Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εξωτερικό δίσκο.

Devil_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά sos. Έχω έναν western digital free agent pro 1Tb και σήμερα που άνοιξα τον υπολογιστή δεν τον βλέπει. Το φωτάκι που έχει ανάβει κανονικά αλλά δεν τον βλέπει σε δύο pc που δοκίμασα και με usb και firewire. Πάπαλα ο δίσκος? Παίζει να μπορέσω να σώσω τα αρχεία με κάποιο τρόπο? Όποιος έχει καμιά ιδέα ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Back up για να λες να σώσεις τα αρχεία προφανώς δεν έχεις κρατήσει, οπότε κάτι μου λέει ότι από δω και πέρα θα μάθεις ότι ένας δίσκος=κανένας δίσκος.

Στο θέμα σου. Ο δίσκος είναι μέσα σε θήκη. Αν καίγεσαι για τα αρχεία, ανοίγεις την θήκη και την ίδια στιγμή χάνεις την εγγύηση, αλλά έχει κάποιες πιθανότητες, όταν τον συνδέσεις σαν εσωτερικό, να τον δει και να πάρεις τα αρχεία.

Δημοσ.

Είχα κάνει ένα back-up παλιότερα και τα ποιο σημαντικά που είναι οι φωτογραφίες τα αποθήκευα σε δύο σκληρούς. Απλά έχω μουσική ταινίες και κάποια άλλα πράγματα που τα θέλω και δεν τα έχω κανει back up. Όσο για εγγύηση δεν νομίζω να έχει γιατί τον έχω αρκετά χρόνια. Αυτοί έχουν 5 χρόνια?

Δημοσ.

(...λεπτομέρεια : της Seagate είναι οι Free Agent, όχι της WD)

Κι όπως είπε η Κarmen, ρισκάρεις (αν είσαι εντός εγγύησης) να τον ανοίξεις. Ρισκάρεις=μπορεί και να το κάνεις και να μη δεις αποτέλεσμα. Άρα αποφασίζεις τί μετράει περισσότερο για 'σένα : η -πιθανή- εγγύηση αντικατάστασης που έχει, ή η πιθανότητα να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στ' αρχεία.

(...παίζει βέβαια και να τον ανοίξεις χωρίς να γίνει εμφανές στο κατάστημα αγοράς όπου θα τον επιστρέψεις, αλλά κατά βάση κατορθώνεται με μανούρα κάτι τέτοιο - ΑΝ κατορθωθεί).

Πάρε πρώτα την απόφαση, και για παρακάτω βλέπουμε.

edit : "το όλο πακέτο" (εξωτερική θήκη και σκληρός), ως ένα κομμάτι, έχει συνήθως 2 χρόνια εγγύηση, σπανιότερα 1, και ακόμη σπανιότερα 3.

Ο δε περιεχόμενος σκληρός, έχει συνήθως 3 χρόνια (τσεκάρεις τα στοιχεία του μοντέλου, στο site της Seagate, και σου αναφέρει αν τυχόν είναι ακόμη εντός εγγύησης). ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ, μπορεί να είναι δίσκος των 5 χρόνων εγγύησης (αν και χλωμότατο, να έχουν τέτοιο σε "fix εξωτερικό"). Σε περίπτωση που είναι όμως εντός εγγύησης ο σκληρός, μπορείς να τον στείλεις με δικά σου έξοδα (γύρω στο 10άρι με 20άρι με συστημένο ΕΛΤΑ) στην Seagate, αφού κάνεις αίτηση RMA, και θα σου επιστρέψουν νέο με δικά τους έξοδα.

Δημοσ.

Είχα κάνει ένα back-up παλιότερα και τα ποιο σημαντικά που είναι οι φωτογραφίες τα αποθήκευα σε δύο σκληρούς. Απλά έχω μουσική ταινίες και κάποια άλλα πράγματα που τα θέλω και δεν τα έχω κανει back up. Όσο για εγγύηση δεν νομίζω να έχει γιατί τον έχω αρκετά χρόνια. Αυτοί έχουν 5 χρόνια?

Καλά αν μιλάς για ταινίες και μουσική που έχεις κατεβάσει από Sites, ε μην τον ανοίξεις βρε παλικάρι μου και γύρνα τον. Αυτά ξανακατεβαίνουνε...

edit: Το γύρνα τον δεν παίζει :lol: δεν είσαι σε εγγύηση. Δεν είδα τα πάνω ποστς :wub:

Δημοσ.

Έχω και κάτι προσωπικά dvd που δεν τα έχω. Επίσης αν τον δώσω στην εγγύηση μετά τι τον κάνουν? Έχω φωτογραφίες που δεν θέλω να πέσουν σε ξένα χέρια.

Δημοσ.
Καλά αν μιλάς για ταινίες και μουσική που έχεις κατεβάσει από Sites, ε μην τον ανοίξεις βρε παλικάρι μου και γύρνα τον. Αυτά ξανακατεβαίνουνε...

Πρέπει πρώτα να διαπιστώσει αν τον καλύπτει με εγγύηση το κατάστημα αγοράς όμως.

Ντέβιλ, πάρε ένα τηλ. το κατάστημα αγοράς, και ρώτα τους, δίνοντας τα στοιχεία της απόδειξης, αν ακόμα σε καλύπτουν αυτοί. Αν ήταν 3χρονη εγγύηση, είσαι...οριακά στο όριο.

Αν όχι, τον ανοίγεις χωρίς καϋμό, και στη χειρότερη κάνεις δουλειά με Seagate για τον σκληρό.

Δημοσ.

Έχω και κάτι προσωπικά dvd που δεν τα έχω. Επίσης αν τον δώσω στην εγγύηση μετά τι τον κάνουν? Έχω φωτογραφίες που δεν θέλω να πέσουν σε ξένα χέρια.

Αυτό που κάνουν είναι απλά να σου αντικαταστήσουν το δίσκο... Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις σουκάνουν και ανάκτηση των αρχείων αλλά πρέπει να έχεις μέσα/βύσματα κλπ...

Αν δε θες να πέσουν οι φώτο σε ξένα χέρια απλά ξεχνάς να τον γυρίσεις. Οχι ότι θα ασχοληθεί μία εταιρία να ανακτήσει αρχεία και να δει τι είχες μέσα, απλά για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου και να μην ψάχνεσαι σε Youtube και googli :)

Δημοσ.

Πήρα στο πλαίσιο και μου είπαν ότι έχει 5 χρόνια εγγύηση. Θα δοκιμάσω να τον ανοίξω και να δω αν σώνεται τίποτα και μετά θα τον πάω.

Δημοσ.

Πήρα στο πλαίσιο και μου είπαν ότι έχει 5 χρόνια εγγύηση. Θα δοκιμάσω να τον ανοίξω και να δω αν σώνεται τίποτα και μετά θα τον πάω.

Μετά μην τον πας απλά! Εκτός αν έχεις γνωστό στο πλαίσιο...

Δημοσ.
Επίσης αν τον δώσω στην εγγύηση μετά τι τον κάνουν? Έχω φωτογραφίες που δεν θέλω να πέσουν σε ξένα χέρια.

Τον επιστρέφουν στη μαμά Seagate.

To να "πέσουν φωτός σου σε ξένα χέρια", είναι μέχρι σενάριο Ε.Φ. , μια και ποιός θα κάτσει ν' ασχοληθεί με τον δικό σου δίσκο. Στη χειρότερη -και πρέπει να 'σαι πολύ γκαντέμης- αν από 'δω κι από 'κει ασχοληθεί κανείς (με δεδομένο μάλιστα ο σκληρός να ΜΗΝ έχει πρόβλημα), το πολύ να...την παίξει 1-2 φορές με το περιεχόμενο, κι αυτό ήταν. Δε θα κυκλοφορήσει σε DVD απ' τη Sirina, αν κάτι τέτοιο σ' ανησυχεί μη και γίνει.

edit : ...ΠΕΝΤΕ χρόνια, ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ...; Γουάου (....δε σε κόβω για τόσο γκαντέμη, τελικά.........)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...