Theodore41 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Καλησπερα. Εχω μια απορια.Αμα θελει καποιος να ακουσει μουσικη απο ενα λαπτοπ,πιθανον ενα Dell L702X,με Intel i7,και με ακουστικα πολυ καλης ποιοτητος,η καρτα ηχου οπυ υπαρχει στη μητρικη,ειναι καλη,ή θα χρειαστει να παρει εξωτερικη καρτα ηχου,που να μπορει να παιξει αρχεια ηχου μεχρι και 24/192,μιας και εχω και 24/96 και 24/192; Σε περιπτωση που ετσι ειναι,ποιες επιλογες υπαρχουν;Θεμα χρηματων,δεν βαζω απο την αρχη,γιατι δεν ξερω τις επιλογες. (Στο desκtop ,εχω βαλει μια Asus Xonar Essence ST,μαζι με την μικρη αδελφη της,Η6,για 5.1,και ειναι το κατι αλλο).
haris013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 πως ακριβως να βαλεις εξωτερικη καρτα ηχου σε λαπτοπ?
Theodore41 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 πως ακριβως να βαλεις εξωτερικη καρτα ηχου σε λαπτοπ? Διαβασα οτι μπαινει με συνδεση usb.Γι αυτο εξ αλλου,εκανα και την ερωτηση.
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Φυσικα και γινεται http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Sound-Cards/KONIG-5-1-USB-RET-CMP-SOUND-USB-12.htm
bluesattack Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Καλησπερα. Εχω μια απορια.Αμα θελει καποιος να ακουσει μουσικη απο ενα λαπτοπ,πιθανον ενα Dell L702X,με Intel i7,και με ακουστικα πολυ καλης ποιοτητος,η καρτα ηχου οπυ υπαρχει στη μητρικη,ειναι καλη,ή θα χρειαστει να παρει εξωτερικη καρτα ηχου,που να μπορει να παιξει αρχεια ηχου μεχρι και 24/192,μιας και εχω και 24/96 και 24/192; Σε περιπτωση που ετσι ειναι,ποιες επιλογες υπαρχουν;Θεμα χρηματων,δεν βαζω απο την αρχη,γιατι δεν ξερω τις επιλογες. (Στο desκtop ,εχω βαλει μια Asus Xonar Essence ST,μαζι με την μικρη αδελφη της,Η6,για 5.1,και ειναι το κατι αλλο). Bαλε και max ποσο ομως , γιατι υπαρχουν πολλες επιλογες.Σιγουρα μια καρτα κανει την διαφορα (μικρη εως τεραστια ), το αναφερεις και μονος σου εξαλλου.
Theodore41 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Bαλε και max ποσο ομως , γιατι υπαρχουν πολλες επιλογες.Σιγουρα μια καρτα κανει την διαφορα (μικρη εως τεραστια ), το αναφερεις και μονος σου εξαλλου. Τι επιλογες εχω απο θεμα τιμης για να βαλω οροφη;
bluesattack Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Τι επιλογες εχω απο θεμα τιμης για να βαλω οροφη; Μεχρι στον ουρανο μπορει να φθασουν .Και ξεκινουν απο το 10ευρω , οπως το παραπανω που εβαλε o φιλος . Στα 100-200 βρισκεις εξωτερικες οπως η audiotrack prodigy cube , emu-0404 usb Mε αυτο δεν ξερω τι γινεται ..τωρα που το θυμηθηκα http://www.head-fi.org/t/542563/asus-essence-one-headphone-amp-dac-cebit-2011
tmjuju Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Καλά κάνεις και κοιτάς για κάρτα ήχεου. H prodigy για τα λεφτά της θεωρείτε καλή. Αλλά εάν όπως λές τα ακουστικά είναι καλής ποιότητας (ποια είναι?), μήπως σε ενδιαφέρει καλύτερα ένα dac με έξοδο ακουστικών ή ένας προενισχυτής ακουστικών να τα συνδέσεις με τις άλλες σου πηγές?
Theodore41 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Ηifiman HM801,που ειναι player 24/96,Κινεζιά μεν,πανακριβο και απιθανο δε. Ακουστικά δε, τα Westone UM3X,μαζι με τα UM56,(που ειναι ελαστικα-σιλικονουχα βυσματα,που μπαινουν εφαρμοστα στ αυτια,για να μπορουν να απομονωνουν εντελως,αλλα και να βγαζουν πολυ μπασο),Yuin PK1,και Fischer Audio DBA-02,συν τα παλια,καλα και φτηνά,KOSS Porta Pro,απο φορητα,γιατι εχω και τα ΑΚG 240,και τα Sennheiser HD-600 σε μεγαλου μεγεθους. Στον δε υπολογιστη,εχω κοτσαρει ενα ζευγαρι καρτες ηχου,τη μαμά Asus Xonar Essence ST + τη μικρη της H6,που δινει και πολυκαναλα,με πολυ καλη ποιοτητα. Γι αυτο ρωταω για εξωτερικη,για λαπτοπ,αν δεν ειναι πολυ ακριβη,μιας και εχω δωσει λεφτα για τα αλλα,και μπορω να παιρνω το πολυ πολυ μαζι το player,και να ακουω απ αυτο,αν θελω κατι.
tmjuju Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δε κατάλαβα καλά. Έχεις το Hifiman ? Γιατί εάν το έχεις τότε πιθανότατα δε χρειάζεσαι και κάτι άλλο – καθώς λειτουργεί και σαν usb dac (usb κάρτα ήχου) αν και μόνο μέχρι τα 16/48. Γενικά από όσα γνωρίζω για το μηχανάκι (γιατί δε το έχω ακούσει), θα βάλει κάτω εύκολα τις οικονομικές κάρτες ήχου usb που κυκλοφορούν.
Theodore41 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δε κατάλαβα καλά. Έχεις το Hifiman ? Γιατί εάν το έχεις τότε πιθανότατα δε χρειάζεσαι και κάτι άλλο – καθώς λειτουργεί και σαν usb dac (usb κάρτα ήχου) αν και μόνο μέχρι τα 16/48. Γενικά από όσα γνωρίζω για το μηχανάκι (γιατί δε το έχω ακούσει), θα βάλει κάτω εύκολα τις οικονομικές κάρτες ήχου usb που κυκλοφορούν. Οτι τις βαζει,τις βαζει,σιγουρα. Τωρα για το αλλο,το φανταζομαι αυτο που λες,αλλα δεν το ξερω στα σιγουρα,γι αυτο ρωταω. Γιατι ομως,μονον μεχρι τα 48,αφου τα dac που εχει,πανε μεχρι το 96;
tmjuju Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δεν είμαι σίγουρος για την ποιότητα που θα επιτύχεις με τις usb powered sound cards από το laptop σου, ούτε για την ποιότητα του ενισχυτή τους σε σχέση με το Hifiman. Θα πρότεινα υποχρεωτικά ακρόαση πριν την αγορά, εάν αυτό είναι δυνατό. Νατξ ότι το Hifiman δεν υποστηρίζει 24/96 από usb είναι θέμα του usb interface chip που χρησιμοποιούν. Αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο να γράψεις τα αρχεία στην καρτούλα του και να τα ακούς και από εκεί. Όση μουσική 24/96 και να έχεις σίγουρα είναι πολύ λιγότερη από την cd quality. (Χεχε ασκήσεις λογικής και περιορισμού καταναλωτισμού) Και στην τελική εάν είναι να στοχεύεις πάλι ψιλά για τον ήχο σου, πιθανά να αξίζει να επικεντρωθείς σε ένα καλύτερο dac/amp για το σπίτι – σταθερό με την τροφοδοσία του κ.ο.κ.. Όποτε είσαι εντός έδρας να ακούς ακόμα καλύτερα από ότι με το Hifimamn. (Χεχε εδώ ξεφεύγουμε από τις παραπάνω ασκήσεις)
Theodore41 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 ...προς το παρον,βολευομαι με τiς Asus Xonar Essence ST+H6. Για το μεγαλο συστημα,εχω εναν Yamaha Z9,που παιρνει σημα με ενα καλωδιο ομοαξονικο,απο ενα player-αποκωδικοποιητη, Ellion 3150,ο οποιος δεχεται ΚΑΙ καρτες SD,αλλα και δισκους,και ετσι,μπορει να παιζει,ακομη και 24/192.(Εχω κατι λιγα κι απ'αυτα).
tmjuju Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μήπως να κοίταζες για κάνα DAC από Benchmark dac-1 και πάνω για το σπίτι ? (εχει και δύο εξόδους για τα συγκριτικά σου στα ακουστικά) Για φορητό η μόνη πιθανή άλλη εναλλακτική που σκέφτομαι είναι φορητός ενισχυτής καλύτερος του Hifiman (πολλές επιλογές εδώ http://www.head-fi.org/products/category/portable-amps) σε συνδυασμό με κάποια κάποια usb κάρτα ήχου. Αλλά μετά δε θα είναι και τόσο φορητή η λύση αυτή… Αν θυμάμαι καλά υπάρχουν και εναλλακτικές πλακέτες για τον ενισχυτή του hifiman, αλλά πιθανά να είναι καλύτερα να δεις ένα φορητό ενισχυτή με μπαταρίες ώστε να μην χρυσώσεις το Hifiman.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.