Προς το περιεχόμενο

Ηχεια 5.1

krinos21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδια μολις τωρα απεκτησα κατι ηχεια 5.1 απο εναν φιλο που δεν τα χρειαζοταν.Το προβλημα που εχω ειναι οτι δεν ξερω τον λογο αλλα οταν βαλω μουσικη δεν παιζουν και τα 5 αλλα νομιζω μονο το δεξι και αριστερο μπροστα.Στις ρυθμισεις ισως φταιει κατι και θα ηθελα την βοηθεια σας (Εχω windows 7).Παντως οταν κανω τεστ που το ειχα δει καπου στις ρυθμισεις ακουω και τα 5...Οταν ακουω μουσικη ομως οχι....Βοηθηστε με please.

edit: Οταν τα τεσταρω εκει παιζουν!! : http://imageshack.us/photo/my-images/691/deiteekeipaizoun.jpg/

Δημοσ.

H μουσική είναι στερεοφωνική (αριστερό/δεξί κανάλι), επομένως υπό ΚΣ μια χαρά ακούς ότι ακούς...

Δημοσ.

δηλαδη ειναι οκ..? δεν το ηξερα αυτο...οτι οσοι εχουν τα 5.1 ακουν μουσικη παλι 2.1 παντως οκ thanks για την πληροφορια

Δημοσ.

δηλαδη ειναι οκ..? δεν το ηξερα αυτο...οτι οσοι εχουν τα 5.1 ακουν μουσικη παλι 2.1 παντως οκ thanks για την πληροφορια

Ναι, φυσικά και είναι ΟΚ.

Όσοι έχουν 5.1, αν διαθέτουν καμία βαρβάτη κάρτα ήχου, έχουν τη δυνατότητα μέσω λογισμικού να φτιάξουν "ψευτο"πολυκάναλο ήχο από τον κλασικό στερεοφωνικό και μάλιστα με διάφορα εφέ. Το θυμάμαι παλιότερα από την Audidy ZS που είχα. Χωρίς να είναι κάτι το εντυπωσιακό, γέμιζε ευχάριστα όλος ο χώρος... Δεν ξετρελάθηκα με τη φάση, αλλά αφού μου έδινε τη δυνατότητα η κάρτα μέσω του λογισμικού της και αφού είχα και τα κατάλληλα ηχεία, γιατί όχι?

Αν δεν διαθέτουν τέτοιο λογισμικό, απλά ακούνε και αυτοί κλασικό 2.0/2.1, παρά τα 5.1 ηχεία.

Δημοσ.

Για να δουλέψουν οι αλγόριθμοι ψευτο surround, απαιτείται το 5.1. να στηθεί σωστά γεωμετρικά.

Και ναι δε κάνουν θαύματα, εδώ δυο ηχεία εχουμε και δε μπορούμε να τα στήσουμε σωστά γιατί δε βολεύει άντε να στήσεις 5.1

Δημοσ.

Απο την αλλη βεβαια υπαρχουν και επιλογες Multichannel σε καποια συστηματα(μπορει να υπαρχει και σαν software επιλογη) που παιζουν ολα τα ηχεια το ιδιο.Κατα τη γνωμη μου παντως αυτο δε το λες ευηχο αποτελεσμα :devil:

Δημοσ.

Δοκίμασε το παρακάτω (φαντάζομαι έχεις 7αρια):

Πάτα το Start -> στην μπάρα του search γράψε sound options και μετά ENTER.

Θα ανοίξει αυτό:

unledbnf.png

Μια φορά αριστερό click στα speakers (όχι double-click) και μετά επιλέγεις κάτω αριστερά που λέει configure. Ανοίγει ένα νέο παράθυρο που θα σου έχει 4 επιλογές (αν η sound-card σου το υποστηρίζει):

- Stereo

- Quadraphonic

- 5.1

- 7.1

Επιλέγεις ανάλογα και δοκιμάζεις

Δημοσ.

Επειδή το συγκεκριμένο θέμα το έχω ψάξει πάρα πολύ, και για να μην παιδεύεσαι άσκοπα, υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος για να παίξει η μουσική και στα υπόλοιπα ηχεία. Αυτός είναι το κατέβασμα του προγράμματος 3D Sound Back από τα driver της Realtek, η εγκατάσταση του σε Windows Vista SP2 compatibility, και τέλος η προσθήκη σε αυτό των προγραμμάτων (media players, games , κτλ) που θες να έχεις ψεύδο-5.1 ήχο.

Να πω τέλος ότι το Windows Media Player δεν πιάνει με αυτόν τον τρόπο....από τους υπόλοιπους media players ξέρω σίγουρα ότι πιάνει για τον VLC player, για τους υπόλοιπους δεν έχω ιδέα. Επίσης τα πιο πολλά παιχνίδια πλέον έχουν επιλογές για πολυκάναλο ήχο οπότε καλύτερα να μην τα προσθέσεις στην λίστα προγραμμάτων του 3d sound back. :P

Δημοσ.

Το θέμα είναι εάν ακούς καλύτερα ?

Happy hacking :-)

Το πείραμα είναι πάντα καλό.

Δοκίμασε να στήσεις και γεωμετρικά σωστά το 5.1

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...