e_lena Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Έχω μια σχετικά μάλλον χαζή απορία για το τι θα μπορούσε να κάνει κανείς τα παλιά του Laptops. Το πρώτο μοντέλο που έχω είναι αυτό http://reviews.cnet.com/laptops/acer-travelmate-290-series/1707-3121_7-30461349.html προπολεμικό μιας και ήταν και το πρώτο μου Laptopaki και το δεύτερο είναι ένα LGE50 E500.Δεν βρήκα κάποιο κατατοπιστικό Link. Το θέμα μου είναι πως εξωτερικά τα είχα ψιλό κακοποιήσει..Στο 2ο μοντέλο έχω ξεκολλήσει τη μισή οθόνη από τη βάση και κάποια κουμπιά και το 1ο μοντέλο πλέον μετά από τόσα χρόνια βγάζει μαύρη οθόνη με κάτι επιλογές που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Επειδή τα έχω χρόνια στην άκρη και δεν ξέρω τι να τα κάνω,αν έχετε κάποια ιδέα θα χαρώ να την ακούσω!
sougiasdj Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δε μπορείς να κάνεις πολλά λόγο του ότι πλέον με λίγα χρήματα πέρνεις καινούργια μηχανήματα. Μπορείς να τα δώσεις σε κανέναν να ασχοληθεί μόνος αλλα και πάλι ειναι σαν να εχεις μια crt οθόνη οσο όγκο και να έχει ειναι άχρηστη:\ Μπορεις να τα κρατήσεις για ιστορικούς λόγους.
e_lena Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Να κάνω κάτι τους σκληρούς δίσκους γίνεται? Έχω κάποια πράγματα που θα ήθελα να τα κρατήσω.
sougiasdj Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 ide δεν είναι οι σκληροί; Λογικά ναι μπορείς αν δουλεύουν να τους χρησιμοποιήσεις για να περάσεις τα δεδομένα σου.
washcloud Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Αν εννοείς να τα "αξιόποιήσεις" μόνη σου, δεν παίζει κάτι. Εκτός από το να κρατήσεις τους σκληρούς (θα μπορούσες είτε να τους συνδέσεις "μόνιμα" σε σταθερό υπολογιστή, αν υπάρχει, ή βάζοντάς τους σε σχετική θήκη να τους κάνεις εξωτερικούς για USB σύνδεση. Ψάξε αν ψήνεσαι σε Skroutz.gr με όρους αναζήτησης "2.5 IDE case". Μπορούν να παίξουν το ρόλο "ευμεγέθους flash stick", όντας μεγέθους πολύ μικρού βιβλίου, ή 4ων σοκολατών η μία πάνω στην άλλη :ρ. Μιά τέτοια θήκη, κοστίζει από 10 έως 15€ από Ελλάδα. Εναλλακτικά, υπάρχουν USB αντάπτορες μικρότερου μεγέθους, και λίγο πιο τσιμπημένης τιμής=15 με 20€. Φρόντισε να υποστηρίζουν IDE 2.5), ή έστω να πάρεις από μέσα τους τ' αρχεία σου. H αλήθεια είναι, ότι οι χωητικότητες για τις οποίες μιλάμε (για του 1ου έστω που δίνεις λινκ, και είναι στα 20GB), είναι "τζάμπα ο κόπος". Το "λογικό", αν δεν έχεις...πρόβλημα να τ' αποχωριστείς (μιας και ούτως ή άλλως μιλάμε για σχετικά αργά μηχανήματα για τις -γενικές- απαιτήσεις του σήμερα), είναι να τα χαρίσεις (αφού μάλιστα "αραχνιάζουν" όπως λες). Είτε μέσω του παρόντος φόρουμ, σ' αυτό το thread --> http://www.insomnia....-το-εδώ-part-2/ , είτε μέσω Χρυσής Ευκαιρίας πχ - είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου φόρουμ/διαδικτυακού τόπου εσύ προτιμάς. Θα μπορούσες επίσης να την ψάξεις αν στην περιοχή σου, κάποια οικογένεια έχει πιτσιρίκια, αλλά όχι δυνατότητα να τα...λαπτοπάρει, που θα εκτιμούσαν αρκούντως την προσφορά (...βέβαια καλό θα ήταν να ήταν πλήρως λειτουργικά πριν τα δώσεις, οπότε δεν ξέρω αν αυτή η επιλογή είναι καλύτερη απ' το να τα χαρίσεις σε φόρουμ όπως το παρόν. Εκτός κι αν έχεις άτομο ν' ασχοληθεί πριν τα δώσεις). Σε κάθε περίπτωση, κι αν αποφασίσεις να τ' απομακρύνεις από 'σένα, μην τα δώσεις γι' "ανακύκλωση". Τέλος, για να πάρεις τ' αρχεία σου που λέγαμε, θα χρειαστείς έναν "2.5 to 3.5 IDE αντάπτορα" (Skroutz it) για σύνδεση σε σταθερό υπολογιστή (αν δεν αποφασίσεις να πάρεις θήκη που λέγαμε - αλλά η θήκη είναι νομίζω ο φθηνότερος/μικρότερος μπελάς*). Toυλάχιστον για το πρώτο λάπτοπ. *...και μάλλον μόνο αυτή "συμφέρει", που είναι στα 14€, κι έχει και IDE interface, και SATA (που θα χρειαστεί αν τυχόν ο δίσκος του 2ου είναι SATA) --> http://www.pc-evolut...-aluminium.html (μαγαζί σε Θεσ/νίκη) Eναλλακτικά (από ΑΘήνα), ο αντάπτορας που λέγαμε : http://technoshop.gr...roducts_id=9710 (15€)
e_lena Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Βασικά να σας πω την αλήθεια,απλά θέλω να πάρω τα αρχεία μου και τπτ άλλο! Από εκεί και πέρα δεν έχω πρόβλημα να τους δώσω. Απλά δεν είναι κατάλληλοι για χρήση,να τους δώσω σε κάποιον που δεν μπορεί να πάρει δικό του laptop πχ. Τα έχω σακατέψει Οπότε μάλλον θα πάρω καμιά θήκη να δω τι έχω μέσα,γιατί μιλάμε για αρχεία 10-9 χρόνια πριν..και μετά βλέπουμε. Απ'ότι είδα του 2ου όντως είναι SATA, οπότε μάλλον θα δω αυτό που προτείνεις wash.
xfade Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Βασικά να σας πω την αλήθεια,απλά θέλω να πάρω τα αρχεία μου και τπτ άλλο! Από εκεί και πέρα δεν έχω πρόβλημα να τους δώσω. Απλά δεν είναι κατάλληλοι για χρήση,να τους δώσω σε κάποιον που δεν μπορεί να πάρει δικό του laptop πχ. Τα έχω σακατέψει Οπότε μάλλον θα πάρω καμιά θήκη να δω τι έχω μέσα,γιατί μιλάμε για αρχεία 10-9 χρόνια πριν..και μετά βλέπουμε. Απ'ότι είδα του 2ου όντως είναι SATA, οπότε μάλλον θα δω αυτό που προτείνεις wash. Επειδή υπάρχουν πολλά κοράκια που λυμαίνονται τα laptop parts για να χρεώνουν επισκευές σε μεγάλα ποσά σε διάφορους χρήστες που δε γνωρίζουν και πολλά, θα σε συμβούλευα 2 πράγματα: 1) Πάρε backup και σβήσε μετά τον δίσκο με ειδικό πρόγραμμα όπως το Active @ Disk Kill. Αυτό για να μη μπορέσει να ανακτήσει ποτέ κάποιος "περίεργος" τα δεδομένα σου. 2) Αν αποφασίσεις να χαρίσεις τα laptop σου, χάρισέ τα σε κάποιον φίλο σου ή σε κάποιο παιδί που να τα έχει πραγματικά ανάγκη. Πάρε έναν αντάπτορα σαν αυτόν (σε multi Interface για mini IDE / IDE / SATA), κάνε το backup σου και μετά ακολούθησε αν θες τις συμβουλές μου. Καλή τύχη εύχομαι. Προσοχή και καλή τύχη.
e_lena Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές guys! Θα δω τι θα μπορέσω να κάνω μόνη για αρχή και βλέπουμε!
TheELF Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Βασικά να σας πω την αλήθεια,απλά θέλω να πάρω τα αρχεία μου και τπτ άλλο! Από εκεί και πέρα δεν έχω πρόβλημα να τους δώσω. Απλά δεν είναι κατάλληλοι για χρήση,να τους δώσω σε κάποιον που δεν μπορεί να πάρει δικό του laptop πχ. Τα έχω σακατέψει Οπότε μάλλον θα πάρω καμιά θήκη να δω τι έχω μέσα,γιατί μιλάμε για αρχεία 10-9 χρόνια πριν..και μετά βλέπουμε. Απ'ότι είδα του 2ου όντως είναι SATA, οπότε μάλλον θα δω αυτό που προτείνεις wash. Τα laptopια μπορείς να τα προσφέρεις έστω, εδώ μπορεί κάποιος να ψάχνει κάποιο εξάρτημα και να του φανούν χρήσιμα. Ο SATA δίσκος συνδέεται απ'ευθείας στην μητρική σου αν έχει sata και δεν χρειάζεσαι μαραφέτια,για των ide ψάξε ρώτα φίλους και γνωστούς αν τυχών κάποιος έχει ήδη μετατροπέα 2,5 σε 3,5 αμαρτία είναι για 20gb αν είναι τόσα να δώσεις λεφτά.
e_lena Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Αμαρτία είναι,αλλά τώρα μου χει κολλήσει να δω τι αρχεία έχω ξεχασμένα συν ότι για να τα δώσω πρέπει να τα αφαιρέσω κιόλας! Και είναι κρίμα να τα 'χω τόσα χρόνια παραπεταμένα. Θα ρίξω μια ματιά και στο πρόγραμμα που λες xfade και ίδωμεν!
TheELF Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Αμαρτία είναι,αλλά τώρα μου χει κολλήσει να δω τι αρχεία έχω ξεχασμένα συν ότι για να τα δώσω πρέπει να τα αφαιρέσω κιόλας! Και είναι κρίμα να τα 'χω τόσα χρόνια παραπεταμένα. Θα ρίξω μια ματιά και στο πρόγραμμα που λες xfade και ίδωμεν! 1.Δύο με τέσσερις βίδες είναι να βγει ο σκληρός και τυφλός με ένα χέρι το οποίο έχει μόνο δύο δάχτυλα μπορεί να των βγάλει των σκληρό. 2.Αυτός που θα έχει το μαραφέτι(αν βρεις) θα ξέρει και πως να βγάλει των δίσκο,με λίγα λόγια παραμάσχαλα το laptop και αρμένικη βίζιτα.
e_lena Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μωρέ να τους βγάλω ξέρω! Τα έχω ανοίξει κι άλλες φορές,αλλά από εκεί και πέρα θα πέσει αγγαρεία σε φίλους..αν πάει κάτι στραβά να έχω να χώνω αλλού
washcloud Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Ενημερωτικά (και προς ελαχιστοποίηση τυχόν αμαρτιών), ο (απ' ό,τι φαίνεται) φθηνότερος (17.28€) USB αντάπτορας : http://technoshop.gr...roducts_id=9072 (Ν. Ιωνία Aττικής)
sougiasdj Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 http://www.ebay.com/itm/3-1-USB-2-0-SATA-IDE-HD-HDD-Adapter-Cable-9859-/180583063527?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0b96dfe7 Oute 2.5 E
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.