fbot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Θέλω να πάρω ότι καλύτερο μπορώ από το μηχάνημά μου πρωτού κάνω αναβάθμιση στις νέες τεχνολογίες... Έχω ένα intel E6750 (πρόσφατα τον πήγα στα 3.2GHz) πάνω στην mobo P5NE-SLI με 2GB RAM(2x1GB kingston hyperX 800άρες). Είδα ότι η mobo μου σηκώνει μέχρι 8GB 800άρες Ram και είπα να της τις δώσω(χωρίς όμως να γνωρίζω αν θα δω καμιά τραγική διαφορά!!!). Το θέμα είναι να μην δώσω πολλά αν δεν χρειάζεται και θα'θελα γνώμες για το αν αξίζει να ξεφύγω πάνω από τα 100Euro και αν μπορείτε να μου προτείνεται ποιό μοντέλο να προτιμήσω... Ευχαριστώ προκαταβολικά.
STORM1978 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Θέλω να πάρω ότι καλύτερο μπορώ από το μηχάνημά μου πρωτού κάνω αναβάθμιση στις νέες τεχνολογίες... Έχω ένα intel E6750 (πρόσφατα τον πήγα στα 3.2GHz) πάνω στην mobo P5NE-SLI με 2GB RAM(2x1GB kingston hyperX 800άρες). Είδα ότι η mobo μου σηκώνει μέχρι 8GB 800άρες Ram και είπα να της τις δώσω(χωρίς όμως να γνωρίζω αν θα δω καμιά τραγική διαφορά!!!). Το θέμα είναι να μην δώσω πολλά αν δεν χρειάζεται και θα'θελα γνώμες για το αν αξίζει να ξεφύγω πάνω από τα 100Euro και αν μπορείτε να μου προτείνεται ποιό μοντέλο να προτιμήσω... Ευχαριστώ προκαταβολικά. Αυτες εδω για να πας στα 4 γιγα και να εχεις dual channel στα ~30 ή αυτες εδω για να πας στα 6 γιγα και να εχει παλι dual channel. Και οι δυο ειναι και ιδιες μνημες με αυτες που εχεις ηδη.
fbot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Αυτες εδω για να πας στα 4 γιγα και να εχεις dual channel στα ~30 ή αυτες εδω για να πας στα 6 γιγα και να εχει παλι dual channel. Και οι δυο ειναι και ιδιες μνημες με αυτες που εχεις ηδη. Δηλαδή λες να μην τις βγάλω αυτές που έχω για να πάω στα 8GB?
STORM1978 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δηλαδή λες να μην τις βγάλω αυτές που έχω και για να πάω στα 8GB? Δεν ειπες για τι χρηση ειναι το πισι. Πεσμου και θα σου απαντησω αν αξιζει ή αν θα δεις διαφορες, επισης πεσμου ποια windows εχεις και αν ειναι 32bit ή 64bit.
fbot Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δεν ειπες για τι χρηση ειναι το πισι. Πεσμου και θα σου απαντησω αν αξιζει ή αν θα δεις διαφορες, επισης πεσμου ποια windows εχεις και αν ειναι 32bit ή 64bit. 64bitα 7άρια. Το pc είναι για πολύ Home χρήση/ gaming(σε όσο καλύτερο επίπεδο μπορώ με την Asus HD 5870 και συνήθως νέα games και κυρίως online gaming)/ λίγο Photoshop(αλλά ήδη είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή και τις ταχύτητες του render του)/κάνα Dreamweaver για webdesign. (ίσως να είπα και ασήμαντες λεπτομέρειες αλλά δεν γνωρίζω σε τί βάθος θες να μάθεις για τη χρήση του, οπότε ελπίζω να σε κάλυψα.) Λίγα πράγματα και λίγο απ'όλα. Επίσης τουλάχιστον 24ωρη σερί χρήση. Λοιπόν?
rafail1994 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Για μενα εαν μπορεις πουλα το υπαρχον pc σου και παρε καποιον τετραπυρινο με 8gb για να δεις σιμαντικι διαφορα στην δουλεια σου .Επισεις εαν μπορεις να τα διαθεσεις για καποιον ssd
fbot Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Για μενα εαν μπορεις πουλα το υπαρχον pc σου και παρε καποιον τετραπυρινο με 8gb για να δεις σιμαντικι διαφορα στην δουλεια σου .Επισεις εαν μπορεις να τα διαθεσεις για καποιον ssd δηλαδή αν συγκρίνουμε αναβάθμιση Ram vs SSD πάμε για SSD καρφωτό?
STORM1978 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 64bitα 7άρια. Το pc είναι για πολύ Home χρήση/ gaming(σε όσο καλύτερο επίπεδο μπορώ με την Asus HD 5870 και συνήθως νέα games και κυρίως online gaming)/ λίγο Photoshop(αλλά ήδη είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή και τις ταχύτητες του render του)/κάνα Dreamweaver για webdesign. (ίσως να είπα και ασήμαντες λεπτομέρειες αλλά δεν γνωρίζω σε τί βάθος θες να μάθεις για τη χρήση του, οπότε ελπίζω να σε κάλυψα.) Λίγα πράγματα και λίγο απ'όλα. Επίσης τουλάχιστον 24ωρη σερί χρήση. Λοιπόν? Τοτε ή παιρνεις τις δευτερες που σου ειπα και εχεις 6γιγα μαζι με αυτες που εχεις ήδη ή βγαζεις αυτες που εχεις και παιρνεις 2 σετακια παλι απο τις δευτερες μνημες που σου ειπα αν θες τα 8γιγα, οσο πιο πολυ μνημη για υτα τα προγραμματα τοσο το καλυτερο. Εγω θα πηγαινα παντως για τα 6 γιγα και θα φυλαγα τα υπολοιπα για να βαλεις και μερικα ακομη και να παρεις ενα Line Interctive UPS που ειναι επενδυση για μενα. 64bitα 7άρια. Το pc είναι για πολύ Home χρήση/ gaming(σε όσο καλύτερο επίπεδο μπορώ με την Asus HD 5870 και συνήθως νέα games και κυρίως online gaming)/ λίγο Photoshop(αλλά ήδη είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή και τις ταχύτητες του render του)/κάνα Dreamweaver για webdesign. (ίσως να είπα και ασήμαντες λεπτομέρειες αλλά δεν γνωρίζω σε τί βάθος θες να μάθεις για τη χρήση του, οπότε ελπίζω να σε κάλυψα.) Λίγα πράγματα και λίγο απ'όλα. Επίσης τουλάχιστον 24ωρη σερί χρήση. Λοιπόν? Τοτε ή παιρνεις τις δευτερες που σου ειπα και εχεις 6γιγα μαζι με αυτες που εχεις ήδη ή βγαζεις αυτες που εχεις και παιρνεις 2 σετακια παλι απο τις δευτερες μνημες που σου ειπα αν θες τα 8γιγα, οσο πιο πολυ μνημη για υτα τα προγραμματα τοσο το καλυτερο. Εγω θα πηγαινα παντως για τα 6 γιγα και θα φυλαγα τα υπολοιπα για να βαλεις και μερικα ακομη και να παρεις ενα Line Interctive UPS που ειναι επενδυση για μενα.
rafail1994 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 δηλαδή αν συγκρίνουμε αναβάθμιση Ram vs SSD πάμε για SSD καρφωτό? Ναι θα δεις μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στην περισσότερη μνήμη ram με τον ssd . Βεβαία καλά θα είναι να έχεις 4gb ram μαζί με ssd
fbot Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Για μενα εαν μπορεις πουλα το υπαρχον pc σου και παρε καποιον τετραπυρινο με 8gb για να δεις σιμαντικι διαφορα στην δουλεια σου .Επισεις εαν μπορεις να τα διαθεσεις για καποιον ssd Και τί θα πιάσει αυτό το μηχάνημα τώρα?! Όλοι πάνε για 4πύρηνα. Επειδή δεν πιστεύω ότι πουλιέται το maxάρω όσο μπορώ στις δυνατότητες που μπορώ να πάρω από αυτό πριν πάρει πόδι ως junk pc για κανένα lanάκι με κανένα φίλο.
rafail1994 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Κανά 150Ε-200E όλο μαζί . Θα πρέπει αναγκαστικά να δώσεις κάτι ακόμη για να πάρεις κάτι κάλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.