asdf_* Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Καλησπερα σας. Πανω σε αυτο το θεμα ειχα αναφερθει και τον προηγουμενο χρονο. Ειχα περασει σε Τει εφαρμογων πληροφορικης και τελικα επελεξα την λυση του ΙΕΚ για να μαθω καποια πραγματα για το web design. Μεσα σε ενα χρονο εμαθα καποια βασικα πραγματα αλλα πλεον εχω αρχισει και σκεφτομαι οτι δεν πρεπει να μεινω μονο με αυτο και να προχωρησω. Θελω να κανω μερικες ερωτησεις για οσους ασχολουντε στον χωρο και γενικοτερα στον προγραμματισμο ιστοσελιδων Μετραει πολυ περισσοτερο να εχω το χαρτι του Τει μου στο βιογραφικο; Γενικοτερα μπορω αν μονο εχω τελιωσει το ιεκ να βρω δουλεια; Και αλλη μια ερωτηση για οσους γνωριζουν τη παιζει με το συστημα Το συμαντικοτερο ειναι στο Τει χροστασω μαθηματα ενος χρονου+εργαστηρια και δεν εχω πατησει ποτε ενω ανανεωνω κανονικα την εγγραφη μου. Αν παει καποιος πχ τον 5ο εξαμηνο μπορει να βγαλει σε 2 χρονια το Τει ή εχει διαγραφει απο την σχολη; Πρεπει να παρακολουθω; Γενικα τι παιζει ξαναπαω παλι με τα παιδια του Α εξαμηνου; Με διαγραφουν στο τελος αν αποφασισω να παω; Δεν ξερω αν αξιζει να μπω σε αυτη την διαδικασια και το ποσο θα με βελτιωσει ενα Τει διοτι θα πρεπει και να δουλευω παραλληλα για να βγουν τα εξοδα που θα μενω μονος με την βοηθεια των γονιων μου. Ξαναλεω πως χροστασω 18+ μαθηματα του πρωτου ετους...στην ουσια απλα προχωραει η σχολη και μπορω να τα δοσω οποτε θελω αυτα χωρις να παρακολουθω;
black_widow Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δεν ξέρουμε το πρόγραμμα σπουδών σου . Σαφώς και θα έχεις εργαστήρια υποχρεωτικά και μαθήματα τύπου αλυσίδας ( π.χ. ένα μάθημα πρώτου εξαμήνου να πρέπει να το έχεις περάσει για να πάρεις άλλο ένα μάθημα επόμενου εξαμήνου ). Οι πληροφορικάριοι έχετε αρκετά εργαστήρια όχι σαν εμάς της ΣΔΟ ( Διοίκηση Επιχειρήσεων - Marketing κ.λ.π. ) που έχουμε 1-2 το εξάμηνο ( αλυσίδες έχουμε και εμείς ). Εσύ στο ΤΕΙ έχεις μπει ως απόφοιτος λυκείου με πανελλαδικές όχι ως απόφοιτος ΙΕΚ ( που τώρα ακούγεται με το νέο νόμο ότι θα μπορούν να μπουν ΑΕΙ /ΤΕΙ ). Ως απόφοιτος λυκείου ναι από το Α εξάμηνο θα ξεκινήσεις, αν αλλάξει το σύστημα και αποφασίσεις να προσπαθήσεις να μπεις ως απόφοιτος ΙΕΚ για να γλιτώσεις μαθήματα κάτι θα προβλέπεται φαντάζομαι για να σου αναγνωριστούν μαθήματα. Κοινώς ανανεώνεις εγγραφή και αναμένεις τις εξελίξεις . Στα του κλάδου αναλυτικότερα θα σου πουν αυτοί που σπουδάζουν πληροφορική.
asdf_* Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δεν ξέρουμε το πρόγραμμα σπουδών σου . Σαφώς και θα έχεις εργαστήρια υποχρεωτικά και μαθήματα τύπου αλυσίδας ( π.χ. ένα μάθημα πρώτου εξαμήνου να πρέπει να το έχεις περάσει για να πάρεις άλλο ένα μάθημα επόμενου εξαμήνου ). Οι πληροφορικάριοι έχετε αρκετά εργαστήρια όχι σαν εμάς της ΣΔΟ ( Διοίκηση Επιχειρήσεων - Marketing κ.λ.π. ) που έχουμε 1-2 το εξάμηνο ( αλυσίδες έχουμε και εμείς ). Εσύ στο ΤΕΙ έχεις μπει ως απόφοιτος λυκείου με πανελλαδικές όχι ως απόφοιτος ΙΕΚ ( που τώρα ακούγεται με το νέο νόμο ότι θα μπορούν να μπουν ΑΕΙ /ΤΕΙ ). Ως απόφοιτος λυκείου ναι από το Α εξάμηνο θα ξεκινήσεις, αν αλλάξει το σύστημα και αποφασίσεις να προσπαθήσεις να μπεις ως απόφοιτος ΙΕΚ για να γλιτώσεις μαθήματα κάτι θα προβλέπεται φαντάζομαι για να σου αναγνωριστούν μαθήματα. Κοινώς ανανεώνεις εγγραφή και αναμένεις τις εξελίξεις . Στα του κλάδου αναλυτικότερα θα σου πουν αυτοί που σπουδάζουν πληροφορική. Η σχολη πληροφορικης ειναι στην σδο οσο περιεργο και αν ακουγετε με τα εξης μαθηματα Βάσεις Δεδομένων Ι Βάσεις Δεδομένων ΙΙ Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων ΙΙ Δομές δεδομένων και αρχείων Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων Ι Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Αυτοματισμός Γραφείου Διοίκηση ολικής ποιότητας Συστήματα Στήριξης Αποφάσεων Εφοδιαστική (Logistics) Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής Διοίκηση Παραγωγής Διδακτική της Πληροφορικής Ανάκτηση Πληροφορίας Δίκαιο Επιχειρήσεων Μικροοικονομική Διοίκηση Επιχειρήσεων Μακροοικονομική Γενική Λογιστική Λογιστική Επιχειρήσεων Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα Aρχές δικαίου Επιχειρησιακή οικονομική ανάλυση Χρηματοοικονομική Μάρκετινγκ Ξένη Γλώσσα Ι Ξένη Γλώσσα ΙΙ Ξένη Γλώσσα ΙΙΙ Επιχειρησιακές επικοινωνίες Πληροφορική και Κοινωνία Οικονομία και Περιβάλλον Δημόσια Διοίκηση και Διοικητικό Δίκαιο Ευρωπαϊκή Ένωση και Επιχειρήσεις Διεθνές Εμπόριο Πολιτική Οικονομία Επιχειρηματικός σχεδιασμός Εισαγωγή στην πληροφορική Προγραμματισμός Υπολογιστών (ΙΙ) Λειτουργικά Συστήματα Υπολογιστών Σεμινάριο τελειοφοίτων Προγραμματισμός Υπολογιστών (Ι) Αλγόριθμοι Δίκτυα Η/Υ Έμπειρα Συστήματα και Τεχνητή Νοημοσύνη Μαθηματικά Ι Μαθηματικά ΙΙ Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός Τεχνολογίες Διαδικτύου Στατιστική Ι Στατιστική ΙΙ Επιχειρησιακή έρευνα Πολυμέσα Εφαρμογές Τηλεματικής στη Διοίκηση Ηλεκτρονικό Εμπόριο Οικονομετρία Αρχιτεκτονική Η/Υ Οικονομικά Μαθηματικά Υπολογιστικά μαθηματικά Αποτίμηση Απόδοσης Υπολογιστικών Συστημάτων Τεχνικές προσομοίωσης Μεταγλωττιστές Στο τει μπηκα με πανελλαδικες αλλα δεν νομιζω να ισχυει το αλλο που ειπες απλα το λενε στον αερα τοσα χρονια. Δηλαδη μπορω να παω σε τει της περιοχης μου μολις τελιωσω το ιεκ; Το θεμα ειναι πως χροσταω ολο το πρωτο ετος και ερχεται και το 2ο. Σκοπευω να ασχοληθω αλλον ενα χρονο με το ιεκ και μετα να δω τι παιζει απο δουλεια και αν δεν βρισκω τιποτα να παω και στο τει. Θα πρεπει ομως να μαζεψω πρωτα χρηματα για να ζησω μονος μου εκει.. Γενικα οσο περναει ο καιρος "τρεχουν" κανονικα τα εξαμηνα; Δηλαδη αν παω τον 4ο χρονο θα θεωρουμαι οτι ειμαι στο 4ο χρονο και μπορω μεσα σε 1-2 χρονια να δοσω τα μαθηματα αυτα; Ο χρονος φτανει; Δεν γνωριζω καθολου πως ειναι στα τει μιας και ακομη σπουδαζω στο ιεκ. Γενικα ειναι υπερ μου που απλα τρεχουν τα εξαμηνα; Εννοω στο να τα περασω ολα μετα μαζι. τα managment μαθηματα βγαινουν ευκολα; χωρις να εχω παρακολουθησει ποτε. Ο μονος λογος που θα πηγαιανα να επενδυσω γαι τις σπουδες στο τει ειναι να ειμαι αποφοιτος ανωτερης εκπαιδευσης ισως βρω πιο ευκολα εργασια.
black_widow Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 asdf_* υπάρχει περιορισμός ωρών που μπορείς να πάρεις ανά εξάμηνο , δηλαδή περιορισμός μαθημάτων. Υπάρχουν και οι αλυσίδες. Π.χ. εγώ είχα Λογιστική ( ΕΓΛΣ ) στο πρώτο εξάμηνο που αν δεν την πέρναγα μετά στο Β εξάμηνο δεν μπορούσα να πάρω το μάθημα Β εξαμήνου Λογιστική εταιρειών κ.ο.κ. Οι αλυσίδες σπάγανε μόνο όταν ήσουν επί πτυχίω δηλαδή μπορούσες να πάρεις το ΕΓΛΣ και τα άλλα εξαρτώμενα λογιστικά μαθήματα μαζί. Υποτίθεται ότι σύμφωνα με τις αλλαγές που θα γίνουν οι απόφοιτοι ΙΕΚ θα μπορούν να δίνουν εξετάσεις για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Υποθετικά ότι γίνεται άμεσα αυτή η αλλαγή και μπαίνεις στο ίδιο τμήμα ως απόφοιτος ΙΕΚ. Τα μαθήματα τα περί management , οικονομικών μαθηματικών κ.λ.π. θα πρέπει να τα δώσεις κανονικά , δεν μπορείς να πάρεις απαλλαγή με το ΙΕΚ web development . Τώρα για τη δυσκολία των μαθημάτων δεν μπορώ να σου πω γιατί διαφέρει από ΤΕΙ σε ΤΕΙ. Φαντάζομαι επειδή είναι μικτό τμήμα όχι καθαρά διοίκησης επιχειρήσεων θα είναι πιο εύκολα. Τα μαθήματα management θεωρούνται εύκολα. Τα δίκαια επίσης. Ως εργαζόμενη όμως λογιστικές , μαθηματικά , τέτοια μαθήματα τα έβρισκα λίγο σκούρα , ξεκίναγα νωρίς νωρίς το διάβασμα , προσπαθούσα να πηγαίνω σε καμία θεωρία και συνήθως συμπλήρωνα με κανα ιδιαίτερο κάποιες ώρες. Και πάλι λέω όμως ότι δεν ξέρω τι παίζει στη σχολή σου , μιλάω για το αντικείμενο των μαθημάτων γενικά χωρίς να βάζω μέσα παράγοντες όπως αυστηρός καθηγητής κ.λ.π. Στα του επαγγέλματος σου ξέρω επαγγελματίες με ΙΕΚ μόνο . Καλύτερα να ρωτήσεις και στο section του web design - development του forum αυτού , πιο πιθανό εκεί να πάρεις πιο κατατοπιστικές απαντήσεις.
Adawn Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 asdf_* υπάρχει περιορισμός ωρών που μπορείς να πάρεις ανά εξάμηνο Παρδόν...? δηλαδή εγώ που δεν είχα πάει στο 1ο εξάμηνο, και τώρα που θα πάω 3ο, έλεγα να πάρω το 3ο + 3 μαθήματα απο το 1ο, λες να μην μπορώ? :cry: ΥΓ: Μια απορία, εσυ οκ είσαι καλό κορίτσι, διαβαστερό. υπάρχουν τόσα παιδιά που πάνε για χαβαλέ στην κυριολεξία... κάθονται τα πρώτα 3 χρόνια, χρωστάνε το 80% και στο τέλος αρχίζουν και διαβάζουν και δεν τους νοιάζει ο βαθμός πτυχίου.... θέλω να πω ότι αυτοι θα βγουν έξω με ελάχιστες γνώσεις, πως κάποιος θα παει για λογιστής σε μια εταιρία, όταν δεν ξέρει μαθηματικά, και ότι άλλα σημαντικά κάνετε...
black_widow Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Παρδόν...? δηλαδή εγώ που δεν είχα πάει στο 1ο εξάμηνο, και τώρα που θα πάω 3ο, έλεγα να πάρω το 3ο + 3 μαθήματα απο το 1ο, λες να μην μπορώ? ΑΕΙ ή ΤΕΙ είσαι ; Για ΤΕΙ μιλάω με το σύστημα που είχαμε διπλή εξεταστική Γενάρη , μία καλοκαίρι και μία Σεπτέμβριο. Σε εμάς τότε μπορούσαμε να πάρουμε αν θυμάμαι καλά 45 ώρες κάτι τέτοιο. Εάν δεν έχεις πρόβλημα με αλυσίδες μαθήματα και σου φτάνουν οι ώρες γιατί να μην μπορείς;
Adawn Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 ΑΕΙ ή ΤΕΙ είσαι ; Για ΤΕΙ μιλάω με το σύστημα που είχαμε διπλή εξεταστική Γενάρη , μία καλοκαίρι και μία Σεπτέμβριο. Σε εμάς τότε μπορούσαμε να πάρουμε αν θυμάμαι καλά 45 ώρες κάτι τέτοιο. Εάν δεν έχεις πρόβλημα με αλυσίδες μαθήματα και σου φτάνουν οι ώρες γιατί να μην μπορείς; ΤΕΙ, αν και έχει αλλάξει το σύστημα, τώρα τα τει έχουν ίδιο σύστημα με ΑΕΙ όσον αφορά την εξεταστική, μαθήματα που μπορείς να πάρεις κλπ κλπ ε ντάξει τότε ... στο πρώτο είχα 22 ώρες μόνο, χαλαρά μπορώ να πάρω και τα 2 εξάμηνα... άλλα θα πάρω μόνο 3 έυκολα, δεν έχω σκοπό να τα πάρω όλα με 5.
black_widow Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μπορείς κανείς να μου εξηγήσει το σύστημα των ΑΕΙ ; Δεν το έχω καταλάβει ποτέ...
Adawn Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μπορείς κανείς να μου εξηγήσει το σύστημα των ΑΕΙ ; Δεν το έχω καταλάβει ποτέ... γιατί το ξέρουν και αυτοι π είναι νομίζεις στα τει μπορούσανε να δώσουν μαθήματα απο χειμερινό εξάμηνο στην εξεταστική του εαρινού και το αντίστροφο...κάτι τέτοιο.. + τώρα άλλαξε η δ'ηλωση, δεν μπορείς να πάρεις μαθήματα απο μονά εξάμηνα εαν είσαι σε ζυγό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.