Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικός σκληρός και Dual Boot!

jmallen3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες! εχω παραγγείλει ενα σκληρο εξωτερικο δισκο 500gb.στο λαπτοπ εχω εναν αλλο 500αρη σκληρο με windows 7 μεσα. εχω ομως την εξης απορια και θελω να δω αν γινεται για να το κανω.Μπορω να περασω στον εξωτερικο σκληρο windows xp και να ανοιγει το λαπτοπ με τα xp μονο οταν θα τον εχω συνδεδεμενο τον σκληρο με το λαπτοπ?και οταν δεν θα ελω να ανοιγει με τα xp να ανοιγει κανονικα με τα 7αρια που ειναι περασμενα στον εσωτερικο σκληρο του λαπτοπ. Γινεται αυτο και αν ναι πως?

Δημοσ.

Πρέπει να πας στα bios σου και να να δεις αν σου αναγνωρίζει τον εξωτερικό σκληρό δίσκο σου(προφανώς να τον έχεις συνδέσει πριν μπεις στο bios).Αν τον βλέπει τότε μπορείς κανονικά να κάνεις αυτό που θες.Ο τρόπος ο εξής:

Βάζεις το cd των windows xp μέσα και το bootaris κανονικά όπως θα έκανες κάθε άλλη φορά με την μόνη διαφορά όταν θα σου ζητήσει να κάνεις φορμάτ τον δίσκο να του επιλέξεις να κάνει τον εξωτερικό(προσοχή μην σβήσεις τον εσωτερικό σου και ψάχνεσαι) και μόλις τελειώσει το φορμάτ του διαλέγεις να κάνει εγκατάσταση στον εξωτερικό δίσκο πάλι.

Αφού τελειώσουν όλα θα πας πάλι στο bios και θα τσεκάρεις να δεις πιον σκληρό έχει στο boot sequence σου.Αν έχει τον εσωτερικό τότε θα bootari με τα windows 7 αν έχει τον εξωτερικό θα bootari με τα windows xp.

Να ελπίζεις όταν θα βάζεις τον εξωτερικό σκληρό να αλλάζει από μόνο του την ρύθμιση(γιια να μην χρειάζεται κάθε φορά να μπαίνεις εσύ στα bios και το αλλάζεις χειροκίνητα) ώστε να βλέπει τον εξωτερικό σαν βασικό σκληρό και να bootari από εκεί.

Θεωρώ ότι γνωρίζεις βασικά για τους υπολογιστές και δε μπαίνω σε πολλές λεπτομέρειες, αν θες παραπάνω βοήθεια εδώ είμαστε :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...