Προς το περιεχόμενο

Lenovo S10 και πρόσθεση μνήμης

giannisko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά

Εχω ενα netbook Lenovo S10 με windows xp ,εχει μεσα απο την μάνα του μνήμη 1 GB και σκέφτομαι να του βάλω αλλο 1 GB συνολο 2 GB δηλαδη .

Οταν τσεκαρω ποση μνημη εχει γραφει 768 MB λογο που τρωει η καρτα γραφικων 256 MB αν τά λεω σωστα,αρα με την προσθεση 1 GB θα δω να γραφει 1768 MB καθαρά

Το ερωτημα ειναι θα δώ καμμιά αισθητή διαφορά στην ταχύτητα η ειναι τοσο αδυναμος ο atom επεξεργαστης,που τσάμπα τά 12 ευρώ θά πανε για 1 GB μνημη ? και δεν θα δώ καμμιά διαφορά ? σημειωτέον οτι μονο για σερφάρισμα του κανω χρήση (τι αλλο θα μπουρουσε να κανει παραπανω αλλωστε ?)

Ευχαριστω

Δημοσ.

Αξίζει αλλα μην περιμένεις καμια τεραστια διαφορα.Απλά ολα θα τρέχουν πιο άνετα.Βοηθαει για multitasking γιατι το OS καταλαμβανει αρκετη μνημη.Αγορασε το δεν θα χασεις και 12 ευρω δεν ειναι καποιο σεβαστο ποσο

Δημοσ.

Είδα κάποια διαφορά πηγαίνοντας απ το 1GB στα 2, σε αντίστοιχο netbook ακόμα και σε WinXP (browsing με αρκετά tabs ανοιχτά, ταινίες και άλλα ψιλοπράματα παράλληλα). Ένας μπακάλικος τρόπος να δεις αν χρειάζεσαι παραπάνω μνήμη είναι να δουλέψεις με το lenovo κάνοντας την καθιερωμένη για σένα χρήση και μετά από κάποια ώρα να δεις το peak memory usage στον task manager (tab performance). Αν αυτό είναι κοντά στο 1GB σημαίνει πως θα ταν καλύτερα αν είχε περισσότερη RAM.

Το θέμα είναι πως δεν είμαι βέβαιος ότι έχει 2 memory slots, οπότε πιθανόν να χρειάζεται να «πετάξεις» την υπάρχουσα μνήμη και να βάλεις 1 module των 2GB (~20€).

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδιά.

Το netbook εχει 1 GB ενσωματωμενο στην μητρικη ,και ενα αδειο slot απο κατω ,μεγιστη μνημη παιρνει 2 GB συμπεριλαμβανομενης και της ενσωματωμενης,αρα 1 gb χρειαζεται.

Λοιπον τωρα απο τον task manager με 15 tabs firefox ανοιχτα και 1 με βιντεο στο youtube και η μεγιστη μνημη ηταν 700 mb ειχα και 68 mb περιθωριο.

Πως το βλεπετε ειναι τελικα περιττο να προσθεσω αλλη ? συνηθως 2-3 tabs εχω ανοιχτα,η θα κανει δουλεια η προσθεση μνημης και στο παρασκηνιο ?

Δημοσ.

Μιας και η χρήση που περιγράφεις είναι αρκετά ελαφριά, δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για το αν θ αξίζει τον κόπο (και είναι και ψιλοΰποκειμενικό αν αξίζει η αύξηση της ταχύτητας που θα δεις 12€).

Απ το BIOS δεν υπάρχει η δυνατότητα ν αλλάξεις το μέγεθος της RAM που χρησιμοποιεί η κάρτα γραφικών; 256MB είναι υπερβολή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...