Δημοσ.

Να κατι που ειμαστε πιο γρηγοροι εδω στο Ελλαντα. Σε μια μερα ανοιξα λογαριασμο , εβαλα λεφτα, μου δωσαν κατευθειαν την καρτα μου ετοιμη για χρηση και ειχα προσβαση online στο λογαριασμο μου.

Δημοσ.

Ξεχνάς κάτι όμως, εισαι ελληνας και ανοιξες λογαριασμό στην ελλάδα (αν και πρώτη φορά ακούω να παίρνεις την κάρτα απευθείας, μήπως πήρες και pin απευθείας; αλλιώς άχρηστη είμαι μέχρι να έρθει το pin), που σημαίνει ότι οι οποίοι ελεγχοι είναι ευκολότερο να γίνουν. Αν ήσουν αλλοδαπός (όπως στην περίπτωση να ανοίξει κάποιος ξένος λογαριασμό στην αγγλία ή αλλού), πιστεύεις ότι θα γίνονταν αυθημερόν;

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Δημοσ.

Η καρτα ηταν κανονικα σε φακελο με το πιν της και τυπωσε επιτοπου το ονομα μου επανω. Οντως μπορει να εχει διαφορα αν εισαι αλλοδαπος.

Δημοσ.

Οχι δεν εχει, δεν εχουν μηχανηματα για εκδοση καρτων επιτοπου (οπως ειχανε στην citibank, αλλα δεν εχουν στην alpha)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η Lloyds τι λεει? Ανοιξα λογαριασμο αλλα εχω το δικαιωμα να τον κλεισω αν θελησω εντος 30 ημερων. Θα εχει καποια ουσιαστικη διαφορα εαν μεταβω στην HSBC δεδομενου οτι ειμαι μεταπτυχιακος φοιτητης και δεν με "πιανει" το φοιτητικο τους προγραμμα?

Δημοσ.

Σε αυτό το site συγκρίνει τα διάφορα τραπεζικά προϊόντα και στη συγκεκριμένη περίπτωση current accounts. Υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητο αλλά δεν το ξέρω. Δες και σύγκρινε μόνος σου.

Δημοσ.

Συμφέρει να μεταφέρει κάποιος χρήματα σε τράπεζες τις Αγγλίας?

Είχα μια κουβέντα με έναν φίλο και εχω απορία!

Αν π.χ εχω 10.000 € στην άκρη ( τραγίκα δύσκολο για την εποχή αλλα λέμε τωρα) και τα μεταφέρω σε μια τράπεζα του εξωτερικού, (Αγγλία για παράδειγμα) θα έχω όφελος ή καλύτερα να τα αφήσω στην Ελλάδα? ( ΑΝ τα είχα πάντα! )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...