Προς το περιεχόμενο

MacOS X και σταθερότητα, ιοί και κόρες

minaras_tio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Linux όχι... mac όμως μια χαρά θα πάρει ένας απλός χρήστης όταν διαβάζει όλα αυτά τα ενθουσιώδεις πράγματα.

Kαι από linux θα ακούσεις ενθουσιώδη πράγματα αλλά μιλάμε για power users...

Όπως και πρίν από το 2007 τα ίδια λέγανε οι mac users που όμως ήτανε power users.Για τον καθένα είναι κάτι ξεχωριστό.Αν τώρα πρέπει να καθίσει ο καθένας μας να δικαιολογεί στον κάθε άσχετο γιατί χρησιμοποιεί linux ή mac φυσικό είναι να του λέει πράγματα που δεν αφορούν το μεσο χρήστη και ο άσχετος θα ενθουσιάζεται οτι και αν του πεις.

Δεν νομίζω κάποιος που είναι power user να ενθουσιάζεται με οτιδηποτε του λέει κάποιος για οποιοδήποτε λειτουργικό είτε είναι mac είτε windows....

Όποιος ασχολείται με τα πιτουρα τον τρώνε οι κότες....και αν δεν έχεις ασχολειθεί με mac os 9 ή 10.3 και έρχεσαι ξαφνικά leopard ή στο snow leopard σιγουρα δεν θα δεις καποια διαφορά αλλα πίστεψε οι παλιοί χρήστες ξέρουμε καλύτερα να συγκρίνουμε ασχετα αν δεν έχουμε την δυνατότητα να αλλαζουμε τα mac σαν τα πουκάμισα και για μας είναι κάτι καλύτερο από αυτό που βλέπεις εσύ ως μέτριο και το κράζεις.....

Αν κάποιος τωρα βλέπει πλεονεκτήματα στην προσωπική του χρήση στα mac από οτι στα windows και κράζει το windows είναι το ίδιο αφελής με αυτόν που κράζει τα mac.Εχω vista 64bit και παρόλο που οι windows users τα κράζουν εγώ τα απολαμβάνω.....

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απο την δικιά μου εμπειρία τα Win7 είναι πλέον το ίδιο ασφαλή με το Lion , απλά στα Win βάζεις και ενα Antivirus.

Δέν λέω , κατα καιρούς τα Win μου έχουν κάνει διάφορα κουλά , όπως κολλήματα , αλλαγές στην επιφάνια εργασίας χωρίς προφανή λόγο ,

restarts σε άκυρα σημεία και άλλα πολλά , αλλα χωρίς να χρειαστεί να κάνω φορμάτ τον τελευταίο χρόνο.

Ακόμη προτυμώ το OSX λόγω του περιβάλοντος εργασίας και σταθερότητας.

Οσον αφορα τις επιδόσεις του Lion χθές το πέρασα σε μια φίλη με C2D στα 2.4Ghz και Ram 3Gb και με το update απο την Apple , το μηχάνημα πετάει.

Τώρα πρέπει να δώσω 1 απο τα 2 PC μου , το ένα Win7 με Core i7 2.66Ghz , Velociraptor κτλπ ή το iMac 21.5inch με i5 στα 2.5Ghz.

Προφανώς θα ξεφορτωθώ το Win μηχανημα , πρωτίστως λόγο Θορύβου και όγκου και μετα λόγω Windows.

Δημοσ.

Τώρα, για τα άλλα που μας ενδιαφέρουν: τα worms απαιτούν συγκατάθεση από το χρήστη; Η εποχή που βάζαμε ένα flash usb στη θύρα και κολλούσε ιό το μηχάνημα, πέρασε; Η εποχή που κολλούσες ιούς επειδή επισκέφτηκες συγκεκριμένες ιστοσελίδες πέρασε;

Ναι,ναι και ναι.

Τα autorun bugs σταματήσαν με την έλευση των Vista

Θα στο πω με ένα παράδειγμα του Miller αλλά αλλαγμένο

Με τα Windows είσαι σε ένα τεθωρακισμένο και κάνεις βόλτες στην Βαγδάτη

Με το Mac OS είσαι σε παπάκι Town Mate,δεν φοράς κράνος και βολτάρεις στον Πλαταμώνα

Πιο ασφαλής με το παπάκι,παρακάλα μην ανέβει το share και βρεθείς με το παπί στους μουτζαχεντίν.

Ετσι όπως πάει το κοπάδι από τα windows θα έρθει στα mac φέρνοντας τις συνήθειες που είχε με τον προηγούμενο αφέντη -τσοπάνη....

Α ξέχασα δεν υπήρχε κοπάδι τώρα δημιουργήθηκε με τα mac ή κάνω λάθος?

Υπάρχει,αν και με μεγαλύτερο user base υπάρχει μικρότερο κοπάδι.

Δεν ανήκει στο κοπάδι όποιος βολεύεται με το Mac OS π.χ,του αρέσει ΟΚ και το προτιμά.

Ένας φίλος είχε αναφέρει την υποστήριξη για RAW σαν πλεονέκτημα,μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι;

Αλλά όταν δεν παραδέχεσαι ούτε τα προφανή όπως ο Manuel,που άρνείται να πιστέψει ότι η Apple με το Mac Defender αδράνησε για σχεδόν μήνα κάνοντας το κορόιδο,τι μπορείς να πεις;Ναι έχει δίκιο;

Την μια ρωτάει αν υπήρχε θέμα γιατί δεν έγινε τίποτα στο Insomnia και μετά για θέματα με προβλήματα απαντά ε είχαν κάποιοι αλλά εγώ κι οι φίλοι μου έχουμε απροβλημάτιστη λειτουργία.

Όταν λες ότι υπάρχει πρόβλημα με το flash και σου λέει ο άλλος "δεν χρησιμοποιώ αυτή την βλακεία" κόβωντας έτσι το μισό και internetz και ταυτόχρονα μιλάει για μαγική πλατφόρμα τι να του πεις;

Ούτε το flash σαν μειονέκτημα,ροζ μονόκεροι και ουράνια τόξα στο Mac OS.

Δεν είναι κακό να τρέχει windows ένας mac,ιδίως για όσους αγοράζουν τα mac όπως τα iphone, είναι η καλύτερη λύση....

'Ολα τα λειτουργικά έχουν αδυναμίες και είναι ευάλωτα στους ιούς και τις κόρες ειδικά όταν οι χρήστες είναι άσχετοι.Επειδή βλέπω να πλακώνουν όλοι περισσότεροι χρήστες στα mac(μαζί και οι άσχετοι), τι πιο ασφαλές και δοκιμασμένο να βάλουν windows και να λύσουν τα προβληματα τους αλλού?

Εξάλλου έχουν μεγαλώσει με ένα λειτουργικό το οποίο ξέρει οτι απευθύνεται και σε άσχετους, παροτρύνοντας τους να βάλουν anti virus για να προστατευτούν, γιατί από μόνο του δεν μπορεί να τους προστατέψει από την βλακεία που θα κάνουν....

Αν η Apple δεν ήθελε να αποκτήσει και αυτούς για πελάτης της, δεν θα τους έδινε την δυνατότητα να βάλουν και windows....

εξάλλου εκεί θα βρούν anti virus προτεινόμενα και από την Microsoft.Ξέρεις εσύ κανένα anti virus πέρα από το mcafee(2003-4 μαζί με το mac.com) να έχει προτείνει η Apple πρόσφατα?

Ωραίος!

Εχμ δίνει την δυνατότητα π.χ σε macbook αλλά με πανάθλιους drivers,δεν παλεύεται το trackpad

Kαι από linux θα ακούσεις ενθουσιώδη πράγματα αλλά μιλάμε για power users...

Όπως και πρίν από το 2007 τα ίδια λέγανε οι mac users που όμως ήτανε power users.Για τον καθένα είναι κάτι ξεχωριστό.Αν τώρα πρέπει να καθίσει ο καθένας μας να δικαιολογεί στον κάθε άσχετο γιατί χρησιμοποιεί linux ή mac φυσικό είναι να του λέει πράγματα που δεν αφορούν το μεσο χρήστη και ο άσχετος θα ενθουσιάζεται οτι και αν του πεις.

Δεν νομίζω κάποιος που είναι power user να ενθουσιάζεται με οτιδηποτε του λέει κάποιος για οποιοδήποτε λειτουργικό είτε είναι mac είτε windows....

Όποιος ασχολείται με τα πιτουρα τον τρώνε οι κότες....και αν δεν έχεις ασχολειθεί με mac os 9 ή 10.3 και έρχεσαι ξαφνικά leopard ή στο snow leopard σιγουρα δεν θα δεις καποια διαφορά αλλα πίστεψε οι παλιοί χρήστες ξέρουμε καλύτερα να συγκρίνουμε ασχετα αν δεν έχουμε την δυνατότητα να αλλαζουμε τα mac σαν τα πουκάμισα και για μας είναι κάτι καλύτερο από αυτό που βλέπεις εσύ ως μέτριο και το κράζεις.....

Αν κάποιος τωρα βλέπει πλεονεκτήματα στην προσωπική του χρήση στα mac από οτι στα windows και κράζει το windows είναι το ίδιο αφελής με αυτόν που κράζει τα mac.Εχω vista 64bit και παρόλο που οι windows users τα κράζουν εγώ τα απολαμβάνω.....

Όταν παίζαμε με kexts,plists κτλ κτλ οι mac enthusiasts που δεν είχαμε χρήμα για mac και βολευόμασταν με hackintosh και κάναμε αλχημείες για να αλλάξουμε ανάλυση, οι περισσότεροι macαδες,ακόμα και αυτοί που ξεκίνησαν με Classic δεν ήξεραν καν που βρίσκονται αυτά τα αρχεία και τι κάνει το κάθε τι (καλά ακόμα δεν ξέρουν οι περισσότεροι),αν πρόκειται να κάνουμε e-penis σύγκριση για γνώσεις πάνω στο Mac OS είτε με apple scripts είτε με whatever τότε μέσα.

Ελπίζω να δώσω τις εξετάσεις μόνο μια φορά και να μην χρειαστεί ξανά στο μέλλον πιστοποίηση για να πω την γνώμη μου.

Πέφτει κράξιμο επειδή είναι τεχνολογικό φόρουμ,αν δεν συζητήσεις για αυτά για τι θα πεις;Για το νέο χιτ της Μπεζαντάκου

Δημοσ.

Γιατί νομίζω ότι το κοινό της apple είναι κατά βάση οι άσχετοι με τεχνολογία; Το σλόγκαν της apple πάντα ήταν "it just works" οπότε δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες, ο σχεδιασμός και η αισθητική είναι βασικό κομμάτι ώστε να τραβάει αρκετό κόσμο λόγω μόδας και επειδή είναι όμορφο, και το marketing με εκφράσεις όπως "μαγικό" κτλ δεν νομίζω ότι απευθύνονται σε power users.

Αν δείτε και το ποσοστό των πωλήσεων των προϊόντων της, τα macpro είναι στο τέλος, και οι iΣυσκευές στην κορυφή που χρειάζονται και προσφέρουν τις λιγότερες παραμετροποιήσεις σε software (iOS) ή σε hardware μετά την αγορά(iMAC/MBP). Και επειδή το μεγαλύτερο κοινό είναι "άσχετοι" με τους υπολογιστές και έχουν την κουλτούρα και σιγουριά ότι "δεν υπάρχει ιοί για το iOS/OSX" πέφτουν στην παγίδα το Mac Defender ή παρόμοιων εύκολα αντιμετωπίσιμων malware.

Δημοσ.

Ωραίος!

Εχμ δίνει την δυνατότητα π.χ σε macbook αλλά με πανάθλιους drivers,δεν παλεύεται το trackpad

Όταν παίζαμε με kexts,plists κτλ κτλ οι mac enthusiasts που δεν είχαμε χρήμα για mac και βολευόμασταν με hackintosh και κάναμε αλχημείες για να αλλάξουμε ανάλυση, οι περισσότεροι macαδες,ακόμα και αυτοί που ξεκίνησαν με Classic δεν ήξεραν καν που βρίσκονται αυτά τα αρχεία και τι κάνει το κάθε τι (καλά ακόμα δεν ξέρουν οι περισσότεροι),αν πρόκειται να κάνουμε e-penis σύγκριση για γνώσεις πάνω στο Mac OS είτε με apple scripts είτε με whatever τότε μέσα.

Ελπίζω να δώσω τις εξετάσεις μόνο μια φορά και να μην χρειαστεί ξανά στο μέλλον πιστοποίηση για να πω την γνώμη μου.

Πέφτει κράξιμο επειδή είναι τεχνολογικό φόρουμ,αν δεν συζητήσεις για αυτά για τι θα πεις;Για το νέο χιτ της Μπεζαντάκου

Ναί έχεις δίκιο μόνο εγώ και ο superman δουλεύουμε magic trackpad σε vista 64βιτ....

Δεν νομίζω να απαγόρεψα σε κανέναν να πεί την γνώμη του και δεν ξέρω αν διαφωνείς στο οτι βελτιώθηκε το osx στην πορεία.Δεν ήξερα οτι κάνουμε κόντρα γνώσεων και οτι την προσωπική μας εμπειρία σε ένα λειτουργικό στο πέρασμα το χρόνων την μηδενίζει η γνώση πως να στήνεις hakintosh....

Τελος πάντων, αν βλέπεις επίσης άτομα στο καπάκι να γράφει οτι το κοινό της Apple είναι ασχετοι ,λές και όταν γεννηθήκανε, δούλευαν apple και οι "σχετικοί " δουλεύουν μόνο pc (και hakintosh) τότε καλύτερα να συζητήσω για το hit Μπεντζετάκου σε άλλο section του (τεχνολογικού)forum...

Δημοσ.

Ποπο κουραστικό thread! Αχρείαστα μακριά συζήτηση, τα πράγματα είναι προφανή:

Antivirus για Mac δε χρησιμοποιούν οι περισσότεροι γιατί οι κίνδυνοι είναι πολύ λίγοι, όχι όμως ανύπαρκτοι. Antivirus για PC χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε όλοι διότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί περισσότεροι.

Ισχύει όμως ότι ένας χρήστης που είναι ενημερωμένος, έχει antivirus και προσέχει, δε θα κινδυνέψει πλέον ούτε στα win. Η λέξη κλειδί είναι το *πλέον* διότι παλιότερα τα win ήταν εντελώς επιρρεπή σε ιούς. Εγώ θυμάμαι πως είχα εγκαταστήσει παλιά τα Win XP (χωρίς SP, όπως τα είχα αγοράσει) και είχαν προλάβει να με κολλήσουν με ιό επιθέσεις τυχαίες στο λιγότερο από ώρα διάστημα που ήμουν στο δίκτυο πριν κατέβουν τα updates και το antivirus. Από SP2 όμως και μετά σιγά σιγά τα windows γίνονται πιο ασφαλή, με τη βοήθεια όμως και του λοιπού λογισμικού, πχ οι browser τώρα σε προειδοποιούν για τα πάντα.

Όμως, τα windows παραμένουν σε τελική ανάλυση λιγότερο ασφαλή αν λάβουμε υπόψη την ασφάλεια που προσφέρουν σε σχέση με τους κινδύνους που υπάρχουν. Τα Mac παραμένουν πολύ πιο ασφαλή σε αυτό το θέμα λόγω των πολύ πολύ λιγότερων κινδύνων κάτι που κάνει το κλάσμα ασφάλεια/κίνδυνοι μεγάλο λόγω του μικρού παρανομαστή. Το αντίστοιχο κλάσμα στα win είναι μικρότερα λόγω μεγάλου παρονομαστή δεχόμενοι ότι όποιος και αν είναι καλύτερος στον αριθμητή, η διαφορά δεν είναι τεράστια.

Δημοσ.

Ναί έχεις δίκιο μόνο εγώ και ο superman δουλεύουμε magic trackpad σε vista 64βιτ....

Δεν νομίζω να απαγόρεψα σε κανέναν να πεί την γνώμη του και δεν ξέρω αν διαφωνείς στο οτι βελτιώθηκε το osx στην πορεία.Δεν ήξερα οτι κάνουμε κόντρα γνώσεων και οτι την προσωπική μας εμπειρία σε ένα λειτουργικό στο πέρασμα το χρόνων την μηδενίζει η γνώση πως να στήνεις hakintosh....

Τελος πάντων, αν βλέπεις επίσης άτομα στο καπάκι να γράφει οτι το κοινό της Apple είναι ασχετοι ,λές και όταν γεννηθήκανε, δούλευαν apple και οι "σχετικοί " δουλεύουν μόνο pc (και hakintosh) τότε καλύτερα να συζητήσω για το hit Μπεντζετάκου σε άλλο section του (τεχνολογικού)forum...

Δεν ξέρω αν ο Superman έχει MacBook,για μένα ανέφερα ότι δυσκολεύομαι με το trackpad στα Windows ενώ στο Mac OS όχι.

Δεν κάνουμε κόντρα γνώσεων,αλλά εσύ είπες "και αν δεν έχεις ασχολειθεί με mac os 9 ή 10.3 και έρχεσαι ξαφνικά leopard ή στο snow leopard σιγουρα δεν θα δεις καποια διαφορά αλλα πίστεψε οι παλιοί χρήστες ξέρουμε καλύτερα να συγκρίνουμε ασχετα αν δεν έχουμε την δυνατότητα να αλλαζουμε τα mac σαν τα πουκάμισα" στο οποίο διαφωνώ.

Και ένας άλλος φίλος έλεγε "40 χρόνια" στα pc και δεν ήξερε τον λόγο που παίρνεις backup σε ίδιο δίσκο αλλά άλλο partition.

Δεν σε είπα άσχετο,ούτε γενικά άσχετους όσους έχουν Mac,μη με βάζεις λόγια :P,αλλά τα χρόνια που δουλεύεις σε μια πλατφόρμα δεν σημαίνουν και παραπάνω γνώση.

Ο hackintosh enthusiast δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει παραπάνω γνώσεις για να το διευκρινήσω και αυτό,σου είπα ότι διαφωνώ με το χρόνος=γνώση.

Όχι δεν διαφωνώ ότι το OSX βελτιώνεται με τον καιρό,και με το Lion βελτιώθηκε σε σχέση με το SL,τώρα αν αυτές οι βελτιώσεις έχουν επιπτώσεις στην απόδοση δεν ξέρω γιατί δεν το έχω βάλει.

Ποπο κουραστικό thread! Αχρείαστα μακριά συζήτηση, τα πράγματα είναι προφανή:

Antivirus για Mac δε χρησιμοποιούν οι περισσότεροι γιατί οι κίνδυνοι είναι πολύ λίγοι, όχι όμως ανύπαρκτοι. Antivirus για PC χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε όλοι διότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί περισσότεροι.

Ισχύει όμως ότι ένας χρήστης που είναι ενημερωμένος, έχει antivirus και προσέχει, δε θα κινδυνέψει πλέον ούτε στα win. Η λέξη κλειδί είναι το *πλέον* διότι παλιότερα τα win ήταν εντελώς επιρρεπή σε ιούς. Εγώ θυμάμαι πως είχα εγκαταστήσει παλιά τα Win XP (χωρίς SP, όπως τα είχα αγοράσει) και είχαν προλάβει να με κολλήσουν με ιό επιθέσεις τυχαίες στο λιγότερο από ώρα διάστημα που ήμουν στο δίκτυο πριν κατέβουν τα updates και το antivirus. Από SP2 όμως και μετά σιγά σιγά τα windows γίνονται πιο ασφαλή, με τη βοήθεια όμως και του λοιπού λογισμικού, πχ οι browser τώρα σε προειδοποιούν για τα πάντα.

Όμως, τα windows παραμένουν σε τελική ανάλυση λιγότερο ασφαλή αν λάβουμε υπόψη την ασφάλεια που προσφέρουν σε σχέση με τους κινδύνους που υπάρχουν. Τα Mac παραμένουν πολύ πιο ασφαλή σε αυτό το θέμα λόγω των πολύ πολύ λιγότερων κινδύνων κάτι που κάνει το κλάσμα ασφάλεια/κίνδυνοι μεγάλο λόγω του μικρού παρανομαστή. Το αντίστοιχο κλάσμα στα win είναι μικρότερα λόγω μεγάλου παρονομαστή δεχόμενοι ότι όποιος και αν είναι καλύτερος στον αριθμητή, η διαφορά δεν είναι τεράστια.

Με το post συμφωνώ,απλά ήθελα να πω για το Ποπο κουραστικό thread.

Δεν είναι υποχρεωτικό να το διαβάσεις,ούτε να συμμετέχεις αν δεν σου αρέσει το θέμα,το κάνεις όπως κάνω κι εγώ,δεν σου την λέω δλδ.

Ε φαντάσου πόσο κουραζόμαστε μερικοί που μπαίνουμε να διαβάσουμε για το Mac OS και βλέπουμε κάποιους να περιγράφουν μια κατάσταση όπου χορωδίες αγγέλων παίζουν τις άρπες τους την ώρα που ροζ μονόκεροι κολυμπούν στα κρυσάλλινα νερά του ποταμού με τις νεράιδες να χορεύουν στις όχθες,όλα τέλεια στον κόσμο των Mac....

Δημοσ.

Πολύ ευχάριστα τα νέα για τα Windows. Μακάρι να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο και στην πράξη.

Δημοσ.

Πόσο εμετικοί είναι οι άνθρωποι που αποκαλούν άλλους ανθρώπους ''κοπάδια'' επειδή για τον α ή β λόγο διάλεξαν να κάνουν κάτι που οι πρώτοι κάνουν εδώ και καιρό? Και αποκαλούν τους ΑΛΛΟΥΣ κοπάδια, βγάζοντας αυτόματα τον τιγκα στην γαματοσύνη εαυτό τους απ'έξω. Μόνο ένα ''+'' τους δίνω στην τακτική τους διότι πάντα στα μάτια των χαζών ανεβαίνουμε ένα σκαλί υποτιμώντας κατα ομάδες τους άλλους.

Κατα τα άλλα θεωρώ το απόλυτο χάσιμο χρόνου, ακόμα και ένα ποστ με 5 γράμματα το οποίο έχει να κάνει με την διαμάχη PC VS MAC.

Δημοσ.

Πόσο εμετικοί είναι οι άνθρωποι που αποκαλούν άλλους ανθρώπους ''κοπάδια'' επειδή για τον α ή β λόγο διάλεξαν να κάνουν κάτι που οι πρώτοι κάνουν εδώ και καιρό? Και αποκαλούν τους ΑΛΛΟΥΣ κοπάδια, βγάζοντας αυτόματα τον τιγκα στην γαματοσύνη εαυτό τους απ'έξω. Μόνο ένα ''+'' τους δίνω στην τακτική τους διότι πάντα στα μάτια των χαζών ανεβαίνουμε ένα σκαλί υποτιμώντας κατα ομάδες τους άλλους.

Κατα τα άλλα θεωρώ το απόλυτο χάσιμο χρόνου, ακόμα και ένα ποστ με 5 γράμματα το οποίο έχει να κάνει με την διαμάχη PC VS MAC.

Πάρε πρώτα mac εσύ και μετά μίλα... oooohhh... waiiiitttt

Δημοσ.

συμφωνω μεσ στις ακρες αλλα ας κανουμε μια εικασια: αν ολοι χρησιμοποιουσαν μακ και κανεις windows τοτε ποιο λειτουργικο θα ειχε του περισσοτερους ιους; ποιο οεο; τα μακ! αυτο που θελω να πω ειναι οτι το λειτουργικο απο την μανα του (τωρα πια) δεν ειναι ανοιχτο προς τους ιους ουτε τους εγκαθιστα απο μονο του! απλα αν εσυ ως χακερ κτλ κτλ θελεις να φτιαξεις εναν ιο για να καταστρεψεις διαφορα pc θα τον κανεις συμβατο με το λειτουργικο που χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι χρηστες! και αυτο ειναι το λογικο οποτε σχολια στυλ: <<τα mac δεν κολλανε ιους>> κτλ ειναι βλακειες! τι ειναι τα μακ; antuvirus με gui που λειτουργει και ως λειτουργικο συστημα; ειπαμε σαφως λιγοτερες πιθανοτητες να κολλησεις ιους αλλα οχι οτι δεν υπαρχουν!

και παρακαλω τους mod να μην μου διαγραψουν και αυτο το ποστ διοτι δεν ειμαι off-topic και απλα λεω την γνωμη μου!

Δημοσ.

τι ειναι τα μακ; antuvirus με gui που λειτουργει και ως λειτουργικο συστημα;

Τα μακ δεν ξέρω τι είναι, αν εννοείς το OS X είναι UNIX-based λειτουργικό σύστημα, και εκεί βρίσκεται η απάντηση στην ερώτηση "γιατί δεν χρειάζεται antivirus?".

Δημοσ.

Τα μακ δεν ξέρω τι είναι, αν εννοείς το OS X είναι UNIX-based λειτουργικό σύστημα, και εκεί βρίσκεται η απάντηση στην ερώτηση "γιατί δεν χρειάζεται antivirus?".

φαινεται πως δεν καταλαβες οτι το ειπα ειρωνικά...

Δημοσ.

φαινεται πως δεν καταλαβες οτι το ειπα ειρωνικά...

Το κατάλαβα, και επειδή διαφωνώ επί της ουσίας με τη γνώμη σου οτι δεν υπάρχουν ιοι λόγο δημοτικότητας του λειτουργικού, σου λέω οτι οι λόγοι έχουν να κάνουν περισσότερο με τεχνικής φύσεως "προβλήματα".

Δημοσ.

Το κατάλαβα, και επειδή διαφωνώ επί της ουσίας με τη γνώμη σου οτι δεν υπάρχουν ιοι λόγο δημοτικότητας του λειτουργικού, σου λέω οτι οι λόγοι έχουν να κάνουν περισσότερο με τεχνικής φύσεως "προβλήματα".

εδω διαφωνω! στα unix ειναι πιο ευκολο να φτιαξεις κακοβουλα πραγματακια (ειδικα μεσω terminal)! 10000000% λογο δημοτικοτητας ειναι οι ιοι! (υπαρχουν και εξαιρέσεις αλλα λιγες)...

κανονικα λογο του unix τα mac επρεπε να ειναι open-source οποτε +1 λογος για να κανουν ιους γι αυτο το λειτουργικο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...