thommas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα. Σκέφτομαι να αγοράσω εσωτερικό δίσκο γιατί είναι το μόνο εξάρτημα που δεν έχω αλλάξει εδώ και αρκετό καιρό. Η μητρική μου υποστηρίζει sata2. Μπορώ να συνδέσω δίσκο που να είναι sata3 (φυσικά με ταχύτητα sata2)? Λέω να δώσω μέχρι 60-65 ευρώ και έχω βρει αυτούς τους 2: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Black-WD5002AALX-500GB-HDD-32MB-Cache-7200RPM-Sata-6Gb-s.htm και http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303789 Τι λέτε? Έχετε κάποιον άλλο να μου προτείνετε?
JIMBOAthens Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Samsung Spinpoint F3 1TB. Case closed...
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Εγω θα επαιρνα τον φθηνο Και εγώ έτσι,ναι μεν με 18€ παραπάνω παίρνεις των ακριβό με 2 χρόνια εγγύηση παραπάνω αλλά αν ένας δίσκος αντέξει 3 χρόνια μετά δεν παθαίνει εύκολα κάτι,και αν προσέχεις και τα δεδομένα σου δεν έχεις κανένα λόγο να δώσεις παραπάνω λεφτά,από διαφορές στην ταχύτητα δεν θα καταλάβεις καμία.
thommas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Εντάξει παιδιά ευχαριστώ. Και εγώ τον φθηνό λέω να πάρω. Απλά για να ξέρω, δίσκο που να είναι sata3, μπορώ να τον βάλω με καλώδιο sata2?
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Εντάξει παιδιά ευχαριστώ. Και εγώ τον φθηνό λέω να πάρω. Απλά για να ξέρω, δίσκο που να είναι sata3, μπορώ να τον βάλω με καλώδιο sata2? Ναι το καλώδιο δεν αλλάζει και οι δίσκοι παραμένουν συμβατοί με όλες της εκδόσεις Sata μπορείς να των βάλεις και σε sata1 μητρική.
STORM1978 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα. Σκέφτομαι να αγοράσω εσωτερικό δίσκο γιατί είναι το μόνο εξάρτημα που δεν έχω αλλάξει εδώ και αρκετό καιρό. Η μητρική μου υποστηρίζει sata2. Μπορώ να συνδέσω δίσκο που να είναι sata3 (φυσικά με ταχύτητα sata2)? Λέω να δώσω μέχρι 60-65 ευρώ και έχω βρει αυτούς τους 2: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Black-WD5002AALX-500GB-HDD-32MB-Cache-7200RPM-Sata-6Gb-s.htm και http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303789 Τι λέτε? Έχετε κάποιον άλλο να μου προτείνετε? Γιατι να δωσει 60 ευρω για 500 γιγα και να μην δωσει 51 ευρω για 1 τερα, φιλε παρε αυτονκαι ησυχασε το κεφαλι σου και γρηγορος ισως ο γρηγοροτερος ολων των μηχανικος και δροσερος!
JIMBOAthens Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Γιατι να δωσει 60 ευρω για 500 γιγα και να μην δωσει 51 ευρω για 1 τερα, φιλε παρε αυτονκαι ησυχασε το κεφαλι σου και γρηγορος ισως ο γρηγοροτερος ολων των μηχανικος και δροσερος! Αυτό ακριβώς είπα 4-5 post πιο πάνω...
washcloud Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Και εγώ έτσι,ναι μεν με 18€ παραπάνω παίρνεις των ακριβό με 2 χρόνια εγγύηση παραπάνω αλλά αν ένας δίσκος αντέξει 3 χρόνια μετά δεν παθαίνει εύκολα κάτι,και αν προσέχεις και τα δεδομένα σου δεν έχεις κανένα λόγο να δώσεις παραπάνω λεφτά,από διαφορές στην ταχύτητα δεν θα καταλάβεις καμία. Προσωπικά δεν το κατάλαβα αυτό το "αν αντέξει 3 χρόνια, δεν παθαίνει κάτι" Έλφη....Σα να λες ότι με τον καιρό γίνεται (αποδεικνύεται στην ουσία, βάσει πιθανοτήτων να έχεις πέσει σε κελεπούρι, αναφορικά με την ποιότητα κατασκευής) καλύτερος. Εγώ όπως τους καταλαβαίνω τους δίσκους, όσο περνάει ο καιρός, φθείρονται. Όσο περνάει ο καιρός, γενικά, αυξάνουν οι πιθανότητες να πάθει κάτι πιο σύντομα (λόγω φθοράς). Και θεωρώ την φθορά κάτι πολύ πιο δεδομένο στον φυσικό κόσμο, από τις πιθανότητες. (...για να μην βάλουμε μέσα παραμέτρους όπως χρήση, που διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Κι εννοώ το ευτυχές γεγονός μια δισκοκολώνια να κρατάει χρόνια : Αν η χρήση είναι περιορισμένη, δε λέει τίποτα η μακροζωία). Κατά τ' άλλα, και αναφορικά ΚΑΙ με οικονομικά δεδομένα, έχουμε τα εξής : ένας δίσκος (οι περί ου ο λόγος 500άρηδες πχ), δεν είναι απαραίτητο να παρθεί από μία εκ των 2 εταιριών που ανέφερε ο topic starter. Συγκεκριμένα, μπορεί να τους βρει με τις εξής ελάχιστες τιμές : http://www.skroutz.g...rase=WD5000AAKS 37.5€ για τον ΑΑΚS (3χρονος) και http://www.skroutz.g...rase=WD5002AALX 49.7 για τον AALX (5χρονος) ...Κι αν δούμε έναν δίσκο ως "αγορά εγγύησης αντικατάστασης" (ή με άλλη διατύπωση ως "καταβολή ασφαλιστικής κάλυψης"), τότε ο πρώτος μας κοστίζει 37.5/3=12.5€ τον χρόνο. Στην (καθόλου απίθανη) περίπτωση (άλλωστε κι οι εταιρίες βάσει στατιστικών δυσλειτουργίας βγάζουν και τις τιμές πώλησης, και παρέχουν τις εγγυήσεις αντικαταστάσεως) που θα χαλάσει λίγο μετά τα 3 χρόνια, θα αναγκαστεί να πάρει νέο δίσκο ο οποίος θα του κοστίσει (με βάση τα σημερινά δεδομένα) για τα πρώτα δύο χρόνια, 25€. Η διαφορά μεταξύ των δύο δίσκων, είναι 49.7-37.5=12.2€. Αν το ανάγουμε σε ποσό "ασφαλίστρων", σημαίνει ότι κάθε χρόνο -αν πάρει τον 5χρονο- θα πληρώσει (ως πραγματικό ποσό) ΕΠΙΠΛΕΟΝ "ασφάλιστρα", 6.1€ (διότι τα 37.5 θα πληρωθούν ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, όποιον και να πάρει). Μ' άλλα λόγια, θα έχει την εξασφάλιση ότι για τα δύο εκείνα χρόνια της διαφοράς, σε περίπτωση που χαλάσει ο δίσκος, θα μπορεί να έχει νέο δίσκο ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ, στην ουσία. Δεν αξίζει επίσης να "πετάξει" (επενδύσει, αλλιώς) 6€ το χρόνο, εν είδη ασφαλίστρων, για να έχει έναν ολοκαίνουριο δίσκο, που αν/όταν χρειαστεί να τον αγοράσει, θα πρέπει να σκάσει μαζεμένα κοντά ένα 40άρι €; 1/6 πάει η αναλογία θεωρητικού "κέρδους" στην (αρκετά πιθανή) περίπτωση...
TheELF Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Και εγώ έτσι,ναι μεν με 18€ παραπάνω παίρνεις των ακριβό με 2 χρόνια εγγύηση παραπάνω αλλά αν ένας δίσκος αντέξει 3 χρόνια μετά δεν παθαίνει εύκολα κάτι,και αν προσέχεις και τα δεδομένα σου δεν έχεις κανένα λόγο να δώσεις παραπάνω λεφτά,από διαφορές στην ταχύτητα δεν θα καταλάβεις καμία. Αν αντέξει 3 χρόνια χωρίς να βγάλει ούτε Badsector τότε πρέπει να πεθάνει από φθορά όπως είπες και εσύ δηλαδή μετά από 6-7 χρόνια αν δεν των ξεσκίζεις,αν εξαιρέσουμε ΔΕΗ πτώσεις (κλοτσιές) και άλλα φαινόμενα.
gan970 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Όπως σου είπαν και πιο πριν γιατί δεν πας σε 1 ΤΒ, αφού κοστίζει ελάχιστα παραπάνω; Σε αυτή την κατηγορία χρημάτων εγώ θα αγόραζα τον Seagate Barracuda 1TB, SATA-3, 32MBc, 7200RPM, ST31000524AS.
thommas Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Τελικά πήρα τον Western Digital Caviar Black WD5002AALX. Πειράζει που τον έχω αφήσει προσωρινά στο κουτί κάτω? Δηλαδή δεν τον έχω βάλει (αν εξηγώ καλά) στην θέση που έχει το κουτί για τους δίσκους αλλά στην κάτω επιφάνεια του κουτιού.
gan970 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Φαντάζομαι δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα, αλλά καλό θα ήταν να αερίζεται. Και πρόσεξε μην μεταφέρεις το κουτί και ξεχάσεις ότι έχεις ένα σκληρό χύμα...
thommas Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Ναι οκ . Τα είχα υπολογίσει λίγο και αυτά που μου είπες και δεν νομίζω να έχω πρόβλημα.
washcloud Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Καλό είναι να βάλεις κάτι να ξαπλώνει πάνω του. Το ιδανικό θα ήταν ένα κομμάτι σκληρό πλαστικό ή ξύλο, ύψους 1-3 πόντων με τρύπες. Ή οτιδήποτε πατεντιάρικο σ' αυτό το στυλ μπορείς να σκεφτείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.