Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου συστήματος

highland

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Θα χρειαστεί να προβώ σε αγορά ενός pc και θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας.

Θα χρειαστώ ένα καινούργιο σύστημα εξ αρχής δηλ. tower,monitor,keyboard,mouse etc.

Ποσό που διαθέτουμε : Για όλο το σύστημα 700-800 €

Χρήση υπολογιστή : Επαγγελματική, Διασκέδαση (ταινίες και ίσως και παιχνίδια)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: VMware workstation, 3D studio max

και η σουίτα της Adobe για graphic design. Να προσθέσω επίση πως θα ήθελα να έχω 8 GB RAM για να είμαι ικανοποιημένος απο τo virtualization.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? ΝΑΙ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΝΑΙ

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αττική

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από κατάστημα για ευκολία εγγύησης κυρίως

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Πιθανότατα στο κατάστημα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Λειτουργικά θα περαστούν από μένα.

Ευχαριστώ. :rolleyes:

Δημοσ.

1. Θα πρέπει να κινηθείς σε μητρική με chipset P67 B3 ή ακόμα καλύτερα Z68 (για να είσαι μελλοντικά αναβαθμίσιμος με 22nm sandy bridge) διότι μιας και πολύ σωστά έχεις επιλέξει τον killer 2500K δεν θα μπορέσεις να εκμεταλευτείς τις ικανότητές του με μητρική με chipset H67. (Δεν θα μπορείς να τον κλοκάρεις και θα πάει χαμένος).

2. Επίσης αν το pc προορίζεται ίσως και για games (όπως αναφέρεις) θα πρέπει, μιας και δεν αναφέρεις τι games σε ενδιαφέρει να παίζεις, να προβείς σε καλούτσικη κάρτα γραφικών που να μπορεί να τρέξει απροβλημάτιστα τα νέα games (αν πρόκειται για νέα games με απαιτήσεις) στην ανάλυση 1920x1080p της U2311H. Για να είσαι όσο το δυνατόν ok στα νέα παιχνίδια λοιπόν θα πρέπει να προβείς στην αγορά μιας HD6850. (την υποδεέστερη HD6770 δεν στην προτείνω καθώς η διαφορά τιμής είναι στα 20€).

Αν τώρα τα παιχνίδια που σκέφτεσαι να παίζεις δεν είναι απαιτήσεων, τότε αλλάζει το πράγμα.

Τέλος, η οθόνη που επέλεξες είναι εκπληκτική για τα λεφτά της και θα μείνεις σίγουρα πολύ ικανοποιημένος όπως και το μισό σχεδόν φόρουμ που την έχει αγοράσει. :)

Τα υπόλοιπα που επέλεξες σε γενικές γραμμές είναι ok, τα παραπάνω όμως χρήζουν οπωσδήποτε αλλαγής. :)

Δημοσ.

Αν έπαιζα με phenom II αντί για i5 2500k θα καλύπτει τις απαιτήσεις μου; Όσον αφορά τα παιχνίδια δεν με απασχολούν ιδιαίτερα. Απλά θέλω να κρατήσω το κόστος όσο πιο χαμηλά μπορώ και με τις εξελίξεις του hardware για το desktop έχω μείνει πολύ πίσω.

android.png

Δημοσ.

Δες την σύνθεση που επισυνάπτω η οποία έγινε απο εδώ.

Συμπληρώνεις και την οθόνη dell u2311h απο εδώ:

http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=12595

Ένα οικονομικό σετ keyboard - mouse:

Microsoft Wired Desktop 400

και τέλος οικονομικά ηχεία αυτά:

Logitech S220

Σύνολο για όλα μαζί βγαίνει 879€. Aν μπορείς να διαθέσεις λοιπόν 80€ παραπάνω απο το budget που έχεις θέσει σαν ταβάνι πιστεύω αξίζει τον κόπο καθώς αγοράζεις πολύ καλύτερο μηχάνημα απο αυτό που έβαλες.

Επίσης αργότερα, καθώς στην παρούσα φάση δεν χωράει, μπορείς να προσθέσεις και έναν ssd στο σύστημα και θα είσαι super για πολύ καιρό.

Αν τα παιχνίδια που παίζεις όπως είπα δεν είναι απαιτήσεων ή γενικά είσαι περιστασιακός gamer με λίγες απαιτήσεις, τότε αντί της HD6850 που σου έβαλα στην σύνθεση, μπορείς να πάς σε αυτή ΗD6750 και να γλυτώσεις 45€ απο το σύνολο αλλά δεν αξίζει η διαφορά τιμής σε σχέση με την διαφορά στις επιδόσεις των 2 καρτών. :)

post-175857-0-61385100-1314735709_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...