Προς το περιεχόμενο

Έρχεται το Battlefield 3...καιρός για νέο PC

sandbird

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα.

Όπως λέει και το θέμα, πρέπει να κάνω αναβάθμιση το pc μου.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα CoreQuad Q6660 με 4gb ddr2 και μια Asus 5770.

Την 5770 λέω να την κρατήσω για την ώρα γιατί είδα στην Alpha έκδοση του Battlefield ότι με ένα καλό pc πήγαινε μια χαρα. Αν δω (οταν βγει το game) ότι δεν πάει μία, την αλλάζω με μια GTX 560 ή 580.

Το πρόβλημα μου είναι το τα υπόλοιπα.

CPU (i7, αλλά ποια ?) (Για overclock)

RAM (minimum 6)

Cooler (Για overclock)

Fans (Γιατί πήρα μερικά και μέσα σε 6 μήνες μου βγήκανε moufa, από ψύξη εννοώ)

Motherboard - Εδώ είναι το μεγαλύτερο κόλλημα. Από το motherboard κρέμονται κάποια πράγματα που θέλω 100% να έχω:

- 6 Sata (Αν οι Sata3 τρέχουν και Sata2, τότε κανένα πρόβλημα, μου κάνουν και 4 Sata2 + 2 Sata3)

- 2 PCI (Κάρτα τηλεόρασης, wifi)

- Αν έχει IDE καλό θα ήταν :( (Γιατι τα κοβουνε σιγά σιγα)

- Να μπορώ να κάνω οverclock τον i7

Επίσης επειδή εχω και ένα σκληρό δίσκο με hackintosh επάνω του, αν γνωρίζει κανείς το motherboard που θα προτείνει αν θα το υποστηρίζει ας το πει...αλλιώς θα προσπαθήσω να βρω κανενα σχετικό post. (δλδ αν κανείς έχει i7 και τρέχει hackintosh ας πει και το mobo του :) )

Το κουτί μου είναι το Thermaltake Soprano (-=Link=-)

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

sandbird σύνθεση δε θα σου προτείνω μια και δεν έχω ιδέα τι παίζει με hackintosh συμβατότητες κλπ.

Αλλά αν το θες για Games δεν κοιτάς i7 (προφανώς τον 2600k) αλλά τον i5 2500k.

Επίσης δεν αναφέρεις το ποσό που διαθέτεις.

Αν μπορείς να τον στήσεις μόνος σου, έτσι ώστε οι επιλογές κομματιών να γίνουν από ένα ή διαφορετικά μαγαζιά.

Ποια οθόνη έχεις;

Αν θες και περιφερειακά.

Καλό είναι να πεις και που μένεις για την επιλογή κοντινού μαγαζιού...

Δημοσ.

Γεια σου karmen1983, ναι έχεις απόλυτο δίκιο.

Το ποσό δεν με ενδιαφέρει και πολύ. σε λογικά πλαίσια βέβαια...πάνω κάτω το υπολογίζω κανένα 600αρι το όλο θέμα (δεν σκεφτόμουν και την τέλεια i7).

Αλλά i5 ε ? με ξάφνιασες λίγο. Διάβασα συγκρίσεις μεταξύ του i5 2500k και του i7 2600k και τον τρώει άνετα ο i7.

And i quote :

"When you opt to step down to the Core i5 2500 then you'll forfeit on hyper-threading, get 2MB less L3 cache and the core clock goes down 100 MHz. It will save you some money alright, but the performance decrease is very much noticeable and measurable."

Το pc μπορώ να το στήσω μόνος μου...και αυτό που έχω τώρα εγώ το έφτιαξα.

Οθόνη έχω μία 19΄ Asus VW102S+. Μου φτάνει για την ώρα....λόγο του hackintosh, το DVI δεν το θέλω και πολύ...γιατί έχει θέμα με το mac.

Περιφεριακά έεε, του φοράω τα πάντα για την ώρα...iphone, usb fan, εξωτερικό HD, mouse, keyboard, έχω και hub...Αν έχει usb3 το motherboard καλό θα ήταν.

Θεσσαλονίκη μένω, αλλά τα πάντα σχεδόν τα παίρνω από το internet.

Και αυτά που θα μου προτείνεται λογικά από Αμερική ή καμιά Γερμανία θα τα πάρω, εδώ βάζουν και κάτι φέσια 200%+, είπαμε να βοηθήσομε την Ελ. αγορά αλλά όχι και να μας κλέβουν.

Δημοσ.

Αν πας σε Intel πλατφόρμα τώρα, θα πας σε 1155 δεν θα πας σε 1156 πχ. Αρα είσαι ανάμεσα στον i5 2500k και στον i7 2600k. Η χρηματική διαφορά αν δεις είναι μεγάλη. Από την άλλη δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά επιδόσεων. Επίσης ο i7 θα κάθεται και θα χαζεύει στα games. Δεν είναι cpu για games. Δεν το λέω με την έννοια ότι δεν θα παίζεις Games Με αυτόν προς Θεού, απλά δεν θα τσιτωθεί ποτέ σε κάτι τέτοιο. Θα κάθεται, θα χαζεύει και θα έχεις δώσει χρήματα για κάτι που δεν το αξιοποιείς. Ενώ ο 2500k είναι ο πιο vfm επεξεργαστής αυτή τη στιγμή.

Αφού είσαι Θεσσαλονίκη καλό είναι να δεις το κατάστημα http://www.visionstudio.gr/ . Με παραγγελίες από America αν κάνεις, πρόσεχε τελωνεία κλπ

Δημοσ.

Τίποτα καλές αγορές... :)

Κάνε υπομονή να βρεθεί ένα τσακάλι, να σου κάνει μία σύνθεση, έτσι ώστε να μην έχεις θέματα ασυμβατότητας :)

Δημοσ.

επειδη ειμαι στην ιδια κατασταση και για να μην ανοιγω νεο θεμα, με μια samung 32' full HD που χρησιμοποιω για οθονη, θα ειμαι οκ με μια nvidia 580?

Δημοσ.

Με nvidia 580 ναι, εδω με 5770 το παιζει μια χαρα, φαντάσου με 580.

Τα πρωτα βιντεο που ειδες στο youtube απο την παρουσιάσει τις alpha ειναι με 580.

Δημοσ.

επειδη ειμαι στην ιδια κατασταση και για να μην ανοιγω νεο θεμα, με μια samung 32' full HD που χρησιμοποιω για οθονη, θα ειμαι οκ με μια nvidia 580?

Η ανάλυση είναι FHD δλδ 1920x1080, τι σημασία έχει λοιπόν αν είναι 32" ή 42".

Στην ανάλυση αυτή η GTX580 δεν είναι απλά καλά είναι overkill στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Εγώ επι παραδείγματι είμαι σε 40" sammy FHD με μία HD5850 και παίζω άνετα τα περισσότερα απο τα παιχνίδια που κυκλοφορούν. :)

Δημοσ.

Αφού το έψαξα το θέμα, βρήκα το κατάληλο mobo για την σύνθεση που θέλω και έβγαλα το παρακάτω σετάκι.

synthesi.png

Για δείτε το και πείτε μου, στέκει καλά ?

Τελικά παω για τον i7 γιατί το θέλω και για δουλεία το μηχάνημα, και πιστεύω το αξίζει.

ps: Έχω ένα Cougar 600w τροφοδοτικό....τα σηκώνει όλα αυτά έτσι ?

Δημοσ.

Για ποια δουλειά προορίζεις το μηχάνημα;

Και για να μην ξεχαστώ. Δεν πιστεύω να έχεις σκοπό να βάλεις τους δίσκους που είχες στο παλιό pc στο νέο ε;

Δημοσ.

καρμεν μπορω να πω οτι εχεις ενα μοναδικο τροπο να κανεις τον αλλο να χ....εται πανω του.

Γιατι να μη βαλω τον ssdακο με τα win7 64bit επανω του; εχω και 2 αλλους με υλικα δουλειας.

οσο για τα εργαλεια της δουλειας : photoshop, illustrator, Vmware me debian επανω του, mozilla me 10 παραθυρα, κτλτκλ.

Δημοσ.

Αν έχεις ssdako να τον βάλεις. Απλά αρχικά είχες αναφέρει κάτι για IDE θύρα στη μητρική. Οπότε αγχώθηκα ελαφρώς...

Και για να μην ξεχάσω... Ξανασκεψου το θέμα i5. Όπου και να καταλήξεις πάντως πάρε και μια ψυχτρα...

android.png

Δημοσ.

τώρα είδα το τοπικ και το διάβασα 5 φορές για να σιγουρευτώ οτι δεν διαβάζω λάθος. πρώτον δεν θα πώ οτι είμαι κατά μιας αναβάθμισης. όλο και σε κάτι θα βοηθήσει. αλλα η σκέψη σου είναι τελείως ανάποδη. η κάρτα γραφικών σου έχει θέμα, όχι η cpu.. ο q6600 μπορεί με overclock να κρατήσει ακόμα και για το battlefield 3 (χωρίς να έχω δεί απαιτήσεις απλά υποθέτω)...

για μένα αν είναι να αλλάξεις κάτι αλλάζεις αυτό και μετά βλέπεις αν δεν τραβάει πάς για τα υπόλοιπα. προσωπικά με ΑΤΙ 6870 overclocked και σε μερικά σημεία τσαντίζομαι που δεν περίμενα λίγο ακόμα για να πάρω τις 69ΧΧ...

edit: βασικά πρώτα απο όλα θα άλλαζα το κουτί, γιατι υποθέτω οτι αυτό που έχεις τώρα κάνει πολύ θόρυβο :P

Δημοσ.

Το IDE το ήθελα γιατί έχω και εναν ID με αποσπόμενο βρακάκι (μη γελάς :P) παλιο, και κρατάω ενα ψιλοbackup της δουλειάς εκεί, αλλά δεν πειράζει τι να κανουμε.

Για cooler έβαλα αυτό : Xigmatek Gaia SD1283 . Κάνει για overclock ή μπα ?

Βασικά είδα έναν άλλο που το είχε σε ένα post και μ'αρεσε.

Edit για Luciddream:

Τον Q6600 δοκίμασα και με software overclock από τα tools του και με hardware, και τις 2 φορες μπλε οθόνες. Δοκίμασα τουλάχιστον 10 φορές να το κάνω και πατάτες. Και δε μιλάω για extreme overclock...λίγο μονο και μονο για να δω αν έχει διαφορά.

Το μεγάλο θέμα είναι η μνήμη....DDR2 στα 333. Δεν μπορώ να βάλω DDR3. Για να βάλω 3, θέλω άλλο motherboard...αν ειναι να παρω motherboard τότε πρέπει να πάρω κάτι καινούργιο...που συνεπάγεται άλλη cpu, και το ένα φέρνει το άλλο.

Το BF3 δεν πιστεύω να μη δε το σηκώνει το μηχάνημα που έχω τώρα...έχω δει και στο youtube βιντεο που με το hardware που θέλω να πάρω και την 5770 που έχω να τρέχει μια χαρά το game.

Απλά επειδή θέλω οποσδήποτε λίγο πιο δυνατό μηχάνημα και για το Vmware, είπα να τα κάνω όλα upgrade εκτός της GPU και βλέπουμε γι'αυτή μετά.

Το κουτί μου δεν κάνει τοσο θόρυβο...ποιο πολύ η 5770 κάνει παρά αυτό. Αφου μερκές φορές κοιμάμαι με το PC ανοιχτό γιατι έχω 1423424 αρχεία ανοιχτα και θέλω το undo την επόμενη μερα...ιδίως όταν γράφω PHP, και δε μ'ενοχλεί καθόλου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...