Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών για λαπτοπ (πού θα τη βρω)

Alfie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Επειδή κάηκε η κάρτα γραφικών που είχα στο laptop μου, (μια NVIDIA GeForce 8600M GT) ψάχνω τρόπους για να την αντικαταστήσω και να περισώσω το μηχάνημα.

-Ο πρώτος τρόπος είναι να τη ζεστάνω σε φούρνο, όπως παρουσιάζεται στο βίντεο :

Το πρόβλημα με αυτή τη λύση είναι ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο.

-Ο δεύτερος τρόπος είναι λογικά να την αντικαταστήσω με κάποια ίδια κάρτα γραφικών, αλλά απ' όσο έψαξα δεν υπάρχει καμία, που να συνοδεύεται και απο μια στοιχειώδη εγγύηση.

Άρα η μόνη λύση είναι να βρω μια καινούργια, κι έτσι σκέφτομαι μια εκ των ATI Mobility Radeon™ HD 4330 , ATI Mobility Radeon™ HD 4530.

Η ερώτησή μου είναι απλή, που θα βρω αυτές τις κάρτες καινούργιες; Έψαξα σε διάφορα site αλλά δε βρήκα τίποτα, και έχω μείνει με την εντύπωση ότι δεν πωλούνται μεμονωμένες. Αληθεύει;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Όντως με το φύσημα λίγο θα δουλέψει, μετά θα χαλάσει τελείως....

Το λάποπ δεν μας λες όμως ποιο είναι, σίγουρα είναι αποσπόμενη η κάρτα γραφικών;

Μετά για να αγοράσεις κάρτα θα σου έλεγα ebay αλλά και αποσπόμενη να είναι η κάρτα γραφικών σου δεν είναι σίγουρο οτι θα δουλέψει αμα δεν είναι η ίδια... Υπάρχουν βέβαια κάτι λίστες συμβατότητας...

Δημοσ.

Το laptop είναι ενα innovator, η κάρτα είναι αποσπώμενη, την έχω αφαιρέσει απο το μηχάνημα. Αυτές οι λίστες συμβατότητας που υπάρχουν; Δηλαδή απο τί καθορίζεται το αν θα δουλέψει μια κάρτα γραφικών στη θέση της προηγούμενης ;

Δημοσ.

Αυτές οι λίστες που λέω είναι σε διάφορα site σχετικά με λάπτοπ... Τώρα το δικό σου που είναι innovator... Δεν έχω ιδέα.... Ποιας εταιρείας είναι αυτά ξέρεις για να κοιτάξω;

Το manual δεν γράφει απο οτι ξέρω και η εταιρεία χλωμό να απαντήσει... Μόνο αμα πετύχεις κανέναν άλλο να έχει κάνει την αλλαγή για να πάρεις την ίδια...

Εναλλακτικά πάρε μια φτηνή (mxm-II είναι; ) απο ebay (προσοχή μόνο σε τελωνεία) και άμα δεν σου δουλέψει την πουλάς εδώ, δεν θα σου μείνει κιόλας...

Δημοσ.

Εγώ πάντως αυτό που λες με το ψήσιμο, το έκανα πρόσφατα σε μια αποσπώμενη Radeon από ένα ACER και δουλεύει μια χαρά. Την πήγα σε φίλο ηλεκτρονικό που το κατέχει το θέμα, έβαλε ένα υγρό στις κολλήσεις το οποίο ήταν πατέντα (δεν ήταν εμπορίου, μόνος του έκανε την μίξη) το οποίο ουσιαστικά θα αντικαθιστούσε το μανίσιο. Μετά το έψησε με ένα επαγγελματικό θερμαντήρα (και όχι πιστολάκι όπως το video) που έφτανε μέχρι και τους 500-600 βαθμούς, έβαλε ξανά θερμοαγώγιμη και βουαλά!

Σύμφωνα με αυτόν γίνεται σαν καινούρια. Δεν είναι temporary. Όση ζωή είχε στην αρχή, τόσο θα έχει και τώρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...