Προς το περιεχόμενο

Εντονη φαγουρα στις μασχαλες.

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις τελευταιες 3-4 μερες με "τρωνε" επιμονα οι μασχαλες μου. Στην αρχη σκεφτηκα πως θα ειναι καποιος ερεθισμος επειδη αλλαξα αποσμητικο, αλλα κοιταζοντας στο ιντερνετ μου βγαζει αποτελεσματα για ψειρες και ανυσυχησα. Και ειμαι και Εκτος Αθηνων και ο Δερματολογος εδω ειναι σε αδεια για μια βδομαδα, οποτε θα πρεπει αυριο να ερθω Αθηνα να το κοιταξω.

Απλως ανυσυχω γιατι αμα ειναι ψειρες, κολλαω δλδ οτι ερχομαι σε επαφη? Ρουχα, σεντονια, τροφιμα κτλ?

Πως γινεται να κολλησει κανεις ψειρες μεσα στο καλοκαιρι. Γινεται απο την παραλια?

Υπαρχει καποιο αλλο δερματολογικο αιτιο, μπας και καθυσυχαστω μεχρι να επισκεφτω τον γιατρο?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με Slygeo! Είχα πάθει ακριβώς το ίδιο κι εγώ το προηγούμενο καλοκαίρι. Στην αρχή ήταν απλή φαγούρα στην οποία δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία κ μετά από ένα διάστημα το δέρμα μου άρχισε να παρουσιάζει κόκκινες ραβδώσεις. Τελικά ήταν το αποσμητικό.

Δημοσ.

Καθημερινό πλύσιμο χωρίς να βάλω αποσμητικό θα δοκίμαζα εγώ για να σιγουρευτώ ότι δεν είναι το αποσμητικό και μετά θα έψαχνα οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

Δημοσ.

οτι λενε τα παιδια. κομμενο το αποσμητικο μαχαιρι. ψειρες μπορεις να κολλησεις απο την παραλια οποτε αν εχεις τετοια υποψια κοιταξου καλα καλα και ριξε και ενα ψαλιδισμα στις τριχες για να εισαι σιγουρος.

• Super Moderators
Δημοσ.

Καθημερινό πλύσιμο χωρίς να βάλω αποσμητικό θα δοκίμαζα εγώ για να σιγουρευτώ ότι δεν είναι το αποσμητικό και μετά θα έψαχνα οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

http://www.amazon.com/Vichy-Stress-Resist-Anti-perspirant-Intensive/dp/B003GPN1CA

θαυματουργό και χωρίς πολλά από τα "ένοχα" συστατικά των άλλων και χωρίς έντονα αρώματα κλπ.

Επίσης όχι φθηνό...

cool.png

Δημοσ.

Αυτο που με φοβισε, ειναι οτι αν και το εντονο σημειο ειναι οι μασχαλες, χθες βραδυ αρχισα να ξυνομαι και σε αλλα σημεια (πισω μερος κεφαλιου, γονατα). Οποτε υποπτευθυηκα πως αν ειναι ψειρες τοτε μαλλον μεταφερονται οπου αλλου ξυσεις. Εκτος και αν τα αλλα σημεια φαγουρας ηταν καποια νευρικη αντιδραση στο ξυσιμο.

Παντως ΟΚ κομμενο το αποσμητικο αυτο, και απο Αυριο σε Δερματολογο.

Ελπιζω να την γλιτωσω, γιατι αν αυτη την στιγμη εχω, και κολλαω οτι αγγιζω, θα θελει πολλυ διαδικασια σε πλυσιματα ρουχων, σεντονιων, κτλ. και θα μπουμε παλι σε διαδικασιες.

Ευχαριστω παιδια...

Δημοσ.

http://www.amazon.co...e/dp/B003GPN1CA

θαυματουργό και χωρίς πολλά από τα "ένοχα" συστατικά των άλλων και χωρίς έντονα αρώματα κλπ.

Επίσης όχι φθηνό...

cool.png

Αναρωτιέμαι πώς επιβίωσε το είδος τόσα μύρια χρόνια.

Δημοσ.

Αυτο που με φοβισε, ειναι οτι αν και το εντονο σημειο ειναι οι μασχαλες, χθες βραδυ αρχισα να ξυνομαι και σε αλλα σημεια (πισω μερος κεφαλιου, γονατα). Οποτε υποπτευθυηκα πως αν ειναι ψειρες τοτε μαλλον μεταφερονται οπου αλλου ξυσεις. Εκτος και αν τα αλλα σημεια φαγουρας ηταν καποια νευρικη αντιδραση στο ξυσιμο.

Παντως ΟΚ κομμενο το αποσμητικο αυτο, και απο Αυριο σε Δερματολογο.

Ελπιζω να την γλιτωσω, γιατι αν αυτη την στιγμη εχω, και κολλαω οτι αγγιζω, θα θελει πολλυ διαδικασια σε πλυσιματα ρουχων, σεντονιων, κτλ. και θα μπουμε παλι σε διαδικασιες.

Ευχαριστω παιδια...

μπορει να ειναι αλλεργια σε κατι αλλο. παντως την ιστορια με τα σεντονια δεν σε βλεπω να την γλιτωνεις.

Δημοσ.

Και το νευρικό παίζει πάντως. Όταν σου κολλήσει μια ιδέα στο μυαλό γίνονται όλα πιο έντονα! :P

Δημοσ.

Και το νευρικό παίζει πάντως. Όταν σου κολλήσει μια ιδέα στο μυαλό γίνονται όλα πιο έντονα! :P

τα σημεια που περιγραφει δεν ειναι τυχαια. οι κλειδωσεις εχουν λεμφαδενες ιδρωτοποιους αδενες και αλλα.

Δημοσ.

ξύρισέ τες λέω εγω για κάθε σιγουριά

αν συνεχίσεις και φαγουρίζεσαι και δείς οτι υπάρχει ερεθισμός κλπ τοτε να πας στον γιατρό

για αρχη ξύρισέ το

τα σημεια που περιγραφει δεν ειναι τυχαια. οι κλειδωσεις εχουν λεμφαδενες ιδρωτοποιους αδενες και αλλα.

μύες και οστα

δεν έχει και κάτι άλλο

B)

Δημοσ.

Νευρικη αντιδραση εννουσα για τα υπολοιπα σηεμεια. Σις μασχαλες σιγουρα εχω φαγουρα. Αφου τις 2 τελευταιες μερες ξυπνησα απο τον υπνο μου απο φαγουρα...

Και αν πανε στο κεφαλι, το ξυριζω και αυτο? :blink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...