santana99 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Έχω ένα σετ μαμίσια ηχεία αυτοκινήτου και θέλω να τα δοκιμάσω να δω πως ακούγονται στο pc. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω πως να υλοποιήσω αυτό που θέλω να κάνω. Καταρχάς θέλω να τα συνδέω με mini jack στην εξωτερική κάρτα ήχου. Μεταξύ τους ξέρω να τα συνδέσω (είναι 2 tweeter, 2 woofer και 2 rear), αν δυσκολεύει η κατασκευή μπορεί να τα rear να μείνουν στην άκρη. Το θέμα μου είναι πως θα τα τροφοδοτήσω; Μετά από αυτό το μόνο που μένει είναι η δυνατότητα για ρύθμιση έντασης που δεν είναι και απαραίτητη εκτός αν δεν μπορεί να παραλειφθεί... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ferongr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Με stereo ενισχυτη ηχειων, duh. Ελεγξε την εμπεδηση των ηχειων (σε Ω, το γραγουν συνηθως πισω στο μαγνητη), και προσεξε ο ενισχυτης να την υποστηριζει. Σε περιπτωση που θες παραπανω απο ενα ηχειο ανα καναλι, υπολογισε την εμπεδηση της συνδεσμολογιας των ηχειων ανα καναλι με τον παρακατω τυπο Οι οικιακοι ενισχυτες δεν ειναι σχεδιασμενοι να οδηγουν δυσκολα φορτια σαν τα ηχεια αυτοκινητων. Οι περισσοτεροι υποστηριζουν μεχρι 8Ω, και ελαχιστοι μπορουν να πανε στα 4Ω η παρακατω (κυριως τελικοι με βαρβατα τροφοδοτικα). Σε περιπτωση που ενισχυτης κληθει να οδηγησει ηχειο με χαμηλοτερη εμπεδηση απ' οτι ειναι σχεδιασμενος, ειτε θα μπει η προστασια (ανοιγει το ρελε εξοδου) ειτε καιγεται. Γενικα, αμφιβαλω οτι αυτα τα ηχεια θα παιζουν της προκοπης, εκτος και αν προερχονται απο premium αυτοκινητο. Επισης, πρεπει να μπουν απαραιτητως μεσα σε ξυλινες καμπινες, αλλιως δεν θα εχεις καθολου μπασο και χαμηλομεσαιες.
santana99 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Ενισχυτή όπως μου λες δεν έχω να διαθέσω... Ας πάρουμε όμως μια πηγή, οπότε να χρησιμοποιήσω τον ενισχυτή της. Τι χρειάζομαι για να την συνδέσω στο ρεύμα; καλά όπως το λέω εννοείτε ότι δεν θα συνδέεται η πηγή στο pc
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω ένα σετ μαμίσια ηχεία αυτοκινήτου και θέλω να τα δοκιμάσω να δω πως ακούγονται στο pc. Τι χρειάζομαι για να την συνδέσω στο ρεύμα; Μη χάνεις το χρόνο σου τσάμπα. Κάνε κανά μπανάκι όσο ο Σεπτέμβρης είναι ζεστός.
santana99 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Τέτοιες απαντήσεις ας τις στέλνετε με πμ
Ntinaras Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 αν συνδεσεις τα ηχεια κατευθειαν στη καρτα ηχου,η ενταση θα ειναι σαν να εχεις συνδεσει ακουστικα.
santana99 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 κανα ενισχυτήριο καλώδιο - πυκνωτάκι παίζει να βοηθήσει;;
santana99 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 και πως μπορώ λοιπόν να κάνω δουλειά χωρίς πηγή, χωρίς ενισχυτή; κάπως πρέπει να γίνεται ρε παιδιά...
Alxnks Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Πως αλλιώς να σε πείσει κάποιος ότι δεν μπορείς να παίξεις ηχεία αυτοκίνητου απευθείας από την κάρτα ήχου του pc, χωρίς ενίσχυση; απλά...δεν γίνεται! Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Ntinaras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 και πως μπορώ λοιπόν να κάνω δουλειά χωρίς πηγή, χωρίς ενισχυτή; κάπως πρέπει να γίνεται ρε παιδιά... να τραγουδας εσυ
santana99 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Σωστά να πω που βάσισα την επίμονη ερώτηση μου. Σκέφτηκα το καλωδιάκι με το πυκνωτάκι που το βάζουμε (κατά περιπτώσεις) πριν από το fan για να γίνει πιο αθόρυβο, και σκέφτηκα μήπως γίνεται και το αντίθετο; Ο ενισχυτής μιας πηγής ξέρουμε στο περίπου τι είναι; Μπορεί να φτιαχτεί ένα τέτοιο κυκλωματάκι το οποίο να παράγει μια Α ισχύ σταθερής έντασης ώστε να μην επιβαρυνθεί η συσκευή και με ρυθμιστή έντασης και απλά χρησιμοποιούμε των windows.
Alxnks Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μπες εδώ www.smartkit.gr . Έχει ενισχυτες σε καλές τιμές. Αν πιάνουν τα χέρια σου το συναρμολογεις εσυ, αλλιώς το παίρνεις έτοιμο. Sent from my HTC Desire using Tapatalk
_BASSstarlet_ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Φίλε santana πολύ μπερδεμένα τα έχεις στο μυαλό σου. Τη μία ζητάς χωρίς ενισχυτή, την άλλη ζητάς ενισχυτή σταθερής έντασης (κάτι σαν Τάξη Α δηλαδή, ο Navu ξέρει καλύτερα..) Τα παλιά από το πούντο είναι;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μπορει να παρει καμια μουφα ηχειακια να βουτηξει τον ενισχυτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.