poulinos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 απο την μια ομως δεν ειπες οτι καποιος ειπε οτι στο box του οτε η γραμμη ειναι καθαρη χωρις errors και οτι στην εισοδο της οικοδομης βρηκε?αν ισχυει αυτο και δεν εκανε λαθος τοτε το καλωδιο ειναι ειτε box οτε μεχρι χωνευτη ειτε χωνευτη μεχρι πανω.ή προβλημα και στα δυο αν και χλωμο.αν τωρα ο αλλος τεχνικος ειδε οτι πανω εισαι το ιδιο με κατω και τα errors και low sync ειναι στο κομματι του οτε εκει παμε αλλου.εκτος αν θυμαμε κατι λαθος εγω απο αυτα που εγραψες γιατι ειμαι και με πονοκεφαλοναι ας ερθει να δουμε τι θα γινει.θα ειχε νοημα να δωθει βλαβη στον οτε μονο αν χρειαστει ισως να αλλαξει καποιο ζευγαρι οποτε να φαινεται και στον οτε οτι πηγε λογω βλαβηςκαι οχι μονος του ή αμα ηθελε να ερθει το πρωι εν ωρα εργασιας με σκοπο να πιαστει χρονικα σαν ραντεβουγια να μην ερθει το απογευμα ή να μην μεινουν τα αλλα ραντεβου πισω. τωρα για να ερθει τεχνικος όταν δινεις βλαβη ή πρεπει καποιος να επιμενει ή να ξερει πως να δωσει βλαβη ωστενα ερθει τεχνικος.αν πει απλα αποσυνδεσεις πχ μπορει να του πουν οκ αλλαγη profile.πρεπει να ξερει να το χειριστει καποιος.εχει τυχει να δωσω βλαβη σε οτε και αν δουν οτι κολλας ή δεν ξερεις πως να το πεις θα σου πουν μιλα με το support.αλλα λογω δουλειας ηταν πιο ευκολο να το φερω εκει που θελω.πλεον λες και αιτιολογια δεν λες απλα βλαβη.τι βλαβη?τηλεφωνου?ιντερνετ?αλλα ναι αν πεις Low sync μπορει να πουν οκ καλα ειναι γεια την κλεινουμε.μπορει να εχει παθει κατι και η γραμμη αλλα θα το δεις στην πραξη.για αυτο σου ειπα μετρησεις σε καθε σημειο.εχω δει και καλωδια στο σπιτι να χαλανε και ας ειναι πισω απο τοιχους.και σε ρωταει ο αλλος μα πως χαλασε πισω απο τον τοιχο κτλ.
shodan24 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 ναι δικιο εχεις. πρεπει να ερθουν να μου μετρησουν ταχυτητα (dslam,box, χωνευτη, σπιτι). δεν μπορω ομως να βρω αιτιολογια για να ερθουν. Λοιπον, διαβασε παρακατω να γελασεις: εκανα τεστ 5 ωρες με 4 ρουτερ στη γραμμη να δω συμπεριφορα. ZTE/Technicolor/Thomson (απο Forthnet). Speedport (απο ΟΤΕ, 10 ημερων ρουτερ). Διαπιστωσεις: ZTE/Technicolor/Thomson: φορτωνουν πολυ πιο γρηγορα μια σελιδα (π.χ. σε 5-7 δευτερολεπτα) ενω το Speedport κανει και 10 δευτερολεπτα. η διαφορα ειναι προφανης. Μετα μπηκε το free profile κ εκανα περαιτερω μετρησεις: Technicolor/Thomson: Σε free profile αυτο το response time εχει μειωθει στο 0,5-1-2 δευτερολεπτα το πολυ. οι σελιδες/server εντοπιζονται με το που παταω Enter μεσα σε 1 δευτερολεπτο. Technicolor/Thomson: Σε free profile κατεβαζωντας με torrent se full speed, μπορω να κανω surf με response time πολυ χαμηλο 1-2 δευτερολεπτα το πολυ κ ταυτοχρονα να βλεπω youtube video κ να streamaro γρηγορα χωρις να κολλησει κατι (buffering). Speedport: Σε free profile εχει μικροτερο response time, αλλα παλι αρκετες φορες αργει να βρει καποιες σελιδες. και ειναι πολυ πιο αργο απο οτι το Technicolor/Thomson. Κατεβαζωντας με torrent se full speed αργει. ΖΤΕ: βαρεθηκα να κανω μετρησεις. πορισμα: το Speedport του ΟΤΕ αντι να μου δινει καλυτερες ταχυτητες κ response time, αντιθετως στραγγαλιζει την συνδεση κ μαλιστα αγρια. αλλαξα σε Technicolor. Τι να το κανω το Speedport ? 10 ημερων ειναι? να το στειλω στον ΟΤΕ? αχρηστο ειναι. http://www.filehosting.org/file/details/522493/metriseis%2016-11-2015.rar free = free profile priza = καρφωτο στη πριζα χωρις splitter
poulinos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 το ρουτερ το κρατας.αν διακοψεις το δινεις πισω.β.να εχεις το τελευταιο firmware για το speedport.το zte σιγουρα ειναι για πεταμα.το speedport μην νομιζεις οτι ειναι κατι τρελλο ακομα και αν ειναι το μοντελο για vdsl. technicolor και thomson ειναι τα ιδια.γενικα πολυ σταθερα ρουτερακια.δεν ειναι κατι τρελλο τεχνολογικα ουτε εχει τιποτα τρελλες δυνατοτητες αλλα ειναι ενα τιμιο ωραιο σταθερο ρουτερακι με αρκετες δυνατοτητες απο cli interface. to thomson μπορει να παιζει λιγο καλυτερα απο το technicolor σε θεματα wireless αλλα το technicolor ειναι πιο καινουριο και θα εχει καλυτερο sync ειδικα αν το thomson ειναι το v7. επισης ειτε technicolor ειτε thomson καντο firmware update απο την σελιδα της forthnet http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954
shodan24 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 το ρουτερ το κρατας.αν διακοψεις το δινεις πισω. να τους παρω να τους το πω να ερθουν να μου κανουν κ μετρησεις επι την ευκαιρεια??? β.να εχεις το τελευταιο firmware για το speedport. το speedport μην νομιζεις οτι ειναι κατι τρελλο ακομα και αν ειναι το μοντελο για vdsl. το εχω ηδη technicolor και thomson ειναι τα ιδια.γενικα πολυ σταθερα ρουτερακια.δεν ειναι κατι τρελλο τεχνολογικα ουτε εχει τιποτα τρελλες δυνατοτητες αλλα ειναι ενα τιμιο ωραιο σταθερο ρουτερακι με αρκετες δυνατοτητες απο cli interface. Thomson TG585 v8 το χρησιμοποιουσα 3,5 χρονια απο το 2011 Technicolor TD5130 (TD5136v2)το χρησιμοποιουσα 1 χρονο απο το 2014 ZTE H108Ν νομιζω, το χρησιμοποιησα κανα μηνα... to thomson μπορει να παιζει λιγο καλυτερα απο το technicolor σε θεματα wireless αλλα το technicolor ειναι πιο καινουριο και θα εχει καλυτερο sync ειδικα αν το thomson ειναι το v7. ναι επαιζε λογω κεραιας, το σημα, αν απομακρυνοσουν. επισης ειτε technicolor ειτε thomson καντο firmware update απο την σελιδα της forthnet http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954 ισως το κανω...ολα ειναι επιφοβα πια ειδες τις μετρησεις? πως σου φανηκαν? το να ειναι το Speedport μια χαρα, δυσκολο. πρεπει να πετυχα ελλατωματικο.
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 ειδες τις μετρησεις? πως σου φανηκαν? το να ειναι το Speedport μια χαρα, δυσκολο. πρεπει να πετυχα ελλατωματικο. εγω δεν ειπα οτι ειναι μια χαρα .ειπα το speedport μην νομιζεις οτι ειναι κατι τρελλο ακομα και αν ειναι το μοντελο για vdsl. τωρα αν πετυχες και σε ελαττωματικο κομματι δεν ξερω.σιγουρα μπορει καποια να εχουν γυρισει απο αλλον και να τα ξαναδινουν. το zte καλα εκανες και το βγαλες.στα thomson/technicolor Κανε Firmware update.δεν παθαινει κατι ουτε θα στο κανει χειροτερα. τωρα για αυτο που λες το ρουτερ το κρατας.αν διακοψεις το δινεις πισω. να τους παρω να τους το πω να ερθουν να μου κανουν κ μετρησεις επι την ευκαιρεια??? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- δεν θα ερθουν να το παρουν τωρα αλλα οταν διακοψεις συν οτι ειναι καλο να το εχεις.σε καμια τρελλη βλαβη μπορει να σου πουν βαλε πανω το δικο μας(speedport) για να δουμε αν παιζει διοτι το δικο σου μπορει να εχει χαλασει.γενικα πολλοι παροχοι αν εχεις ενα θεμα σου λενε βαλε αυτο που δινουμε πανω γιατι το δικο σου μπορει να εχει ασυμβατοτητα μπορει να χαλασε κτλ ασχετα αν επαιζε τοσο καιρο κτλ.οποτε καλο ειναι να το εχεις. αν και thomson εδινε και ο οτε οποτε το ψιλοαποδεχεται σαν ρουτερ.
shodan24 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 εγω δεν ειπα οτι ειναι μια χαρα .ειπα το speedport μην νομιζεις οτι ειναι κατι τρελλο ακομα και αν ειναι το μοντελο για vdsl. τωρα αν πετυχες και σε ελαττωματικο κομματι δεν ξερω.σιγουρα μπορει καποια να εχουν γυρισει απο αλλον και να τα ξαναδινουν. το zte καλα εκανες και το βγαλες.στα thomson/technicolor Κανε Firmware update.δεν παθαινει κατι ουτε θα στο κανει χειροτερα. τωρα για αυτο που λες το ρουτερ το κρατας.αν διακοψεις το δινεις πισω. να τους παρω να τους το πω να ερθουν να μου κανουν κ μετρησεις επι την ευκαιρεια??? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- δεν θα ερθουν να το παρουν τωρα αλλα οταν διακοψεις συν οτι ειναι καλο να το εχεις.σε καμια τρελλη βλαβη μπορει να σου πουν βαλε πανω το δικο μας(speedport) για να δουμε αν παιζει διοτι το δικο σου μπορει να εχει χαλασει.γενικα πολλοι παροχοι αν εχεις ενα θεμα σου λενε βαλε αυτο που δινουμε πανω γιατι το δικο σου μπορει να εχει ασυμβατοτητα μπορει να χαλασε κτλ ασχετα αν επαιζε τοσο καιρο κτλ.οποτε καλο ειναι να το εχεις. αν και thomson εδινε και ο οτε οποτε το ψιλοαποδεχεται σαν ρουτερ. εβαλα το technicolor το ειχα χρησιμοποιησει μονο λιγοτερο απο 12 μηνες, μεσα στο 2014. γτ λες το ZTE ειναι για πεταμα, κ το Thomson ειναι 5ετιας με χρηση 3,5 ετων... απο χτες απογευμα χρησιμοποιουσα το technicolor TD5136v2 ειμαι wireless κ πιανω 14,5ΜΒιτ (απο τα 17ΜΒιτ attainable) απο που προκυπτει αυτη η διαφορα? απο το οτι ειμαι wireless? απο το SNR ? http://postimg.org/image/6duy4gsq9/ χρηση: κινητο κ tablet συνδεδεμενος μια χαρα, δεν επεσε για τις επομενες 10 ωρες....(μεχρι να παω για υπνο) laptop: κατεβαζα τορρεντ με 1500kb/sec = 1,30-1,45 MB/sec (εκει κυμαινοταν συνεχεια) κ παραλληλα σερφαρα στο ιντερνετ (οι σελιδες φορτωναν σε 1 δευτερολεπτο) κ παραλληλα εβλεπα video youtube (χωρις να κολαει η να κανει buffering) κ παραλληλα επαιζα κ στο κινητο (chat ktl...) ολα τα παραπανω τα εκανα ταυτοχρονα κ δεν κολλουσε τιποτα (κ το laptop ηταν wireless) επισης δεν εκανα καμοια επεμβαση (ρυθμισεις ρουτερ, πριζες, καλωδια κτλ...) μπορεις να μου διευκρινησεις 2 πραματα? 1. ειμαι wireless κ πιανω 14,5ΜΒιτ (απο τα 17ΜΒιτ attainable) <= αυτα βγαζει το ρουτερ. απο που προκυπτει αυτη η διαφορα? απο το οτι ειμαι wireless? απο το SNR ? ΔΛΔ ποια μεταβλητη μου μειωνει το attainable κ μου δινει το actual rate??? 2. γιατι πιανω MAX attainable 17 MBit αντι για 20-21 ΜΒιτ (λογω attenuation) ? αυτο ειπες παλιοτερα οτι εχει να κανει με διαφορους παραγοντες (που μου μειωνουν την ταχυτητα), περαν του attenuation οπως: ποιοτητα χαλκου απο το DSLam μεχρι κ την πριζα μου, θορυβος, παρασιτα κτλ..... ΔΛΔ θελω να καταλαβω με attenuation = 20-22 και SNR = 9-10 ποια θα πρεπε να ειναι τα "προβλεπομενα" νουμερα σε attainable κ σε actual rate ? Ευχαριστω...!!!!!
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 το attainable ειναι το μεγιστο θεωρητικο.οποτε εσυ κλειεδωνεις στα 14 Mbit και κατεβαζεις με 1,4 που ειναι μια χαρα. το zte ειναι μαρκα χαλια μονο για διακοσμητικα κανουν.δεν ειναι θεμα χρησης ποσο καιρο το εχεις ειναι οτι ειναι χαια. για το 5136 δεν υπαρχει πιο νεο firmware. torrent μια χαρα κατεβαζεις. το margin που ειναι 9 σου αλλαζει το attainable απο το rate.ο οτε δινει 9 το χαμηλοτερο. πιανεις 14 και οχι 21 που επαιζες λογω ειτε καλωδιου δικου σου ειτε κατι απεξω στον οτε. αν ησουν 21 πριν τοτε ειχες attainable 22-23 αναλογως τον παροχο. το Rate αλλαζει με βαση την ποιοτητα χαλκου καιταυτοχρονα αλλαζει και το max rate.εσενα δεν σε νοαιζει το max rate.το rate σε νοιαζει. τωρα για το τελευταιο. αστο το max rate.θα ειναι παραπανω απο αυτο που συγχρονιζεις. υπαρχουν calculators που σου λενε ποιο ειναι το max με βαση το attenuation αλλα ειναι τελειως θεωρητικο. δηλαδη ας πουμε οτι εσενα το max ειναι 20 mbit. και 15 να εισαι δεν θεωρειται προβλημα.δεν γινεται ολεςοι γραμμες που εχουν κοπει 100 φορες που ειναι σκουριασμενες καποιες ρεγκλετες κτλ να δινουν παντα το max. μετα ειναι και το snr του καθε παροχου.αλλη ταχυτητα με 6 snr και αλλο με 9.ο οτε οσο ξερω δεν εδινε 6.καποιοι λενε οτι πλεον δινει.αν δινει και ζητησεις 6 margin θα ανεβει η ταχυτητα .αλλο τοσο αν φτιαχτει το προβλημα . επισης το καθε ρουτερ καταλαβαινει διαφορετικα το attenuation>το ενα μπορει να σου λεει 17 το αλλο 20
shodan24 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Καλημερα,Μολις με πηραν τηλ απο τον ΟΤΕ, για να με ρωτησουν πως παει η γραμμη μου (κανουν τετοια????)οχι απο τα κεντρικα, απο το τοπικο για τεχνικα/βλαβες/επισκευες.τους ειπα αυτα που ειδα, οτι με ρουτερ αλλης εταιρειας στο free profile (snr =9,5) ειχα μονο 1 disconnect στο πρωτο 24ωρο (τωρα ειμαι στο δευτερο 24ωρο)...μετα το disconnect με πηγε σε SNR=18 και actual rate 10-11 MBit. (Ελεος!!!!!!)τους ειπα για το Speedport οτι δεν παιζει καλα σε μενα (πολυ υψηλο response time, κανει Resolving host 10-15 δευτερολεπτα σε πολλες σελιδες). (με το latest firmware)τους ειπα επισης οτι θελει καποιες μερες ακομα να δω πως θα παιζω με αυτο.τους ειπα για τη γραμμη που ειχα πιο παλια κ μου ειπε οτι το δικτυο που εχουν εδω ειναι παλιο.κ του ειπα καποια στιγμη να ερθει να κανει μετρησεις πανω στη γραμμη για την ταχυτητα, απο to dslam, στο box, στο χωνευτη, k στο σπιτι, κ ειπε οκ. το attainable ειναι το μεγιστο θεωρητικο.οποτε εσυ κλειεδωνεις στα 14 Mbit και κατεβαζεις με 1,4 που ειναι μια χαρα.torrent μια χαρα κατεβαζεις.το margin που ειναι 9 σου αλλαζει το attainable απο το rate.ο οτε δινει 9 το χαμηλοτερο.πιανεις 14 και οχι 21 που επαιζες λογω ειτε καλωδιου δικου σου ειτε κατι απεξω στον οτε.αν ησουν 21 πριν τοτε ειχες attainable 22-23 αναλογως τον παροχο.το Rate αλλαζει με βαση την ποιοτητα χαλκου καιταυτοχρονα αλλαζει και το max rate.εσενα δεν σε νοαιζει το max rate.το rate σε νοιαζει. αρα attainable = actual αν εχω SNR = 6 ?ε ναι, αν δεν παρω πιο χαμηλο απο SNR= 9,5 απο τον ΟΤΕ.αλλα στην πρωτη αποσυνδεση χτες, οταν ξανασυνδεθηκε (στισ 1 το μεσημερι) με επιασε στα 10MBit μονο με SNR στο θεο. εγω απο οσο ξερω θα πρεπε οταν με ξανασυνδεσει, να με συνδεσει ψηλα, κ οχι τοσο χαμηλα. τωρα για το τελευταιο.αστο το max rate.θα ειναι παραπανω απο αυτο που συγχρονιζεις.υπαρχουν calculators που σου λενε ποιο ειναι το max με βαση το attenuation αλλα ειναι τελειως θεωρητικο.δηλαδη ας πουμε οτι εσενα το max ειναι 20 mbit.και 15 να εισαι δεν θεωρειται προβλημα.δεν γινεται ολεςοι γραμμες που εχουν κοπει 100 φορες που ειναι σκουριασμενες καποιες ρεγκλετες κτλ να δινουν παντα το max.μετα ειναι και το snr του καθε παροχου.αλλη ταχυτητα με 6 snr και αλλο με 9.ο οτε οσο ξερω δεν εδινε 6.καποιοι λενε οτι πλεον δινει.αν δινει και ζητησεις 6 margin θα ανεβει η ταχυτητα .αλλο τοσο αν φτιαχτει το προβλημα .επισης το καθε ρουτερ καταλαβαινει διαφορετικα το attenuation>το ενα μπορει να σου λεει 17 το αλλο 20 δεν θα κατσω να μαλωσω γιa το SNR.ας ερθουν να μου κανουν μετρησεις, να δω αν το δικτυο ειναι καλο εως το box/χωνευτη, κ αν εχω το προβλημα μετα, θα συνδεσω καλωδιο με το box η το χωνευτη.εγω ευελπιστω σε attainable = 18,5-19 MBitαρα actual αν εχω SNR = 9-10 να ειναι 16-17 ΜΒιταλλα με την προυποθεση να ειναι "σταθερη" η γραμμη. Στατιστικα γραμμης: οταν με συνδεσε (απο μονο του μετα το disconnect): http://postimg.org/image/tze31lupn/ μετα απο ενα restart που εκανα στο router: http://postimg.org/image/b8c5rg057/
poulinos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 ναι καλουν πισω.απο το τεχνικο τμημα κατι εγινε για να τρελαθει το margin>εκτος αν οκ ετυχε.και να τους πεις οτι ειχε 21 ο αλλος δεν θα το δεχτει ή και να το δεχτει δεν θα κανει κατι.εγω σου ειπα κατεβα κατω και κανε την μετρηση εσυ στην χωνευτη. τωρα για το snr 6 = attainable .δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα πανω κατω κρατατο καπως ετσι. μπορει να δεις πχ actual rate 10.000 attainable 10.300 με Snr 6.αν το Snr παει 6.5 τοτε θα δεις το attainable Να πηγαινει 10.500.αν το Snr πεσει στο 5.9 τοτε θα δεις το attainable να πηγαινει πιο κατω απο το actual rate.οσο αλλαζει το margin τοσο αλλαζει το attainable. ακριβη εξηγηση οπως με βαση ποια στοιχεια υπολογιζεται δεν εχω βρει.αλλα οσο βλεπεις πιο μεγαλο margin τοσο μεγαλυτερη διαφορα βλεπεις ΣΥΝΗΘΩΣ αναμεσα σε rate και attainable.αλλα σιγουρα ειναι πολλα στην μεση. ο οτε ξερω το δινει 9 χωρις να σημαινει οτι θα ειναι παντα εκει.αναλογως την γραμμη μπορει να αλλαζει αυτο αλλαζοντας και το attainable.απλα καποια στιγμη εσενα κατι εγινε με την γραμμη η γραμμη εχασε sync πηγε να συγχρονισει ξανα με 9 margin συγχρονισε με 9 Margin στα 10mbit και μετα οταν η γραμμη επανηλθε στα κανονικα το margin πηγε στο θεο. αν δεν ερθουν κανε την δοκιμη εσυ. οι εικονες ειναι νορμαλ. συγχρονισε σε χαλια τιμη επειδη η γραμμη κατι εκανε μετα ανεβηκε το snr και μετα εσυ αφου το εκανες Restart συγχρονισε στα κανονικα της. δεν υποστηριζουν ακομα sra για να στο αλλαζε χωρις restart.
shodan24 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) mphka telnet molis... run cmd telnet 192.168.1.1 (technicolor 5136v2) username: forthnet και password: F0rth@c$n3t# poia entoli gia na allakso SNR? k pos to apothikeuo? edit: ta paratisa!!! Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2015 από shodan24
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 οσο ξερω και αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος αλλα στο 5136 οπως και σε αλλα Technicolor δεν μπορεις να αλλαξεις snr.
shodan24 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) οσο ξερω και αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος αλλα στο 5136 οπως και σε αλλα Technicolor δεν μπορεις να αλλαξεις snr. Καλημερα κ καλη βδομαδα αδερφε.... λοιπον (το ξαναγραφω 2η φορα το μνμ, γτ την πρωτη διαγραφηκε καταλαθος πριν πατησω υποβολη κ τεμπελιασα να τα ξαναγραψω ολα ξανα εκεινη τη στιγμη). ηρθε ο τεχνικος του ΟΤΕ, του εξηγησα τη κατασταση, τι ειχα, πως δουλευε κτλ... αφου καταλαβε οτι ειμαι "ψαγμενος" κτλ....αρχισε τους ελεγχους οπως του ειπα: εκανε στο box, στη χωνευτη, στη πριζα σπιτιου.... οι συγχρονισμοι κ τα errors ηταν τα ιδια (πανω-κατω).... δλδ δεν βλεπαμε κατι που να παροτρυνει να βαλω εξωτερικο καλωδιο απο χωνευτη εως κεντρικη πριζα σπιτιου... του ειπα να παει καφαο/dslam να δει απο κει τι μου ερχετε.... πηγε κ μου αλλαξε γραμμη/χαλκο.... κλειδωνω τωρα στα 16mbit (απο attainable 16,2mbit) με βαλαν επισης σε fastpath με snr =8-8,5 μου ειπε οτι βρηκε αλλη γραμμη καλυτερη με ποιο καλο συγχρονισμο κ με συνδεσε εκει... λοιπον, δεν ειχα disconnects απο τις 20/11 τα errors ειναι ελαχιστα ελιωσα την γραμμη, τορρεντ 1,6-1,7 mb/sec κ ταυτοχρονα youtube κ surfing η γραμμη δουλευει "πιτα" χωρις να καταλαβενει γρι, στο βαθμο οπου το pc μου αρχιζει να lag-αρει χαχαχα.... οι σελιδες (surf-ing) συνδεομαι κ τις φορτωνω σε ουτε 1 δευτερολεπτο.... τι να σου πω, κ ολα αυτα τα κανω wireless..... *σε απλα ελληνικα: εχω την γραμμη που ειχα κ παλιοτερα, απλα τοτε ειχα συγχρονισμο 20 mbit κ ημουν σε interleaved.... ενα αρνητικο που διαπιστωσα.... σε ενα game που παιζω 3 χρονια τωρα...ειχα παντα ping 172-178, παντα, ειτε στο σπιτι, ειτε στο γραφειο, ειτε στο εξοχικο, ειτε σε φιλο. τωρα στον ΟΤΕ που συνδεθηκα ειχα ping 144- 150, αλλα το ping δεν μενει καθολου σταθερο κ τρεμοπαιζει συνεχεια αλλαζοντας συνεχως τιμες.... π.χ. παει απο 150->120->190, δλδ τρεμοπαιζει σε μελαο οριο (120-190) αντι να τρεμοπαιζει σε μικρο (140-150), κ εχω διαπιστωσει να εχω lag συχνα πυκνα (το βλεπουν κ οι αλλοι οτι εχω lag μες το game). εχεις καμια ιδεα??? ps: απο ερευνα που εκανα, κ σε αλλους, λενε οτι το προβλημα εφταιξε με αλλαγη "πορτας"... το αλλο που βρηκε ειναι να κανουν reset στη γραμμη μου (dslam)... Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2015 από shodan24
Gentleman88 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα , Διαβάζοντας μερικά σχόλια σας , κατάλαβα ότι μάλλον ειστε κατάλληλοι να ρωτήσω κάτι για την γραμμή μου που μάλλον έιναι λίγο προχωρημένο. Εχω VDSL 50αρα και OTEtv overip(ή όπως λενε την μη δορυφορική).Τον τελευταίο καιρό μου κάνει διάφορα. 1ο δεν συγχρονίζει με πάνω από 32mps και 2ο μου κάνει restart το router (1-3 φορές την ημέρα). Να μην τα πολυλογώ ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ και μου είπε 2 πράγματα . 1ο οτι το καλώδιο του τηλεφώνου θέλει αλλαγή γιατί έχει φθαρεί (το έσω διαπιστώσει και εγώ). Και 2ο ότι επειδή το σπίτι είναι 30ετίας και μεγάλο θα ήταν πολύ καλό να έφερνα καλώδιο UTP απο το κουτί του ΟΤΕ στο router. Έχετε να μου δώσετε κανενα tip για το πως θα το κάνω αυτό; Ξερω για το καλώδιο αλλα δεν έχω δει πως είναι μέσα το κουτι και πιο καλώδιο θα "ακουμπάει" σε τι μεσα στο κουτί για να κάνω την συνδεσή. αν το κάνω αυτο μου εγγυάται 42 mbps. Ξέρω ότι έχει δίκιο για την καλωδίωση του σπιτιού. Το κουτί είναι έξω απο τον δωμάτιο που θα μπει το router. Είναι προφανώς εξωτερικό και δεν συνδέεται κανένα αλλο σπίτι πάνω. όταν λέω κουτί του ΟΤΕ αναφέρομαι όπως καταλάβατε σε αυτο το μικρό που υπάρχει έξω απο κάθε σπιτι , οχι σε κανενα καφαό ή κάτι τέτοιο.(noob). Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Καλημερα κ καλη βδομαδα αδερφε.... λοιπον (το ξαναγραφω 2η φορα το μνμ, γτ την πρωτη διαγραφηκε καταλαθος πριν πατησω υποβολη κ τεμπελιασα να τα ξαναγραψω ολα ξανα εκεινη τη στιγμη). ηρθε ο τεχνικος του ΟΤΕ, του εξηγησα τη κατασταση, τι ειχα, πως δουλευε κτλ... αφου καταλαβε οτι ειμαι "ψαγμενος" κτλ....αρχισε τους ελεγχους οπως του ειπα: εκανε στο box, στη χωνευτη, στη πριζα σπιτιου.... οι συγχρονισμοι κ τα errors ηταν τα ιδια (πανω-κατω).... δλδ δεν βλεπαμε κατι που να παροτρυνει να βαλω εξωτερικο καλωδιο απο χωνευτη εως κεντρικη πριζα σπιτιου... του ειπα να παει καφαο/dslam να δει απο κει τι μου ερχετε.... πηγε κ μου αλλαξε γραμμη/χαλκο.... κλειδωνω τωρα στα 16mbit (απο attainable 16,2mbit) με βαλαν επισης σε fastpath με snr =8-8,5 μου ειπε οτι βρηκε αλλη γραμμη καλυτερη με ποιο καλο συγχρονισμο κ με συνδεσε εκει... λοιπον, δεν ειχα disconnects απο τις 20/11 τα errors ειναι ελαχιστα ελιωσα την γραμμη, τορρεντ 1,6-1,7 mb/sec κ ταυτοχρονα youtube κ surfing η γραμμη δουλευει "πιτα" χωρις να καταλαβενει γρι, στο βαθμο οπου το pc μου αρχιζει να lag-αρει χαχαχα.... οι σελιδες (surf-ing) συνδεομαι κ τις φορτωνω σε ουτε 1 δευτερολεπτο.... τι να σου πω, κ ολα αυτα τα κανω wireless..... *σε απλα ελληνικα: εχω την γραμμη που ειχα κ παλιοτερα, απλα τοτε ειχα συγχρονισμο 20 mbit κ ημουν σε interleaved.... ενα αρνητικο που διαπιστωσα.... σε ενα game που παιζω 3 χρονια τωρα...ειχα παντα ping 172-178, παντα, ειτε στο σπιτι, ειτε στο γραφειο, ειτε στο εξοχικο, ειτε σε φιλο. τωρα στον ΟΤΕ που συνδεθηκα ειχα ping 144- 150, αλλα το ping δεν μενει καθολου σταθερο κ τρεμοπαιζει συνεχεια αλλαζοντας συνεχως τιμες.... π.χ. παει απο 150->120->190, δλδ τρεμοπαιζει σε μελαο οριο (120-190) αντι να τρεμοπαιζει σε μικρο (140-150), κ εχω διαπιστωσει να εχω lag συχνα πυκνα (το βλεπουν κ οι αλλοι οτι εχω lag μες το game). εχεις καμια ιδεα??? ps: απο ερευνα που εκανα, κ σε αλλους, λενε οτι το προβλημα εφταιξε με αλλαγη "πορτας"... το αλλο που βρηκε ειναι να κανουν reset στη γραμμη μου (dslam)... λογικα σου αλλαξε ειτε απερχομενο ειτε κεντρικο ειτε και τα 2. αφου εισαι καλυτερα μια χαρα. ναι αμα βαλεις Interleave θα κερδισεις κανα Mbit ακομα.αμα ειχες και 6 snr που ειχες με forthnet ναι θα ησουν στα 20 mbit. για το Lag δοκιμασε με καλωδιο.εισαι με fast path ηδη.τωρα αν ειναι θεμα παιχνιδιου ή θεμα server που μπαινεις δεν ξερω. αν δεν εχεις προβλημα αλλου τοτε δεν ειναι η πορτα.δοκιμασε και αλλο παιχνιδι.reset την πορτα κανουν μερικες φορες. δοκιμασε αλλο παιχνιδι.δεν εχω εμπειρια με παιχνιδια δεν μπορω να πω κατι. Καλησπέρα , Διαβάζοντας μερικά σχόλια σας , κατάλαβα ότι μάλλον ειστε κατάλληλοι να ρωτήσω κάτι για την γραμμή μου που μάλλον έιναι λίγο προχωρημένο. Εχω VDSL 50αρα και OTEtv overip(ή όπως λενε την μη δορυφορική).Τον τελευταίο καιρό μου κάνει διάφορα. 1ο δεν συγχρονίζει με πάνω από 32mps και 2ο μου κάνει restart το router (1-3 φορές την ημέρα). Να μην τα πολυλογώ ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ και μου είπε 2 πράγματα . 1ο οτι το καλώδιο του τηλεφώνου θέλει αλλαγή γιατί έχει φθαρεί (το έσω διαπιστώσει και εγώ). Και 2ο ότι επειδή το σπίτι είναι 30ετίας και μεγάλο θα ήταν πολύ καλό να έφερνα καλώδιο UTP απο το κουτί του ΟΤΕ στο router. Έχετε να μου δώσετε κανενα tip για το πως θα το κάνω αυτό; Ξερω για το καλώδιο αλλα δεν έχω δει πως είναι μέσα το κουτι και πιο καλώδιο θα "ακουμπάει" σε τι μεσα στο κουτί για να κάνω την συνδεσή. αν το κάνω αυτο μου εγγυάται 42 mbps. Ξέρω ότι έχει δίκιο για την καλωδίωση του σπιτιού. Το κουτί είναι έξω απο τον δωμάτιο που θα μπει το router. Είναι προφανώς εξωτερικό και δεν συνδέεται κανένα αλλο σπίτι πάνω. όταν λέω κουτί του ΟΤΕ αναφέρομαι όπως καταλάβατε σε αυτο το μικρό που υπάρχει έξω απο κάθε σπιτι , οχι σε κανενα καφαό ή κάτι τέτοιο.(noob). Ευχαριστώ. α.δες για firmware update για το ρουτερ. β.καντο Hard reset. γ.αν ειναι κανα zte οκ πεταξε το να παρεις κανα αλλο ή εστω να σου δωσουν κανα speedport απο τα καινουρια που δινουν που ειναι καπως καλυτερα. δ.αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε να συγχρονισεις στον κατανεμητη/χωνευτη να δεις εκει ταχυτητα. επισης για το vdsl διαβασε αυτο. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf πρεπει να μην εχεις παραλληλα για να παρεις το max.σιγουρα και κατι αλλο φταιει αφου πριν τα επιανες αλλα καλο ειναι να δεις και αυτο. ε.οτι το σπιτι ειναι παλιο δεν λεει κατι.δεν σημαινει οτι εχει θεμα το καλωδιο απλα καλο ειναι να φτιαχτει η καλωδιωση οπως γραφει το link πιο πανω.επισης το τηλεφωνικο να ειναι μικρο ενα με εναμισι μετρο οχι πιο μεγαλα. ο οτε λογικα μετρησε κατω 42 για αυτο σου ειπε οτι σου εγγυαται 42.οποτε εσενα ισως το προβλημα ειναι η καλωδιωση σου οχι σαν καλωδιο αλλα σαν το πως ειναι συνδεδεμενα. τωρα αυτο πρεπει να το δει ηλεκτρολογος και που να ξερει και λιγα πραγματα αμα εσυ δεν ξερεις. αν χρειαστει να περαστει νεο καλωδιο το παει εξωτερικα αν και συνηθως υπαρχουν 2 ζευγαρια καλωδια απο κατω μεχρι πανω οποτε ακομα και να εχει χαλασει το ενα υπαρχει και αλλο.δυσκολο να εχουν χαλασει και τα 2.απλα για μενα δεν το κοβω οτι φταιει το καλωδιο αλλα το πως εχουν συνδεθει.οτι σιγουρα εχεις παραλληλα.κατα τα αλλα αν χρειαστει να βρεθει αναπληρωματικο ή να περαστει νεο πρεπει να το κανει καποιος που ξερει και εχει εργαλεια ωστε να βρει την γραμμη και να συνδεσει εκει το νεο καλωδιο ή το spare ζευγαρι αφου το βρει. λογικα εσυ λες την χωνευτη εξω απ ο το δωματιο .ναι ισως απο εκει να μπορει να περαστει νεα γραμμη μεχρι μεσα το σπιτι. η μπορει να μπει εκει ενα στεγανο κουτι η παλια καλωδιωση να ειναι μον ογια το τηλεφωνο και ενα νεο καλωδιο να ερθει μεχρι εσενα μεσα. το splitter ειτε να μπει μεσα έιτε η γραμμη να παει στο δωματιο σου με ενα utp στο ρουτερ και μετα επιστροφη στο κουτακι απο δευτερο ζευγαρι του utp για να δωσει το τηλεφωνο πανω στην παλια καλωδιωση.υπαρχουν διαφοροι τροποι
shodan24 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλημερα, παω να αγορασω τηλεφωνικη συσκευη ασυρματη... τι συσκευη να αγορασω ωστε να να μην εχει θεμα με το wireless του ρουτερ (μην κανει παρεμβολες κτλ...) ? αρκει να παρω καποιο που δεν παιζει στα 2400 MHz ? χρειαζεται κατι επιπλεον να λαβω υποψη ? ps1: δεν εχω voip η κατι τετοιο.... ps2: βρηκα αυτο PANASONIC KX-TG 6811 που το εχει κ προσφορα τωρα στο e-shop.... απο 50 μονο 33 ευρω. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2015 από shodan24
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα