nickelodeon Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 απόσπασμα απο wikipedia "Λιποδιαλυτές βιταμίνες Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες εξαρτώνται από τα διατροφικά λιπαρά για την απορρόφηση και μεταφορά τους.[2] Κατανέμονται σε 4 ομάδες Α, D , E και Κ. Οι βιταμίνες αυτές δεν προσφέρονται όλες από τροφικές πηγές[εκκρεμεί παραπομπή] και μερικές δημιουργούνται και συντίθενται από τους οργανισμούς. Συνδεδεμένες με τα διατροφικά λιπαρά, απορροφώνται στον γαστρεντερικό σωλήνα. Στη συνέχεια κυκλοφορούν μέσω του λεμφικού συστήματος, ενσωματωμένες στις λιποπρωτεΐνες. Η απορρόφησή τους είναι μειωμένη σε τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά (όπως το αποβουτυρωμένο γάλα), ακόμα και όταν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιποδιαλυτές βιταμίνες. Επειδή οι λιποδιαλυτές βιταμίνες δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό, αλλά αποθηκεύονται στο ήπαρ και στους λιπώδεις ιστούς, μπορεί με υπερβολική λήψη συμπληρωμάτων ή κατανάλωση ενισχυμένων τροφίμων η ποσότητά τους να ανέλθει σε τοξικά επίπεδα.[2] Η μονάδα μέτρησης των βιταμινών Α και D είναι η Διεθνής Μονάδα (IU, international unit) και βασίζεται σε μία καθορισμένη βιολογική δραστηριότητα. Η δραστηριότητα των βιταμινών Ε και Κ εκφράζονται σε μικρογραμμάρια (mg) όπως και στις υδατοδιαλυτές βιταμίνες." για το λόγο αυτό μην φοβάστε το βούτυρο του γάλατος με μέτρο πάντα ο οργανισμός το χρειάζεται για να επεξεργαστεί τις Α, D , E και Κ
nikos21aek Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Με όλα τα υπόλοιπα που θα φας την ημέρα δεν αποροφούνται;
CtrlFreak Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Σημασία δεν έχει τι θα φας αλλά πόσο θα φας. Ήμαρτον!
aris1986 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δεν παίζει να φάω τόσο πολύ , θα σκάσω Anyway η κάθε δίαιτα έτσι και αλλιώς πρέπει να βγαίνει σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός και τον τρόπο ζωής του. Προφανώς η γυναίκα αυτή ή είναι πολύ υψηλή ή γυμνάζεται αρκετά οπότε καίει και πιο πολλές θερμίδες. Η γυναικα αυτη ηταν κοντη,χοντρη που αρχισαν τα προβληματα υγειας και σιγα τις θερμιδες τρως,αδυνατιζεις και το πιο σωστο ειναι οτι δεν πεινας.
Aplostra Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Σημασία δεν έχει τι θα φας αλλά πόσο θα φας. Ήμαρτον! βασικα και τα 2 εχουν σημασια
nicoc89 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Επειδή έχω πάθει τραυματικό σόκ με αυτά που διαβάζω , καλο θα ήταν οι περισσότεροι να ρίξουν μια ματια πάνω στο θέμα της διατροφής (πιες είναι οι θερμίδες συντήρησης μας , πόσες θερμίδες κάτω από τις θερμίδες συντήρησης πρέπει να καταναλώνουμε για να χάσουμε βάρος και από πιες πηγές τροφής θα πρέπει να προέρχονται) γιατί απ ότι φαίνεται οι ίδιοι τρέφονται λάθος και θέλουν να δώσουν και συμβουλές. :eek: :eek: Έχουν διαφορά 500 θερμίδες πρωτεΐνης , υδατάνθρακα, ακόρεστων λιπαρών από 500 θερμίδες που προέρχονται από πατατάκια. Topic starter κανε μια χάρη στον εαυτό σου και ρώτα διατροφολόγο η σε κάποιο σχετικό forum που θα πάρεις σωστές απαντήσεις. Μην κάνει κανεις τον κόπο και μου απαντήσει γιατί δεν ξαναποστάρω στο συγκεκριμένο θέμα.
jeanthira7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Παραθέτω την προσωπική μου εμπειρία του τώρα δηλαδή όχι πριν 10-15 χρόνια... Πριν από 4 μήνες ακριβώς γυρνώντας από διακοπές ήμουν 98 κιλά. Το ύψος μου είναι 1,92. Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με το site που παρέθεσε ο φίλος μας πιο πριν το iatronet θα έπρεπε να ήμουν 88-89 κιλά. Μετά από 4 μήνες (τώρα δηλαδή) βρίσκομαι στα 90 κιλά ακριβώς. Πώς? 1.Γυρνόντας από τις διακοπές μπήκα σε μία διαδικασία προσωπικής υπόσχεσης ότι αυτά τα κιλά πρέπει να χαθούν για την υγεία μου πρώτα και μετά για το "φαίνεσθε". 2.Διατροφικά δεν ξεκινάς κόβωντάς τα ΟΛΑ γιατί θα επιστρέψεις πάλι στις ίδιες κακές διατροφικές συνήθειες. Αρα από μέρα σε μέρα αναλόγως τις αντοχές σου αναπροσαρμόζεις τη διατροφή σου. 3.Οταν δεις ότι αρχίζεις και ξεφουσκώνεις ξεκινάς να αθλείσαι, κυρίως με τρέξιμο.Τρέχεις κυρίως 2-3 φορές την εβδομάδα για αρχή. 4.Αναπροσαρμογή προγράμματος διατροφής-τρεξίματος αναλόγως των αναγκών σου-τι ζητάει ο οργανισμός σου. Φτιάχνεις εκ των προτέρων ένα πρόγραμμα και για τα 2 αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι άνθρωπος και πρέπει να έχεις "αδυναμίες". 5.Τρως για να ζεις και ζεις για να τρως. Αυτό το κρατάς καλά μέσα σου, δηλαδή ακούς το στομάχι σου. Στην αρχή ΠΡΕΠΕΙ να νιώσεις ότι πεινάς. Στη συνέχεια το συναίσθημα αυτό θα αρχίζει να εξαφανίζεται γιατί ο οργανισμός σου θα ζητάει λιγότερα επειδή θα τον έχεις συνηθίσει στα λιγότερα. 6.Δεν αγχώνεσαι ούτε με ζυγαριά, ούτε με το τι θα φας μετά, ούτε με το να μετράς θερμίδες.Προσαρμόζεις τη διατροφή σου ώστε μετά από κάθε γεύμα (μικρό-nnormal) να νιώθεις ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣ. Ούτε καν ότι χόρτασες. Το μυαλό σου είναι σε άλλα πράγματα και όχι στο φαγητό. Στο φαγητό θα είναι όταν στο λέει το στομάχι σου. 7.Αποφασιστικότητα. Κάθε μέρα το μάτι σου πρέπει να γυαλίζει. Αντιστέκεσαι στις ταβέρνες, τα ζαχαροπλαστεία, γενικά τις εξόδους με φαγητό και γενικά δεν αποφεύγεις να είσαι ευγενής στο να λες ΟΧΙ όταν σου προσφέρουν γλυκάκια, κλπ λόγω γιορτών. Τυπικά διατροφικά να αναφέρω ότι φυσικά ξεχνάς junk food, φαϊ έξω, και τρως: Σαλάτες, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψητά, κόβεις σάλτσες, σοκολάτες, κέικ, κρουασάν,πατατάκια μαγιονέζες, βούτυρα. Χρησιμοποιείς ελαιόλαδο, φυτικές ίνες, μαύρα ψωμιά, μπάρες, ξηρούς καρπούς ανάλατους, γάλα + γιαούρτι άπαχο όλα τα normal ποσότητες. Εάν πεινάς ανεβάζεις την ποσότητα λίγο σε αυτά όμως. Μόνο με αυτά μπορείς να φτιάξεις ένα "τρελό" πρόγραμμα για 2 μήνες. Κάποτε ο καθηγητής των μαθηματικών μου έλεγε το εξής: Πριν μου πεις ότι αυτή η άσκηση δεν λύνεται πες μου πρώτα ότι έκανες ό,τι έμαθες σωστά δηλαδή: Πράξεις, τύπους και παραγοντοποίηση και αφού έκανες όλα αυτά μένεις με ήσυχη τη συνείδηση ότι κάτι άλλο μπορεί να έφταιξε. Υπάρχουν κάποιες φορές που λέμε "γιατί φούσκωσα", "γιατί πάχυνα" χωρίς να μην μπορούμε να θυμηθούμε το λόγο. Το πρόγραμμα τα εξαλείφει όλα αυτά και σε κάνει "ντα" όταν το λαμβάνεις υπόψιν. Γι' αυτό βάζεις πρόγραμμα για να μην αναρωτιέσαι γιατί απλά θα μπορείς πλέον να απαντάς στις ατασθαλίες σου και δεν θα έχεις τα δήθεν άλλοθι του "δεν θυμάμαι τι έκανα": "Πάχυνα γιατί δεν εφάρμοσα το πρόγραμμα σωστά".Αν το δεις και αλλιώς, αριθμοί είναι όλα. Αυτά προς το παρόν. Α, μην ξεχάσω είμαι στα μισά... Πλέον θέλω άλλα 3-4 κιλά να χάσω... Θα σας ενημερώσω πάλι για την επόμενη φάση.
Dakonblackblade Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Ένα άλλο κόλπο είναι να σκέφτεσαι πριν φας. Θες σουβλάκια ? Μαζί σου. 2 πίτες αλλάδωτες, καλαμάκι κοτόπουλο, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι. Η καλύτερη διατροφική επιλογή σε ντελίβερι. Αν δεν θες τζατζίκι (κακώς) ζήτα γιαούρτι ή μουστάρδα. Θες ομελέτα η αυγά μάτια? 1 αυγό ολόκληρο και 3 αυγά μόνο το ασπράδι. Λαδάκι ελάχιστο στο αντικολλητικό το οποίο το σκουπίζεις κιόλας με χαρτοπετσέτα. Ρίξε μέσα ντομάτα, φέτα (ανθότυρο καλύτερα) , πιπεριές , κοτόπουλο και χτύπα το αλύπητα. Βάλε και πιπέρι στο τέλος (άσε το αλάτι) Αλκοόλ? Μόνο μπύρες αλλά το μαξ 1-2 και 2-3 φορές την εβδομάδα ΤΟ ΠΟΛΥ. Δυστυχώς το αλκοόλ δεν έχει πολλά να δώσει. Θες σνακ? 10 αμύγδαλα . Θες γλυκό? Μέλι με γιαούρτι ή 1 σοκολάτα υγείας την μικρή (τα γλυκά και η ζάχαρη σκοτώνουν την δίαιτα) . Φάε μπανάνες. 2 την μέρα δεν σκοτώνουν . ΚΑι φρούτα εννοείται. ΤΟ θέμα είναι μόνο να σκέφτεσαι πριν φας κάτι. Αλλά καλά. Πιάστο στα χέρια σου και σκέψου τι σου δίνει. Υπάρχουν συνταγές ειδικά στα φόρουμ με διατροφή που είναι γαμάτες . ΠΧ . Μπέργκερ. Τι κακό έχει το burger? Βάλε τη μάνα σου να κάνει μπιφτέκια, βάλε κρεμμύδι , ντομάτα , τυρί , μουστάρδα ή γιαούρτι και αντί για ψωμί, 2 μανιτάρια Portobello στο φούρνο. Κτήνος πρωτείνης. +Μισή ώρα τρέξιμο τη μέρα. Βάλε παπούτσια, ένα Mp3 player μια φόρμα και μπλούζα και έφυγες τρέξιμο. Αν κουραστείς, γρήγορο περπάτημα. Σε 1-2 μήνες τα πρώτα 5-7 κιλά φεύγουν νερό. Όσο για νερό βάλε ένα μπουκάλι διπλα σου και πίνε . Γεμίζεις και ξαναπίνεις. Κανόνας χρυσός είναι να αποφέυγεις επεξεργασμένες τροφές. Τυριά linea , δημητριακά, μπάρες, σοκολάτες, ότι περνάει από τρελή επεξεργασία βγάλτο από την ζωή σου. Φάε βρώμη , γάλα , αυγά , τόνο, ψάρια, κρέατα , σαλάτες , φρούτα, μέλι (με προσοχή) , μαύρο ψωμί φούρνου (με προσοχή) Παιδιά τα πράγματα είναι απλά και γνωστά. Το θέμα είναι η συνέπεια. Τελικά έκανε έντιτ ο παραπάνω και είπαμε τα ίδια . Μην τρως μπάρες ρεεεεεε.
evabb Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 αμαν αυτη η καραμελα με τα 2 λιτρα νερο καθε μερα. τα παντα περιεχουν νερο οχι μονο το νερο της βρυσης
Dakonblackblade Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Ναι, αλλά το να πίνεις νερό σημαίνει ότι γεμίζει και το στομαχι σου με κάτι που δεν δίνει θερμίδες. Και 2 λίτρα είναι λίγο πολύ λίγο. 3 λιτράκια είναι λίγα τι να πώ. Βασικά πίνε γαλλικούς και έχε και μια μπουκάλα δίπλα. ΚΑι για σένα, ποιοτική μαύρη-υγείας σοκολάτα σε μικρές ποσότητες.
evabb Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 επισης 2 λιτρα νερο σημαινει οτι τρεχεις ολη την ωρα στην τουαλετα ακομα και κατα την διαρκεια της νυχτας.
epp Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 επισης 2 λιτρα νερο σημαινει οτι τρεχεις ολη την ωρα στην τουαλετα ακομα και κατα την διαρκεια της νυχτας. ε αυτο ειναι και αναλογα τον οργανισμο προσωπικα πινω 3 λιτρα περιπου την μερα , οχι για διαιτα ή καποιον αλλο λογο απλα γιατι τοσα με καλυπτουν για διαιτα απο το λιγο που εχω παρατηρησει αν και δυσκολα το ελεγχω και ολο ξεφευγω ελαχιστα πανω αποσο θελω ειναι οτι κατα πρωτον κομμενα τα απεξω τηγανιτα πατατες κλπ αν πρεπει να πας παρε ενα κοτοπουλακι χωρις πατατες με μια σαλατα και εισαι κομπλε επισης φαι βραδυ μονο καμια φρυγανια με τυρι ,πρωινο αναγκαστικα δυνατο γιατι αλλιως με πειραζει ο καφες και μεσημεριανο οχι υπερβολες ,ισα ισα να εισαι κανα 2 βηματα πριν απτο "χορτασμενος" απλα για να συνηθιζει το στομαχι και να μην γινεσαι λαιμαργος το ολο κακο στην ολη ιστορια ειναι οτι οταν εισαι ολη μερα εξω ειτε λογω σχολης ειτε δουλειας αναγκαστικα θα τσιμπησεις κρουασαν/καμια σοκολατιτσα/ καμια τυροπιτα γιατι αναγκαστικα θες κατι να σε κρατησει μεχρι να πας σπιτι γιαυτο το θεμα δεν βρηκα λυση δυστυχως , το μονο που μπορεις απο κει και περα να κανεις ειναι περπατημα καθημερινο και τρεξιμο οταν μπορεις + καποια συντομη γυμναστικη 20 λεπτα την μερα
Tilemaxx Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Πρίν απο 2-3 χρόνια που ήθελα να χάσω καμιά δεκαριά κιλά ακολούθησα το εξής απλό: Πλήρες γεύμα το μεσημέρι (ότι υπάρχει στο σπίτι δηλαδή) χωρίς ψωμί, και τίποτα άλλο μέχρι το βράδυ όπου θα έτρωγα λίγα δημητριακά η ένα ποτήρι γάλα. Αρκετά φρούτα και κομμένα τα γλυκά σε συνεχή βάση (ένα-δύο την εβδομάδα έτρωγα). Το αποτέλεσμα; Μέσα σε 3 μήνες είχα χάσει 10 κιλά χωρίς να νοιώσω οτι στερούμαι τίποτα. Φυσικά είναι στον οργανισμό του καθενός. Εγώ π.χ χάνω πολύ εύκολα κιλά, αλλά τα παίρνω με τον ίδιο ρυθμό. Όταν όμως αποφασίσω να ράψω το ρημάδι, το ράβω.
xri_ni Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Αυτο με το νερο δε το μπορω με τιποτα.Για να πιω εγω ΧΕΙΜΩΝΑ 2-3 λιτρα νερο πρεπει να εχω φαει ενα κουβα σαρδελες!!!Καλα το καλοκαιρι κατι παει και ερχεται αλλα χειμωνα με τιποτα.Για χασιμο βαρους ολοι λιγο πολυ ξερουμε τι πρεπει να κοψουμε...ε??Να τρωμε απλα πραγματα που τα μαγειρευουμε μονοι μας για να ξερουμε ακριβως τις ποσοτητες των συστατικων,πρωτεινη και σαλατα ως γευμα και ελαχιστοποιηση των υδατανθρακων(ψωμια,ζαχαρη,μακαρονια)!
Dakonblackblade Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 ε αυτο ειναι και αναλογα τον οργανισμο προσωπικα πινω 3 λιτρα περιπου την μερα , οχι για διαιτα ή καποιον αλλο λογο απλα γιατι τοσα με καλυπτουν για διαιτα απο το λιγο που εχω παρατηρησει αν και δυσκολα το ελεγχω και ολο ξεφευγω ελαχιστα πανω αποσο θελω ειναι οτι κατα πρωτον κομμενα τα απεξω τηγανιτα πατατες κλπ αν πρεπει να πας παρε ενα κοτοπουλακι χωρις πατατες με μια σαλατα και εισαι κομπλε επισης φαι βραδυ μονο καμια φρυγανια με τυρι ,πρωινο αναγκαστικα δυνατο γιατι αλλιως με πειραζει ο καφες και μεσημεριανο οχι υπερβολες ,ισα ισα να εισαι κανα 2 βηματα πριν απτο "χορτασμενος" απλα για να συνηθιζει το στομαχι και να μην γινεσαι λαιμαργος το ολο κακο στην ολη ιστορια ειναι οτι οταν εισαι ολη μερα εξω ειτε λογω σχολης ειτε δουλειας αναγκαστικα θα τσιμπησεις κρουασαν/καμια σοκολατιτσα/ καμια τυροπιτα γιατι αναγκαστικα θες κατι να σε κρατησει μεχρι να πας σπιτι γιαυτο το θεμα δεν βρηκα λυση δυστυχως , το μονο που μπορεις απο κει και περα να κανεις ειναι περπατημα καθημερινο και τρεξιμο οταν μπορεις + καποια συντομη γυμναστικη 20 λεπτα την μερα Μπες σε έναν φούρνο και πάρε ένα σάντουιτς. Πήγαινε σε σαντουιτσάδικο και πάρε μαύρη μπαγκέτα με καλά πράγματα μέσα. Μπες στο σούπερ μάρκετ, πάρε μια μπαγκέτα, 2 φέτες ζαμπόν , 2 τυρί ένα γάλα άπαχο και φάτο. Στην τελική άπαχο σοκολατούχο γάλα. 3 καλαμάκια κοτόπουλο. Μπες στο μανάβικο πάρε 2 μήλα. Στο πατσατζίδικο κοτόσουπα, μοσχαρίσια γλώσσα. Ε όλο και κάτι καλύτερο βρίσκεις από ΚΡΟΥΑΣΑΝ (ο χριστός και η παναγία, το χειρότερο πράγμα εκεί έξω, ). Δεν είναι μονο οι θερμίδες είναι ότι το κρουασάν είναι μια κουράδα σε συσκευασία Και μη μασάτε με τα λίπη και υδρογονάνθρακες. Αν είναι οι τροφές καλές και γυμνάζεστε ,μια χαρά είναι και οι υδρογονάνθρακες και το λίπος. Απλά μην το παρακάνετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα