Προς το περιεχόμενο

PC για μετατροπή και επεξεργασια βιντεο

mamerlux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι/ες του ινσομνια

Θέλω να μετατρέψω τα παλιά αναλογικά μου βίντεο σε ψηφιακά και μετά να κάνω κάποιο απλό μοντάζ.

Η ερώτηση είναι: ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις σε επεξεργαστή , μνήμη και κάρτα γραφικών για να κάνω αξιοπρεπώς την παραπάνω δουλειά;

ευχαριστώ

Δημοσ.

Με πολλους πυρηνες για rendering κτλπ.Εκει μετρανε οι πυρηνες οχι στο να μπαινεις fb! :devil:

Τι, θα κάνει το επόμενο green lantern λες;;

Εκτός από μια καρτούλα video capture δεν χρειάζεται τίποτα άλλο όλα τα άλλα γίνονται μια χαρά και με «μικρό» Η/Υ. Δηλαδή οτιδήποτε dualcore και 1gb(1,5-2gb αν έχεις 7) μνήμη είναι αρκετά από εκεί και πέρα ο,τι παραπάνω ναι μεν καλό είναι αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Δημοσ.

Δηλαδή 4/πυρηνο το λιγότερο...

Η κάρτα γραφικών παίζει κάποιο ρόλο σ'αυτή τη δουλειά;

Εκτός από μια καρτούλα video capture δεν χρειάζεται τίποτα άλλο όλα τα άλλα γίνονται μια χαρά και με «μικρό» Η/Υ. Δηλαδή οτιδήποτε dualcore και 1gb(1,5-2gb αν έχεις 7) μνήμη είναι αρκετά από εκεί και πέρα ο,τι παραπάνω ναι μεν καλό είναι αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Το θέμα video capture με καίει πολύ! Μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάτι συγκεκριμένο;

Δημοσ.

Τετραπυρινο,64 bit γιατι παιζουν καποια προγραμματα οπως sony vegas κλτπ.4 gb Ram και μια ΑΤΙ των 60 ευρω και εισαι κομπλε πιστευω.

Επεξεργασια βιντεο εκανα και γω με λαπ-τοπ του 2005!Αλλα εκτος οτι πυρωνε αργουσε απελπιστικα βαραγε κοφτες.

Δημοσ.

Τετραπυρινο,64 bit γιατι παιζουν καποια προγραμματα οπως sony vegas κλτπ.4 gb Ram και μια ΑΤΙ των 60 ευρω και εισαι κομπλε πιστευω.

Επεξεργασια βιντεο εκανα και γω με λαπ-τοπ του 2005!Αλλα εκτος οτι πυρωνε αργουσε απελπιστικα βαραγε κοφτες.

Ε,ναι γιατί για απλό μοντάζ δεν μπορείς να μην τρέξεις το sony vegas πως αλλιώς θα βάλεις 5.000 διαφορετικά fade σε ένα βίντεο..

Αν θες απλά να πάρεις την βιντεοκασέτα που έγραψες πριν χρόνια και να κόψεις κάποια πράγματα που δεν τα θέλεις ή να αλλάξεις σειρά σου φτάνει ένα virtualdubmod και αν δεν επεξεργάζεις μονομιάς 5ώρα βίντεο με λίγα λόγια αν τραβάς μισάωρα κομμάτια ή τα κόψεις πριν σε εύλογα μέρη δεν χρειάζεσαι και πολύ μνήμη.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες απαντήσεις. Νομίζω ότι πήρα μια καλή ιδέα για το θέμα...

Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε μια συγκεκριμένη (καλή) κάρτα για video capture; Απ' ότι έχω διαβάσει, έχει σημασία σε τι φορμάτ (το λέω σωστά;) μετατρέπεται το αναλογικό σήμα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες απαντήσεις. Νομίζω ότι πήρα μια καλή ιδέα για το θέμα...

Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε μια συγκεκριμένη (καλή) κάρτα για video capture; Απ' ότι έχω διαβάσει, έχει σημασία σε τι φορμάτ (το λέω σωστά;) μετατρέπεται το αναλογικό σήμα.

Εδώ το θέμα είναι ή δίνεις πολλά λεφτά και παίρνεις μια κάρτα που μπορεί να βοηθήσει και η ίδια στο να γράψεις κατευθείαν σε κάποιο συμπιεσμένο format avi,mp4... ή παίρνεις μια απλή κάρτα που τραβάει την ανάλυση που θες για vhs είναι 333x480 οπότε οποιαδήποτε θα σου κάνει,αλλά γράφεις σε ασυμπίεστη μορφή που σε βολεύει και στο editing αφού διαβάζεται και επεξεργάζεται ποιο εύκολα έχει όμως μεγαλύτερες απαιτήσεις σε χώρο στον σκληρό αλλά και πάλι για vhs δεν είναι μεγάλο πρόβλημα και πάντα μπορείς να περιορίζεις την διάρκεια την οποία γράφεις κάθε κομμάτι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...