Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση Η/Υ - Graphic Design/Development ~800-1000E

Feth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, :)

Σκοπεύω μετά από 7-8 χρόνια να αγοράσω ένα νέο desktop κυρίως για να με διευκολύνει με τη δουλειά μου.

Δηλώνω εξαρχής άσχετος περί hardware, πραγματικά οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες και συνοψίζονται στο να συντηρώ/καθαρίζω το εσωτερικό και να αλλάζω καμία RAM/PCI ή harddrives. Δεν γνωρίζω τι πρέπει να κοιτάω στα περισσότερα parts, πολύ λίγα από specs και γενικότερα σε αυτό χρειάζομαι καθοδήγηση/βοήθεια. Τυπικά να αναφέρω ότι μένω Αθήνα, νότια προάστια.

--

Windows σαν main OS. Το μηχάνημα προορίζεται κυρίως για Graphic Design (Photoshop, Flash, Illu), Development (Web & Desktop - CMS, C# σε Visual Studio, Java σε Netbeans), Μουσική (ηχογράφηση, μίξη, DAWs, Effects Simulation) και heavy multitasking. Games δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Επίσης δεν πρόκειται να αγοράσω περιφερειακά άμεσα, μιλάμε μόνο για το Tower αρχικά (Παρ' όλα αυτά, επειδή στο άμεσο μέλλον ίσως να κοιτάξω και για οθόνη, αν υπάρχει κάποια πρόταση κοντά στα 150-200 ευρώ είναι πάντα καλοδεχούμενη). Budget ~800-1000 (+- 100, ιδανικά 800-1000 αλλά αν αξίζει κάτι πολύ δεν έχω πρόβλημα να δώσω λίγα παραπάνω)

ΣΗΜ: Κάρτα Ήχου έχω εξωτερική USB οπότε δεν με ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο build, μου κάνει και η onboard της μητρικής.

Να σημειώσω επίσης ότι σκοπεύω να αγοράσω τα Parts και να το στήσω με τη βοήθεια συμφοιτητή μου.

Διάβασα λίγο και το 2011 Buying Guide του Techspot και γύρω από αυτό κινήθηκα στις επιλογές μου για να κάνω αυτό το build από το plaisio:

pcbuild-1.jpg

- Ελλάδα ή από έξω? Υπάρχει κάποιο αναγνωρισμένο και πλήρως αξιόπιστο Web Store στην Ευρώπη για παραγγελίες? Θα μου βγεί πιο φθηνά? Πρέπει να προσέξω κάτι?

- Αν από Ελλάδα, Πλαίσιο? E-shop? Multirama? άλλο? Γενικότερα δεν έχω καθόλου καλή εμπειρία από το πλαίσιο σε υποστήριξη, αν και το desktop που είχα αγοράσει (8 χρόνια πριν όπως προανέφερα βέβαια) το χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα και δουλεύει άψογα με την κατάλληλη συντήρηση.

- Αξίζουν τόσα λεφτά για τη συγκεκριμένη χρήση? Θέλω οπωσδήποτε να επενδύσω σε ένα πολύ καλό και αξιόπιστο μηχάνημα που θα μου μείνει. Πλούσιος δεν είμαι και δουλεύω για αυτά τα λεφτά οπότε παίζει τεράστιο ρόλο για μένα το Value for Money.

- Στο forum της σχολής μου όπου και έκανα την αντίστοιχη ερώτηση συμφοιτητής μου ανέφερε ότι οι μητρικές με P67/H67 chipsets είναι προβληματικές. Έψαξα λίγο και βρήκα για ένα voltage bug που αφορά τα συγκεκριμένα chipsets, είναι γνωστό αυτό? Πρέπει όντως να τις αποφύγω?

- SSD, αξίζει στην παρούσα φάση τα λεφτά του? Να κοιτάξω μήπως σε Velociraptor ή είναι όντως μεγάλη η διαφορά?

-Caviar Black ή Green? Με ενδιαφέρει το performance εφόσον πρόκειται για Storage Drive? Θα δω μεγάλη διαφορά?

- Επίσης στο forum της σχολής μου συμφοιτητής μου με παρότρυνε να κοιτάξω σε NVIDIA gpu λόγω CUDA επειδή θέλω το PC για Design. Έψαξα και είδα ό,τι το CUDA έχει να κάνει με parallel computing, δεν είχα χρόνο να διαβάσω πολύ όμως και ομολογώ δεν έχω καταλάβει ακριβώς σε τι θα με βοηθήσει.

--

Οπότε θέλω όποιος μπορεί να με βοηθήσει απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις, αξιολογώντας αυτό το build, προτείνοντας αλλαγές, parts φθηνότερα με παρόμοια αν όχι ίση απόδοση, parts ακριβότερα που αξίζουν να δώσω κάτι παραπάνω σε λεφτά, γενικότερα δεν υπάρχει περιορισμός. Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να περάσατε όλοι ένα τέλειο καλοκαίρι. :)

Δημοσ.

Εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι λογω του ποστ σου και μονο ετσι οπως το εγραψες αναλυτικα τι θελεις,αξιζει να καθισει καποιος να ασχοληθεί να σου προτείνει μια συνθεση.οποτε μπραβο απο εμενα.

Στις ερωτησεις τωρα.απο που εισαι και ποιαν οθονη εχεις τωρα?

Δημοσ.

Εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι λογω του ποστ σου και μονο ετσι οπως το εγραψες αναλυτικα τι θελεις,αξιζει να καθισει καποιος να ασχοληθεί να σου προτείνει μια συνθεση.οποτε μπραβο απο εμενα.

Στις ερωτησεις τωρα.απο που εισαι και ποιαν οθονη εχεις τωρα?

Ευχαριστώ για το reply. :)

Όπως αναφέρω στο αρχικό post είμαι από Αθήνα (Γλυφάδα). Οθόνη έχω μία ξεπερασμένη Samsung SyncMaster 930BF (ηλικίας κοντινής με αυτή του τωρινού μου desktop). Σκοπεύω να αλλάξω και οθόνη άμεσα αλλά αυτό που επείγει είναι το Tower για την ώρα, μία πρόταση που μου φάνηκε πολύ καλή (από το forum της σχολής μου) ήταν η Dell Ultraharp U2311H.

Δημοσ.

Ορίστε μία σύνθεση από εμένα με κάποιες αλλαγες στα δικά σου

κουτί βάλε αυτό που διάλεξες http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-CASE-Silencio-RC-550-Black-RC-550-K.htm

edit: Συμφωνώ με την οθοναρά!!!

post-204649-0-69912300-1314633201_thumb.png

Δημοσ.

Radeon 6850 είναι τρελό overkill, από τη στιγμή που ξεκαθάρισες ότι δε σε ενδιαφέρουν παιχνίδια. Επίσης άχρηστες είναι, για το είδος των προγραμμάτων που ανέφερες, κάρτες τύπου NVIDIA Quadro και AMD FirePro, περισσότερα δες εδώ.

Στη θέση σου θα επέλεγα μία καρτούλα χαμηλών προδιαγραφών, κατανάλωσης και τιμής (μέχρι 50€), με επαρκές connectivity. Π.χ. το τσιπάκι GT520 της NVIDIA φαίνεται καλή επιλογή και ενσωματώνει και τον νέο VP5 PureVideo decoder (hardware decoding μέχρι και 4K videos). Ενδεικτική κάρτα εδώ.

Τα ρέστα μπορούν να πάνε είτε σε μεγαλύτερης χωρητικότητας SSD είτε στην άκρη για να χρηματοδοτήσεις την αγορά νέου monitor αργότερα...

Δημοσ.

Εξαιτίας του heavy multitasking που θα είναι η κύρια χρήση του υπολογιστή σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου, είναι πιο φρόνιμο να πάει απευθείας στον i7 2600K ( τον 2600 δεν τον αναφέρω λόγω πολύ μικρής διαφοράς στην τιμή).

Eπίσης για μητρική προτείνω να κινηθεί σε z68 και όχι p67, καθώς οι διαφορές τους στην πράξη μπορεί να είναι άχρηστες στην συγκεκριμένη περίπτωση μιας και θα μπεί κάρτα γραφικών στο set up, όμως διαφαίνεται ότι θα υπάρχει υποστήριξη των νέων ivy bridge της intel απο το συγκεκριμένο. Καλό λοιπόν να έχει και αναβαθμισιμότητα μελλοντικά (αν τον ενδιαφέρει). :)

Δημοσ.

Καλό θα ήταν επίσης να κάνεις και κανα o/c, αφού και εύκολο είναι με τους Sandy Bridge και επιδόσεις τζάμπα έχεις.

Δημοσ.

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους πάρα πολύ για τις προτάσεις και το χρόνο που αφιερώσατε. :)

Μετά από τις όποιες προτάσεις έχω καταλήξει σε αυτό το build, η τελική παραγγελία θα είναι μάλλον κοντινή σε αυτό.

build_901.jpg

Αντί για το παραπάνω κουτί το Silencio (αρχική μου επιλογή), απλώς δεν το είχε το visionstudio και έβαλα ένα ανάλογης τιμής τυπικά.

• Σίγουρα Z68 MOBO chipset αφού ήταν η ένσταση όλων και αφού υπάρχει όντως το voltage bug στα Sata ports.
  • Σίγουρα NVIDIA GPU chipset λόγω CUDA για πιο smooth λειτουργίες στο design.
  • Σίγουρα SSD για primary + Caviar Black/Green για Storage. (τείνω προς Black από όσα άκουσα και διάβασα)

Δεν έχω καταλήξει ακόμα σε SSD. Τελικά τα 60GB ίσως να 'ναι λίγα όντως, μελλοντικά θα με περιορίσουν οπότε λέω να πάω στα 90-120. Από ό,τι διάβασα στο net καλό είναι να αποφύγω OCZ και να πάω προς Crucial/Samsung/Intel. Οι Intel από ό,τι βλέπω είναι πανάκριβοι οπότε και επέλεξα τον Crucial που έχω στο build πιο πάνω. Ο συγκεκριμένος Gskill - http://www.getitnow.gr/prod/anabathmisi/esoterikoi-skliroi-diskoi/gskill-falcon-ii-skliros-diskos-128-gb-ssd-sata-ii-3gbs/prod290260pp/ είναι απίστευτα φθηνός, αλλά είναι αξιόπιστη η μάρκα σε ό,τι αφορά τους SSD? Οι επιδόσεις τους είναι αντίστοιχες των υπολοίπων? (ίσως και να ψειρίζω πράγματα χωρίς λόγο, πραγματικά οι γνώσεις μου δεν συγκρίνονται με τις δικές σας)

Επίσης δεν είμαι 100% σίγουρος για GPU, να πάω στην 550 Ti, στην κατά ~100 ευρώ φθηνότερη 520, ή στην 450 που βρίσκεται κάπου στη μέση σε τιμή?

Το τελευταίο κομμάτι στο οποίο δεν έχω καταλήξει είναι η CPU. Η διαφορά ανάμεσα σε i5 2500k και i7 2600/2600k χρηματικά είναι μεγάλη, αξίζει να επενδύσω σε αυτό? Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι και από τις σημαντικότερες για μένα επιλογές, γιατί ενώ GPU και RAMs εύκολα αναβαθμίζονται, η αλλαγή CPU τουλάχιστον έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου είναι πολύ δυσκολότερη, τίθενται θέματα συμβατότητας και είναι από τις περισσότερο ακριβές αναβαθμίσεις.

Ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ για τα replies και συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Δημοσ.

Αφού δεν υπάρχει καθόλου το παιχνίδι θα πρότεινα να πας σε 2600K και να μην πάρεις καθόλου κάρτα γραφικών, αυτό κυρίως γιατί το προηγούμενο σύστημα κράτησε 8 χρόνια.

Για τον SSD. Λες ότι μπορεί να σε περιορίζουν τα 60GB στο μέλλον, για αυτό σκέφτηκα να πάρεις τα 60 τώρα, με σκοπό όταν(και άμα) χρειαστείς περισσότερα παίρνεις άλλα 60 και τους κάνεις Raid 0,ίσως γλυτώσεις κάποια χρήματα από αυτό(Στο μέλλον θα πέσει η τιμή ή μπορεί να μην χρειαστείς-εσύ ξέρεις) http://www.skroutz.gr/s/339587/OCZ-Agility-3-SATA-III-2-5-SSD-60GB.html (γιατί όχι σε OCZ;).

Πήγαινε σε αυτόν για storage, φθηνότερος, ταχύτερος και μεγαλύτερος.

Τέλος το κουτί από ότι κατάλαβα το έβαλες χωρίς να ψάξεις. Εγώ λέω να δεις ότι θα σε βολέψει περισσότερο, όπως ησυχία ή κάποιες επιπλέον εξόδους ή ευκολία στο καθάρισμα ή ή ή εσύ ξέρεις.

Τέλος2 θα ξαναπώ ότι είναι αμαρτία είναι να πάει τσάμπα το Κ από τον επεξεργαστή. Σηκώνει O/C πολύ, συν ότι γίνεται και εύκολα σχετικά.

Edit: Μου αρέσει πολύ η μητρική-(το PCIe 3.0 μούφα αλλά δεν πειράζει)

Δημοσ.

Συμφωνώ με τα λεγόμενα του arctic και καλύτερα κατ εμέ (εφόσον σε περιορίζουν τα χρήματα στην παρούσα φάση και ο 60άρης σου φαίνεται μικρός) να πάρεις έναν καλό 120άρη αργότερα μια και καλή που θα έχουν πέσει και οι τιμές ή συμπληρώσεις κάποια χρήματα επιπλέον. Πάντως αν κάνεις τα απαραίτητα tweaks τα 60GB δεν είναι λίγα μόνο για το λειτουργικό και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς. Εγώ έχω λειτουργικό / προγράμματα και 1 με 2 εγκατεστημένα παιχνίδια την φορά και είμαι ok με τον εξηντάρη. Αυτό όμως συμβαίνει σε εμένα, εσύ δεν γνωρίζω τι σκέφτεσαι να του φορτώσεις πάνω.

Για κουτί (αν δεν πάρεις το silencio της cm) προτείνω να πάρεις αυτό στα ίδια χρήματα:

Sharkoon Rebel9 Aluminum

Πολύ ποιοτικό κουτί για τα χρήματά του, ικανοποιητικό cable management, καλά χαρακτηριστικά και ευρύχωρο. :)

site κατασκευαστή

Τέλος όσο αφορά την μητρική, όπως είπα και αρχικά, z68 (η asrock που έβαλες είναι μια χαρά) για να είσαι αναβαθμίσιμος και στην περίπτωσή σου καλύτερα να στραφείς σε 2600K. :)

Δημοσ.

Μια χαρά και η σύνθεση της καρμεν δες και μια απο μένα .

Επειδή ασχολούμαι και εγώ με Graphic Design,Development με τον amd 1090T και με 4gb ram (που άρχισαν και είναι λίγα ) κάνω αξιοπρεπέστατα την δουλεία μου.Οποτε για μένα ο i7 είναι υπερβολή ο i5 θα σε καλύψει απόλυτα .

Ποια οθόνη έχεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...