Adawn Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 παιδιά θα ήθελα λινκς απο σιτες, ή ότι ξέρετε απο Styling των Controls σε C#, πχ, το Toolstrip να μην έχει αυτό το κλασικό Background... να έχει ρε παιδί μου μια εικόνα, το δικό μου Style... Για το ΤοολΣτριπ βρήκα. αυτό -> http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dy4ys6z6.aspx θέλω και για άλλα Controls, διάφορα "κολπάκια"... και δεν ξέρω πως να το γοογλαρω, γιατί το συγκεκριμένο έχει να κάνει με Custom Renderer που υπάρχει μόνο για Toolstrip's.
Xdanger Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 υπάρχει λόγος να το κάνεις σε winforms? Αν όχι δες wpf μπορείς να του φτιάξεις εύκολα themes.
παπι Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Με αυτο κανεις οτι θελεις με τα controls. Καλυτερα δες αυτο που σου λεει ο απο πανω.
Adawn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 υπάρχει λόγος να το κάνεις σε winforms? Αν όχι δες wpf μπορείς να του φτιάξεις εύκολα themes. δεν μου αρέσουν και πολύ οι αυτοματισμοί... το είδα και αυτό, δεν λέει και πολλά... δεν θέλω να μου προτείνετε διάφορες πίπες που έχει το VStudio όπως το wpf winform και πάλι winform....
defacer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Γενικά όπως είπε και το παπί για αυτό που θέλεις σε winforms θα πρέπει να κάνεις override την OnPaint. Επίσης, ένας διαδεδομένος όρος γι' αυτό που θέλεις (θα σε βοηθήσει ίσως στο googling) είναι "owner drawn control". δεν μου αρέσουν και πολύ οι αυτοματισμοί... το είδα και αυτό, δεν λέει και πολλά... δεν θέλω να μου προτείνετε διάφορες πίπες που έχει το VStudio όπως το wpf Θα ήταν ίσως πιο τίμιο να πεις ότι δεν έχεις τη διάθεση ή/και το χρόνο να ασχοληθείς. Αν μιλήσεις με οποιονδήποτε που ξέρει από WPF το μόνο σίγουρο είναι πως θα σου επιβεβαιώσει ότι μπορείς να γίνεις πολύ πιο παραγωγικός σε ό,τι θέλεις να κάνεις από πλευράς UI σε σχέση με το manual coding "βάλε δύο μπλε pixel στη γωνία" κλπ (φυσικά μέχρι να μάθεις στο κατάλληλο επίπεδο θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, υπάρχει learning curve). Σε καμία περίπτωση δε μπορείς να κρίνεις το WPF χωρίς να κάτσεις να φτιάξεις ένα πραγματικό και κάπως εξεζητημένο UI μόνος σου.
moukoublen Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 δεν μου αρέσουν και πολύ οι αυτοματισμοί... ...δεν θέλω να μου προτείνετε διάφορες πίπες που έχει το VStudio όπως το wpf winform και πάλι winform.... Αν και απ ότι έχω καταλάβει δεν ακούς γενικά σε σημείο που είναι να αναρωτιέται κανεις γιατί ανοίγεις θέματα αλλά τεσπα... Δεν πρόκειται περί "αυτοματισμού" σε καμία μα καμία περίπτωση... Και σε καμια περίπτωση δε πρόκειται και για "κάτι" του visual studio. Είναι ένα νέο σύστημα. Μια νέα βιβλιοθήκη αν το θες (όπως βιβλιοθήκη είναι και το Windows.Forms) και ένας νέος τρόπος οργάνωσης του project και αρχιτεκτονική σχεδίασης (p.x. το layout ορίζεται σε xml και όχι μέσα στον κώδικα). Και είναι ευλογια που επιτέλους η microsoft άρχισε να παράγει τέτοια πράγματα. Έχει πολύ αποτελεσματικότερα πράγματα και τρομερές δυνατότητες αλλα πρέπει να ξέρεις ήδη αρκετά καλά το .net για να το καταφέρεις. Ισα-ισα είναι πιο δύσκολο από το windows forms Απλά πλέον ίσως να μην έχει κανένα νόημα ένας μηχανισμός gui ακόμα και αν είναι τόσο δυνατός. Όλα οδηγούνται στο web πια. Κατά τα αλλα εντάξει... "πίπες"... Ότι δε μπορεί να καταλάβει ο βλάχος...
παπι Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Να συμπληρωσω 1) Το wpf ειναι πανω σε DirectX 2) Το στησιμο των controls γινεται σα το html (δεν λεω για το XML) πχ ενα button δεν θα εινει στο x=10,y=20 αλλα θα εχει margin & padding δηλαδη θα εξαρταται απο των owner (το καλο σε αυτο ειναι οτι δεν χρειαζεται να κανεις redraw στα resize!!!!) 3) Φυσικα και εχει απειρα πραγματα για drawing
moukoublen Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Να συμπληρωσω 1) Το wpf ειναι πανω σε DirectX Ακριβώς! Πολύ βασικό αυτό. Το windows forms είναι (αν δε με απατά η μνήμη μου) πάνω στο GDI+.
παπι Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Ακριβώς! Πολύ βασικό αυτό. Το windows forms είναι (αν δε με απατά η μνήμη μου) πάνω στο GDI+. Αν δε κανω λαθος ειναι σε ATL (Εχει αυτο το STAThread που σε παει σε COM). Αλλα και παλι δεν ειμαι καθολου σιγουρος
Adwan Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 κάτσε γιατί θα χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο... ρε παιδιά, σορρυ δεν σας έχω πει... εγώ πιστεύω ότι για να μάθει κάποιος καλά, πρέπει να βασανιστεί, να μην χρησιμοποιεί έτοιμες βιβλιοθήκες και έτοιμα εργαλεία...., θα μου πεις γιατί όταν φτιάχνεις WinForms τι κάνεις.... εντάξει , δεν είπα ότι θέλω και δικά μου controls sto 100%... δεν υποτιμώ το WPF, ουσιαστικά και αυτό C# είναι... απλά δεν μπορώ την πολύ ευκολία... -------------------- παιδιά μην ανοίξω άλλο θρεαντ, θέλω να κοιτάξετε την φωτογραφία και να μου πείτε τι έχει χρησιμοποιηθεί..., τι Controls δηλαδή... http://imageshack.us/photo/my-images/854/iphone4screen.jpg/
ΠάρηςΓ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δε νομιζω να γινεται με Standar controls αυτο που ζητάς.. Μαλλον πρεπει να φτιαξεις τα δικά σου αλλά ειναι δυσκολο.Θελει transparency,σκιές,ανακλάσεις κτλ. Το εχω κανει γιατι δεν ειχα αλλη επιλογή ,αλλα με WPF ειναι πιο ευκολο να κανεις τετοιες customies. Αν δε σου αρεσει αυτο δοκιμασε QT κτλ..
defacer Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Ακριβώς! Πολύ βασικό αυτό.Το windows forms είναι (αν δε με απατά η μνήμη μου) πάνω στο GDI+. Δεν σε απατά η μνήμη σου. Αν δε κανω λαθος ειναι σε ATL (Εχει αυτο το STAThread που σε παει σε COM). Αλλα και παλι δεν ειμαι καθολου σιγουρος. Το ATL είναι στην ουσία ένας C++ wrapper πάνω στο Win32 API, δεν έχει κάποια ευθεία αντιστοιχία ή όχι με GDI. Το STAThreadAttribute χρησιμοποιείται για να γίνει σωστά το marshalling όταν κάνεις interop με COM components του shell (π.χ. όταν είναι να εμφανιστεί το standard open file dialog επειδή χρησιμοποίησες την OpenFileDialog class). κάτσε γιατί θα χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο...ρε παιδιά, σορρυ δεν σας έχω πει...εγώ πιστεύω ότι για να μάθει κάποιος καλά, πρέπει να βασανιστεί, να μην χρησιμοποιεί έτοιμες βιβλιοθήκες και έτοιμα εργαλεία...., θα μου πεις γιατί όταν φτιάχνεις WinForms τι κάνεις....εντάξει , δεν είπα ότι θέλω και δικά μου controls sto 100%... δεν υποτιμώ το WPF, ουσιαστικά και αυτό C# είναι... απλά δεν μπορώ την πολύ ευκολία...παιδιά μην ανοίξω άλλο θρεαντ, θέλω να κοιτάξετε την φωτογραφία και να μου πείτε τι έχει χρησιμοποιηθεί..., τι Controls δηλαδή... Δε μπορώ να φανταστώ τι σχέση έχει το screenshot που δείχνεις με C#, ούτε και να απαντήσω γιατί δεν έχω ασχοληθεί με development σε iOS. Σε WinForms δεν έχεις άλλη επιλογή από ListView, αλλά επίσης δεν γίνεται και με ListView ("γίνεται" μόνο στη θεωρία). Σε WPF θα μπορούσε να είναι ο,τιδήποτε derived από ItemsControl, ας πούμε για το κεντρικό grid θα ξεκινούσα από StackPanel.
Directx Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτά που ζητάς μπορεί να γίνουν (ως ένα σημείο βέβαια) και με τα στάνταρ Windows Controls, τουλάχιστον όσον αφορά τον προγραμματισμό σε native περιβάλλον, έτσι για παράδειγμα μπορείς με την βοήθεια του "Owner Drawing" (το να αναλάβεις εσύ δηλαδή να σχεδιάσεις τα περιεχόμενα του control) να κατασκευάσεις διάφορα παράξενα πράματα όπως τούτο εδώ το οποίο έγραψα σε C++ Builder VCL & Windows API (από περιέργεια εξ αφορμής του θέματος): http://www.youtube.com/watch?v=t5Ghbmbkt6Q Αλλά, χρειάζεται εμπειρία για να το κάνεις και να εκτιμήσεις τι κερδίζεις & τι χάνεις με όλα αυτά καθώς πιέζουμε το Σύστημα να κάνει πράματα που είναι μακριά από την φιλοσοφία του συνεπώς υπάρχουν πάντα κάποιες αντενδείξεις τις οποίες θα χρειασθεί να επιλύσουμε μόνοι μας (με χαμηλού επιπέδου κώδικα). Υ.Γ. Από iOS δεν γνωρίζω έτσι όπως το βλέπω θα είναι κάποιο Grid Layout ή κάποιο List με ανάλογο μοντέλο (Item Layout) ένα εικονίδιο & κείμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.