Προς το περιεχόμενο

Conn-X και χαμηλή ταχύτητα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν κατευθείαν στο θέμα . Πριν λίγο καιρό από 2 Mbits μετέτρεψα την σύνδεση σε 24 Mbits . Το θέμα είναι ότι έχω χαμηλή ταχύτητα για τα δεδομένα της σύνδεσης :

• Αυτά με BaudTec TW263R4-A2 (με το πιο πρόσφατο firmware)

Modulation:ADSL2 PLUS

Annex Mode:ANNEX_A

Downstream Upstream

SNR Margin:

8.8 9.1 db

Line Attenuation:

23.8 13.8 db

Data Rate:

12528 865 kbps

• και αυτά με ένα Belkin F7D1401 v1 , ενός φίλου (με το πιο πρόσφατο firmware)

Downstream Upstream

Data rate(Kbps) 14790 925

Noise Margin 9 9

Output power(dBm) 23 12

Attenuation(dB) 120 182 (μάλλον λάθος ενδείξεις)

Αυτό που θέλω , είναι να μου προτείνετε ένα καλό modem router , που να συγχρονίζει ψηλά και να έχει παράλληλα και ασύρματο router , αν θα πρέπει να καλέσω τον ΟΤΕ για διάφορες παραμετροποιήσεις στην γραμμή ....

Υ.Γ. Στην αρχική επικοινωνία με τον ΟΤΕ που δοκίμασαν την γραμμή μου είπαν ότι θεωρητικά θα είμαι αν όχι στα 18 Mbits πολύ κοντά σε αυτά.Α δεν έχω αποσυνδέσεις , και με τα δύο modem routers

Δημοσ.

Ενα καλό router και ασύρματο ειναι το vigor 2710ne ειναι λίγο ακριβό αλλα τα αξίζει τα χρήματα του.

Τώρα αν θα συγχρονιζεις παραπάνω εξαρτάται την γραμμή σου , πίστευω πάντως οτι θα εισαι γύρω στα 15mbit με βάση το belkin ισως και λίγο παραπάνω (το BaudTec δεν χρήζει καν σήμειο αναφοράς)

Αν έπαιζες σε χαμηλότερο προφίλ σαν της forthnet στα 6 snr πιστεύω τα είχες τα 18 αλλα μην σου πω και 20mbit οστώσο μπορεί να ειχες προβλήματα αποσυνδέσεων

Δημοσ.

να σου πω την αληθεια δεν εντυπωσιαζομαι..τα ρουτερ που δινει ο οτε ειναι για ανακυκλωση πλαστικου κ τπτ αλλο...

εγω θα σου προτεινα καποιο netgear να παρεις που ειναι σχετικα πιο φθηνο αλλα κανει κ καλα τη δουλεια του..με netgear dgn2200 που 'χω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος(ή για πιο φθηνο αυτο)...αμα θες πιο ακριβο παρε αυτο που προτεινε ο φιλος...

Δημοσ.

1. Γιά κάθε μονάδα που πέφτει το Target SNR έχουμε αύξηση στην ταχύτητα συγχρονισμού κατά 4% περίπου,δηλ. 600Kbps.

Συνεπώς στην καλύτερη περίπτωση σε forthnet,θα ανέβει στα 16600 έως 17000Kbps.

Με Netgear 400-800Kbps ψηλότερα.

2. Τα DrayTek συγχρονίζουν λίγο ψηλότερα από τα Thomson,ψηλότερα και από τα δύο τα Netgear.

Αν πας σε Netgear πάρε το DGN2200.

Δημοσ.

Αν έπαιζες σε χαμηλότερο προφίλ σαν της forthnet στα 6 snr πιστεύω τα είχες τα 18

οι προλβλεπομενες ταχυτητες ειναι με το default snr

μπορει να εχεις μεγαλιτερο συγχρονισμο μπορει ομως να εχεις και μικροτερο,εξαρτατε απο την συμβατοτητα modem - dslam

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι έχω χαμηλή ταχύτητα για τα δεδομένα της σύνδεσης.

Modulation:ADSL2 PLUS

Annex Mode:ANNEX_A

Downstream Upstream

SNR Margin:

8.8 9.1 db

Line Attenuation:

23.8 13.8 db

Data Rate:

12528 865 kbps

και αυτά με ένα Belkin F7D1401 v1 , ενός φίλου (με το πιο πρόσφατο firmware)

Downstream Upstream

Data rate(Kbps) 14790 925

Noise Margin 9 9

Output power(dBm) 23 12

Attenuation(dB) 120 182 (μάλλον λάθος ενδείξεις)

Υ.Γ. Στην αρχική επικοινωνία με τον ΟΤΕ που δοκίμασαν την γραμμή μου είπαν ότι θεωρητικά θα είμαι αν όχι στα 18 Mbits πολύ κοντά σε αυτά.Α δεν έχω αποσυνδέσεις , και με τα δύο modem routers

Οπως το ειπες θεωρητικα.στην πραξη δεν ισχυουν και δεν προκεται να πας πολυ παραπανω.θεωρητικα και αλλοι θα πρεπε να παιζουν 20 και παιζουν στα 10.ο χαλκος παει κατα διολου και αλλα τοσα θεματα οποτε το μεγιστο θεωρητικο ειναι μεγιστο.υπαρχουν αλλοι που εχουν το μισο attenuation απο σενα και παιζουν λιγοτερο

οποτε ουτε ο οτε μπορει να κανει κατι καλυτερο.εχεις 9 margin που ειναιτο default του.

οποτε μην περιμενεις πολλα.και το snr να ριξεις στο 6 με προγραμμα αντε να κερδιζεις κανα 1,5 mbit.κοινως τα 18 δεν το βλεπω.ισως κανα 16 και κατι.και εννοειται οτι δεν προκεται να στο περασουν σαν βλαβη.αν ησουν κατω απο 10 Mbit ναι τωρα στα 15 ουτε κατα διανοια.

Δημοσ.

Το 15 θεωρείται όχι κακό και δεν θα στο περάσουν σαν βλάβη αλλά νομίζω μπορείς να

δοκιμάσεις να τους πείς να σου ρίξουν το snr άν και αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει

άλλα προβλήματα όπως αποσυνδέσεις.

Δημοσ.

Ο ΟΤΕ

''δεν ρίχνει'' το Target SNR.

Μπορείς να το ρίξεις μόνος σου με κάποιο modem/router που σου δίνει αυτή τη δυνατότητα.

- Aν δανειστείς ένα siemens CL-110 με χρήση του DMT Tool,μπορείς να δείς πως συμπεριφέρεται η γραμμή σου αν ρίξεις το Τarget SNR,και πόσο ψηλότερα φτάνεις.

(αν δεν μπορείς να δανειστείς,siemens CL-110 μπορείς να βρείς και να αγοράσεις μεταχειρισμένο με 5-10 ευρώ)

Μετά και κάποιο από τα ακριβότερα modem της αγοράς να πάρεις,στην καλύτερη περίπτωση θα συγχρονίσεις 400-800Kbps ψηλότερα.

Αν πάρεις το Netgear DGN2200 και είσαι σε DSLAM Broadcom,θα συγχρονίσεις σίγουρα 800Kbps ψηλότερα από το siemens.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για της απαντήσεις σας , το ξέρω ότι ζητάω πολλά , αλλά δεν περιμένω και θαύματα , στα 16 αν έπιανα θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος . Το σίγουρο είναι ότι χρειάζομαι Modem router και πολύ πιθανό να πάω για το Netgear DGN2200 , το θεωρώ τίμιο γι'αυτά που προσφέρει , αν και εντυπωσιάστηκα από την Draytek από το πόσα firmware έχει για το ίδιο modem , ανάλογα τον πάρωχο , αλλά 100 ευρώ είναι λεφτά και δεν ξέρω αν τα αξίζει. Τώρα δυστυχώς δεν έχω κάποιο κατάλληλο modem για να δοκιμάσω να παίξω με το snr (λίγο που προσπάθησα με το baudTec , στην καλύτερη έπιασα 13 κάτι , στο telnet έλεγε ότι τις παίρνει τις τιμές , αλλά στο status δεν άλλαζε το snr ) . Τι να πω άβυσσος η "ψυχή" του adsl στην Ελλάδα .

Δημοσ.

Το 15 θεωρείται όχι κακό και δεν θα στο περάσουν σαν βλάβη αλλά νομίζω μπορείς να

δοκιμάσεις να τους πείς να σου ρίξουν το snr άν και αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει

άλλα προβλήματα όπως αποσυνδέσεις.

o ote δεν εχει πιο χαμηλο snr απο 9

Μπορείς να το ρίξεις μόνος σου με κάποιο modem/router που σου δίνει αυτή τη δυνατότητα.

- Aν δανειστείς ένα siemens CL-110 με χρήση του DMT Tool,μπορείς να δείς πως συμπεριφέρεται η γραμμή σου αν ρίξεις το Τarget SNR,και πόσο ψηλότερα φτάνεις. (αν δεν μπορείς να δανειστείς,siemens CL-110 μπορείς να βρείς και να αγοράσεις μεταχειρισμένο με 5-10 ευρώ)

Μετά και κάποιο από τα ακριβότερα modem της αγοράς να πάρεις,στην καλύτερη περίπτωση θα συγχρονίσεις 400-800Kbps ψηλότερα.

Αν πάρεις το Netgear DGN2200 και είσαι σε DSLAM Broadcom,θα συγχρονίσεις σίγουρα 800Kbps ψηλότερα από το siemens.

to cl110 μονο για δοκιμες ειναι.κατα τα αλλα ειναι σαπιδι .μια ethernet mia usb ανεβαζει θερμοκρασια.θελει fan να μην καει.αλλα ειναι σταθερο.

θα κερδισει απο 9 σε 6 margin κανα megabit αντε 1200 ισως.δεν αξιζει.οκ και με 6 θα ειναι σταθερο αλλα δεν αξιζει και τρελα το 1 mbit παραπανω.απο εκει και περα συνδυασμος ρουτερ με 6 margin και megabit να του δωσουν so what??

επρεπε να βαλει καμια αλλη εταιρεια να εχει απο default 6

Ευχαριστώ παιδιά για της απαντήσεις σας , το ξέρω ότι ζητάω πολλά , αλλά δεν περιμένω και θαύματα , στα 16 αν έπιανα θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος . Το σίγουρο είναι ότι χρειάζομαι Modem router και πολύ πιθανό να πάω για το Netgear DGN2200 , το θεωρώ τίμιο γι'αυτά που προσφέρει , αν και εντυπωσιάστηκα από την Draytek από το πόσα firmware έχει για το ίδιο modem , ανάλογα τον πάρωχο , αλλά 100 ευρώ είναι λεφτά και δεν ξέρω αν τα αξίζει. Τώρα δυστυχώς δεν έχω κάποιο κατάλληλο modem για να δοκιμάσω να παίξω με το snr (λίγο που προσπάθησα με το baudTec , στην καλύτερη έπιασα 13 κάτι , στο telnet έλεγε ότι τις παίρνει τις τιμές , αλλά στο status δεν άλλαζε το snr ) . Τι να πω άβυσσος η "ψυχή" του adsl στην Ελλάδα .

ti 14790 τι 16 δεν αλλαζουν πολλα.επισης μπορει και σε ενα χρονο να εισαι και στα 10 οπως εχει γινει και με αλλους και ουτε τοτε το δεχονται βλαβη.μπορει απο ποιοτητα χαλκου απο crosstalk και αλλα τοσα.

τα draytek πολυ καλα.το πολυ καλα δεν το λεω για την ταχυτητα συγχρονισμου.μπορει να συγχρονισει λιγοτερο απο netgear μπορει και το ιδιο ποτε δεν ξερεις.ειναι πιο ωραια ρουτερ απο τα netgear αλλα πιο ακριβα με εξαιρεση το 2700vg που μπορεις να το βρεις 27 ευρω λογο λογοτυπου icall και custom firmware το οποιο βεβαια το αλλαζεις και εισαι μια χαρα. στο

www.ebw.gr .αλλιως μετα πας σε vigor 2710 και ανεβαινει η τιμη.το netgear καποτε το εδινε το πλαισιο με lifetime.αν το βρεις με lifetime αξιζει ακομα περισσοτερο.αν ελεγε 13 κατι μαλλον δεν αλλαξε το snr.θα κερδιζες απο 9 σε 6 κανα megabit και θα το βλεπες.και θα αλλαζε και στο status .και τετοια ταχυτητα που εχεις μιαχαρα.αλλοι δεν εχουν ουτε 2 mbit ουτε καν adsl.

Δημοσ.

to cl110 μονο για δοκιμες ειναι.κατα τα αλλα ειναι σαπιδι .μια ethernet mia usb ανεβαζει θερμοκρασια.θελει fan να μην καει.αλλα ειναι σταθερο.[/left]

θα κερδισει απο 9 σε 6 margin κανα megabit αντε 1200 ισως.δεν αξιζει.οκ και με 6 θα ειναι σταθερο αλλα δεν αξιζει και τρελα το 1 mbit παραπανω.απο εκει και περα συνδυασμος ρουτερ με 6 margin και megabit να του δωσουν so what??

επρεπε να βαλει καμια αλλη εταιρεια να εχει απο default 6

1. Ναι μόνο γιά δοκιμή του το προτείνω,φαίνεται ξεκάθαρα,γιά να

[....μπορείς να δείς πως συμπεριφέρεται η γραμμή σου αν ρίξεις το Τarget SNR,και πόσο ψηλότερα φτάνεις.]
βιαστικά με διάβασες;

Με 5 ευρώ το βρίσκεις ευκολότατα,δεν είναι πολλά λεφτά γιά δοκιμή,

oύτε είναι κακό να μαθαίνουν τα μέλη κάνοντας δοκιμές, να σχηματίζουν προσωπική άποψη....

2. Τα άλλα για φωτιές και πυρκαγιές δεν τα καταλαβαίνω, γιατί είχαν καμμιά 15αρια CL-110 σε εταιρία που συνεργάζομαι,δούλεψαν πάνω από 2 χρόνια και σε 24ωρη βάση,δεν χάλασε κανένα,έχω ένα από αυτά,το δούλεψα από Απρίλη ως Σεπτέμβρη πέρισυ,κανένα πρόβλημα(ίσως φταίει που το κρέμασα όρθιο στον τοίχο!!!...)

3. Αν πάει στο κατάλληλο παράθυρο του DMT Tool το βάλει στό 10%(minimum) και πατήσει το το apply / resync,( http://www.kitz.co.uk/routers/DMTv8.htm ) το SNRM θα πέσει στο 3,5-3,8(εκεί γύρω) και θα συγχρονίσει 2800 έως και 3200Kbps ψηλότερα,σιγουρότατο.

Δεν το φαντάζομαι,ούτε είναι εγκεφαλικό κατασκεύασμα,το έχω δοκιμάσει και ξέρω.

Εμπειρία μεταφέρω και όχι εκτίμηση.

4. Ναι δεν υπάρχει καμμία διαφορά,τι 14790Kbps τι 16000Kbps...

Αν όμως κάνει τη δοκιμή ''των 5 ευρώ'',πιθανό να φτάσει τα 17790Kbps. Αν έχει σταθερή γραμμή-χωρίς αποσυνδέσεις- τότε είναι σίγουρο ότι με το DGN2200(κατεβάζοντας το Target SNR),θα φτάνει τα 18500+.(το Netgear,σε σταθερή γραμμή,δουλεύει χωρίς προβλήματα και με SNRM 1)

- Είναι πολλά τα Kbps ''poulinos''....

- Αν πάλι δεν τον ενδιαφέρουν τα Kbps,και θέλει να δώσει λίγα χρήματα,πάει στο iCall-Vigor 2700VG που προτείνεις.Είναι σίγουρα ''best-buy''.

Το ρημάδι το link είναι εδώ:(http://www.ebw.gr/el-GR/Product/7631/DrayTek-Router-Annex-A-Vigor-2700VG-ADSL2-2-Modem-%CE%B5%CE%BD%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF-router-firewall-VoIP-Gateway-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-Wireless-Access-Po)

και πωλείται 25 ευρώ(όχι 27 ούτε 30 πούλεγες πριν μέρες,το πρόσεξες ότι σε παρακολουθώ; )

Δημοσ.

ε ναι για δοκιμη οκ αμα το βρει 5 ευρω εννοειται τοτε οκ.αλλαπανω απο 10 δεν αξιζει ουτε για δοκιμη.

αν ηταν το sl2-141 τοτε λεει.αλλα δεν ξερω αν παιζει με dmt αυτο.ποτε δεν ειναι κακο οι δοκιμες.απο δοκιμες μαθαινουμε ολοι

αν τα ειχες σε εταιρεια σε κανα computer room τοτε οκ.αν εχει καλη θερμοκρασια δεν καιγεται.το λεω γιατι εχω δει κουτες ολοκληρες με καμμενα.

οχι για 5-10 κομματια αλλα για τριψηφιο νουμερο:P.

σε καποιους αντεχουν 3-4 μηνες σε αλλους ενα χρονο.εξαρτατε απο πολλα.

δεν ειναι λιγο ρισκο να παει στα 3,5 .?εγω θα προτεινα μην το ριξει κατω απο 5-6.τωρα θα μου πεις δοκιμη ειναι.για αυτο ειπα οτι θα κερδισει κανα megabit

απο 9 σε 6.απο 9 σε 4 ναι θα ειναι ακομα παραπανω.ενταξει ναι το netgear θα συγχρονισει παραπανω.αλλα κολλησα.γιατι θυμαμαι οτι το 2000 παιζει με dmt

ενω το 2200 οχι?ναι απο 14800 σε 16.000 δεν ειναι πολλα.αν τωρα παιξει με margin 3 poυ λες τοτε τα 2,5 mbit ειναι πολλα

απλα θα ειναι λιγο οριακα.

δεν θυμομουν ακριβως τα λεφτα για αυτο ειπα 27 30.τωρα τι 25 τι 27 τι 30 ενας καφες διαφορα ειναι.το καλο ειναι οτι και 30

να εκανε τα αξιζει τα λεφτα του .πρεπει να γινω inkognito αφου με παρακολουθεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...