Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικό: Έλεγχος - Αγορά

PuNiShErR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μέλη του insomnia.

Έχω πρόβλημα με το pc μου, όταν το ανοίγο κάνει έναν ήχο και μου κάνει restarts. Δοκίμασα να βγάλω την κάρτα γραφικών και το πρόβλημα λύθηκε, όμως την δοκίμασε ένας φίλος μου και δουλεύει μιά χαρά. Επομένως η κάρτα γραφικών είναι οκ. Θυνάμαι τώρα όταν έβαζα cd στήν σιντιέρα έκανε πάλι τον ήχο και μετά restarts. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το τροφοδοτικό δέν δίνει αρκετό ρεύμα πλέον.

Αυτό που θέλω είναι να μου προτίνεται τροφοδοτικά μέχρι και 50 ευρώ και να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να δώ αν όντος έχει το τροφοδοτικό πρόβλημα χωρίς να το δοκιμάζω αλλού. Πείτε μου την γνώμη σας και γιαυτά τα τροφοδοτικά Chieftec και Corsair.

Χαρακτηριστικά pc

Τροφοδοτικό: Multirama Model: LPK9-4 400w

Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce 8800 GT

Επεξεργαστής: Intel® Core™2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz

BIOS Version: INTEL - 6222004 BIOS Date: 07/30/07 17:10:53 Ver: 08.00.10 BIOS Date: 07/30/07 17:10:53 Ver: 08.00.10

Σκληρός δίσκος: Western digital Model: WDC WD5000AAKS-00YGA0 ATA Device

Ram: 2x(Aeneon 1gb max Bandwidth 333MHz)

Mainboard: Intel corporation DG31PR

Δημοσ.

Για τα 2 τροφοδοτικά πας στο corsairaki. Ρίχνει ~15Α στην 12άρα του chieftec, 1 χρόνο εγγύηση και έχει και ασφάλεια που δεν έχει το chieftec.

Τώρα για το τροφοδοτικό πως να καταλάβεις; Αν δεν κάνει restart λόγω υπερθέρμανσης το Pc τότε ένας τρόπος είναι να το μετρήσεις με ένα πολύμετρο και ένας άλλος να αποκλείσεις όλα τα άλλα. Δοκιμές θα κάνεις σίγουρα αν δεν βάλεις άλλο Psu Πάνω και να δεις τι παίζει... Πάντως μάλλον το Multiklama τροφοδοτικό δεν την παλεύει. Αλλά δεν είμαι και σίγουρη αν δεν κάνεις δοκιμούλες...

Δημοσ.

Μιά απορία. Το να κλείνω καθημερινά το τροφοδοτικό απο πισώ μπορεί να έφταιξε?

Για πιο λόγο να παιδεύεσαι να το κλείνεις από πίσω; Δεν χρειάζεται πιστεύω.Ούτε κερδίζεις κάτι από θέμα κατανάλωσης.

Όσον αφορά το Corsair, εαν σε παίρνει οικονομικά βρες και πάρε ένα με περισσότερα χρόνια εγγύησης.Πχ το δικό μου το ΗΧ750W έχει 7 χρόνια.Αλλά δεν ξέρω εαν σε παίρνει να πας τόσο ψηλά.

Δημοσ.

Το corsair είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις...

Αυτό που σου προτείνω είναι να πάρεις από το φίλο σου το τροφοδοτικό του και να το βάλεις επάνω να δεις τι γίνεται ΠΡΙΝ αγοράσεις τροφοδοτικό. Οχι ότι δεν χρειάζεται να πετάξεις το Multiklama τροφοδοτικό που έχεις, απλά για να σιγουρευτείς αν είναι εκεί το πρόβλημά σου...

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ πολύ μόλις βρώ χρόνο θα το δοκιμάσω! :)

Tarantules μου διέφυγε η απάντηση σου ( sorry ). Ο λόγος που το κλείνω είναι γιατί όταν πάω για ύπνο ακούγεται σαν κουνούπι και μου τι σπάει.

Δημοσ.

A χα άκουγες τζζζζζζζζζζζζζζζζζζ :rolleyes:

Τότε μάλλον κλείνουμε όντως προς τροφοδοτικό άλλαξε το αλλά κάνε και τη δοκιμούλα να δεις αν συνεχίζει και με άλλο Psu...

Δημοσ.

PuNiShErR αν τυχόν υπάρχει το chieftec και είναι και καινούργιο πάρτο χωρίς δεύτερη σκέψη,είναι πολύ ''τίμιο'' και σ'αυτά τα λεφτά είναι ευκαιρία, επίσης karmen1983 αυτό που είπες ότι το corsair ρίχνει στην 12άρα το chieftec δεν ισχύει, αντιθέτως μάλιστα.

Αν τυχόν δεν το βρείς θα σου πρότεινα αυτό http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=80885&category_id=893 ποιοτικός καλύτερο και από τα δύο που παρέθεσες και με 5 χρόνια εγγύηση (με την προυπόθεση ότι πρέπει να το κάνεις registry στο site της XFX).

Δημοσ.

Με τη διαφορά ότι σπάει τη 12άρα του σε 3 το chieftec... 20Α έναντι ~34-35Α(δεν θυμάμαι ακριβως)...

Επίσης το corsair το περνάει και σε efficiency και σε θέμα εγγύησης. Συν ότι αναφέρεται ως εκθεσιακό (θα μου πεις θα το πάρει και από αλλού αν είναι).

Οσο για το XFX Θα συμφωνήσω...

Δημοσ.

α)Με τη διαφορά ότι σπάει τη 12άρα του σε 3 το chieftec... 20Α έναντι ~34-35Α(δεν θυμάμαι ακριβως)...

β)Επίσης το corsair το περνάει και σε efficiency και σε θέμα εγγύησης.

γ) Συν ότι αναφέρεται ως εκθεσιακό (θα μου πεις θα το πάρει και από αλλού αν είναι).

α)Αυτό δεν έχει καμμία σημασία, η συνολική ισχύ έχει σημασία και το chieftec δίνει 492w στην +12v τουτέστιν 41Α(σύμφωνα με τον κατασκευαστή πάντα) http://images.gfx.no/638/638166/_MG_0005.jpg .

β)Σ'αυτό δεν αναφέρθηκα γιατί έχεις δίκιο,αλλά κατ'εμέ το μισό κόστος κτήσης τα υπερκαλύπτει.

γ) Σ'αυτό αναφέρθηκα ''PuNiShErR αν τυχόν υπάρχει το chieftec και είναι και καινούργιο''.

Δημοσ.

Αυτό που μου πρότινες λέω να πάρω αφού λετε ότι είναι καλύτερο και απο τα 2 και έχει ενδιάμεση τιμή.

2 ΧΡΌΝΙΑ εγγύηση λέει όχι 5

Δημοσ.

Αυτό που μου πρότινες λέω να πάρω αφού λετε ότι είναι καλύτερο και απο τα 2 και έχει ενδιάμεση τιμή.

2 ΧΡΌΝΙΑ εγγύηση λέει όχι 5

5 χρόνια έχει το XFX αν λες γι' αυτό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...